Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z pralką |
Witam! Może mógłby mi ktoś pomóc.Mam problem z pralką,która bez problemu pierze niestety nie płucze,nie pobiera w ogóle płynu do płukania.Filtr regularnie czyszczony,pralka w miarę nowa góra 3 lata,już niestety po gwarancji.Proszę o pomoc,może ktoś miał podobny problem. Z góry dziękuję!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z pralką |
Może programator jest walnięty
|
|
programator zapewne, a jaki to typ pralki ?
|
|
ja bym stawiała na rozrusznik
|
|
Ja bym stawiają że to whirlpool i do tego pewnie z góry ładowana Chociaż w nich częściej dzieje się tak ze płyn do płukania jest pobierany wcześniej
|
|
TYP PRALKI AMICA AWCN12DA
|
|
I ładowana normalnie
|
|
i robi wszystko oprócz płukania ??
|
|
Dokładnie tak,jeszcze do niedawna po nastawieniu na same płukanie po praniu wypłukiwała,a teraz to już wcale foch..normalnie lipa
|
|
Spróbuj wyczyścić szufladę, najlepiej umyć w zmywarce. Po płukaniu często zostają "kłaczki" płynu i czasem się zatyka. Też tak miałam ale teraz często czyszczę szufladę i nie ma problemu :) ... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??
|
|
Zmywarki nie mam hehe:) ale po każdym praniu czyszczę szufladę,więc w moim przypadku to raczej nie to..
|
|
Sprawdź wąż spustowy,może jest zapchany...Wąż skieruj w dół i Sprawdź czy woda wypływa samoczynnie... Judyta99
|
|
Dziękuję na pewno sprawdzę wszystkie wasze podpowiedzi i mam nadzieję,że się uda:) oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakieś podpowiedzi to piszcie,będę kombinować:) Pozdrawiam wszystkich pomocnych!
|
|
tygrys600 i jak udało się?bo mam kilka opcji... Judyta99
|
|
albo wąż zapchany,mogła wpaść skarpetka,pomimo czyszczenia sitka,może tak być,zdarza się,że przez bęben wpadają rzeczy,programator działa jak zawsze idąc swym programem,ale wody nie ma jak pobrać i nie płucze Judyta99
|
|
Zaraz będę działać,a potem odpalę zrobię pranko i na pewno dam znać czy pomogło:)
|
|
a mi sie wydaje ze moze elektrozwor nie puszcza wody lub kamien sie zaebral na sitku albo pompa stanela moze byc pare rzeczy chcesz mozemy sie skontaktowac i moze pomoge rozwiazac twoj problem
|
|
Rozumiem,że naprawiałeś już takie rzeczy:) a ile to by kosztowało,jeśli oczywiście mogę na forum spytać?
|
|
słuchaj napisz do mnie na meila dogadamy sie com454@wp.pl pozdrawiam
|
|
dluzsze zycie kazdej pralki tooo CALGON :)
|
|
com454 jakby co to napisałam do Ciebie:) czekam na odzew
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |