Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lidl Czy Biedronka?Gdzie lepiej i taniej? |
Witam Mam pytanie gdzie waszym zdaniem lepiej jest zaopatrywać sie w podstawowe artykuły w Lidlu czy Biedronce,czekam na wasze opinie. TURBO
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lidl Czy Biedronka?Gdzie lepiej i taniej? |
ja wybieram osiedlowe sklepy a nie niemieckie czy portugalskie szajsy
|
|
BIEDRONKA codziennie niskie ceny:) Lala22
|
|
idz ku*** po zapomogę
|
|
osiedlowe sklepy zamknąc
|
|
i postawić osiedlowe biedronki!
|
|
ludzie po co taki idiotyczne wypowiedzi i tu i tu zawsze pelno ludzi trzeba wiedziec czego nie kupowac , ale w lidlu jest najlepsze ptasie mleczko na swiecie krolewskie nawet wedel siada i milka kosztuje 8zl za 500g jest super
|
|
W Lidlu jest dobra i tania chemia (proszki, tabletki do zmywarek polecam) a w Biedronce spożywka ale najlepiej samemu sprawdzić według swoich kryteriów .
|
|
w lidlu ptasie mleczko fenomenalne no i karmelowe wafle do herbatki :D
|
|
trzeba sie pofatygowac i odwiedzic dwa w/w sklepy i porownac ceny ...wtedy odpowiedz nasunie sie sama bez zbednego zakladania takich postow!!!
|
|
samo porównanie cen to pikuś ale nie wszystko co tanie to dobre najważniejszy stosunek ceny do jakości np. Cola z Biedronki taka sama jak Hoop cola a cena dużo mniejsza można w innym sklepie kupić jeszcze taniej ale szajs słodzony aspartamem po którym rzygać się chce .
|
|
W Biedronce, dużo artykułów ma "codziennie" wyższe ceny i coraz mniejszą pojemność np. napój Tymbark, Sprite 1,75 l zamiast 2 l, herbata Lipton 75 torebek zamiast 100 torebek itp. No i zmieniają producentów na gorszych, nie ma już serków z Piątnicy i Mlekowity. W Lidlu są super słodycze, lody, makarony, art. chemiczne, art. przemysłowe
|
|
są serki z mlekowity są serki z bakomy z piątnicy też
|
|
Chodziło mi o serki wiejskie z Piątnicy i ser do serników Mlekowita (zamieniony na Vitello)
|
|
szkoda, że zlikwidowali w Łomży Lider Price , tam to dopiero było zaopatrzenie, a i towar przedniej jakości
|
|
nieszanujecie polskich producentów i małych sklepów osiedlowych to oni płacą podatki i płacą co miesiąc do zusu sporo kasy żeby wasza babcia miała emeryture bo pieniądze z lidla czy biedronki wypływają z polski - Polacy to jednak kretyni da niemcom a zabieże naszym gitara gra
|
|
ja tylko piwo kupuje to nie wiem po ile żywność czasami mam problemy z odnalezieniem Biedronki
|
|
Vitello to jest tylko nazwa wyprodukowana dla biedronki trzeba przeczytać wyprodukowano dla biedronki przez .... i tam pisze przez kogo
|
|
no fakt, jest NAPISANE !
|
|
moze masz racje ze powinno sie kupowac w osiedlowych sklepach tylko ja jestem realista jak nawet piwo heineken w lidlu kosztuja 2.79 a w osiedlowym ok 4zl to wybor jest prosty i tak nasz rzad oddaje dla szkopow wiekszosc naszego wspolnego majatku i wiekszsc debili jeszcze ich popiera o o czym mowa
|
|
bez przesady i tak musze pracowac w dwoch firmach zeby zyc to troche cena ma zaczenie wielcy patrioci lepiej rzad obalic i rewolucje zrobic jestesmy bogatym krajem ,gas ropa mozemy byc potega europejska ale zlodzieje sprzedaja na ta koncesje ruskim nikt nie wie po co
|
|
hehe.. wyrzucać wszystko co nie wyprodukowane w Polce do śmietnika ? Ciekawe ile rzeczy będzie miało metkę Made in Poland :)))))
|
|
wlasnie
|
|
Większość napoi w biedronce produkuje firma Hoop, nawet woda Polaris jest z ujścia z Bielsk-Podlaski. Wg. mnie Biedronka ma dobre słodycze, serki, makarony :) ale w Lidlu jaki i Kauflandzie znajdzie się coś co lubię :) Dla Biedronki dostawcami są krajowi producenci, którzy dają pracę Polakom, odprowadzają podatki i część kasy wpływa dla państwa, a to że polskie fabryki wykupują zagraniczni przedsiębiorcy i "spijają śmietankę" o co macie pretensję? Zażalenia kierować do światowej globalizacji.
|
|
Co to za różnica - niemieckie, portugalskie czy ukraińskie? Kupujesz dla siebie, nie dla kraju. ,,Może przesadzam,ale stwierdzenie MIAŁ RĘCE,JAK DUŻE BUŁKI brzmi zbyt głupio"
|
|
jeden ch.uj, tylko w innym opakowaniu
|
|
do biedronki chodzą brudasy zawszone, lumpy i ludzie III kategorii Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane
|
|
osiedlowe sklepy? he, pier......le je w zad! kupuje tam gdzie taniej. Znam kilka takich osiedlowych sklepów a ceny dużo wyższe. Kupuję tam też, ale po większe zakupy jadę do biedronki. Znam jednego takiego właściciela sklepiku osiedlowego, jezdzi drogim autem a dla mnie nie miał 200zł na usługę. Tylko jeszcze szukał taniej. TO DZIADOSTWO.
|
|
a co do tematu, wolę biedronkę. Lidl jest droższy i ma śmierdzące jajka, miał, nie wiem jak teraz. A lidl ma jeszcze super czekolady, zarąbisty smak, a wedel to od dawna jest wielkie G.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |