Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Autor: Mr_Andrzej |
Masz tu chłopie temat ci założyłem żebyś się nie męczył , pisz tu swoje " mądrości " i wklejaj sobie fotki .......
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Autor: Mr_Andrzej |
a tu coś specjalnie dla ciebie Mr_Andrzej :
|
|
Na wstępie się przedstawię żeby nie było piwoniowaci skąd się wiozłem i dokąd podążam z kim przystaję i kim się staję w Tym Waszym/Naszym * religijnym społeczeństwie ( * niepotrzebne skreślić - skreślone leczyć) Mam na Imię Andrzej. Mieszkam u źródła chrześcijaństwa na religijnej Ziemi Łomżyńskiej. Moim Patronem jest patron Łomżyńskiej Diecezji. Jestem uczniem nauki nauczyciela w Duch którego zostałem między Wami na tej ziemi ochrzczony i którego się nie wstydzę będąc z Nim w empatii nie zdradę jego nauki za której świadectwo prawdy możecie mnie tu zajebać, zapierdolić, zaszczuć - "ukrzyżować" Jestem Chrześcijaninem z parafii pw. Św. Andrzeja Boboli w Łomży. Piszę to bo boli mnie sytuacja społeczna do jakiej to religijne miasto - ta religijna Ziemia Łomżyńska została sprowadzona przez swoich arcy kapłanów. Z miejsca w którym mieszkam z tego chrześcijańskiego źródła Łomży setki lat temu przede mną wyruszyli ludzie z nauką Bożą do ludzi takich jak wy między którymi zostali męczennikami za sprawą ich "szamanów" takich jak wasi zatroskani o własny religijny interes kapłani. Jeśli macie tu jakieś sprzeciwy wobec tego co tu się dzieje to śmiało wypowiadajcie się na tym Forum. Nie bądźcie pokorni wobec świńskich upokorzeń które kolektywnie na was sprawdzają Rzymskokatoliccy tak samo jak wy ochrzczeni liderzy społeczni jakimi są tu na parafialnej Ziemi Łomżyńskiej od dziesiątków lat egocentryczni i egoistyczni Kapłani Rzymskokatoliccy zatroskani o swoje kościelne majątki mając za przeproszeniem w dupie życie Boże z którym robią to samo co żydzi na początku naszej ery. To tak pół żartem - pół serio żeby nie było że jestem pompatyczny i pozbawiony poczucia humoru oraz swobody na którą sobie pozwalam w duchu Bożym w przeciwieństwie do sakra mentalnych starszych panów bogato odzianych - złotem przystrojonych charakteryzacjach się syndromem grupowego myślenia w duchu posłuszeństwa sobie nawzajem względem własnego kolektywnego świętego - nietykalnego interesu świątynnego jaki tu na męczeńskiej krwi pierwszych chrześcijan zbudowali podobnie jak świnie w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy komu nie odpowiada gramatyka stylistyka interpunkcja ortografia to niech sobie poprawi jak się na tym zna tak jak ci uczeni w piśmie którzy zaszczuli życie boże w swoim społeczeństwie razem z Jezusem Błędy pisarskie nie mają znaczenia wobec błędów społecznych jakie Ci Panowie (kapłani) manipulując w dobrej wierze tu spowodowali. O czym to świadczy ...
|
|
:\ haha masakra
|
|
A propos błędów wypowiedzi i nauki. (celowych i nieświadomych) Nawet biskup Łomżyński Stanisław Stefanek często się myli (?) i nikt go nie śmie poprawiać. Dlaczego ? W dniu wczorajszym w niedzielę udzielając wielkopostnej katechezy powiedział: " mamy Trzecia niedziele Postu 11 CZERWCA " hahaha Raz rozumiem "pomyłka" dwa razy "przeoczenie" ale żeby redakcja beznadziejnego Radia Nadzieja nie wycięła tych dwóch słów: "11 (jedenasty) czerwca" z jego postnej katechezy radiowej dwukrotnie jednego dnia powtórzonej wypowiedzi to już chyba prowokacja(?) - rozszerzenia Wielkiego postu już na okres po zmartwychwstaniu O czym to świadczy ...
|
|
Doigrasz Ty się w końcu u Popielaka.
|
|
Autor: _maly_ (---.elomza.pl) Data: 12-03-12 14:05 Doigrasz Ty się w końcu u Popielaka. _____________________________________________________________ taa... ... aak samo jak Jezus (?) Popielak już parę lat temu mnie załatwił teraz on mi ... "... wisi mi to bardzo niskim kalafiorem ..." - cytat: Pan Bocian w filmie pt. U Pana Boga w ogródku http://www.youtube.com/watch?v=yFYdhdtYHzA Prawda nigdy nie dzieli. Polaków - Chrześcijan dzieli religijne kłamstwo i Arcy Kapłańska manipulacja O czym to świadczy ...
|
|
Pewnie Cię z seminarium wywalili,bo nie sprawdziłeś się w molestowaniu.
|
|
Autor: _maly_ (---.elomza.pl) Data: 12-03-12 14:05 Doigrasz Ty się w końcu u Popielaka. ==============================> A co on jakiś szef mafii jest, że można się u niego doigrać? Autor: Mr_Andrzej (87.119.11.---) Data: 12-03-12 14:12 Autor: _maly_ (---.elomza.pl) Data: 12-03-12 14:05 Doigrasz Ty się w końcu u Popielaka. _____________________________________________________________ taa... ... aak samo jak Jezus (?) Popielak już parę lat temu mnie załatwił teraz on mi ... "... wisi mi to bardzo niskim kalafiorem ..." - cytat: Pan Bocian w filmie pt. U Pana Boga w ogródku =======================> Ty masz naprawdę nierówno pod sufitem... Autor: _maly_ (---.elomza.pl) Data: 12-03-12 14:18 Pewnie Cię z seminarium wywalili,bo nie sprawdziłeś się w molestowaniu. ===================> Hehe to mu dowaliłeś. Andrzeju może opowiesz dlaczego nie ukończyłeś seminarium? Jeśli KK jest taki zły to po co studiowałeś w Łomiankach na katolickiej uczelni? Naczytałeś się/naoglądałeś tego folwarku zwierzęcego i pomieszało Ci się w główce... Jabadabaduu
|
|
W odniesieniu jak wyżej. Były rektor seminarium Kapłan Andrzej Miałchowski obecny infułat który niedawno powiększył grono Łomżyńskich Arcy Kapłanów mających prawo do noszenia mitry załatwił wiele duchowych płodów. Razem z Kapłańskim kolektywem w seminarium był rzeźnikiem powołań. Ci Ojcowie Duchowni pod panowaniem Biskupa Paetza w Łomżyńskim Seminarium wykonali setki duchowych aborcji na parafialnej Ziemi Łomżyńskiej dając pierwszeństwo przydupnikom swojej skarłowaciałej sakra mentalnej duchowości O czym to świadczy ...
|
|
To chore :) Każdy człowiek posiada własną filozofię, która dla innego nic nie znaczy.
|
|
W odniesieniu jak wyżej. hahaha Mam was cwaniaczki ... ... - słyszeli że gdzieś dzwonią tylko nie wiedzą w którym Kościele - religijna baranina :+) Dlaczego mieli by mnie stamtąd wywalać skoro mnie tam nawet nie przyjęli ? Co chcecie udowodnić swoimi kłamliwymi sugestiami ? O czym to świadczy ...
|
|
To skoro w seminarium nawet nie byłeś to czemu Cię tak porąbało?
|
|
Mr_Andrzej, nie oszukuj , to nie ty ?
|
|
ma swoje racje,tylko lekko przegina i pisze ty swoim nie zrozumiałym językiem, gdzie co 3 post jest zaledwie zrozumiały
|
|
|
|
Autor: oremi (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 12-03-12 14:52 ma swoje racje,tylko lekko przegina i pisze ty swoim nie zrozumiałym językiem, gdzie co 3 post jest zaledwie zrozumiały ___________________________________________________________ Szanowny przedmówco "oremi" To prawda Masz rację ale weź pod uwagę że ... fizyka na podstawowym poziomie jest nie zrozumiała dla przedszkolaków. Nie sadzę że ludzie tu obecni są przedszkolakami. Cóż mogą powiedzieć próbując odkłamać fałszywe świadectwo dane prawdzie przez Łomżyńskich Kapłanów którzy tę prawdę we własnym dobrze pojętym interesie zdeprawowali dla własnych korzyści. ... trudno odkłamać to co zakłamane tak samo jak trudno w przedszkolu wykładać prawdy fizyki na poziomie podstawówki O czym to świadczy ...
|
|
Autor: _maly_ (---.elomza.pl) Data: 12-03-12 14:47 To skoro w seminarium nawet nie byłeś to czemu Cię tak porąbało? __________________________________________________________ Jezus tak jak wielu chrześcijan też nie był w seminarium i zobacz jak Go "porąbało" - porąbali (religijnie pogwałcili) Go kapłani podobnie działający jak ci których nieraz omijacie na ulicach i przysłowiowo plujecie im na plecy - ja przynajmniej jestem transparentny. O czym to świadczy ...
|
|
w odniesieniu jak wyżej Szanowny przedmówco _maly_ Przepraszam za uogólnienie Ty być może tak nie robisz ale wiele osób w społeczeństwie tak właśnie postępuje Jeszcze raz przepraszam jeśli to Ciebie nie dotyczy tak jak ich. Wczoraj była w wiadomościach pokazywana demonstracja która nie pozostawia złudzeń że tak właściwe jest jak mówię z powodu tego o czym tu mówię. O czym to świadczy ...
|
|
Gdybyś przestał pisać grubą czcionką i usunął te wielkie obrazki z podpisu to może ktoś by czytał Twoje posty. A tak to dla wielu jawisz się trollem, więc z przykrością muszę stwierdzić, iż Twoje próby przekazania czegoś ludziom nie skutkują - zmień formę na mniej krzykliwą, Twoim wzorem jest Jezus, a on nie krzyczał i nie machał rękami by go inni usłyszeli. Tak więc chyba masz wiele rzeczy, drogi Andrzeju, do przemyślenia jeszcze. Powodzenia.
|
|
Autor: <> (---.lomza.mm.pl) Data: 12-03-12 16:17 Gdybyś przestał pisać grubą czcionką i usunął te wielkie obrazki z podpisu to może ktoś by czytał Twoje posty. A tak to dla wielu jawisz się trollem, więc z przykrością muszę stwierdzić, iż Twoje próby przekazania czegoś ludziom nie skutkują - zmień formę na mniej krzykliwą, Twoim wzorem jest Jezus, a on nie krzyczał i nie machał rękami by go inni usłyszeli. Tak więc chyba masz wiele rzeczy, drogi Andrzeju, do przemyślenia jeszcze. Powodzenia. ____________________________________________________________ taa... Nie sądź innych po sobie. Jeśli to nie dociera do Ciebie jak Bóg przykazał to nie znaczy że nie dociera do wszystkich. Ale skoro dociera to do Ciebie co widać po Twojej wypowiedzi która do tego nawiązuje to jednak do kogoś to dociera. Kogo chcesz oszukać siebie(?) czy mnie ? (retoryczne) Może nie do wszystkich dociera to równo jak gówno bo nie wszyscy mają religijną dvpę w głowie zamiast rozumu który zatracili na modlitwie w arcy kapłańskim posłuszeństwie na jedynie słuszną religijną modłę swoich arcy pasterz przed którymi klęczą i beczą modlitewne gorzkie żale jak barany w ich świętym - nietykalnym zło tym interesie. O czym to świadczy ...
|
|
W doniesieniu jak wyżej : Autor: <> (---.lomza.mm.pl) Data: 12-03-12 16:17 ... wzorem jest Jezus, a on nie krzyczał i nie machał rękami by go inni usłyszeli. Tak więc chyba masz wiele rzeczy, drogi Andrzeju, do przemyślenia jeszcze. Powodzenia. ____________________________________________________________ Post - Postscriptum Dlaczego dajesz fałszywe świadectwo prawdzie. Jezus nie tylko publicznie wymachiwał rękami. Jezus nie tylko publicznie wymachiwał pasterskim kijem Jezus nie tylko wymachiwał biczem. Jezus również wymachiwał penisem i nie był to plastikowy penis takiego jakiego używał do głoszenia prawdy poseł Palikot. Jezus z szat odarty goły rozciągnięty ponad głowami z krzyża wymachiwał już bezwiednie i bezwolnie swoim członkiem na sposób ludzki i boski upokorzony. Wymachiwał prawdziwym a nie sztucznym penisem - członkiem którego mu nie uruchomiono przybijając gwoździami inne członki ciała. Zapewne wtedy krzyczał dopuki z ził nie opadł i głosu mu nie odjęło ale pismo mówi że "zawołał" ( krzykną ) Kto ciebie do tej fałszywej treści doprowadził która mi tu w oczy jak kit wciskasz przed ludźmi. Co chcesz tym kłamstwem obnażyć ? Ludzi nie oszukasz - siebie też nie oszukuj. Podziękuj tym kapłanom - fałszywym prorokom co Cie do tego zakłamania doprowadzili zanim będzie dla Ciebie za późno. O czym to świadczy ...
|
|
mrAndrzej przedstaw się czym się zajmujesz - może jesteś księdzem a może byłeś - napewno masz dużą wiedzę o sprawach kościoła możliwe że jakiś biskup , kardynał lub inny odbił ci dziewczynę wiem jak królowie się czują w naszym kraju kardynałowie lub biskupi jedz do radia lub telewizji i opowiedz całą prawdę i niecytuj moich słów czsami jak niema kogo konkretnego poczytać to czasami cię czytam ale że zezowaty o tobie założył temat to chyba się nudzi ----fakt dawno niebyło ciekawego tematu gitara gra
|
|
W odniesieniu jak wyżej. Przedstawiłem się na samym początku tego tematu. O czym to świadczy ...
|
|
Człowieku ochłoń- to po pierwsze. Tak to czytam i strasznie mnie zastanawia z kim i z czym Ty chcesz walczyć i co ludziom chcesz wmówić. Wiara jest prywatną sprawą każdego z nas i od indywidualnych potrzeb duchowych zależy w co sie wierzy i jak silnie. A ty ciągle sypiesz słówkami o zakłamaniu, bogobojności itp. Rozumiem, że wiele aspektów życia i działalności księży budzi sprzeciw i jest mało przejrzysty, ale strasznie drażni mnie w Twoich postach to, że tak często mieszasz w to Boga. Nie stawiaj siebie i swojej racji ponad resztę bo to już obrazą leci. Pozdrawiam
|
|
Księżyc - Naturalny satelita ziemi, prócz wpływu na cykle odpływów i przypływów mórz i oceanów, wywiera wpływ pewien na funkcjonowanie i samopoczucie ludzi. Wiadomo ze woda stanowi znaczną część ludzkiego organizmu i zmiany faz księżyca oddziaływają nań, w podobny sposób, lecz nieco słabszy. Ostatnio coraz więcej przeprowadza się badań nad wpływem nowiu i pełni Księżyca na planetę, na której żyjemy. Podczas tych zjawisk przyciąganie Ziemi i Księżyca jest największe. Powodem tego stanu jest unoszenie się wody i ziemi. Lądy rozszerzają się i kurczą, a poziom wody w morzach, oceanach i rzekach zmniejsza się i zwiększa. Pierwsza kwadra - gdy księżyca przybywa do pełni. Mamy wtedy wzrost energii, lecz gorszy nastrój. Okres korzystny na działania, które wypełniają, powiększają np.; nauka, tworzenie, sport, zakupy, zawieranie małżeństw, imprezy towarzyskie. Dobra pora na upiększające zabiegi kosmetyczne,(np: Farbowanie włosów, plombowanie zębów.), organizm nastawiony jest na regenerację. Organizm nasz ma wzmożony apetyt, najlepiej w tym czasie oszukiwać głód, i jeść więcej warzyw i owoców. Pełnia - gdy widać cały księżyc. Podczas pełni odczuwalne jest większe podenerwowanie, często narzekamy na bóle głowy. Ogólnie wzrasta poziom agresji, co ma wyraz w ilości popełnionych przestępstw. Śpiąc przeżywamy intensywniejsze marzenia senne. Zwiększa się też aktywność seksualna, U wielu osób wzrasta płodność, rodzi się więcej dzieci. Najlepiej podczas pełni unikać wizyt u stomatologa, zabiegów chirurgicznych, oczyszczania skóry, ponieważ rany gorzej się goją. Podczas pełni nasz organizm zatrzymuje dużo wody, skóra może wydawać się lekko opuchnięta. Toteż rada rano wziąć ciepło zimny prysznic, i masaż miękką gąbką, zawsze w kierunku serca. Natomiast wieczorem, aby ukoić nerwy należy wziąć odprężającą kąpiel z dodatkiem olejku aromatycznego, a potem wypić herbatkę z melisy. Jeśli ktoś choruje na astmę lub epilepsję, to narażony jest na ataki. U osób zaburzeniami psychicznymi występuje zaostrzenie dolegliwości. Czas pełni może okazać się, że wtedy przybieramy na wadze. Lepiej jeść mniej słodyczy, i unikać soli. Sól jest przyczyna zatrzymywania wody w organizmie. W pełni nie rozpoczynać kuracji odchudzającej. Trzecia kwadra - gdy księżyca ubywa do nowiu. Czas korzystny dla działań pomniejszających, np.: ścinanie włosów, peelingi, operacje chirurgiczne., wyrywanie zębów, sprzedawanie różnych rzeczy. To pora na oczyszczanie organizmu z toksyn i z nadmiaru wody. Pora na rozpoczęcie odchudzania, ponieważ tą porę cechuje duża przemiana materii i jest mniejszy apetyt. Warto pić dużo niegazowanej wody mineralnej. Można skorzystać z wizyty u stomatologa, ponieważ lepiej trzymają się mostki i plomby. Ubywający księżyc dobrze działa na intuicję, dlatego zwróćmy uwagę na sny, medytujmy. To tez dobry czas na spotkania intymne. Nów - gdy księżyca prawie nie widać. Podczas tej fazy ludzie czują się w pełni sił witalnych, gotowi rozpocząć najbardziej śmiałe przedsięwzięcia. Wszelkie plany będą konsekwentnie realizowane. Łatwo wówczas o konsekwencję i wytrwałość. Jest to moment najbardziej korzystny do wszelkich początków. Jest tu pora na przeprowadzanie operacji chirurgicznej /w razie konieczności, jeśli taka ma być/. Organizm, również jak księżyc przygotowuje się do nowego cyklu. Łatwiej wtedy goją się rany nie dopuszczając do tworzenia się blizn. Dobrze jest w tym czasie urządzić sobie jedno dniowa głodówkę. Nów jest także dobra porą na rozpoczęcie walki z nałogami, jak alkohol, narkotyki, palenie tytoniu, ograniczyć spożywanie słodyczy. Jeżeli nów występuje blisko daty naszych narodzin, wówczas mamy możliwość dokonania istotnych zmian życiowych. Co Ci przyniesie Księżyc w miesiącu Marcu? 1 III - Nów. Księżyc w Rybach to dobry czas na miłość, spontaniczne wyrażanie uczuć i emocji. Będziesz wrażliwy na nastroje innych ludzi, delikatny, zdolny do współczucia. To także dobrze na wizytę u Wróżki, ćwiczenia rozwijające intuicję i prace umysłowe. Dzisiejszy Nów doda najwięcej energii - Rybom, Rakom i Skorpionom. Natomiast koncentracją będą miały trudności Bliźnięta i Strzelce. 6 III - Księżyc w Byku tworzy sekstyl ze Skorpionem w Rybach. Teraz zechcesz odmienić słowo ,,kocham,, na różne sposoby, a większość czasu poświecić na sex. Po wielkich uniesieniach dojdziesz do wniosku, że może ci je zapewnić tylko ten właśnie partner. Więc postanowisz, że on jest na całe życie. Będziesz w marzycielskim nastroju. Ten wpływ odczują najlepiej Ryby, Byki, Raki, Panny, Skorpiony i Koziorożce. 9 III - Kwadratura między Księżycem w Bliźniętach i Słońcem w Rybach. Trudno się teraz będzie skupić nad czymkolwiek. Roztargnienie i pośpiech spowodują masę pomyłek. Lepiej teraz nie zawieraj żadnych umów. Pilnuj też pieniędzy, nie kupuj niczego cennego, nie sprzedawaj. Nie wykonuj tego, co wymaga skupienia i uwagi. Najtrudniej będzie się żyło Rybom, Bliźniętom, Pannom i Strzelcom. 12 III - Tryton księżyca w Raku ze Słońcem w Rybach. Teraz najlepiej będzie Ci na łonie rodziny. Zapanuje zgoda i spokój. Najwięcej skorzystają na tym Raki, Skorpiony i Ryby. 17 III - PEŁNIA Księżyc w Pannie w opozycji do Słońca w Rybach spowoduje kłopoty z koncentracją. Do tego dojdzie niepokój i rozdrażnienie czasami bez powodu. Będziesz się awanturować w domu i w pracy ze wszystkiego robić problem. Dopadną Cię tez bóle głowy, możesz mieć trudności z zasypianiem. Uważaj jednak z lekarstwami i alkoholem. Tego dnia zadziałają silniej niż zwykle. Jeżeli chcesz schudnąć pogłoduj 16 i 17 marca.! Pełnia to także dobry czas dla zakochanych. Emocje są teraz bardzo silne. Bezsenne noce nie będą Ci przeszkadzać, ty będziesz podczas nich się kochać. Sex zajmie głowę głównie Rybom, Pannom, Skorpionom, Rakom, Bykom i Koziorożcom. Najgorzej poczują się Strzelce i Bliźnięta. 21 III - Tryton księżyca w Strzelcu ze słońcem w Baranie obdarzy Cię energią i optymizmem. Będziesz w zgodzie z całym światem. Łatwiej dogadasz się ze wspólnikiem i partnerem, więc teraz podejmij decyzję i planuj. Szczególnie radosne i promienne będą Barany, Lwy i Strzelce. 23 III - Kwadratura Księżyca w Koziorożcu ze Słońcem w Baranie niesie skłonność do zdenerwowania i konfliktów. W pracy będziesz mieć dosyć dyscypliny. Nie załatwisz teraz niczego w urzędach. Wyjątkowo pobudliwe będą Raki, Wagi, Koziorożce i Barany, chętne tego dnia urządzać sceny. 26 III - sekstyl Księżyca w Wodniku ze Słońcem w Baranie podsunie Ci genialne pomysły i rozwiązania. Przyjdzie Ci też ochota na przeżycie czegoś niezwykłego i podniecającego. Wszystko, co tuzinkowe będzie Cię nudzić. 31 III - NÓW Księżyc w Baranie, Najbardziej dynamicznym wiosennym znaku! Rozpierać Cię będzie energia To doskonała pora, by zacząć wszystko od nowa. Startuj z nowymi pomysłami, dietami, odchudzającymi, nowym uczuciem. Zakochani będą nieprzytomni z miłości. W wiosennym Nowiu łatwo zajść w ciężę Jedynie Koziorożce i Raki - staną się zbyt impulsywne. One wolą działać w spokojnym klimacie. Kama, odwiedzin: 16578 Wykop.pl "Wszelkie prawa zastrzeżone, treści chroniona prawami autorskimi. Żadna część nie może być wykorzystywana lub kopiowana w jakiejkolwiek elektronicznej, mechanicznej, fotograficznej lub innej formie zapisu bez pisemnej zgody autora"
|
|
Autor: Pareslow (---.lomza.mm.pl) Data: 12-03-12 21:36 Człowieku ochłoń- to po pierwsze. Tak to czytam i strasznie mnie zastanawia z kim i z czym Ty chcesz walczyć i co ludziom chcesz wmówić. Wiara jest prywatną sprawą każdego z nas i od indywidualnych potrzeb duchowych zależy w co sie wierzy i jak silnie. A ty ciągle sypiesz słówkami o zakłamaniu, bogobojności itp. Rozumiem, że wiele aspektów życia i działalności księży budzi sprzeciw i jest mało przejrzysty, ale strasznie drażni mnie w Twoich postach to, że tak często mieszasz w to Boga. Nie stawiaj siebie i swojej racji ponad resztę bo to już obrazą leci. Pozdrawiam ____________________________________________________________ Jak nie doczytasz do końca to lipa. Tyko się nie obrażaj bo ja cię tu nie obrażam. porównanie. Kobieta która w lustrze zobaczy zmarszczki nie obraża się na lustro. 1) A Twoim zdaniem od czego mam ochłonąć ? 2) Nie walczę mówiąc o prawdzie skąd w Tobie to pomówienie ? 3) Dlaczego twierdzisz że chcę komuś coś wmówić - to nie prawda nikomu nic nie wmawiam co najwyżej ktoś coś sam sobie może wmawiać jeśli nie potrafi rzetelnie ocenić rzeczywistości owoców dobra i zła jakie mamy obecnie w społeczeństwie po xxxx latach pierwotnej ewangelizacji, pozornej ewangelizacji i nowej ewangelizacji. 4) rozum może być prywatną sprawą jego nosiciela ale nie Wiara. Wiara jest sprawą wspólnoty (Kościoła) mającą społeczny charakter zgodny z jej prawdą nauki społecznej która zawsze odnosi się do relacji pomiędzy osobami tworzącymi wzajemne rodzinne więzi społeczne a nie religijny egocentryczny egoizm jednostki który tu prezentujesz własną postawą przywłaszczając sobie wiarę jako jedynie swoją prywatną niespołeczną sprawę stosowaną zapewne do równie niespołecznych twoich własnych potrzeb - religijna baranina :+) jakiejś prywatnej CURVA wiary - nie do wiary co za wyznaniowy przedsiębiorczy cwaniaczek wiarę sprywatyzował - Bałwan 5) Niezależnie do tego w co się wierzy i jak silnie - Wiara jest tak naprawdę kolorowym "papierkiem" w którym jest owinięte to co najważniejsze. Dla dzieci to cukierek a dla dojrzałych ludzi to Prawda - prawda w która wierzą - prawda Wiary zgodnie z którą żyją lub nie żyją - pytanie: do której grupy sam siebie zaliczasz ?(retoryczne) W konkluzji Zapamiętaj sobie egoistyczny cwaniaczku - mówię to na co sam wskazałaś swoją wypowiedzią. Jesteś rozdrażniony - to dobrze o Tobie świadczy - nie jesteś obojętny. Ja też jestem oburzony tym co się dzieje Robi się z ludzi głąbów i zarzuca się im ze są głąbami. Okrada się ludzi i oskarża się ich że pozwalają się okradać. Z ofiar przestępstw robi się sprawców ich nieszczęścia - jak oni się czują - podwójnie zgwałceni przez przestępcę i wymiar sprawiedliwości a raczej niesprawiedliwości. Ja mieszam Boga(?) ooo cwaniaczku zważaj trochę Jak Ci w oczy napluję to może przejrzysz (bez urazy to porównanie w analogii do uzdrowienia ociemniałego w Ewangelii) Tacy jak Ty -egoiści - co wykazałeś swoją wypowiedzią są owocem 2000 lat pozornej ewangelizacji kapłanów która zmieszała Boga z błotem na tym łez padole parafialnego folwarku zwierzęcego organizowanego przez Kapłanów manipulujących włodarzami jak przez świnie w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy. PISZESZ mi tu nieuczciwie zarzucając mi to Twoim zdaniem zachowanie którym ono w istocie nie jest cytuję : "Nie stawiaj siebie i swojej racji ponad resztę bo to już obrazą leci. Pozdrawiam" To nie moja racja i nie ja tu się stawiam z tą racją do której się tutaj już tylko przyłączam. To że tego nie dostrzegasz to nie znaczy że tak nie jest. Ty się zastanów nad sobą bo to już Twoją ociemniałością - ślepotą intelektualną zalatuje(?) a może to co innego zalatuje(?) ... ... - to bez znaczenia. Uczciwe - autentyczne nawrócenie ma tu zasadnicze znaczenie. Pozdrawiam - Szczęść Boże na nowej drodze życia :+) hahaha - wyluzuj kimkolwiek jesteś to nie dżihad <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Post - Postscriptum Ach ta religijna baranina. Śmieszni Kapłani to co Oni de facto wymyślą wobec Świadectwa Prawdy jakie tej Prawdzie dał Jezus pieczętując ją własnym życiem jest bez znaczenia. Cokolwiek wymyślą wciskając ludziom jak dogmatyczny - pompatyczny kit w oczy swoje religijne banialuki tworzone dla własnych potrzeb i swoich korzyści deprawując czystą prawdę wiary to i tak na końcu potkną się o zwłoki niewinnego człowieka... ... człowieka - syna Bożego ostatecznie religijnie ukrzyżowanego w podobnym do ich arcy kapłańskiego interesu religijnego który dał świadectwo tej religijnej prawdzie o której obecni tu kapłani mówią "Oto Wielka Tajemnica Wiary" ... ... będąc jej niebezinteresownymi religijnymi twórcami i strażnikami (wiary i jej tajemnicy) umacniając tym samym własny nowszy - nowocześniejszy interes religijny coraz częściej nazywany sakro biznesem który jednak Jezus sugerował zburzyć a oni jednak go umacniają sprzeniewierzając się nauce kogoś na kim robią kolektywnie swój arcy kapłański złoty interes (?) O czym to świadczy ...
|
|
Autor: Pareslow (---.lomza.mm.pl) Data: 12-03-12 21:36 Człowieku ochłoń- to po pierwsze. Tak to czytam i strasznie mnie zastanawia z kim i z czym Ty chcesz walczyć i co ludziom chcesz wmówić. Wiara jest prywatną sprawą każdego z nas i od indywidualnych potrzeb duchowych zależy w co sie wierzy i jak silnie. A ty ciągle sypiesz słówkami o zakłamaniu, bogobojności itp. Rozumiem, że wiele aspektów życia i działalności księży budzi sprzeciw i jest mało przejrzysty, ale strasznie drażni mnie w Twoich postach to, że tak często mieszasz w to Boga. Nie stawiaj siebie i swojej racji ponad resztę bo to już obrazą leci. Pozdrawiam A ja z kolei się zastanawiam, gdzie Andrzej był do tej pory. Do tej pory jak rozumiem wszystko mu pasowało i czynił pokłony jak inni? A nagle dostrzegł w porę że mu to nie pasuje?
|
|
Panie Andrzeju - "Dlaczego mieli by mnie stamtąd wywalać skoro mnie tam nawet nie przyjęli?" Czyżby? '93-'94? :) Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl) Data: 13-03-12 06:39 A ja z kolei się zastanawiam, gdzie Andrzej był do tej pory. Do tej pory jak rozumiem wszystko mu pasowało i czynił pokłony jak inni? A nagle dostrzegł w porę że mu to nie pasuje? Pewnie wycyckali go na kasę albo biskup znalazł sobie nowego ulubieńca.. Zranione serce odbiera czasem rozum...
|
|
Autor: algeroth (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 07:47 Panie Andrzeju - "Dlaczego mieli by mnie stamtąd wywalać skoro mnie tam nawet nie przyjęli?" Czyżby? '93-'94? :) Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl) Data: 13-03-12 06:39 A ja z kolei się zastanawiam, gdzie Andrzej był do tej pory. Do tej pory jak rozumiem wszystko mu pasowało i czynił pokłony jak inni? A nagle dostrzegł w porę że mu to nie pasuje? Pewnie wycyckali go na kasę albo biskup znalazł sobie nowego ulubieńca.. Zranione serce odbiera czasem rozum... ___________________________________________________________ taa... ... 93-94 pomieszkałem tam w tym łonie matki Kościoła Łomżyńskiego tyle co trawa niecała ciąża u kobiety i zostałem wyskrobany (por. do aborcji). Byłem jak ten co "przyszedł do swoich a swoi go nie przyjęli" por. Biblia (na sposób ludzki i boski - fizycznie i duchowo taka religijna - duchowa aborcja ful serwis. Od początku pobytu mieszkałem tam na zasadach "Persona non grata" łac. – intruz, osoba niepożądana tak jak np. niechciana ciąża. Nie miałem oficjalnej zgody której Biskup Paetz ostatecznie nie wydał rezygnując z Dyspensy (łac.) to w Kościele rzymskokatolickim zwolnienie od obowiązujących przepisów prawa kościelnego w przypadkach szczególnych. Tak wiec mój związek z tym miejscem był "hotelarski" byłem tam gościem tej arcy kapłańskiej obłudy oglądając i podziwiając "jaskinie zbójców" (por. Pismo Św.) od środka. W Wyższym Seminarium Dychownym Prefektem był w tym czasie ks. kapłan mający ksywę "Zbój" - przywali komuś w szczękę i tak zostało. Byłem tu zawsze obecny na Ziemi Łomżyńskiej i zawsze doświadczałem owoców tej religijnej obłudy tych Łomżyńskich księży - fałszywych proroków których łatwo poznać po powszechnie widocznych tu owocach. Próbując zrozumieć ich religijną obłudę i o co w tym wszystkich tak naprawdę chodzi niepostrzeżenie osobiście doświadczyłem świadectwa prawdy - tej Prawdy jakiej Świadectwo osobiście dał Jezus na Początku Naszej Ery. Serce człowieka dla wielu mądrych ludzi niekoniecznie katolików to rozum jako centralny wewnętrzny ośrodek władzy człowieka. Kapłani często odbierają rozum ludziom który zastępują sercem z uczuć religijnych(?) robiąc z nich religijną baraninę żyjącą jak owce i inne zwierzęta w społeczeństwie opisanym w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy w którym świnie - świńscy liderzy zakłamaniem - manipulacjami odebrały temu społeczeństwu rozum zniewalając je dla własnych kolektywnych korzyści na jedynie własną jedynie słuszną modłę. Więc jeśli mówisz o zranieniu rozumu jako serca to komu, czemu według Ciebie takie arcy kainowe i arcy kapłańskie zarazem zranienie wobec człowieka np. Jezusa jako brata w wierze może służyć ? Do czego to zranienie prowadzi - co jest owocem społecznym takiego zranienia ? O czym to świadczy ...
|
|
Aj chłopie bredzisz aż się kuży i nie przejmuj się nie tak łatwo mnie obrazić
|
|
Tak czytam i czytam do końca i coraz bardziej wydaje mi się że pusty jesteś strasznie. Masz tam jakieś poglądy i spostrzeżenia pewnie gdzieś szerszej rzeszy ludzi starałeś się je przedstawić,ale że wyśmieli to walisz na forum. ------------------------------------------------------------------------------------------------ 3) Dlaczego twierdzisz że chcę komuś coś wmówić - to nie prawda nikomu nic nie wmawiam co najwyżej ktoś coś sam sobie może wmawiać jeśli nie potrafi rzetelnie ocenić rzeczywistości owoców dobra i zła jakie mamy obecnie w społeczeństwie po xxxx latach pierwotnej ewangelizacji, pozornej ewangelizacji i nowej ewangelizacji. 4) rozum może być prywatną sprawą jego nosiciela ale nie Wiara. Wiara jest sprawą wspólnoty (Kościoła) mającą społeczny charakter zgodny z jej prawdą nauki społecznej która zawsze odnosi się do relacji pomiędzy osobami tworzącymi wzajemne rodzinne więzi społeczne a nie religijny egocentryczny egoizm jednostki który tu prezentujesz własną postawą przywłaszczając sobie wiarę jako jedynie swoją prywatną niespołeczną sprawę stosowaną zapewne do równie niespołecznych twoich własnych potrzeb - religijna baranina :+) jakiejś prywatnej CURVA wiary - nie do wiary co za wyznaniowy przedsiębiorczy cwaniaczek wiarę sprywatyzował - Bałwan Już te dwa punkty z twojej prywatnej prawdy dobitnie świadczą o tobie. Nie żebym Cię oceniał bo lata mi to.
|
|
W odniesieniu jak wyżej Autor: Pareslow To prawda ale jako jedna strona medalu. To samo doświadczenie jest świadectwem prawdy dobra i zła prawdy obnażającej zło i dobro którego przeciwieństwem jest fałszywe świadectwo prawdy dobra i zła będące fałszem zakłamaniem świadomym nieświadomych celowym i niecelowym relatywizmem który ludzie często bezwiednie używają na własną szkodę nie potrafiąc właściwie nazwać spraw i rzeczy takimi jakimi są co rodzi konflikty danych i implikuje konflikty wartości. Ja się tu z Tobą wojować nie będę wchodząc w konflikt który doprowadziłby zapewne do spirali przemocy na styku naszych i nie tylko naszych racji. Religijna ziemia potrzebuje rewolucji religijnej na miarę Kopernika zanim ochrzczeni misjonarze i religijni męczennicy podobni do tych w Afganistanie zamienia świat w religijne piekło na ziemi. mówisz cytuje: Już te dwa punkty z twojej prywatnej prawdy dobitnie świadczą o tobie. Nie żebym Cię oceniał bo lata mi to. koniec cytatu Autor: Pareslow To nie jest moja prywatna prawda bo jej sobie nie przywłaszczam to jest prawda Świadectwa Prady - doświadczenia prawdy na własnej skórze tak jak ministrant doświadcza celebransa księdza pedofila. tak jak kobieta doświadcza zapłodnienia przez gwałciciela - tak jak Jezus doświadczył Kapłanów. Widzisz gościu Wiara nie może być prywatną sprawą tak jak twierdzisz. Prywatną sprawą może być stosunek do wiary jaką Bałwany noszą w sobie. Pytanie kto i dlaczego te Bałwany lepi komu i do czego te Bałwany są potrzebne. jak myślisz dlaczego Jezus powiedział zburzcie Świątynię (Kościół) a Ja w 3 dni go odbuduję -> 3 dni Trzy Dni -> takie to proste (!) pod warunkiem że się tej prawdy wiary w religijną obrzędową tradycyjną liturgiczną - sakra mentalną przysłowiową bawełnę nie owija. Jak myślisz czemu kapłani prawdę owijają w bawełnę czerpiąc z tego korzyści od blisko 1000 lat na naszej ziemi. Przez blisko 1000 lat pozornej ewangelizacji jest tu to samo co w starym testamencie relacje między ludźmi są dalej jak za czasów Jezusa na początku Naszej Ery a cały ten nowy testament jest na papierze martwym zapisem. kapłani żyją zasadami starego testamentu zmienił się tylko ich obrządek - duch jest jaki był. taa... http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091013/AKTUALNOSCI/890884286 http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101004/MAKOW/408763743
|
|
Wyluzuj w końcu, Mr_Andrzej. Może to Ci w tym pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
jak sie nie nadawales koles to cie wywalili. widac ze matka ci łeb lodówką w dzieciństwie przytrzasnela. to smutne
|
|
Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 21:59 jak sie nie nadawales koles to cie wywalili. widac ze matka ci łeb lodówką w dzieciństwie przytrzasnela. to smutne ___________________________________________________________ hahaha Nie wywalili mnie frajerze nie czytasz od początku słyszałeś że gdzieś dzwonią ale nie wiesz gdzie - nie wiesz w którym kościele. Nie wywalili mnie - nie mogli mnie wywalić bo mnie nawet nie przyjęli. A zresztą wyniósł mnie z tamtą dosłowne na swoich ramionach kolega Krzysztof który w ten sposób pojawiając się na mojej drodze uratował mi życie. Dosłownie uratował mi życie własnoręcznie wnosząc mnie do szpitala gdzie trafiłem w ciężkim stanie. Kapłani podobni do nich dla własnych korzyści zajebali życie Boże w społeczeństwie nie tylko Jezusa. O czym to świadczy ...
|
|
masz słabo glowe jak cie do szpitala zaniesli, to od tej lodówki.
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: Autor: Mniejszy (---.183.236.210.dsl.dynamic.t-mobile.pl) Data: 13-03-12 20:57 Wyluzuj w końcu, Mr_Andrzej. Może to Ci w tym pomoże: http://www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk __________________________________________________________ to dobre ale jak dla mnie to to lepsze mniej ponure nie to co tamto. zresztą sam zobacz może znasz ? http://www.youtube.com/watch?v=3gSFsALL0dE http://www.youtube.com/watch?v=9Qunc88exxY Religijni Kapłani tacy Jak moi tu obecnie dla własnych korzyści zajebali życie Boże w parafialnym społeczeństwie nie tylko na początku Naszej Ery i to nie tylko Jezusa Przyszedł do swoich a swoi Go nie przyjęli (?) O czym to świadczy ...
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 22:32 masz słabo glowe jak cie do szpitala zaniesli, to od tej lodówki. ____________________________________________________________ Śmieszne prawda ? Kiepskie warunki sanitarne spowodowały zatrucie pokarmowe kilku osób które tam przebywały. Sytuację utrzymywano w tajemnicy w nadziei że zagrożenie minie. Niestety w tym czasie stan mojego zdrowie doszedł do stanu krytycznego. Kolega wywlókł mnie z tamtą miałem krytyczną gorączkę i odwodnienie silne bóle. Całą drogę z placu od ulicy Sienkiewicza przez osiedle "Waryniaka" dziś BMC szliśmy na piechotę. Ja osuwałem się na nogach kolega mnie podtrzymywał. Zadem z Kapłanów nie podwiózł nas samochodem. Dostałem instrukcję aby nie mówić w szpitalu że przyszedłem tam od nich. bali się kontroli sanepidu na co wprost i wyraźnie wskazał wice rektor. Tak więc w szpitalu zakaźnym w Łomży oficjalnie byłem przyjęty z domu rodzinnego. Jebani fałszywi kapłani oficjalnie odcięli się ode mnie we własnym dobrze pojętym i fałszywym zarazem interesie społecznym. Religijni kapłani realizując własne sprawy zaniedbują sprawy Boże w społeczeństwie dla którego mają być sługami. Religijni kapłani zajebali życie Boże manipulując w dobrej wierze dla własnych kolektywnych korzyści. O czym to świadczy ...
|
|
to brzmi jak scena z horooru "zatrucie pokarmowe" bylo sie wysr#c i by minelo. od tamtej pory masz schizy i twoj globus nie pracuje poprawnie.
|
|
pamietaj stosuj rady sp rysia lubicza"dzieci umyjcie raczki" i nie bedziesz mial stanow krytycznych
|
|
Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 23:04 to brzmi jak scena z horooru "zatrucie pokarmowe" bylo sie wysr#c i by minelo. od tamtej pory masz schizy i twoj globus nie pracuje poprawnie. ____________________________________________________________ taa... salmonelli nie można wysrać nawet przy ostrej biegunce Cwaniaczku co chcesz tu udowodnić ? Co chcesz ośmieszyć i zdyskredytować ? Nie postępuj jak religijni szydercy - Kapłani którzy zajebali Jezusa O czym to świadczy ...
|
|
W odniesieni jak wyżej cytat poniżej: Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 23:04 to brzmi jak scena z horooru "zatrucie pokarmowe" bylo sie wysr#c i by minelo. od tamtej pory masz schizy i twoj globus nie pracuje poprawnie. ___________________________________________________________ taa... Pajacu (bez urazy to nie dżihad) ... ... Salmonella jest przede wszystkim w kiełbasie a nie tylko na rękach Cwaniaczku co chcesz tu udowodnić ? Co chcesz ośmieszyć i zdyskredytować ? Nie postępuj jak religijni szydercy - Kapłani którzy zajebali Jezusa O czym to świadczy ...
|
|
ERRATA Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 23:09 pamietaj stosuj rady sp rysia lubicza"dzieci umyjcie raczki" i nie bedziesz mial stanow krytycznych ___________________________________________________________ taa... Pajacu ... ... bez urazy to jeszcze nie dżihad ... ... Salmonella jest przede wszystkim w kiełbasie a nie tylko na rękach Cwaniaczku co chcesz tu udowodnić ? Co chcesz ośmieszyć i zdyskredytować ? Nie postępuj jak religijni szydercy - Kapłani którzy zajebali Jezusa O czym to świadczy ...
|
|
wyjmij zeby, wloz do szklanki i idz spac debilu. w choroszczy juz dawno spio
|
|
Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 13-03-12 23:40 wyjmij zeby, wloz do szklanki i idz spac debilu. w choroszczy juz dawno spio ___________________________________________________________ hahaha Jesteś w Choroszczy ? W Choroszczy pozwalają o tej porze Tobie z internetu korzystać ? No w sumie to wolny kraj ! Nie posądzam Cie o to gościu więc dlaczego zniżasz się do poziomu który tobie uwłacza ? Co innego jeśli ktoś cię fałszywie poniża ale żeby samemu sobie poziom zaniżać (?) no chyba że masz w tym interes równie niespołeczny jak twoja wypowiedź. Religijni kapłani tacy jak Oni manipulując w dobrej wierze tak jak Oni zajebali Życie Boże w swoim społeczeństwie na początku Naszej Ery nie tylko Jezusa i nie tylko w Średniowieczu O czym to świadczy ...
|
|
hej sloneczko andrzejku. jak glowa po lodowce nie boli?
|
|
oo cześć szyderco Zaczepisz mnie Chcesz mi coś powiedzieć ? Polubiłem cię cwaniaczku mogę z tobą pogadać w duchu twojej wiary jestem otwarty na wszystkich Ludzi w przeciwieństwie do Kapłanów którzy są zdolni zajebać życie Boże o obronie własnej racji stanu. O czym to świadczy ...
|
|
"Kapłani którzy zajebali Jezusa" - Andrzeju dobrze sie czujesz.? Serio to od tej lodowki.? Wspolczucie. Czemu Cie az tak ponosi i kogos tam wyzej nazwales "frajerem" i bluzgasz w swoich postach. Przeciez to niezgodne z Twoim wychowaniem i kultura. Naprawde idz stad, a sprawisz wielu ludziom przyjemnosc. Nic tylko cytowac umiesz. ...
|
|
Autor: torro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 14-03-12 11:57 "Kapłani którzy zajebali Jezusa" - Andrzeju dobrze sie czujesz.? Serio to od tej lodowki.? Wspolczucie. Czemu Cie az tak ponosi i kogos tam wyzej nazwales "frajerem" i bluzgasz w swoich postach. Przeciez to niezgodne z Twoim wychowaniem i kultura. ____________________________________________________________ A co to złe słowo "zajebali" - może właściwsze będzie zapierdolili ? Jeśli te słowa Tobie nie odpowiadają bo może akurat nie rozumiesz ich znaczenia to czekam na Twoje propozycje które oddadzą powagą sytuacji do której się tyczą. z poważaniem (z wyrazami szacunku) Andrzej Mówisz że bluzgam ? Jezusa też nazwano bluźniercą ? Nazwali do bluźniercą Ci kapłani podobni do tych którym On się sprzeciwiał O czym to świadczy ...
|
|
helllo ciastecko! mam w dupie wiare i lubie z toba pisac. jestes dla mnie mistrzem <żyga>
|
|
Riposta w cudzym słowie z innego tematu związanego u źródła z tym i innymi tematami jakie podejmuję razem z wami na tym forum 4lomza.pl Tu proszę o powagę sytuacji i refleksję nad tym zdaniem "O jeden most za daleko" pozornie nie związanym z tematem. Chwila skupienia "modlitwy za ofiary" podwójnej "gry" - podwójnej moralności Księży Kapłanów - Ojców duchownych. Ojców owoców religijnego zła Kościoła Rzymskokatolickiego którzy sprzeniewierzeni Bogu mącą w głowach im wiernych - Bogu niewiernych przez to ludzi organizując ich do własnych a nie Bożych celów czerpiąc z tego swoje niespołeczne kolektywne Arcy kapłańskie korzyści dając Fałszywe Świadectwo przeciw Bliźniemu swemu (Jezusowi synowi bożemu przez takich kapłanów w ten fałszywy podstępny sposób zaszczutemu cytat z tematu pokrewnego 4lomza.pl: " Re: Moloch pn. KK intensywnie koroduje Autor: jankes (---.hsd1.il.comcast.net) Data: 14-03-12 20:55 Prosze- Kosciol zaja twarde stanowisko. Nareszcie widac jakiego wrzoda wypielegnowali sobie Polacy na wlasnym lonie... Cytat: Problemem jest także współpraca z wymiarem sprawiedliwości. Choć episkopat deklaruje w dokumencie pełną współpracę z władzami ws. ścigania pedofilów w Kościele, to ustanawia wyjątki od tej reguły. Duchowni nie ujawniają informacji o księżach, którzy przyznali się do pedofilii w trakcie spowiedzi. - Niemożliwa jest współpraca w wypadku sakramentalnej tajemnicy spowiedzi, której nie wolno naruszyć. Tutaj Kościół będzie tego zdecydowanie bronił - podkreśla przewodniczący Konferencji Episkopatu Polski abp Michalik. Podobnie w przypadku tajemnicy kierownictwa duchowego. Kościół nie zamierza też wypłacać odszkodowań ofiarom pedofilii duchownych. - Prawo polskie zakłada dwie rzeczy: odszkodowanie i zadośćuczynienie ofiarom takich przestępstw. I w jednym, i w drugim wypadku dotyczą one osoby, która popełniła ten czyn - wyjaśnia rzecznik Episkopatu Polski ks. Józef Kloch. - Tak stanowi prawo polskie i nie widzę tu żadnych wyjątków - podkreśla ks. Kloch. - Proszę nie przenosić zwyczajów z innych krajów na grunt polski. Te systemy prawne do siebie nie przystają - dodał odnosząc się do wyroków sadów amerykańskich, po których parafie wypłaciły ofiarom księży-pedofilów duże odszkodowania. Abp Michalik: Odsyłamy do winowajcy Z kolei abp Michalik pytany o ewentualne odszkodowania, odpowiedział, że Kościół nie może poczuwać się do zobowiązań materialnych. - Odsyłamy do winowajcy - powiedział. Zapewnił natomiast, że Kościół zapewnia pomoc ofiarom pedofilii oraz moralne zadośćuczynienie. Jest także zobowiązany do zapobiegania takim przypadkom, m.in. poprzez wychowanie. Oni sa tak wazni ze wszystko dziala tylko w jedna strone: kasa i wlosci dla nich, wielkie g. dla obywateli. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon " KONIEC cytatu ale nie koniec problemu. O czym to świadczy ...
|
|
"Jestem debilem - taki się urodziłem" - Mr. Andrzej. (znalezione na jednym z portali społecznościowyh)
|
|
Autor: grudniowy91 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 15-03-12 00:44 "Jestem debilem - taki się urodziłem" - Mr. Andrzej. (znalezione na jednym z portali społecznościowyh) ____________________________________________________________ Siema Szyderco (pozytywnie - szydzisz z fałszu dając jego przykłady) może albo nie morze oto jest pytanie ( ż "or not to" rz ) Kościół wieży w Boga nie wierzy jednak Świadectwo dane Prawdzie jest też Świadectwem Fałszywego Świadectwa przeciw bliźniemu zderzenie prawdy i jej pozoru manipulacje literkami - literką - kropką zmieniają sens rzeczywistości do której się odnoszą a co dopiero manipulacje słowem - słowami. Najgorsze jest jednak manipulowanie tym co pod tymi słowami się kryje manipulacja pojęciami do których słowa są przypisywane i odrywane wersja 1 Zabić , nie wolno przebaczyć ! wersja 3 Zabić nie wolno , przebaczyć ! Jest wiele rodzajów relatywizmu ale najgorszym jest relatywizm religijny który można rozpoznać wyłącznie po owocach jednak wówczas jest już za późno na to zło czego nie powinno być wśród tych którzy to zło pomnożyli i usankcjonowali mijając się z prawdą i deprawując Ewangelię Jezusa który tej prawdzie dał proste - jednoznaczne Świadectwo. Świadectwo przypieczętowane życiem którym nie można manipulować tak jak słowem. "Zapomnieli" o tym Kapłani którzy bez względu jak tym słowem będą kręcić - manipulować dla własnych celów to i tak potkną się o zwłoki Jezusa który obnażył ich religijne arcy kapłańskie manipulacje uczonych w piśmie dbających o swoje a nie Boże sprawy realizujących swoje niespołeczne interesy świątynne O czym to świadczy ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |