piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
oszustka sprzedaje koty norweskie lesne chore! !

Dla wielbicieli kotow. ... Ale i do osob kochajacych zwierzeta! Kinga z Lomzy twierdzi ze jest weteynarzem i sprzedaje koty w Rutkach ale chyba i inne zwierzeta. Kot 2 miesieczny zostal mi sprzedany za 450 zl chory, nie sczepiony. ········ lecze go juz 4 tydzien! Meczy sie biedny i ma zmiany w plucach. Kot byl wychudzony i wzielam go z litosci. Ostrzegam, z daleka sie trzymajcie od takich oszustow i ludzi ktorzy ewidentnie maja gdzies dobro zwierzat!!

oksana

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: oszustka sprzedaje koty norweskie lesne chore! !

No to ładnie;]nawet na tych biednych kotach chcą się wzbogacić.Ludzie wszystko zrobią dla pieniędzy;/

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Koty norweskie kupujcie tylko ze sprawdzonych hodowli i napewno nie w województwie podlaskim , bo tu takich hodowli nie ma ... są tylko pseudohodowcy nie znający się na niczym ...

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

zgadzam się z kolegą w podlaskim istnieją mordownie a nie hodowle m.in w m płocku gdzie krzyżuje się w tej samej rodzinie mioty z takim skutkiem że rodza się pseudo zdrowe szczenięta itd itd

lomzyniak24

Weszlam do tej kuchni i serce mi scisnelo.. Nie moglam go nie zabrac.... Kocisko jest bardzo madre i wdzieczne....... A ta. ........ Niech szlag trafi!

oksana

Oksana a masz jakikolwiek dowód, że kupiłaś tam kociaka? Jeśli masz, przedstaw kobiecie wszystkie rachunki za leczenie, niech teraz płaci. Ja bym to również zgłosiła do US, bo na pewno podatku nie odprowadza, a US takich ludzi bardzo nie lubi.
Poza tym, to niestety nie kupiłaś kota norweskiego, tylko burka w jego typie :( Do tego zbyt młodego, 8 tygodniowy kociak musi być jeszcze przy matce.

Wiem, że to trudne, ale nigdy nie kupuje się zwierzaka z litości. Napędza się w ten sposób obrót mnożarniom :(

kupiony rok temu trudno ale ostrzegam nigdy więcej z m płocka

lomzyniak24

Wzięłaś kota z litości a niejakiej Kindze, pewnie nadal z tej litości, zapłaciłaś 450zł. Dobrze rozumiem?

Głos Rozsądku

Nie przesadzajcie teraz znów panują grypy różne i o zmianach w płucach nie trudno jak by był norweski to może zimna się nie boji ale też by się wirusem zaraził.

Ja muszę przyznać że znam pewna Kingę która jest miłośnikiem kotów ale nie wiem czy o tej samej osobie myślimy. Opisz Okasna czy ta Kinga to trochę taka grubsza?

Kurczak1980

Trochę??? gruba że turlać po podłodze się może. Mówią że lepiej ją przeskoczyć niż w koło obejść.

się pytam jak wygląda

Kurczak1980

Turlać się może, ale pewnie się "boji" hehe!

Głos Rozsądku

Tak, puszysta jest. Czytam wasze opisy i nie rozumiem dlaczego po prostu nie mozna przyjac do wiadomosci ze ludzie sa obludni i traktuja zwierzeta jak odpadki!

oksana

Tak, z litosci go wzielam i nie wazne ile dalam! Wazne ze jeden choc kot ma lepsze zycie niz u tej pseudo milosniczki kotow. Dzis znow bylam z nim u lekarza i zastrzykow ciag dalszy. Takich ludzi powinno sie opisywac i ich zdjecia wieszac wszedzie...ludzi jakby tak sie traktowali to od razu kryminal, ale zwierzaka to mozna? ,! Mam tylko maile od niej i potwierdzenie ze go kupilam ale bez paragonow. Jesli ktos z US chce zapraszam, podam nr tel i adres dokladny skad go odebralam.

oksana

Jeśli masz potwierdzenie, na którym piszę, że kupiłaś kotka i są Wasze podpisy, to nic innego jak podaruj owej Kindze wszystkie rachunki za leczenie. Możesz to również zgłosić do fundacji opiekującej się kotami (osobiście nie znam żadnej, więc nie polecę). Zrobią jej nalot, jeśli koty będą zaniedbane, to je jej odbiorą - będzie miała nauczkę, żeby się nie brać za coś do czego się nie nadaje.
Oksana wiem, że chciałaś mu dać lepszy dom i chwała Ci za to. Niestety w ten sposób nakręcamy takim ludziom biznes, a oni dalej mnożą zwierzaki, żeby się dorobić :(

oksana jesli nie masz kontaktu z ta kobieta to pojedz do niej osobiscie z rachuk=nkami za leczenie i powiedz ze albo oddaje ci kase za leczenie albo w tej chwili wyjmujesz tel i dzwonisz do odpowiednich sluzb zaplaci a ty i tak zadzwon bo szkoda reszty biednych kociakow, a tymi durnymi forumowiczami sie nie przejmuj tu jest wiekszosc akich leniow ktorzy tylko siedza przed monitorem i zabijaja swoja nude

Wyslalam kobiecie ostatni monit. Jesli z niego nie skorzysta dokladnie tak zrobie. Dziekuje ze sa ludzie ktorzy potrafia sie identyfikowac i ze tak kochaja zwierzaki jak ja. Buziaki

oksana

Oksana jestem wielkim miłośnikiem kotów, i wiem iż te rasy nie są hodowane w naszym regionie( no Białystok i jedna pani Suwałki).
Najbliższa znana mi hodowla Norweskiego i Mine coon,to Łódź, kupuj zawsze od sprawdzonych!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do twojego przypadku to zgłoś na policję, Towarzystwo Opieki Zwierząt, Sprawa będzie załatwiona, jeszcze lepiej daj znać prokuraturze, nie dość że oszustka to nad zwierzętami się znęca. Albo TVN.
Pozdrawiam Ciebie i kotka.

Oksana podaj mi numer tel jej. Jeśli chcesz możemy porozmawiać na priv napisz na e-mail:jarek.kurczewski@interia.pl

Kurczak1980

Jak nie ma rodowodu to nic jej nie zrobisz... Jeżeli kotek byłby z rodowodem i chory wtedy możesz oczekiwać jakiejś zapłaty za leczenie albo żeby oddała ci te 450zł a tak to nic nie zrobisz. Ja kupiłam psa z gronkowcem bez rodowodu i w d**e się mogę cmoknąć...

Oksana jesteś?

Kurczak1980

masz dowody ze ona ci chore te koty sprzedała

Kurczak1980

Znalazłam dzisiaj to forum ja też zakupiłam kociaka u Kingi z Rutek ( łomży ) mój kociak też był chory koci katar ,glizdy 10 cm szok też był wygłodzony ważył 85 dkg jak go odbierałam.Prosze o kontakt z Oksaną .

od kiedy to Łomza lezy w Rutkach. Sprzedająca koty mija się z prawdą pisząc Łomza. Znam te ogłoszenia. Tez rozglądam się za kotem. Ale rasowym i zupełnie innej rasy:)

o sorry na tablica.pl nie ma miejscowosci Rutki:) Jest Zambrow i Łomza... A moze zna ktos hodowle brytkow z Białegostoku?

A może borys miał na myśli, że ta pani te kotki tylko tam ma a jest z Łomży?

:D

od wczoraj:

http://www.kociadolina.pl/aktualnosci,308,Uchwalono-nowa-ustawe-o-ochronie-zwierzat-.html

Handel nielegalny

Od nowego roku handel psami i kotami poza rejestrowanymi hodowlami jest nielegalny. 1 stycznia weszła w życie nowela ustawy o ochronie zwierząt, zgodnie z którą wykroczeniem jest zarówno sprzedawanie i kupowanie zwierząt domowych. Za nielegalny handel zwierzętami grozi kara ograniczenia wolności lub grzywna do 5 tys. zł. Psami i kotami można handlować tylko w miejscach ich chowu lub hodowlach. Zwierzęta można kupić także w schroniskach.

Od nowego roku obowiązuje też zakaz trzymania zwierząt na uwięzi dłużej niż 12 godzin albo w sposób powodujący cierpienie. Długość uwięzi nie może być krótsza niż trzy metry. Za znęcanie się nad zwierzęciem grozi kara do dwóch lat ograniczenia lub pozbawienia wolności, a za znęcanie się ze szczególnym okrucieństwem do trzech lat więzienia.

http://www.tvn24.pl/-1,1729969,0,1,sprzedal-szczeniaka-pomimo-zakazu,wiadomosc.html

Czy ktoś się orientuje gdzie najbliżej jest hodowla kotów brytyjskich?

Z tego co wiem w Białymstoku. Ale nie znam tej hodowli.
http://www.brikoty-malymis.cba.pl/
a tu druga http://www.brytyjczyki-mroja.cba.pl/kontakt.html

Obie wyglądają ok ze zdjęć. Zamierzam się wybrać, tylko czasu brak:)

Daj znać jak będziesz po odwiedzinach w tych hodowlach (co? jak?kiedy? za ile?...), bo ja też bardzo chcę brytyjczyka ale tak mniej więcej za pół do roku.

ok

ceny to wiesz, wszędzie podobnie:)

No tak ceny mniej więcej takie same :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org