sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pomóżmy psu !

Znalazłam błąkającego się w okolicy Łomży psa rasy amstaf. Jest to suczka w stanie skrajnego wycieńczenia. Prawdopodobnie pies zaginął, być może został wyrzucony. Jego stan wskazuje na to , że od kilku tygodni nic nie jadał. Pies jest bardzo przyjazny, łagodny, łasi się, pomimo stanu w jakim się znajduje jest bardzo ładny. Nie mogę go zatrzymać ponieważ mam trzy psy. Jeśli komuś zginął amstaf lub ktoś chciałby mieć śliczną i wierną suczkę bardzo proszę o kontakt - 694 240 019 . Jeżeli nikt się nie zgłosi będę musiała zawieźć ją do schroniska.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pomóżmy psu !

Zgłoś sunię do fundacji:
http://fundacja-ast.pl/

Na pewno ktoś pomoże.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

Nie cierpię fretek !!!!!

ŚMIERDZĄ JAK SKUNKSY !!!!!!!!!

Z dwojga złego lepiej żeby pies trafił do schroniska, dostanie jeść i będzie miał jakieś schronienie. Później, jeśli w.w. fundacja zechce się nim zająć będzie łatwiej psa zlokalizować. Trzeba działać szybko - takie mrozy mogą być zabójcze. Podrzuć jej coś ciepłego do jedzenia i jakiś koc w osłoniętym od wiatru miejscu. Gdzie ona przebywa i czy się przemieszcza?

A, jeszcze jedno - sama nie oddasz psa do schroniska, nie przyjmują od osób prywatnych. Jedynym wyjściem jest przetransportowanie jej do Łomży i zgłoszenie do UM. W innym wypadku mogłaby trafić do schroniska w Radysach, a od tego chyba lepsza jest tułaczka.

Suczkę zabrałam do domu , śpi w garażu. Jest młoda, radosna , śliczna , ale nie mogę jej długo trzymać bo mam już psy. Suczka jest naprawdę wyjątkowo pogodna i radosna pomimo tego co przeszła . Jeśli ktoś zdecyduje się aby ją zabrać będzie wspaniałym i wiernym psem. Wiem coś o tym bo mam psy przybłędy.

Błąkające się psy to efekt nieodpowiedzialności ludzkiej i noworocznych petard służących nie wiem czemu, chyba radości z życia w następnym Tuskowym szczęśliwym kraju. Może zwierzęta jeszcze by znalazły coś do jedzenia, ale mamy bardzo nowoczesne śmietniki, więc zarówno są małe szanse na odrobinę jedzenia nie tylko dla psów ale i dla kotów. Żeby wszyscy choć trochę otworzyli swe serce w tych wyjątkowo trudnej porze roku, by było im dużo lżej. Pomóżmy im - zostawmy trochę uchylone śmietniki.

a może to ten pies z ogłoszenia, które kilka dni temu było tutaj na forum????

Autor: przemko91 (---.lomza.mm.pl)
Data: 27-01-12 13:43

Dziś około godziny 12:30 uciekł piesek (suka). Mieszaniec beagel-amstaff maść biszkoptowa z białym paskiem na karku. . Wszystkich którzy mają jakiekolwiek informacje na temat jego pobytu proszę o kontakt. 506 568 421

Pies z powyższego ogłoszenia już się znalazł.

Anno wielki dla Ciebie szacunek, że zabrałaś psiaka do siebie. Jeśli chcesz uniknąć schroniska to najlepszym wyjściem będzie stworzenie tematu na dogomanii (w tym dziale http://www.dogomania.pl/forums/1164-podlaskie), ogłaszanie i zgłoszenie do fundacji od astów. Zawsze któraś z opcji zadziała, ale ludzie są wzrokowcami i bez zdjęć nie ruszymy. Porób jej zdjęcia, pomożemy jak umiemy. Przynajmniej ja :) aczkolwiek przygarnąć jej nie mogę.

Może wrzuccie numer telefonu do złotego smoka.

I jak tam? Jakieś postępy?

Niestety nie ma nikogo chętnego na suczkę. Zgodnie z radą założyłam wątek na dogomanii . Jeszcze czekam.

Suczka okazał się kundelkiem podobnym do amstafa. Jej zdjęcia znajdują się na stronie http://www.dogomania.pl/threads/222121-m%C5%82oda-suczka-amstafa-szuka-domu-! .

:(

Tego pieska Olu zatrzymaj, to będzie mądry wybór. Pisałaś wiele razy, ale to jest Twój pies.

???

Ale dobrze, że podnosisz temat...

Wcale nie, ale to będzie Twój pies, patrzy się na Ciebie tak jak Ty na niego.

To nie Ola robiła zdjęcia,tylko je wkleiła.Psa nawet na żywo nie widziała.

Dziękuję Ola za wklejenie zdjęć. Suczka, jak powiedzieli znawcy nie jest amstafem. Piesek bardzo dobrze zachowuje się wobec innych psów. Jest bardzo grzeczna i radosna.

Fajny psiak!!!!!!!! Może znajdzie domek!
Kurcze, nie mogę patrzeć na to jak niektórzy "DBAJĄ" o swoje zwierzęta. Uciekł, nie uciekł - czy tak trudno zaczepić SWOJEMU zwierzakowi obrożę z jakimś brelokiem w celach późniejszej identyfikacji, tak na wszelki wypadek??

Ponawiam apel o dom dla suczki! Pies nie jest amstafem, jest niezwykle przyjazny i radosny. Będzie wspaniałym towarzystwem do zabawy i spacerów. Czy naprawdę w mieście , które ma kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców nikt nie chce psa ?! Suczka pomimo ze jest kundelkiem jest bardzo ładna.

Od 1 stycznia 2012 mamy ustawę która ma na celu ograniczenie do minimum temat bezpańskich psów, w tym przypadku nie wiemy czy został porzucony czy faktycznie się zgubił . Nawiązując do ustawy apelowałem do Admina o nie umieszczanie ogłoszeń sprzedaży psów z pseudo hodowli których na naszym terenie jest kilkanaście, Nie przemyślane zakupy szczeniąt kupowanych za nie wielkie pieniądze np: dziecku pod choinkę etc. zazwyczaj kończą się wywiezieniem psa i zostawienie go samemu sobie. gdzieś na wsi albo w lesie. Ogłoszenia są w dalszym ciągu umieszczane świadczy to o bezduszności Admina który w ten sposób przyczynia się do powstawania takich sytuacji . ....Prośba do Admina, odwiedź schronisko dla psów porozmawiaj z ludźmi którzy tam pracują może to zmieni twój stosunek do umieszczania takich ogłoszeń.

anna2012 - masz wielkie serce , szkoda że takich ludzi jest tak mało.

Komu fajną psicę?

Pani Anno jeśli potrzebujecie karmy lub czegoś na pchły/kleszcze (już podobno się pojawiają) lub czegokolwiek innego proszę pisać. Pomogę ile mogę ;)

Dziękuję za pomoc i rady. Suczka nadal szuka dobrego domu.

przeczytałam wszystkie wasze wypowiedzi i zobaczyłam tą sunie na zdjęciach, aż żal serce ściska..... Jak ludzie w ogóle tak mogą zostawiać psy na takim mrozie!!!!!!!!! To jest nieludzkie! Z miłą chęcią przygarnełabym sunię ale jestem w podobnej sytuacji co Anna, mam dwa psy. Ale gdybyś tylko potrzebowała jakiej kolwiek pomocy Anna to pisz, na pewno pomogę. Masz wielkie serce, że ją przygarnełaś do garażu, ma kocyk,ma gdzie spać,co jeść co pić. Dziękuję!!! Daj znać jak będziesz czegoś potrzebowała dla pieska.

fajna pesia :(
szkoda mi ..... :(
przykra sprawa :(
ojjjj szkoda słów na to co się wyprawia :(

Nadal proszę o pomoc w znalezieniu domu dla suczki. Proszę popytajcie wśród znajomych. Łomża ma około sześćdziesiąt tysięcy mieszkańców i czy nikt nie chce świetnego psa ? Wiem, że to jest kundelek , ale naprawdę bardzo ładny, bardzo przyjazny i mądrzejszy od niejednego psa rasowego.

szkoda psa , popytam znajomych .
wstawie link na facebooka , może ktoś się zgłosi .

martynka

Martynka dziękuję za pomoc ! Wiem, że jedyna szansa aby pies znalazł dom to szukanie wśród znajomych. Suczka jest bardzo łagodna wobec innych psów , świetnie bawi się z moimi, ale naprawę nie mogę jej zatrzymać. Jest również bardzo przyjazna wobec ludzi. Tylko teraz ma szansę na dom, w schronisku gdzie niedługo będę musiała ją zawieźć ma niewielkie szanse aby znaleźć nowego właściciela . Proszę wszystkich o pomoc i pytanie wśród znajomych - czy nie chcą mieć wspaniałego psa !

Suczka nadal nie znalazła domu !

masakra

Tak sobie myślę, że ci co kochają zwierzęta, mają już swoje pieski....Stąd też trudność w znalezieniu domu dla najbardziej sympatycznego bezpańskiego psiaka. A głównie miłośnicy zwierząt wypowiadają się w takich tematach...Sporo z nas mieszka w małych mieszkaniach w blokach i po prostu nie może wziąć pod dach drugiego pupila. Nie pozostaje nic innego jak apelowanie do ludzi, by nie pozbywali się w taki sposób zwierząt, by sterylizowali suczki, jeśli nie wiedzą, co zrobić ze szczeniakami....

luiza

Tak, wiem że masz rację. Jednak pomimo tego jest mi trudno zrozumieć , że tak trudno znaleźć kogoś kto chciałby psa przybłędę. Zaangażowałam wszystkich znajomych i nic .

Fajny piesek ale ja już mam dwa co mi płot rozwalają haha łobuzy z nich że szok co dzień pełno śmieci na podwórku znoszą z całej wsi zamiast wynosić moje ;))

Zbychu,może porozmawiaj z nimi i będzie git;-)

Czy założyłaś gdzieś jakiś profil, czy wątek o tym, że psina szuka domu? Tylko tak, żeby to była krótka informacja ze zdjęciem. Wrzuciłabym na fejsa, a jak wrzucę ten wątek z forum, to zapewne nikomu nie będzie chciało się tego czytać :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

ja mam dwa psy,od dzis cztery szczeniaczki i psa ze schroniska,jest u mnie od ponad tygodnia,i teraz zaczynam zalowac ze go wzielam,rzuca mi sie do dzieci, a polrocznemu synkowi zadrapal buzke,mimo ze go polubilam rozwazam decyzje o odwiezieniu go z powrotem

Suczka ma ogłoszenia na forum dogomania ( podlaskie )- bazarek , ale niestety nie potrafię wstawić linka. Natomiast dzisiaj psica nas zaskoczyła swoim zachowaniem. Na podwórku była nasza - duża "prawie " labradorka, cała mokra bo pada śnieg , suczka zaczęła ją wylizywać. Głowę i pysk, uszy i cały tułów. Nasza psica przyjęła to z dużą przyjemnością . Oba psy merdały ogonami . Niestety mam więcej psów i cztery to za dużo .

Sunia jest ogłaszana na popularnych portalach ogłoszeniowych. Tekst do ogłoszeń:

UWAGA!
Pies idealny szuka domu!

Wychudzona i przerażona suczka została znaleziona w polu podczas ostatnich dwudziestostopniowych mrozów. Na szczęście trafiła na Ludzi o wielkich sercach, którzy dali jej schronienie i opiekę. Niestety nie mogą pozwolić sobie na kolejnego psa, dlatego szukają dla niej najlepszego pod słońcem domu. Suczka otrzymała imię Bordeaux. Kiedy zaufała człowiekowi okazała się bardzo przyjacielskim psiakiem, nie ma w niej cienia agresji w stosunku do ludzi ani zwierząt, mimo wychudzenia można zabrać jej miskę podczas jedzenia. Jest tak wesoła i żywiołowa, że można byłoby pomylić ją ze szczeniakiem, a panna ma około 3 lat. Jest odrobaczona, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, zabezpieczona przeciw pchłom i kleszczom. Kiedy odzyska trochę ciałka, będzie ważyła około 28 kg (obecnie jest odrobinę grubsza niż na zdjęciach i waży 25 kg). Będzie idealnym psem dla aktywnego właściciela. Przed podróżą do nowego domu zostanie wysterylizowana.
Obecnie pies przebywa w Łomży, woj. podlaskie.
Kontakt: 694 240 019

Wątek suni na dogomanii (dostępne inne zdjęcia):
http://www.dogomania.pl/threads/222121-m%C5%82oda-suczka-amstafa-szuka-domu-!

Jeśli ktoś ma możliwość i czas porobić jej ogłoszenia w zamian za uśmiech - bardzo proszę :D

Pani Olu dziękuję bardzo !

Ok wrzuciłam na fejsa :)

Hej, moja koleżanka zainteresowała się psem. Nie wiem czy już się kontaktowała?

Jeszcze nie . Czekamy na telefon !

Niestety nie doszło do spotkania. Szkoda , nie wiem czy nie zaszkodziłam psu pisząc, że jest to amstaf. Moim zdaniem ma coś z amstafa i chciałam być uczciwa , bo przecież nie znałam psa ani nie wiedziałam jak się zachowuje. U nas jest bardzo grzeczna i przyjazna. Apeluję do wszystkich - pomóżmy psu i znajdźmy mu dom!!!

W czym problem zaraz go podmienimy:

Suczka do adopcji jest tak samo sympatyczna jak ten psiak.

do góry piesku :)

Przypominamy się !

Nikt nam nie odpowiada, ale nadal szukamy domu dla psicy.

Fajny psiak. Chętnie bym wziął ale mam już dwa swoje

A może jednak !

Psica teraz wygląda znacznie lepiej, jest trochę mnie chuda, jest bardzo aktywna. Jutrom zrobimy jej nowe zdjęcia, naprawdę gdybym nie miała psów chętnie bym ją zostawiła u nas.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org