Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak pracownicy bronią JBB. |
trudno to nazwac działaniem w dobrej wierze zwłaszcza ,że nie ulega watpliwości ,ze JBB sól przemysłową nabywało . Sól ta w cudownych okolicznościach wyparowała własnie w momencie gdy do zakładu wkroczył Powiatowy Lekarz Weterynari. Zakład podparł się wynikiem kontroli i certyfikatami soli nabytej już po wizycie repertorów JBB całkowicie pomijając fakt ujawnionej dostawy soli przemysłowej jak równiez wyjasnień jaka sól stosowal do swoich wyrobów wczesniej. Śmieszn jest postawa pracownikow JB którzy chyba klientów mają za przygłupów wypisując takie komentarze na forum Moja Ostrołeka. http://www.moja-ostroleka.pl/tvn-w-siedzibie-jbb-zaklady-z-lysych-uzywaly-groznej-soli-wideo,1330631013,2.html#komentarze Santreo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak pracownicy bronią JBB. |
link http://www.moja-ostroleka.pl/tvn-w-siedzibie-jbb-zaklady-z-lysych-uzywaly-groznej-soli-wideo,1330631013,2.html#komentarze Santreo
|
|
nie wiem czemu edycja nie działa Santreo
|
|
nigdy nie działała, aj te JBB mnie to denerwuje inna spraw, ze caly czas żywność jest w obrocie a oni tłumaczą że to dla dobra śledztwa, powinniśmy z jakaś petycją wystąpić o ujawnienie
|
|
żywność jest w obrocie, bo to nie jest szkodliwe... już prokuratura nawet wypowiada się że będzie tylko zarzut oszustw podatkowych, bo sól miała wszelkie normy. Jak to zwykle u nas bywa, dziennikarze wywołali aferę, dobrze że pewne służby po nauczce z warzywami w których są bakterie, teraz działają ostrożnie. Dziennikarze zamiast mówić że bakterie są na warzywach (co można zmyć) uparcie mówili że bakterie są w warzywach. Teraz jest kwestia tego czy można oskarżać zakłady które w dobrej wierze i nieświadomie kupowały tą sól> odpowiedz brzmi NIE
|
|
mam jedne pytanie------------------ gdzie kuva byli przez 10 lat???? gdzie byl sanepid nie wazne czy z lomzy czy z Ostroleki???!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
czy JBB działała w dobrej wierze? Bardzo trudne pytanie zwłaszcza gdy popatrzymy na sposób zachowania firmy po ujawnieniu afery. Firma idzie w zaparte ,że nigdy nie stosowała takiej soli ani nigdy jej nie kupowała podczas gdy dowody przedstawione przez reporterów świadczą o czym innymn. Tak więc takie postepowanie trudno nazwać działaniem w dobrej wierze i świadczy o braku rzetelności tej firmy. Santreo
|
|
ojciec, weś już przestań siać tą chorą propagandę, dali ciała, nie chcą się przyznać składają jakieś dziwne kwity i twierdzą jeszcze że są poszkodowani a ja? co do szkodliwości, to trzeba słuchać co ktoś mówi - "nie jest szkodliwe", ale jak się stosuje raz na jakiś czas, bo po dłuższym czasie jak pisał anwil włocławek w informacji do tej soli nie może ona być spożywana przez ludzi, to chyba więcej mów niż specjalista od jednego razu...
|
|
|
a po co mieli by się przyznawać, że nieświadomie kupili tą sól?, kto wiedział że z nią może być coś nie tak? jak by się przyznali to ten zakład jak nie zniknął z powodu pożaru to z powodu soli już by to mogło się stać. A takich zakładów w Polsce jest tysiące i dziesiątki tysięcy pracowników...
|
|
Cała ta afera to być może jest wierzchołek góry lodowej z polską zywnością. Skąd pewność że i w innych produktach nie są stosowane zakazane dziadostwa? Pomijając sól wypadową. Nikt tego nie wie. Jak tacy znani producenci żywności jak JBB w ramach oszczedności oraz zarobku stosowały sól przemysłową i jeszcze kłamią i idą w zaparte to co z mniejszymi zakładami które ledwo wiążą końiec z końcem tam to muszą robic dobre giszefty. A co do szkodliwości tej soli to może właśnie stosowanie jej w zywności przez 10 lat doprowadziło do zwiększenia się chorób serca,raka, plagi z samoistnym nadciśnieniem tętniczym i wielu innych powikłań których jest teraz pełno. Być może jemy właśnie trucizny jak przez te 10 lat nikt tego nie zbadał i nie kontroluje jak na przykładzie tej soli hulaj dusza piekła nie ma. A co do wyrobów JBB powiem krótko omijac łukiem nawet jak już nie stosują tej soli bo jednak runął mit o wysokich standardach higieny oraz dobrej jakości wyrobów z tego zakładu.
|
|
OjciecR ich jest setki i dziesiątki tysięcy pracowników a nas sa miliony i mamy rodziny i dzieci które te dziadostwa spożywają a skąd pewność że przez 10 lat ta sól nie przyczyniła się do zgonu niejednego człowieka? masz taką pewnośc? Jest takie powiedzenie co za dużo to niezdrowo.
|
|
i teraz oszołomy będą powtarzać swoje mądrości... ludzie zrozumcie że na tej soli nie było napisane że to jest jakaś sól wypadowa, że jest jakaś oszukana, była tańsza, więc ją kupowali... i nie można pisać że "nawet tacy producenci w ramach oszczędności stosowali sól wypadową", oni kupowali tańszą sól, tak jak ty chodzisz do biedronki aby kupić tańszy pasztet...
|
|
też mam takie zdanie ,że mit o wysokich standartach na poziomie światowym tak często prezentowany przez JBB zwyczajnie runął. Santreo
|
|
no to niech też swoje wyroby sprzedają duzo taniej i w biedronce skoro uzywają tańszych surowców a nie pieprzą o wysokich wymaganiach w ich zakładzie oraz higienie:) Właśnie o to chodzi że te pasztety z biedronki sa takiej samej jakości jak wyroby JBB.
|
|
ojciec R przynanie się do błędu i podjęcie działań naprawczych tylko poprawia autorytet firmy i wzmacnia zaufanie konsumenta do niej. Zaprzeczanie w zaparte w sposób wyjątkowo prymitywny i lekceważący konsumenta czyni tą firmę niewiarygodną i powoduje utratę zaufania do niej. Potem już prosta droga do omijania szerokim łukiem produktów tej firmy. Santreo
|
|
KAZDY CHRONI SWOJA FIRME;POZATYM DUZO LUDZI TAM PRACUJE W JBB;JESLI BY STRACILI PRACE TO CO DALEJ MAJA ROBIC;LEPIEJ SIE TRUC I CICHO SIEDZIEC:
|
|
santreo, do jakiego błędu mają się przyznawać, że byli oszukiwani? że ktoś im wcisnął tą sól? takich firm jest tysiące jak JBB, to że jest taka cisza, służby nie piętnują zakładów, ma swoje uzasadnienie, raz że pierwsze badania potwierdzają że sól była nie szkodliwa, a dwa, że lament w kraju to zamykanie granic przed polską żywnością na świecie i armagedon w branży spożywczej...
|
|
OjciecR obejrzyj sobie oszołomie jak pracownicy JBB kłamią. http://uwaga.tvn.pl/338095,reportaze,co_nowego_w_sprawie_afery_solnej,wideo_detal.html http://uwaga.tvn.pl/337550,reportaze,afera_solna_czesc_druga,wideo_detal.html Oni wszyscy o wszystkim wiedzieli i mieli świadomość której brakuje takim ćwokom jak ojciecR. Powinni zgnić w więzieniu wszyscy po kolei.
|
|
O cho! Chyba komuś się odbija solą wypadową bo tak cicho:)))
|
|
Janek co ty to stara taktyka siedziec cicho i nic nie gadać może rozejdzie się po kościach w tym przypadku przełyku i kichach. Santreo
|
|
nie obchodzą mnie polskie firmy mięsne które mnie trują, nie popadajmy w paranoję, mają mnie truć bo polacy tam pracują? a co to ma do rzeczy ojczymER tobie już podziękujemy za opinie,wszyscy tu widzą jaki masz tu interes żeby wmawiać nam że jest inaczej, zbywanie nas stwierdzeniami "oszołomy" oraz stwierdzeniem że jest nie szkodliwe jest nie na miejscu i nie przyzwoite
|
|
Kos, nie chce mi się tego oglądać, pewnie jakieś nudy, ale to że pracownicy ukrywają sól, jest logiczne, bo już wiedzieli że była ze złego źródła, a co mieli się tym chwalić? Ja nie lubie polowania na czarownice, jak było w przypadku warzyw, gdzie na koniec okazało się że wystarczy je myć. Tylko nie oskarżajmy firm, które kupowały sól nie wiedząc że może być z nią coś nie tak... Ja generalnie na to leje, wędliny i kiełbasy jem swojskie, a pewnie tej soli najadłem się w wielu innych produktach i nie narzekam..
|
|
http://www.fakt.pl/Szok-Sol-drogowa-jest-calkiem-zdrowa-,artykuly,147757,1.html i tyle było tej afery... zaznaczam że wolałbym aby do takich sytuacji nie dochodziło, ale jak to zwykle u nas bywa, burza w szklance wody.
|
|
Ojciec ty nic nie kumasz, nikt nie zarzuca JBB, że specjalnie kupowali przemysłową sól, żeby tylko oszczędzić (najwięcej na tym wszystkim i tak zarobiły firmy, które brały sól z Anwilu i pakowały ją jako spożywczą i to im należy się najbardziej dobrać do d...). Chodzi o to, że taka niby poważna firma jawnie olewa klientów, lepiej by wypadli gdyby przyznali - ok, kupowaliśmy - skąd mogliśmy wiedzieć, nas też oszukano, więcej do tego nie dopuścimy.
|
|
ale bzdury opowiadasz, jak by się tak przyznali to w tym kurwidołku zostali by zniszczeni, ponieśli by ogromne straty i w imię czego? skoro inne tego typu firmy siedzą cicho? skoro okazuje się, że nie jest to takie groźne, jak hieny dziennikarskie podawały na początku, gdzie większość z was przeszła pranie mózgów...
|
|
Ojciec R i w tej sposób firma JBB straciła zaufanie i autorytet. Jak ja mam ufać w jakość wyrobów tej firmy w przyszłości gdy teraz idzie w zaparte podczas gdy fakty świadczą całkiem co innego. Jak mam wierzyć ,że w przyszłosci w wyrobachtej firmy nie znajdzie się jakieś gorsze świństwo bo mimo deklaracji oświatowych stndartach i doskonałej kontroli do wyrobów szła sól gorszej jakości .W tej sytuacji firma nie zrobiła nic w celu wycofania z rynku do czego można było mieć wątpliwości poza wydaniem wymijającego oświadczenie i zwyczajnie olania zaufania konsumentów. Santreo
|
|
Jeszcze nikt od soli się nie posrał. Sól to zaledwie promil tego co zawiera wędlina. No chyba że santoro wpieprza wędliny w 90% składające się z soli. W każdej wędlinie, niezależnie od firmy jest tyle chemii, że ta sól to mały pikuś. A ty santoro jesteś małą, podszytą padalcem, mendą. I jeszcze twierdzisz cudaku, że to dla dobra firmy, że tak ich szanujesz. Jak żresz parówki to wiedz, że sól w tej parówce to najzdrowszy składnik - nawet jeśli to by była sól wypadowa.
|
|
Dziś jest 5 marca 2012. Oglosili w radiu w telewizji w telekspresie że sól przemysłowa ? pobrana w 5 próbkach jest nie szkodliwa. Jak to sie ma do próbek pobranych przez reporterów tvn i zbadanych na politechnice nie chce mi sie juz gadać nawet. ZAKONCZENIE Żryjta co chceta. Ale miejta swój rozum. Mieszacze soli na wolnośc !!!!!!!
|
|
nina26 Ty pewnie wyznajesz zasade "welna nie welna aby **** pelna" nie wazne czym aby kicha byla zapchana,takimi idiotycznymi postami,czy tez komentarzami niektorzy przyzwalaja na takie praktyki,jak okazala sie taka nieszkodliwa to na h.j bede kupowal sol w sklepie? zbiore troche z parkingu lub zeskrobie z podwozia samochodu i bedzie git,wazne jest to ze nie jest to produkt spozywczy i nie powinna wcale sie pojawic w procesie produkcyjnym, a to ze wyszlo ze jest nieszkodliwa to druga rzecz,choc jak pisze baska powyzej cholera wie jak jest z tymi badaniami
|
|
no tak przeciez nic sie nie stalo,badanie zrobili i okazalo sie ze sol w porzadku, zdrowa,a tu niektorzy maciciele szukaja problemu,przeciez jak to nina26 napisala,wiele innych nieznanych nam niebezpiecznych substancji jest w zywnosci to kolejna nie robi roznicy
|
|
santreo przechodzisz już samego siebie, nawet oddzielny wątek zakładasz żeby oczerniać JBB - jesteś aż przykry w swoim desperackim działaniu. doskonały przykład do czego prowadzi zwykła ludzka zawiść i zazdrość a niby za takiego porządnego obywatela się uważasz... a co tu reprezentujesz? zwykła hienę NIE SĄDZĘ żeby tak duża i poważna firma bawiła się w oszczędzanie na najtańszym składniku.... santreo wyluzuj, wyjdź na spacer, ochłoń i zapomnij na chwilę o swojej "misji naprawiania świata na forum" :)
|
|
Jak jest tak zdrowa i git to czemu nie można jej stosować w przemyśle spożywczym??? Czemu ku rwa wyżera blachy w samochodach??? Nina26 wez kup sobie worek tej soli i używaj w domu jak jest taka zdrowa!!! A tak w ogóle ci co tak bronią JBB chyab sie z chu em pozamieniali na rozumy po to jest sól spożywcza zeby stosowac ją w wyrobach dla ludzi a sol wypadowa do posypywania ulic przecież jednym ze sloganów tej firmy jest GWARANCJA JAKOCI ORAZ SMAKU! I gdzie tu jest jakosc. A na filmach widac ewidentnie ze wiedzieli skad biora i co biora a pozniej jeszcze ida w zaparte.
|
|
takie posty Etinette i podobnych szkoda komentować ale skad i od kogo pochodzą chyba łatwo sie domyśleć. Nie wiem jakby nie patrzyć to trudno sie w nich dopatrzeć dobrej woli czy też zwyczajnej krzty zdrowego rozumu. Jak masz ochote i chcesz sobie kogos straszyć to czyń to rozwaznie bo zielonego pojęcia nie masz matole o czym piszesz podobnie jak twoi pracodawcy. Mnie posądzasz o zawiść natomiast u siebie niczego nie doszukałeś sie gdy sypałeś niedobrą sól ludziom do wędliny. Santreo
|
|
X-anonim najlepiej sprzedają się - i nie tylko u nas - te wędliny w których mięsa jest ok. 50% a reszta to odpady, chemia, woda. Sól jest dodawana do smaku (ok. 0,001% w całej masie). Żeby tej soli było 50% w tych wędlinach to może i można by było mówić o bezpośrednim zagrożeniu. Tak więc nie pieprz mi głupot a zapychaniu dupy byle czym, bo byle co to my konsumujemy od urodzenia w każdym produkcie. I ma rację etienite, że ktoś kto inwestuje miliard w nowoczesny zakład nie szuka oszczędności na najtańszym składniku którego idzie w dodatku najmniej. Wypieprzył by jednego dyrektora i wyszłaby ta sama oszczędność. Na rynku mięsnym jest ogromna konkurencja a JBB jest firmą najlepiej sobie radzącą. Może to celowe działanie konkurencji, że akurat ich dopadły sępy z TVN. Ale sądząc po innym poście santreo to chyba przeżyć nie może, że ktoś osiągnął aż taki sukces i nie reprezentuje jego nacji.
|
|
oj nina26 głupiaś ty jak wielu innych piszących podobnie do ciebie. Mam nadzieje ,ze nie pracujesz w JBB bo ta firma nie zasługuje na takich idiotów. Tylko idiota mimo tylu napisanych postów nie potrafi pojąc sensu dyskusji i jak mantara powtarza JBB nie sypało soli TVN i inni chca zniszczyć JBB. Santreo
|
|
ododam jeszcze im szybciej sie zamilkniecie z typi głupimi uwagami tym lepiej zrobicie dla tej firmy. Santreo
|
|
Ale nikt tu niczego nie zazdrosci. Po prostu wiele firm w tym JBB używały chu jowej soli i to jest fakt niezaprzeczalny. A tak wysoko technologicznie zaawansowana firma powinna sama sprawdzić co i gdzie kupuje skoro się szczycą swoimi wyrobami. A z tego wynika ze nie sa one pierwszej jakości. Nina26 ja ci kupie tone tej soli i używaj jej przez 10 lat i wtedy zobaczymy czy ona jest zdrowa czy nie. http://uwaga.tvn.pl/338095,reportaze,co_nowego_w_sprawie_afery_solnej,wideo_detal.html Tak się tłumacza przedstawiciele tej firmy wszystko mówi za siebie.
|
|
nina26-"Tak więc nie pieprz mi głupot a zapychaniu dupy byle czym, bo byle co to my konsumujemy od urodzenia w każdym produkcie." Kobieto nie wiem jak Ty,ale ja sie uwazam za swiadomego konsumenta.Jesli Ty kupujesz "szynke"paczkowaną za 10 zl,ktora nie jest szynka,a tylko lezala kolo szynki to powodzenia.Wiem ze ludzie nie maja czasami wyboru biorac pod uwage sytuacje ekonomiczna,ale naprawde nie trzeba byc krezusem zeby byc tzw.swiadomym konsumentem.Kuchnia zdrowa niekoniecznie musi byc droga.
|
|
Ja np. nie przepadam za zbyt słonymi wyrobami, ale Janusz widzę, że dla ciebie sól to podstawa. Dla mnie 1kg soli starcza na rok a może i dłużej, a Janusz przejada 1tonę w 10 lat, czyli 100 kg na rok, jakieś 2 garście dziennie. Podaj parę przepisów swojej morskiej kuchni. Aż żal mi twojej rodziny. A zupa nie za słona? Kielbasa wg. przepisu Janusza: 1kg mięsa wieprzowego, 1 łopata soli, pieprzu szczypta, słoniny jak kto lubi
|
|
UNITRANS ® - POLSKA poleca: SÓL KAMIENNA DROGOWA Kłodawska sól drogowa zalecana jest jako środek do zwalczania śliskości zimowych. Skutecznie rozpuszcza śnieg i lód na drogach, chodnikach, parkingach itp. Sól drogowa pakowana jest w wytrzymałe plastikowe worki o wadze: 5 kg - 120 szt/paleta, ZIMA 2011/12, cena 2,50 PLN / worek 25 kg - 45 szt/paleta, ZIMA 2011/12, cena 9 PLN / worek 50 kg - 21 szt/paleta, ZIMA 2011/12, cena 18 PLN / worek Sól może być dostarczana również luzem. Oferowana sól drogowa posiada od 90% do 97% NaCl nie zawiera piachu i żwiru ! Dzięki zastosowaniu antyzbrylacza sól jest zawsze sypka ! Kłodawska sól drogowa zalecana jest przez Instytut Badawczy Dróg i Mostów w Warszawie, jako materiał zimowego utrzymania dróg, jak również spełnia wszelkie wymagania dotyczące warunków normy PN-86/C-84081/02 oraz odpowiada podstawowym warunkom higienicznym (atest PZH).
|
|
http://www.mowimyjak.pl/fakty/informacje/czym-rozni-sie-sol-przemysowa-od-spozywczej-jak-sol-przemysowa-wpywa-na-zdrowie,22_38486.html Jakie są różnice między solą przemysłową a kuchenną? Sól przemysłowa stosowana jest głównie przy zwalczaniu efektów śnieżnej zimy. Jest przydatna jako środek służący do rozmrażania i zwalczania śliskości powierzchni na chodnikach i drogach. Kupić ją można zwykle w formie nieoczyszczonej soli kamiennej. Właśnie fakt, że nie jest oczyszczona jest decydujący jeśli chodzi o wątpliwości związane z jej szkodliwością. Sól przemysłowa jest raczej niejadalna, choć w teorii swoim składem niewiele różni się od soli kuchennej. Ostatnie badania pokazały, ze w niektórych przypadkach różnica może polegać na dużo większej zawartości siarczanu sodu w soli niespożywczej. Jaki wpływ na zdrowie może mieć sól przemysłowa? W związku z "aferą solną", która wybuchła w ostatnich dniac,h wiele osób zadaje sobie pytanie: jak spożycie soli przemysłowej lub drogowej może wpływać na zdrowie? Kwestia ta jest na razie poddawana szczegółowym badaniom, skupić się warto jesnak na zawartości wspomnianego siarczanu sodu. Jest on nieorganicznym związkiem chemicznym- solą kwasu siarkowego i sodu. Jest on wykorzystywany przy otrzymywaniu ścieru drzewnego (półproduktu do produkcji papieru), produkcji szkła, barwników takich jak ultramaryna oraz detergentów. Bezwodny siarczan sodu jest stosowany jako środek do pochłaniania wody. Spożycie przez człowieka siarczanu sodu można przypłacić wieloma nieprzyjemnymi dolegliwościami takimi jak astma, bóle głowy, podrażnienie układu trawiennego oraz nudności. Może również powodować rozkład witaminy B1 w organizmie. Jest to o tyle ważne, że tiamina (bo tak też nazywana jest witamina B1) jest odpowiedzialna za prawidłowe wykorzystanie węglowodanów (cukrów złożonych). WItamina B1 wpływa na zdrowie układu nerwowego, mięśni i prawidłową czynność serca. Można żywić nadzieję, że przez powstałą aferę i szum medialny składniki potrzebne do produkcji żywności w Polsce będą od teraz poddawane bardziej szczegółowej kontroli, tak by instytucje odpowiedzialne za jakość produktów nie miały więcej powodów do kompromitacji. Dobrze byłoby także, żeby osoby odpowiedzialne za proceder sprzedawania trefnego i szkodliwego dla konsumentów towaru poniosły odpowiednią karę w celu odstraszenia ewentualnych naśladowców.
|
|
Słuchaj gamoniu co założyłeś ten post a żyjesz plotkami. Zastanawiałeś się dlaczego pokazali JBB a nie np. Morliny ?
|
|
lalcia ty się martw o swoją rodzinę i swoją dietę bo widzę ze od tych przetworów z sola przemysłowa pojebało ci się w głowie a z dupy pewnie hemoroidy ci już wyrwało po tych specjałach.
|
|
słuchaj ghamoni a jakie to ma znaczenie czy JBB czy Morliny - chyab żadne ale dla ciebie który mózg ma w odbytnicy jest to temat na mairę przyczyn katastrofy smoleńskiej. Santreo
|
|
kos i santreo idąc waszą logiką-pracujecie pewnie w podgórzu i dlatego tak najeżdżacie na jbb, to jest Polska właśnie, zdeptać zniszczyć a później wyjaśniać... A skąd wiecie że nie kupowaliście w sklepie soli takiego pochodzenia? robiliście obiady, różne wyroby z solą i karmiliście nią całe rodziny, dlaczego karmiliście ***** tym gównem swoje własne rodziny? Bo nie wiedzieliście? ahaaa P.S. i jeszcze mała dygresja na temat stwierdzenia że pracownicy mieli by bronić firmy w której pracują... to chyba nie w tym kraju.
|
|
I to jest właśnie Polska! Bo właśnie nie mam pewności skąd jeszcze bo nikt nie chce powiedzieć gdzie. Okazało się że i w Łomzy jedna z hurtowni sprzedawała tą sól i też nie chcą ujawnić która! Dlaczego!!?? Powiem ci tak jak wiesz że stacja paliw sprzedaje chrzczone paliwo to tankujesz tam samochód? A tak już na koniec to idąc twoją logiką to zapewne pracujesz w jbb. Wez ty koło i jebnij się w czoło
|
|
ty nic nie rozumiesz jeszcze, nie chcą ujawnic która to hurtownia piszesz, a co jest tu winna hurtownia? dlaczego nie pytasz w których sklepach była ta sól sprzedawana? takim tokiem rozumowania wszystko zostało by oczernione i zamknięte. Ta kombinowana sól była sprzedawana z mieszalni do dystrybutorów, hurtowni, zakładów jako normalna sól, to nie ich wina że mieli taką a nie inną, bo nic złego o niej nie wiedzieli. A ty byś niszczył tych którzy są niewinni.
|
|
oj OjciecR głupiś jak but zero pomysłunku - gdbyś przeczytał co ludzie powyżej pisza oczywiście ze zrozumieniem przestałbyś pierniczyć te swoje dyrdymały. Santreo
|
|
sam jesteś głupi i lubisz polowanie na czarownice... oskarżaj tych co tą sól "produkowali" i odsprzedawali do dystrybucji, a nie tych co kupowali ją w dobrej wierze.
|
|
oj Ojciec głupiś jak but co post to bardziej utwierdzasz ludzi w tym przekonaniu. Santreo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |