Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Od kwietnia wzrośnie składka ZUS |
Od kwietnia wzrasta składka wypadkowa Łącznie składki ZUS od kwietnia 2012 r. wyniosą 981,26 zł. A planowane są kolejne podwyżki w najbliższych miesiącach. Czy ktoś z Was, tak jak ja, zamierza wypisać się z ZUS, aby móc płacić składki w Anglii?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Od kwietnia wzrośnie składka ZUS |
Masakra ...
|
|
Składka za luty już jest większa niż za styczen :(
|
|
ja to proponuje wogole dojebac z 5 tysiecy niech kazdy kto pracuje doplaca jeszcze do tego ze ma czelnosc pracowac trzeba rozjebac ta bande debili bo innego wyjscia niema Boże zlituj sie i zorganizuj smolensk II tylko teraz niech wszyscy z wiejskiej wsaida do samolotu
|
|
BRAK NICKA , a co Ciebie to obchodzi , czytaj uważnie sprawa dotyczy tylko pracodawców nie bezrobotnych ! W OGÓLE , ze swoich nie płacisz ,
|
|
Z tego co wiem to skladka zus ma już sie nie zmienić do końca roku i wynosi 975,76 zła nie 981,26zł jak piszesz ,chyba że doliczysz opłatę na poczcie 10,50 zl, to i tak będzie 986.26zł pisz prawdę a nie lipę co prwada nie zmienia to faktu że jest to za..... dużo.
|
|
kastol: a skąd masz taką informację, że ma się już nie zmienić? I dlaczego twierdzisz, że opowiadam bzdury? W którym miejscu skłamałem? "Łącznie składki ZUS od kwietnia 2012 r. wyniosą 981,26 zł. A planowane są kolejne podwyżki w najbliższych miesiącach." Ja nie napisałem, że teraz wynoszą 981,26zł, tylko że w KWIETNIU BĘDĄ WYNOSIĆ. Czytaj uważnie. I czemu twierdzisz, że to nieprawdziwa informacja? Praktycznie każdy serwis finansowy o tym pisze.
|
|
O tyle jeszcze dobrze, że prawo unijne pozwala nam płacić składki w innym Państwie. Znam już sporo osób, które to robią w Anglii i są zadowolone. Czekać tylko jak ZUS wyciągnie kopyta...
|
|
a póżniej taki grubaryba dziwi się dlaczego nie ma pracy, albo małą dostaje wypłatę...
|
|
ja pierdole......... nie długo faktycznie trzeba będzie zakładać firmy w innych krajach aby płacić niski zus
|
|
Wejdz na stronę ZUS , aktualne składki i przeczytaj to bedziesz wiedzial dokladnie , zresztą kwiecień już niedługo , przekonamy się . Nie bierz tego tak osobiście do siebie bo wydaje mi się że nie masz racji .
|
|
No ja wiem jakie są obecnie składki, bo je płacę. Przypomnij sobie ile razy w ubiegłym roku było podwyżek ZUSu? A ile od początku tego roku było podwyżek? Więc czemu akurat tym razem zapowiedzi podwyżki miałyby się nie potwierdzić? Ja nie biorę tego do siebie. Powiem więcej, ja bym chciał się pomylić... chciałbym, żeby zapowiedzi podwyżek były pomyłką i z całego serca życzę Tobie, sobie i innym, żebyś miał rację, że podwyżka tym razem nie dojdzie do skutku.
|
|
Prawie tysiac zlotych skladek to jest bardzo duzo...dlaczego Panstwo nie bierze pod uwage tego, ze dla wlasciciela firmy, ktora przynosi miesieczne dochody niech bedzie ok 10.000zl ten tysiac to jest nic, ale powiedzmy firma jednoosoba np. fryzjerka, ktora sama pracuje w swoim salonie i zarabia max 4.000 bo wiecej chyba sie nie da, odda ten tysiac, plus drugi tysiac za lokal i zostaje jej 2 tys zl minus produkty to jest ok 1500zl na reke. czy to nie jest niesprawiedliwe? Ja sie wcale nie dziwie, ze coraz wiecej osob pracuje na czarno, badz zaklada firmy za granica...
|
|
Jeżeli ktoś zarabia 10 tys to nie płaci tysiąc. Prowadzę sp. z o.o. i oprócz zusu za pracowników dochodzi baaardzo dużo dochodowego. Jeszcze rok muszę tutaj a później przepisuje na cypr
|
|
Garbaty Anioł , jak to prawda , to podaj w jakiej formie płacisz podatki jako sp. zoo ? !
|
|
Są wspólnicy , czy to jednoosobowa spółka z o.o. , której jedynym właścicielem (udziałowcem) jesteś Ty ?
|
|
Garbaty Anioł , nie podjąłeś tematu , bo KONFABULUJESZ z tą sp. z o.o. tak jak i z Cyprem .
|
|
???
|
|
W zeszłym roku nie było podwyżek składki zus ,przez caly rok była taka sama,skąd wiem? bo go płacę,a w tym roku byla jedna ,i to wszystko. Masz rację nieesia jestem w podobnej sytuacjii ,szlak mnie trafia tego 10 ,to jest niesprawiedliwe .
|
|
Garbaty Anioł , czyżbyś się JUŻ przeniósł na Cypr ?
|
|
|
Mam wspólnika Place pit 4 za pracownikow i cit8 za sp. O co chodzi że tak się rozchodziłeś?
|
|
Bo nie bardzo Ci dowierzam
|
|
Nie podjąłem tematy bo spałem.. He he Jednak dzik jesteś Też sp. z o.o prowadzisz? Cypr, czy luksemburg? :P
|
|
Ja od kwietnia zaczynam robić na czarno i US może mi naskoczyć,mogę nawet i tutaj podać dokładne swoje dane. Będę robił przy asfalcie.
|
|
A po co miałbym kłamać? Nie będę się tu lansował Wpadam się pośmiać, poczytać i głupoty popierdzielić
|
|
Garbaty Anioł , jak teraz nie spisz , to może zrobimy krótki test ? Ja Ci zadam np kolejno trzy krótkie pytania na ten temat , jak ktoś prowadzi sp. z o.o. to powinien znać odpowiedż . Pytanie i szybka odpowiedż , jednym zdaniem . TYLKO szybka , nie po półgodzinie jak sprawdzisz na necie , np trzy minuty wystarczy ? Wchodzisz w to ?
|
|
ale właśnie z domu wychodzę. Wieczorem będę i mode w międzyczasie, ale chętnie w coś wejdę :)
|
|
ale właśnie z domu wychodzę. Wieczorem będę i mode w międzyczasie, ale chętnie w coś wejdę :)
|
|
Nie to , że się czepiam , ale mięło już 30 min , a Ty śpisz . Prawdę piszesz : Wpadasz tu głupoty popierdzielić !
|
|
Podaj orientacyjny czas , kiedy będziesz ?
|
|
Dobra. To może Ty mi powiedz w takim razie.. Sp. Z o.o. wypracowała sporo przychodu, ale chce to przeznaczyć za rok na kosztowna modernizację. Jeżeli zapłaci teraz dochodowy prawie 20% to zabraknie na inwestycje. Jak przetrzymać pieniądze bez płacenia podatku narazie ? Zamiast sprawdzać, pomóż.. Podnieść kapitał zakładowy? Od tego też podatek..
|
|
Nie czytaj na necie, tylko powiedz teraz :P
|
|
Sorry , już jestem , nie było mnie bo to pora obiadowa . Nie ma takiej możliwości , samych CZYSTYCH pieniędzy nie przetrzymasz. Płacisz , kiedy powstał obowiązek podatkowy . Nie masz doradcy podatkowego ? No dobrze , ale nie odwracaj kota ogonem , Ty chcesz informacji specyficznych a tu brak danych dotyczących KONKRETNEJ sytuacji . Ja Ci proponuję : kolejno trzy PROSTE , krótkie pytania na temat spółek , jak ktoś prowadzi sp. z o.o. to powinien znać odpowiedż . Pytanie i szybka odpowiedż , jednym zdaniem . TYLKO szybka , nie po półgodzinie jak sprawdzisz na necie , np trzy minuty wystarczy ? Cały test zajmie max 9 min , chyba że jesteś w temacie , to wystarczy Ci i 3 min.
|
|
Dawaj:) Jedziesh, dajesh...
|
|
Chwila, daj mi spalić , zacznę za trzy minuty
|
|
Jadę , masz trzy minuty : W związku z podatkiem dochodowym : w jakim terminie sp z o.o. musi złożyć wstępne zeznanie podatkowe ?
|
|
Do końca marca. Księgowa już się tam dolicza właśnie. Zbieram właśnie rachunki Jedziesh, dajesh...
|
|
Wstępne zeznanie podatkowe o wysokości osiągniętego dochodu (straty) należy złożyć do końca trzeciego miesiąca roku następnego i w tym terminie wpłacić podatek należny albo różnicę pomiędzy podatkiem należnym a sumą wpłaconych zaliczek.
|
|
Na czym polega : podwójne opodatkowanie ?
|
|
To że raz zapłacę dochód że spółki, później od dywidendy, za pracowników.. Pełno tego badziewia. Mało tego. Swoje pieniądze żeby pożyczyć sobie ale w spółce muszę zapłacić podatek i odsetki później Jedziesh, dajesh...
|
|
Podwójne opodatkowanie to : po pierwsze - dochodów spółki i po drugie - wypłacanych dywidend . Udziałowcy poza dywidendami, mają również obowiązek zapłaty podatku od tzw. dochodów w zyskach osób prawnych.
|
|
Gdzie rejestrujesz sp z o.o. i GDZIE ukazuje się ogłoszenie ?
|
|
Sad w białym xii wydział gospodarczy, Ukazuje sie w monitorze
|
|
Rejestracja w Krajowym Rejestrze Sądowym - ogłoszenie w Monitorze Sądowym i gospodarczym
|
|
+ notariusz Jedziesh, dajesh...
|
|
BRWAO ! zwracam honor !
|
|
Oh dzięki... Czyli mogę dalej żyć? Jedziesh, dajesh...
|
|
Nawet powinieneś , powodzenia !
|
|
Dzięki. Wzajemnie
|
|
No Panowie, gratuluję :-) Jednemu wiedzy i chęci do prowadzenia spółki, a drugiemu, że umie zachować się jak facet i przyznać rację, co jest rzadkością na tym forum :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |