Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PKS a bezdomni |
4lomza pisze Pomóż im przeżyć zimę... cz pon, 30 stycznia 2012 10:54 W Łomży jest około 30 miejsc, w których spotykane są osoby bezdomne lub w których mieszkańcy Łomży spożywają alkohol. Te miejsca są teraz, w związku z coraz większymi mrozami, kontrolowane przez strażników miejskich i policję. - Są to głównie pustostany, budynki w stanie surowym, tereny byłego dworca PKP, piwnice w blokach, klatki schodowe i poddasza, domki w ogródkach działkowych, komory węzłów ciepłowniczych, duże altanki śmietnikowe a nawet węzły i ciągi komunikacyjne Szpitala Wojewódzkiego w Łomży – wylicza Bogdan Rutkowski, Komendant Straży Miejskiej w Łomży. Byłem świadkiem gdy o 23 godzinie leżał mężczyzna na ławce na dworcu PKS.A dyżurny PKS miał okno na tą ławkę a było widać że ta osoba leżała dłużej niż godzinne. Jak by otworzyli tą poczekalnie na dworcu PKS to by za pewno tam się bezdomni skryli a tak zamarzają.Trzeba trochę pomyśleć panowie z PKS Kurczak1980
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PKS a bezdomni |
tak, no i przygotować choćby jakieś plastiki , żeby z gwinta dynksu nie walili, a i o zapojce pomyśleć ! Kurczak , że też jesteś taki nieczuły , godzinę się aż przyglądałeś ? , trzeba było gościa zaprosić do domu
|
|
Ja zrobiłem to co trzeba. Kurczak1980
|
|
Kurczak :) A co trzeba zrobić w takim przypadku ?? Możę i ja tak kiedy zrobię ?
|
|
zadzwonić po odpowiednie służby które tak apelują Kurczak1980
|
|
A jakie to służby ?? bo nie jestem w temacie :)
|
|
112 Kurczak1980
|
|
A co to jest 112????
|
|
Podpieprzył chłopa i teraz mandat wsadzą biedakowi.
|
|
pomogłem mu a nie był zamarzł Kurczak1980
|
|
Nie czepiać się Kurczaka ! Sam łazi po nocy I bezdomnym pomaga :) Nawet tym się na forum pochwali i przedruk doda . Godzinę patrzył bo do mało przymrożonego 112 by nie przyjechało .! Musiał poczekać .
|
|
tylko zrozum ze jak otworzy poczekalnie bedzie tam po naszczywane itp... a na drugi dzien mlodziez gdzie bedzie jestem ciekaw czy bys to sprzatal kiedys bylo otwarte ale jak nie wiesz co tam sie dzialo to sie zamknij a po zatym bezdomny jak by nie pil to by poszedl do przytulku sami sA sobie winni
|
|
" pomogłem mu a nie był zamarzł " i tak nie wiadomo co w końcu miłościwy kurczak zrobił .- nie był - bo zamarzł ? No to problem z głowy kurczaka !
|
|
Kumpel mi wlasnie podpowiedział. kurczak a ty to aby nie z Siedlec , to tam u was nie ma pijakow śpiących na lawkach ? Po nocach po Łomży łazisz zamiast swoich ziomali ratować ?
|
|
Kurczak, Dyżurny PKS jak udostępni poczekalnie bezdomnym powinien wylecieć z pracy. Od tego miast otworzyło za nasze pieniądze ogrzewalnię. Chcesz rano kupować bilet w miejscu, gdzie cuchnie denaturatem i fekaliami? Bo ja nie. A Ci wszyscy bezdomni są takimi w większości na własne życzenie. Ośrodki odwykowe są otwarte zawsze, ale prościej jest żebrać pod Kauflandem na kieliszek chleba.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |