Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uwaga trująca sól może być w każdym produkcie !!! |
Prowadzone w sprawie wprowadzenia do obrotu spożywczego skażonej soli która jest zagrożeniem dla żdrowia i życia ludzi ustalenia wskazuja ,że sól ta była sprzedawana już od lat 10 -ciu. Praktycznie więc można spotkać ja w wiekszości produktów spożywczych. Okres 10 letniego spozycia tej soli z pewnoscia poczynił powazne spusoszenie w organizamach setek tysięcy polaków. Prokuratura posiad alistę porducentów którzy taką sol nabywali ale w trosce o ich interesy nie chce tej listy upublicznić tak aby konsument wiedzial czego unikac bo może to narazic tych producentow na straty. Jednoczesnie prokuratura nie mowi nic ,że majac swiadomośc tego kto kupował tę sól i jaki jest jej szkodliwy wpływ na organizam cżłowieka nie robi nic abyh ostrzec potencjalnych konsumentów przed dalszym spozywaniem i zatruwaniem organizamu produkatami które moga zawierać ta sól. Popatrzcie więc w jakim zyjemy kraju i jak jest tu szacunek dla obywatela i jaka jest troska o jego zycie i zdrowie. Santreo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uwaga trująca sól może być w każdym produkcie !!! |
u mnie w solniczce od 20 lat jest sol zbierana z drog w zimie, w ten sposob zaoszczędziłem juz ładnych pare groszy, a i zmian w zdrowiu nie widze chyba ze te nalepsze.
|
|
santero nie dygaj będziesz żył az do śmierci:)))
|
|
Jesteś idiotą, który nie czyta tego co wkleja. Nie podsycaj tematu, którego nawet nie liznąłeś.
|
|
bo Tusk nie dopilnował , za Kaczora było inaczej
|
|
wiele firm dupą trzesie bo tą sól kupowało może i nawet bezwiednie ale procesy za stosowanie takiej soli będe bardzo bolesne. Santreo
|
|
Popatrzcie więc w jakim zyjemy kraju i jak jest tu szacunek dla obywatela i jaka jest troska o jego zycie i zdrowie. Santreo
|
|
solą w oku jest jedynie ta ruda pokraka co czasem cos sepleni w tv Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
santreo pisze prawdę, a głupiej większości społeczeństwa to nie przeszkadza. Mało tego, że tyle lat karmiono nas tym świństwem, to teraz firmy za to odpowiedzialne są kryte, żeby nie spadły im obroty.
|
|
odkrywcza ta prawda we wszystkim masz trucizne np z 0,4 kg miesa robia ci 1kg szynki, w parowkach masz ok 30% miesa tylko o chlebie białym nie wspomne nawet Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
nie jedz koziol0
|
|
mozesz jeść .... tylko nie solić:)
|
|
młody wykształcony zjada sól z ulic i twierdzi, ze jest zdrowy... może na głowę trochę zaszkodziła ale to szczegół
|
|
z solniczki zjada, a teraz idzie sprawdzic wnyki, bo jakby sie zywił tym co wy ze sklepow to by był tak samo głupi od tych chemikaliów.
|
|
Afera solna wstrząsnęła całą Polską. Od dziesięciu lat na nasze stoły trafiała sól przemysłowa - taka jak ta stosowana do posypywania oblodzonych dróg. Zawiera ona szkodliwe zanieczyszczenia. W przypadkach niektórych substancji normy zdrowotne są przekroczone kilkadziesiąt razy! Teraz większość z nas kładąc kiełbasę na chleb, jedząc śledzia czy paluszki, zastanawia się, czy nie ma w nich soli przemysłowej zamiast spożywczej. Mogła się ona znaleźć w tylu produktach, że trudno zrezygnować z ich jedzenia. Dlatego chcemy znać prawdę. Chcemy wiedzieć, w jakich produktach producenci używali tej soli. Tymczasem prokuratura nie chce takiej listy ujawnić! Dlaczego? Byliśmy prawdopodobnie truci od dziesięciu albo nawet i więcej lat. Nic dziwnego, że wszyscy zastanawiamy się, ile soli przemysłowej zamiast spożywczej zjedliśmy. Na to, co było już nie mamy wpływu, ale moglibyśmy ograniczyć lub wręcz wyeliminować dalsze ryzyko. Do tego potrzebna jest jednak lista producentów, do których trafiała podejrzana sól. Niestety, na razie nie mamy na nią szans. Prokuratura okręgowa w Poznaniu, pod nadzorem której toczy się śledztwo, nie chce takiego wykazu upublicznić Santreo
|
|
nie wiem czy widzieliście wczoraj w uwadze, był urywek reportazu, pokazywali jak te auto z popakowaną już solą wjezdza do zakładów miesnych, zgadnijcie do którego (przynajmniej tak mi sie wyadawlo bo bylo juz ciemno i swiecił się czerwony napis na elewacji: zakłady mięsne)
|
|
DZISIAJ O 19.15 BĘDZIE CAŁY MATERIAŁ W UWADZE WIĘC ZOBACZYMY KÓTRY TO ZAKŁAD TA SÓL STOSOWAŁ . Santreo
|
|
Policjanci z CBŚ przygotowują listę firm, które kupowały sól w trzech przedsiębiorstwach, które według śledczych sprzedawały sól niejadalną jako jadalną. Na stale uzupełnianej liście jest około czterdziestu firm, głównie przetwórstwa spożywczego i piekarnie w większości z terenu Wielkopolski, ale także ze Śląska, województwa lubuskiego i Mazowsza. - Listę firm przekażemy w najbliższym czasie prokuraturze, a ta skieruje ją do inspekcji sanitarnej. W dalszym ciągu czekamy na ekspertyzę, czy ta sól była szkodliwa i w jakim zakresie - powiedział rzecznik wielkopolskiej policji Andrzej Borowiak. Santreo
|
|
mam nadzieję, że to nie jest prawda ehhhh, i powiedzcie ludzie, co tu jeść by się nie potruć?
|
|
zobaczycie jak gospodarka padnie eksport zywnosci nikt nie bedzie chcial od nas niby zdrowej zywnosci kupowac z swiata oni powinni dostac dozywocie za usilowanie otrucia tylu ludzi i odzszkodowania placic cwele tylko nie beda odpowiadac bo przekupia sąd i powiedza ze malo szkodliwe a maja za co przekupic nie od dzis wiadomo ze biora
|
|
Bo Polska to katolicki kraj :):) I miłośc bliźniego jest przykładem prawdziwej i czystej wiary naszych rodaków :):)
|
|
no i moje przypuszczenia się potwierdziły, zakłady miesne też korzystały z tej solanki
|
|
no normalnie jestem w szoku po obejrzeniu tego programu na końcu pokazano samochód z logo JBB Łyse jak on wjeżdża do zakładu JBB Łyse. Jak przedstawiono w programie wziózł on tą sól i peklosól przemysłową przepakowaną w opakowania soli i peklosoli normalnej a ja tak lubiłem kupować Lunchmet z tej firmy. Santreo
|
|
i to jest kur wa mać ekologiczna produkcja? Santreo
|
|
Czy ty wierzysz w to , że właściciele zakładów przetwórstwa spożywczego wiedzieli CO kupują od HURTOWNIKA , który fałszował dokumenty , faktury itp ? Ludzie , zastanówcie się jakie głupoty wypisujecie , jak nawet SANEPID w standardowych kontrolach nie miał możliwości tego skontrolować . Wystarczy , że producent przedstawi im ATEST wydany przez : Instytut Żywności i Żywienia , lub Państwowy Zakład Higieny , lub Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich . Inna sprawa : takie dokumenty , faktury i ich obieg powinien kontrolować US , skąd nagle w HURTOWNI która zakupiła w zakładach chemicznych sól przemysłową , pojawia się w ofercie sprzedaży sól spożywcza ? Jak już coś piszecie , to najpierw pomyślcie, myślenie nie boli , spróbujcie !
|
|
powiem wam -- to kuva w pale sie nie miesci aby jeszcze na soli oszczedzac!!!!!!!!!!! ?????Pamietacie firme "Constar"? znikla wiec teraz nie ma co sie dziwic BO PEWNIE WSZYSTKIE ZAKLADY BY PADLY!!!!!!!!!!!!!! A AFERA DOTYCZY WSZYSTKICH BEZ WYJATKU!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepicha Zastanów się najpierw jak coś napiszesz , KTO na soli OSZCZĘDZA ? producenci, zakłady spożywcze ? To był przektęt i oszustwo pewnej grupy ludzi " mafii solnej " , oni nie oszczędzali tylko kombinowali , sól przemysłowa przed przepakowaniem była cztery razy tańsza niż po przepakowaniu i zafakturowaniu jako sól spożywcza to są grosze na 1 kg , ale pomnożyć to przez tysiące ton rocznie ?
|
|
Constar nie zniknął, w stokrotce można kupić ich produkty. Więc z innymi bedzie tak samo- ludzie coś jeść muszą, nawet po publikacji nazw wszystkich firm wszystko dość szybko przycichnie, moim zdaniem.
|
|
Jeśli chodzi o chleb to jest on w Łomży produkowany głownie na naturalnym zakwasie bez dodatków chemicznych chociaż zdarzało się w przeszłości że niektóre piekarnie stosowały polepszacze. Co innego bułki tu wszędzie proch jest na porządku dziennym. Sprawą soli natychmiast powinien zająć się sanepid i natychmiast przeprowadzić kontrole we wszystkich nie-tylko piekarniach ale i zakładach spożywczych! Wejdź zobacz warto: www.abantonino.blog.onet.pl http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529
|
|
JEDNO JEST PEWNE , PRZEZ DŁUGIE LATA BYLIŚMY PODTRUWANI SOLĄ PRZEMYSŁOWĄ ! Kto zawinił ? - na pewno odpowiednie PAŃSTWOWE służby kontroli : od Sanepidu , PIHu po Urząd Skarbowy , - również i właściciele dużych , renomowanych zakładów przetwórczych np JBB , którzy mają odpowiednie możliwości - laboratoria , gdzie od czasu do czasu mogli skontrolować wyrywkowo jakąś partię towaru-surowców , a swą beztroską narazili konsumentów na uszczerbek na zdrowiu . Musimy jednak wziąć pod uwagę że : Czy wierzycie w to , że właściciele zakładów przetwórstwa spożywczego wiedzieli CO kupują od HURTOWNIKA , który fałszował dokumenty , faktury itp ? To był przektęt i oszustwo pewnej grupy ludzi " mafii solnej " , oni nie oszczędzali tylko kombinowali , sól przemysłowa przed przepakowaniem była cztery razy tańsza niż po przepakowaniu i zafakturowaniu jako sól spożywcza, to są grosze na 1 kg , ale pomnożyć to przez tysiące ton rocznie ? Ludzie , zastanówcie się jakie głupoty wypisujecie , jak nawet SANEPID w standardowych kontrolach nie miał możliwości tego skontrolować . Wystarczy , że producent przedstawi im ATEST wydany przez : Instytut Żywności i Żywienia , lub Państwowy Zakład Higieny , lub Instytut Roślin i Przetworów Zielarskich . INSPEKCJA SANITARNA Z ŁOMŻY , też nie wiele mogła , podczas kontroli podstawiano im DOKUMENTY - ATESTY i FAKTURY , wiecie ile i jakie składniki są używane do produkcji począwszy od wody ? Teoretycznie mogą coś zbadać dziś , a jutro , zmiana surowca . Wg Was mają siedzieć całe dnie na produkcji ? I badać każdorazowo , każdy składnik , dodatek itp ? Paranoja ! Wiecie ile takich zakładów przetwórstwa spożywczego jest w Łomży i okolicach ? a np piekarnie , tam sytuacja podobna , badać każdy worek mąki ? Inna sprawa : takie dokumenty , faktury i ich obieg powinien kontrolować US , skąd nagle w HURTOWNI która zakupiła w zakładach chemicznych sól przemysłową , pojawia się w ofercie sprzedaży sól spożywcza ? W dokumentach są faktury zakupu , od kogo i jakie ilości , jak się wytłumaczą co z tym zrobili , gdzie to jest , czy gdzie to zostało zutylizowane ? Są biegli sądowi , eksperci w tej branży , są normy technologiczne . Jeżeli nie używali TEJ soli , to muszą przedstawić żródło zakupu i faktury na sól spożywczą . Produkowali bez ? Można to obliczyć orientacyjnie i dołożyć domiar . Są odpowiednie służby i instytucje .
|
|
ja tam wiem że ktoś mojego nie wygodnego posta usunął dziś na tvn w uwadze ok 19.45 będzie o tym jak tłumaczył się JBB wiedzieli wiedzą tylko winny zaprzecza: nigdy na pewno nigdy nie braliśmy od tej firmy nic, ktoś normalny powiedziałby nie wiem nie pamiętam muszę sprawdzić a nie wypraszał ludzi za drzwi... btw. zezowaty ma chyba udziały w JBB nie dajcie sobie wcisnąć tego kitu!
|
|
oremi po pierwsze : to naucz się czytać tekst ze zrozumieniem , bo widzę że nic a nic nie kumasz ! Zastanów się najpierw jak masz coś głupiego napisać ! - pisałem , że zawinili RÓWNIEŻ właściciele JBB ! po wtóre : to patrz punkt po pierwsze , + najpierw sprawdż jak masz sklerozę i nie pamiętasz GDZIE umieściłeś swój post w którym temacie , a nie od razu rzucasz oskarżenia , taki ważny i niewygodny ten post ??? nasz tu : Autor: oremi (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 01-03-12 12:44 Re: Afera z solą przemysłową Autor: oremi (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 01-03-12 13:40 Re: Gdzie byla Inspekcja sanitarna???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |