piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PUP staż

wiecie może do kiedy można składać papiery na staż?

Lala22

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PUP staż

juz teraz od 2 stycznia chyba były wnioski przyjmowne

do skutku

a to trzeba wogule skladac wnioski? ja zarejestrowalam sie we wrzesniu i to jeszcze musze cos przyniesc? jakies dokumenty? bo tez staram sie o staz ale niewiedzialam ze trzeba jeszcze cos przynosic co trzeba przyniesc?

a juz wiem weszlam na strone urzedu pracy i tam jest wniosek do pobrania nie wiedzialam o tym, urzad pracy nie raczyl mnie o tym poinformowac

kopertę

Najskuteczniejsza metoda zdobyciu stażu jest jak pracodawca składa wniosek "imienny" na stażystę.

"kopertę' a komu ja wręczyć?:)) Jak tyle osób zasiada i decyduje o stażu.

tak ale to nie jest takie proste teraz to ciezko ze stazami nawet tu jest konkurencja....

ok dzięki mam nadzieje że w tym roku będą pieniążki na staże:)

Lala22

sorry, małe nieporozumienie , - "do kiedy można składać papiery na staż?"

koperta - dotyczy jedynie pracodawców chcących pozyskać " przydziały" na zatrudnienie u siebie stażystów, a że "tyle osób zasiada i decyduje o stażu," - cóż koperta musi być większa

"w tym roku będą pieniążki na staże" w tam tym roku też były ale o wiele mniejsze a w tym roku kto wie...

Raczej kilka kopert......

na stronie pup są gotowe druki dla pracodawców , wydrukuj to , rozmawiaj z pracodawca i już trzeba składać...

pare złotych za starz biora

Nie wiem czy dają ale wiem że nie którym żadna pomoc się nie należy(legatom) . Rodzice chodzą z płaczem że syn czy córka nie może znaleźć pracy a matka z synowa płaczą że syn/maż 40 letni nie może znaleźć pracy utrzymać żony dziatwy żyje na łasce rodziców i tego nie docenia u prywaciarza dawno by dostał wilczy bilet za legactwo ale w budżetowce jak ma się plecki to wszystko można...

z tymi stażami to ściema! zapamiętać.
przyjmują wnioski,zapewniają,a kolejki są takie,że do 25 r.ż nie zdążysz odbyć stażu ani jednego,gdzie można byłoby co roku w innym miejscu. Przykre,ale prawdziwe.

a po nocy przychodzi dzień
a po burzy spokój

taaa tylko jak firmy szukają stażystów to same gamonie się zgłaszają ....

pool ja nigdzie nie muszę się zgłaszać.........

Staż robisz za murzyna, dostajesz jakieś gówno pensji, jedyne co się liczy to doświadczenie ale jak robisz w barze czy sklepie to wybacz tracisz czas :)

ajzynbaniok hehehhehehehehehe proszkiem do pieczenia tylko możesz handlować:)))))

Jak się myle to mi to udowodnij tylko logicznie

ajzynbaniok nikt z ulicy się nie dostanie do budżetówki. Mi to odpowiada 8h i de do domu . A TY..?

No ale udowodnij mi że w łomży opłaca się iść na staż i masz z tego korzyści, bo z tego co obserwuje to tylko robią za murzyna, nie dostają dobrej pensji, a i doświadczenie mało widoczne jest nawet w CV.

Dla właścicieli firm nie powiem to się opłaca bo mają murzyna co robi im praktycznie za free, ale czy to stażyście się opłaca to ja nie wiem?

ajzynbaniok ie wiem w jakim wieku masz rodziców ale wiem jak reagują 40 50 60 latkowie na moje doświadczenie zawodowe. Nazbierało się trochę tego czyli oni maja mniesz zawodowe od mnie..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org