Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PUP staż |
wiecie może do kiedy można składać papiery na staż? Lala22
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PUP staż |
juz teraz od 2 stycznia chyba były wnioski przyjmowne
|
|
do skutku
|
|
a to trzeba wogule skladac wnioski? ja zarejestrowalam sie we wrzesniu i to jeszcze musze cos przyniesc? jakies dokumenty? bo tez staram sie o staz ale niewiedzialam ze trzeba jeszcze cos przynosic co trzeba przyniesc?
|
|
a juz wiem weszlam na strone urzedu pracy i tam jest wniosek do pobrania nie wiedzialam o tym, urzad pracy nie raczyl mnie o tym poinformowac
|
|
kopertę
|
|
Najskuteczniejsza metoda zdobyciu stażu jest jak pracodawca składa wniosek "imienny" na stażystę.
|
|
"kopertę' a komu ja wręczyć?:)) Jak tyle osób zasiada i decyduje o stażu.
|
|
tak ale to nie jest takie proste teraz to ciezko ze stazami nawet tu jest konkurencja....
|
|
ok dzięki mam nadzieje że w tym roku będą pieniążki na staże:) Lala22
|
|
sorry, małe nieporozumienie , - "do kiedy można składać papiery na staż?" koperta - dotyczy jedynie pracodawców chcących pozyskać " przydziały" na zatrudnienie u siebie stażystów, a że "tyle osób zasiada i decyduje o stażu," - cóż koperta musi być większa
|
|
"w tym roku będą pieniążki na staże" w tam tym roku też były ale o wiele mniejsze a w tym roku kto wie... Raczej kilka kopert......
|
|
na stronie pup są gotowe druki dla pracodawców , wydrukuj to , rozmawiaj z pracodawca i już trzeba składać...
|
|
pare złotych za starz biora
|
|
Nie wiem czy dają ale wiem że nie którym żadna pomoc się nie należy(legatom) . Rodzice chodzą z płaczem że syn czy córka nie może znaleźć pracy a matka z synowa płaczą że syn/maż 40 letni nie może znaleźć pracy utrzymać żony dziatwy żyje na łasce rodziców i tego nie docenia u prywaciarza dawno by dostał wilczy bilet za legactwo ale w budżetowce jak ma się plecki to wszystko można...
|
|
z tymi stażami to ściema! zapamiętać. przyjmują wnioski,zapewniają,a kolejki są takie,że do 25 r.ż nie zdążysz odbyć stażu ani jednego,gdzie można byłoby co roku w innym miejscu. Przykre,ale prawdziwe. a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój
|
|
taaa tylko jak firmy szukają stażystów to same gamonie się zgłaszają ....
|
|
pool ja nigdzie nie muszę się zgłaszać.........
|
|
Staż robisz za murzyna, dostajesz jakieś gówno pensji, jedyne co się liczy to doświadczenie ale jak robisz w barze czy sklepie to wybacz tracisz czas :)
|
|
ajzynbaniok hehehhehehehehehe proszkiem do pieczenia tylko możesz handlować:)))))
|
|
Jak się myle to mi to udowodnij tylko logicznie
|
|
ajzynbaniok nikt z ulicy się nie dostanie do budżetówki. Mi to odpowiada 8h i de do domu . A TY..?
|
|
No ale udowodnij mi że w łomży opłaca się iść na staż i masz z tego korzyści, bo z tego co obserwuje to tylko robią za murzyna, nie dostają dobrej pensji, a i doświadczenie mało widoczne jest nawet w CV.
|
|
Dla właścicieli firm nie powiem to się opłaca bo mają murzyna co robi im praktycznie za free, ale czy to stażyście się opłaca to ja nie wiem?
|
|
ajzynbaniok ie wiem w jakim wieku masz rodziców ale wiem jak reagują 40 50 60 latkowie na moje doświadczenie zawodowe. Nazbierało się trochę tego czyli oni maja mniesz zawodowe od mnie..
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |