Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
żłobek |
Witam, muszę posłać dziecko do żłobka i poszukuję obiektywnych opinii nt. żłobków, gł. mieszczących się przy ul. woj. poslkiego i wyzwolenia. O tym jak traktowane są dzieci, jacy są opiekunowie, bo słyszałąm rózne opinie.Dzzękuje za odpowiedzi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: żłobek |
Witaj. mój synek chodził do Małego Artysty, panie przyjemne, jednak bardzo często chorował. Okazało się na koniec,że wszystkie smoki trzymane były razem w jednym miejscu, zarazki momentalnie roznosiły się. To jedyna wada. Trzeba bardzo pilnować. Poza tym naprawdę polecam [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
Polecam Jedyneczkę na ul.Wyzwolenia, świetne Panie, synek nie chciał do domu wracać. Panie zajmują się dziećmi jak własnymi, pilnują by jadły, przebierają, myją. Panie są uśmiechnięte, bawią się z dziećmi, jestem bardzo zadowolona. Polecam. Investor78
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Małego Artysty nie znałam, a w Jedyneczce ostatnio dostałam negatywną odpowiedz. Ponoć nie mają miejsc, choć p. Dyrektor zapisała dane dziecka, tylko o telefon zapomniała zapytać :) Może niedługo coś się zwolni...
|
|
ja polecam żłobek na bawełnie
|
|
Polecam żłobek "Mały Artysta" Mam tam 1,5 rocznego synka i jestem bardzo zadowolona.Panie są super,opiekuńcze,uśmiechnięte i dbają o dzieci.Pozdrawiam
|
|
i z tego wniosek że jednak dobrze jak się ma dwie żony.
|
|
zwracam uwagę ze mały artysta sporo drozej niż inne bo jest prywatny a w państwowych np.wyzwolenia czy bawełna są państwowe i mają również bardzo dobrą opieke
|
|
Maly artysta chce az 400zl jak dla mnie strasznie drogo, na bawelnie max 200zl a do godz 13 jest za darmo, jednak tam przytjmuje dzieci od roku czasu po warunkiem, ze juz chodza, ja szukam zlobka gdzie mi wezma 9,5 miesieczne dziecko...wiec pytam gdzie ja mam je znalezc? A malym artyscie jak dla mnie za drogo nie stac mnie zeby oddawac 400zl, na Wyzwolenia slyszalam bardzo dobre opinie i biora dzieci mlodsze niz rok ale juz chodzace...gdzie poza malym artysta przyjmuja dzieci 9-miesieczne i nie chodzace? Za mniej niz 400...
|
|
Mi też zachwalano żłobek na Wyzwolenia, o tym na Bawełnie słyszałam, że niekt, panie czesto kupują "małpki" w godz. pracy w pobliskim sklepie. nie wiem ile w tym jest prawdy, i czy to się już zmieniło, ale mnie to zaniepokoiło trochę. No cóż, ile osób, tyle opinii...Pozdrawiam
|
|
Małpki?? h0jowe forum
|
|
takie małe buteleczki z alkoholem. podobne w samolotach dają
|
|
moje dziecko chodziło do małego artysty w zesżłym roku teraz chodzi na bawełne i wogole nie chce słyszeć o małym artyście.ja znam same pozytywy o bawełnie.i prawda jest tak ze w łomży nie ma wcale złobka wszytko to są tak naprawdę młodsze grupy przedszkolne ,i dla teog jet taki problem z bombelkami ponizej roku.
|
|
wiekszej bzdury to nie słyszałam , ludzie naprawde nie mają co robić i wymyślajaą głupoty.
|
|
W malym artyscie jest grupa zlobkowa, do ktorej przyjmowane sa dzieci jeszcze nie chodzace, wiec jak mozna taka grupe nazwac grupa mlodsza przedszkolna? h0jowe forum
|
|
Fakt, żłobka z prawdziwego zdarzenia nie ma. Dlatego jak w przedszkolu jest jedna grupa żłobkowa, to lądują w niej wszystkie dzieci do lat 3, takęże te kilku- kilkunastomiesięczne.
|
|
Nie prawda! W malym artyscie jest jedna grupa zlobkowa do okolo 1,5-1,10 miesiaca, i druga do 3 latach.
|
|
To fajnie, że dzieci są podzielone wiekowo, ale Mały Artysta to niepubliczne przedszkole, w publicznych sytuacja wygląda nieco inaczej.
|
|
Ja rok temu płaciłam w Małym Artyście 270zł miesięcznie, ale za dni w które dziecko nieuczeszcza pieniążki są odliczane,nie ma z tym problemów. [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
normalnie zgodnie z przepisami niestety tak jest ze nazywa sie to młodsza grupa przedszkolna i nie ma nic do rzeczy jakie kryterium sobie przyjmnie dyrektor odnośnie np tego czy dziecko chodzące czy nie chodzące przyjmować .po za tym nie jest tak do końca ze zarówno dzieci nieco ponad roczne i niespełna trzyletnie ląduja w jednej grupie wszytko zależy od stopnia rozwoju dziecka
|
|
mały artysta w tym roku kosztuje 400 zł plus swoje pampersy(je trzeba wszędzie swoje) i niestety odliczają tylko opłate zywieniową, w publicznym jest na opłata żywieniowa plus opłata za tylko te godziny które dziecko faktycznie przebywa (1,80zl/godz) z czego dziecko dziennie ma 5 godzin bezpłatnych
|
|
tak jest na bawelnie do godz 13 za darmo. w artyscie sa 2 gr zlobkowe male dzieci i troszke wieksze. rok temu bylo tylko 270zl bo dostali dotacje w tym roku 400, bo bez dotacji (wiem od pracownicy) to jest jakas masakra, a co ma zrobic matka z 5-miesiecznym dzieckiem jak nie stac ja na opiekunke i nie ma nikogo w rodInie do pomocy, a musi wracac do pracy? Żlobkow powinno byc naprawde duzo wiecej...moje dziecko jak tylko nauczy sie chodzic na pewno prowadzac bede na wyzwolenia, bo chyba tylko o tum przedszkolu slyszalam same pozytywne opinie
|
|
ja i o wyzwolenia słyszłaam złe opinie,ale ile ludzi tyle opinii.ważne byś ty była zadowolona.a jeśli chodzi o żłobek to niestety w łomży go nie ma(mówie o prawdziwym żłobku-czyli grupie dla dzieci poniżej roku) i nie ty jedna masz problem co zrobć z maleństwem poniżej roczku gdy trzeba iść do pracy,a na nianie brak kaski i w rodzinie nie ma nikogo.niestety w łomży jakoś się nikt tym nie martwi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |