niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zastawiona część ulicy Śikorskiego

Ilekroć jade rano ulicą Śikorskieg od ulicy Szosa zambrowska w dół do Legjonów napotykam przeszkode w postaci stojacych na ulicy pojazdów, i tak z dwu pasów jezdni robi się jeden.Jest tam jakiś warsztat czy zakład, ale to nie powód by blokowac pas jezdni. na jednej z głównych ulic tego miasta.
I tu apel do ,, wydziału Ruchu Drogowego" odpwiednie oznakowanie, (ograniczenie postoju) załatwiło by sprawe.
Pozdrawiam wszystkich

Temid

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zastawiona część ulicy Śikorskiego

Powinieneś się cieszyć,że tam są dwa pasy.Może zakazać zatrzymywania sie wszędzie?

Temid napisał o ograniczonym postoju, a nie o zakazie zatrzymywania się !. Czytaj uważnie i ze zrozumieniem.

Pozdrawiam

ps. Faktem jest iż samochody tam blokują jeden pas ruchu non stop.

A jak niby ma tu rozwiazać sytuację ograniczenie postoju? Są to prawdopodobnie samochody ludzi którzy tam pracują. Cieszmy się,że nie stają w poprzek :))

No ale to jest bez sensu. Zakazać parkowania na pasie, nakazać na pasie zieleni i już. Albo parking jakiś…

w tamtym miejscu to jeszcze-jeszcze, ale dalej za skrzyżowaniem z Zawadzką, na samym zakręcie tuż za łukiem ludzie sobie parkują jak idą na cmentarz... koszmar...

kilka razy widziałem samochody z obcymi rejestracjami hamujące z piskiem bo nie miały jak zjechać na zajęty lewy pas...

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Aż dojdzie do tragedii. Dopiero wtedy ktoś się z władnych ruszy.

Podejrzewam, że może Ci chodzić o odcinek przy serwisie Staniórskich. To normalne w tym miejscu. Ciesz się, że tam są dwa pasy, a jak mi nie wierzysz, zapraszam na ul. Senatorską koło III LO, tam jest normalna jezdnia, a samochodów zawsze pełno, i to nauczycieli, i z serwisu samochodowego. Takie życie :) Czas się powoli przyzywczajać

Malachit i tak pewnie będzie :)

Chodzi tu a zakład wulkanizacyjny,najlepij weślij to do ruchu drogowego lub straży miejskiej, jestem ciekaw jaki będzie finał czy zareagują na taki sygnał.

jakby na to nie patrzec, to jedna z glownych drog w miescie
ciagle zastawianie jej nie rozwiazuje zadnych problemow (oprocz osob tam parkujacych)

jesli kazdy bedzie chcial dla siebie dobrze, to w koncu sie okaze, ze po Lomzy nie da sie jezdzic samochodem :P
bo po co silic sie, zeby znalezc miejsce postojowe, skoro moge stanac na ruchliwej drodze <idiotyzm>

dla chetnych :)
Na podstawie Kodeks Wykroczen art.90 lub art.97
naruszenia prawa:
art. 46 ust.1 - Zatrzymanie lub postój pojazdu w warunkach, w których nie jest on z dostatecznej odległości widoczny dla innych kierujących lub powoduje utrudnienia w ruchu.
(grzywna od 100 do 300zł)

To już norma tak samo jak jazda pod prąd na jednokierunkowej tak samo jak na parkingu ktoś podjerzdza pod "samą dupę" i nie obchodzi go jak później wyjade, jak parkowanie na chodnikach ale te parkowanie na jednej z głównych ulic jest najgorsze klne jak codziennie muszę jechać slalomem między tymi "wygodnymi" i dziurami

Fakt, na Sikorskiego tak siędzieje w wielu miejscach - także przy rynku i przedszkolu. To idiotyzm, dwa pasy ruchu miały ułatwic poruszanie sie po mieście a teraz stwarzają dodatkowe zagrożenie..

Nie wiem czy jest to warsztat Staniurskich jak to napisał ,,makmarc" czy tez nie, droga powstała miedzy innymi z moich podatków, i jest taka ze wzgledu na ułatwienie zycia użytkownikom czterech kółek, a nie na czyjś prywatny parking. To nie jest dzielnica przemysłowa to raz, a dwa , jeśli juz ktoś postanowił otwórzyc taki warsztat powinien był zadbac o swoich klijetów i stwożyc dla nich miejsce do parkowania. Dlaczego mam tolerowac dodatkowe zagrożenia na drodze. Ja znam ten odcinek drogi i wiem czego sie spodziewać, ale przyjezdni faktycznie albo staja deba, albo wymuszaja, ratujac sie przed kolizją ze stojacym pojazdem.
To nie jest zdrowe, czy faktycznie trzeba ofiar??

Temid

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org