Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Okażcie trochę miłości |
Zwracam się do mieszkańców o okazanie swego serca i pomożeniu zwierzętom w tej trudnej dla nich porze. Już nie chodzi o udostępnienie jakiś ciepłych miejsc , ale chociaż o odrobinie jakiegoś pożywienia. W tedy na pewno będą miały większe szanse na przetrwanie. Przecież ile żywności jest wyrzucanej na śmietniki. Nie bądźmy tacy obojętni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Okażcie trochę miłości |
tak ,ale odrazu zamarza! juz lepiej zmusic administracje aby okienka w piwnicach uchylila -przynajmniej na takie mrozy , w tej chwili jest -21 stopni mrozu. ja swego kota nie moge znalezc od niedzieli!!!!!!!! a wyszedl jak zwykle tylko na chwile. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Spółdzielnie mogły by pootwierać okienka w węzłach cieplnych. Tam i tak panuje upał.
|
|
wy kur** sobie pomuszcie !!! je*** te psy, koty
|
|
pomozcie*sorka :P haha
|
|
Mahatma Gandhi powiedział:"O wielkości naszego serca świadczy nasz stosunek do zwierząt". Św.Franciszek nazywał psy i koty "braćmi mniejszymi". W Polsce ponoć jest 98% wierzących. Jak się ma do tego wpis jakiegoś tam alwaro? P.s. Obowiązuje prawo wręcz nakazujące uchylanie okienek piwnicznych podczas mrozów. Dla kotów m. in.
|
|
"alwaro" to właśnie te 2% - inaczej margines, ma prawo pisać to co pisze. My natomiast tzn 98% róbmy swoje i pomagajmy jak tylko możemy idą jeszcze bardziej siarczyste mrozy, Jadąc samochodem nie widze na polach żadnych karmików dla zwierząt, a kiedys było tego dużo. Gdzie są Koła łowieckie i myśliwi którzy powinni nie tylko polować ale także dokarmiać zwierzynę .
|
|
alwaro--------------PRODUKT GMO I NWO !!!!!!!!! bez serca ,czucia ,wyksztalcenia , idiota --------cyborg , przyglup! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Jaichonimmnie ......... Ta się porobiło, że obecnie niektórzy tzw. myśliwi to po prostu wyrafiowani kłusownicy. Zadne dokarmianie nie jest w ich planach. Zabić, sprzedać, nażreć się. A jak jest w jednym z powiatów mazurskich? tam właśnie pseudomyśliwi, przy wsparciu władz powiatowych podjęli uchwałę o wystrzelaniu wszystkich kruków. Bo te rzekomo polują na młode zajączki, czyli stanowią "konkurencję" dla myśliwych-bandytów. I koło się zamyka. ...
|
|
zadbajcie lepiej o siebie, zakładać ciepłe galoty na du.pę , żeby wam owsiki nie przemarzły
|
|
Cóż, jak to od razu widać, że są ludzie tak prymitywni, że nawet nie wstydzą się swojego prymitywizmu. Nawet nie pomyślą, że to powód do wstydu! Aby się tylko nażreć, napchać portfel, zapomnieć o krowich ogonach, wśród których się wyrosło i hołdować hasłu: dbać o własną pupę! Nawet z owsikami. Cóż, jak niektórym brak higieny -nie tylko psychicznej, ale też cielesnej w miejscach intymnych, to u wszystkich podejrzewa "owsikowe" życie wewnętrzne. A ja staję murem za ludźmi, którzy pamiętają, że bycie człowiekiem to odpowiedzialność za siebie, a szczególnie - za słabszych, za zwierzęta, które kiedyś ludzkość oswoiła, więc teraz MUSI o nie dbać.
|
|
finka , co się tak pienisz robaczku ?
|
|
Bo mam uczulenie na 2 rzeczy: biseptol i ludzką głupotę *finka*
|
|
Jak w poprzednim temacie - przypomnę (może akurat przeczyta to właściciel bądź ktoś kto rozpoZnaje pieska). UWAGA! Na ul. Śniadeckiego znaleziono psa. Mały kundelek, kilka dni kręcił się w okolicy bloku nr 2. Zielona obroża a do niej przyczepiony breloczek-kulka. Właściciela proszę o kontakt pod nr 517-707-260 Kilka zdjęć pieska http://zapodaj.net/8cc75b84a162.jpg.html http://zapodaj.net/88fa661a036d.jpg.html http://zapodaj.net/3f54d089df45.jpg.html ija ija hop sa sa
|
|
finka , przyjmij moje szczere wyrazy ubolewania i współczucia, ciężko Ci musi być ze sobą ?
|
|
Cieszę się, "zezowaty", że choć moja skromna osoba wzbudziła w Tobie choć odrobinę współczucia - nie rozumiem tylko, dlaczego musi być mi ze sobą ciężko? Skąd takie skojarzenia? Czyżby z własnych doświadczeń? Pozdrawiam
|
|
Dokarmiałam i dokarmiam.Teraz kupuję suchą karmę a ta nie zamarza.
|
|
zawsze wzrusza mnie ludzkie nieszczęście i głupota , ot co , Miłościwa Pani, dobrze chociaż, że nie zarażasz , zachowuj dalej higienę " -nie tylko psychicznej, ale też cielesnej w miejscach intymnych " , żeby muchy nad Tobą nie latały , bo będzie potrzebny ten krowi ogon, " wśród których się wyrosło ",
|
|
Co do otwierania okienek w piwnicach, to sobie w domu pootwierajcie. Nie po to wzięli się za ocieplanie klatek, wymianę drzwi i okien, żeby wyziębiać pomieszczenia. Mieszkam na parterze i cholernie mi ciągnie od piwnicy. Stanowczo wolę zwierzaki kulturalnie wpuścić drzwiami :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
to jak, otwieramy okienka czy drzwi ?
|
|
Ta obroża nie wygląda na zieloną. Ale piesek fajny i fajnie że się nim za opiekowaliście brawo i szacun
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |