niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CO BYŚCIE PROPONOWALI ZMIENIĆ W ŁOMŻY BY ŻYLO NAM SIĘ LEPIEJ?????

CO BYŚCIE PROPONOWALI ZMIENIĆ W ŁOMŻY BY ŻYLO NAM SIĘ LEPIEJ?????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CO BYŚCIE PROPONOWALI ZMIENIĆ W ŁOMŻY BY ŻYLO NAM SIĘ LEPIEJ?????

Odwołać Czerniawskiego,wywalić Jarosława A. z tlia,Bogusława Sz.Sławomir Sz (MPK) oraz Adam W.(PKS) zlikwidować hurtownie PAKOSS, piekarnię OKRUSZEK,zamknąć PKS,MPK,wypierdolić darmozjadów z ratusza ,na razie tyle

Eva Ali-baba

to mozna jedynie osiagnac wtedy kiedy ludzie przestana az tak narzekac na wszystko przestana okazywac niechcec i agresje w stosunku do innych i naucza sie zyc wlasnym zyciem bez wtykania nosa w sprawy innych...
a to raczej jest niewykonalne...wiekszosc tu zgromadzonych niestety nie umie sie nawet usmiechnac gdy jest sloneczny dzionek i szuka tylko okazji by kogos obrazic wysmiac itd...
Ludzie do cholery jasnej zmience swoje nastawienie do zycia i innych ludzi!!!
wtedy napewno bedzie sie zylo duuuuzo lepiej

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

Chcemy kebabów po 5zł

Przede wszystkim zmniejszyć BEZROBOCIE!!!

Nowe zakłady pracy, fabryki... dlaczego to w Łomży nie powstaje??? Ludziom do funkcjonowania w tych trudnych czasach, niestety potrzebne są pieniądze!!!

Jeśli znajdzie się jakiś inwestor chcący wybudować jakąś fabrykę trzeba pozwolić na wybudowanie czegoś pożytecznego, to "coś" przecież da ludziom pracę... o co właśnie chodzi!!!

A przecież terenów mamy bardzo dużo, wokół Łomży leży mnóstwo nie zagospodarowanych terenów zresztą był jeszcze nie tak dawno temat o powiekszeniu Łomży... dlaczego to ucichło?

WŁADZE!!!!!!

karoilina

Potencjalny inwestor jak by poczytał te forum i przeczytał posty co poniektórych to by się zniechęcił bo poco mu taki pracownik co tylko narzekać umie.

szybciutko z tymi nowymi galeriami handlowymi. Nowe multikino. Obwodnica miasta - pilne. Nowe zakłady pracy - wpuszczenie dużego inwestora w celu zmniejszenia bezrobocia. Odstawienie od cyca miejscowego zepsutego kleru i wskazanie im miejsca w szerego czyli pozbycie się wpływu biskupa na życie gospodarcze miasta. Przewietrzenie ratusza łącznie ze zmianą zachowawczego prezydenta który tylko pozoruje zmiany . Cel przewietrzenie do dopuszczenie nowych kreatywnych ludzi którzy nowymi pomysłami pchnąn nowe zycie w to miasto.

I tyle .

Riposta

i przede wszystkim baj baj Czeczencom, dla swoich robotnych mieszkancowvmiasto pomocy nie ma ale dla obcych darmozjadow az nad to

lauracrow1 tak jest w kazdym kraju nie tylko w polsce....kazdy kto wyjezdza za granice dostaje tam wysoki socjal i kazda niezbedna pomoc...
ty myslisz ze ile polakow za granica zyje tylko z socjali...od h...a wiec moze najpierw zajmijmy sie wlasnymi dupami a nie cudzymi

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

ja pie....e a polacy uwazaja sie za tolerancyjny narod....sadzac po wypowiedziach wiekszosci jest chyba przeciwnie

problem w tym, że Polski nie stać na pomoc dla swoich własnych obywateli a co mówić dopiero dla obcych, nie dziwię się wcale ludziom którzy muszą ciężko pracować na chleb a ktoś co nic nie robi dostaje pomoc, na marginesie z czyje to kieszeni? dochodzi do tego jeszcze zachowanie jak np ostatnie napady i tolerancja znika

chihiro oki moge sie zgodzic ale tak jak powiedzialam wczesniej polacy wyjezdzajacy za granice maja tak samo jak czeczeni u nas...w innych krajach tez ludzie ciezko pracuja a wpadaja obcokrajowcy dostaja wysoki socjal i wszystkie mozliwe zapomogi...
a napady hmmm moze to nie calkiem wina czeczenow czy innej narodowosci...zobaczcie jak traktujecie obcych ludzi ile w was zawisci zazdrosci i agresji..potem sie dziwicie ze dochodzi do takich sytuacji..

1. zmniejszyć bezrobocie, dalej?

a moze by tak cos dla mlodziezy cos co by ich zainteresowalo

martuchnam
Co to za argument, że gdzieś ktoś coś ma? Żyjemy tu i teraz. Wcale się ludziom nie dziwię, bo coraz trudniej żyć w tym poronionym kraju. Co 5 dziecko w Polsce jest niedożywione. Ludzie ledwo wiążą koniec z końcem. Tu nie ma miejsca na tolerancję bo niedługo to będzie walka o przetrwanie. Prawda jest taka, że nie stać nas na uchodźców. Niech sobie jadą do bogatej europy a jak chcą zostać to do roboty!

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

sluchajcie,polacy też żyja na socjalach za granicą ,wyjeżdzają rodzinami , żyja na koszt Państwa. Najpierw zacznijmy spoglądać na swoich dlaczego tak robią, a dopiero krytykować inne nacje.

czlowieku zgadzam sie co do niedozywionych dzieci fakt rzad w tym kierunku niewiele dziala...i nigdy nie dzialal...ale jesli kazdy z nas da te choc troche temu co nie ma zycie bedzie mialo sens i bedzie lepiej...
a czy ty myslisz ze inne kraje europejskie sa bogate itd??ich tez nie stac na utrzymywanie emigrantow ale jednak to robia...
***** ludzie przeciez trzeba sobie pomagac a nie rzucac klody pod nogi..

Kawa na Lawe to samo powiedzialam wczesniej i jakos inni tego nie widza...widza tylko to co chca i to jak chca a nie tak jak faktycznie jest..
sama jestem zdania ze najpierw patrz na swoja dupe a potem na czyjas..ale u nas tak nie potrafia..zalosne

martuchnam zgadzan się z twoją opinią!

a co do tematu tego watku to nie sadze zebysmy cokolwiek tu zdzialali gdyz oni nie chca zeby bylo dobrze...oni chca za wszelka cene pokazac co to nie oni i ze polacy sa the best...inne narodowosci wyznania orientacje sexualne traktuja jak smieci ktore najlepiej wyrzucic...a prawda jest taka ze polacy to narod zacofany w wiekszosci zawistny zazdrosny nietolerancyjny i tak mozna bez konca...czasem wstyd sie przyznac skad sie pochodzi jak sie slyszy co wyprawiaja...
a teraz za to co powiedzialam mozecie mnie objechac..mam na to wyj.....e.mam swoje zdanie zasady i jestem jaka jestem...

martuchnam chociaż jedna osoba prawde mówi!!!!!!!!!!!dokładnie tak jest

Uwolnienie tylu gruntów pod inwestycje ile się da. Po drugie, systematyczna prywatyzacja i, ściśle powiązane z nią, wysprzedanie miejskich kamienic, gruntów, nieruchomości itp. Dlatego to trzeba zrobić, że jeśli władze miasta kontrolują wiele obszarów, to automatycznie we wszystkich spółkach i instytucjach rodzą się układy i koterie czerpiące z tego korzyści i zainteresowane utrzymaniem status quo. To oczywiście podstawy i raczej kierunki działań niż gotowe rozwiązania, ale w tym duchu trzeba iść - czyli nie tworzenie czegokolwiek a zdejmowania jarzma.

hej ja nie mam nic do ukrycia....zawsze glosno wyrazam to co mysle i zawsze powiem w twarz jesli jest taka potrzeba...

a tu niestety nic sie nie zmieni jesli ludzie sie nie zmienia...
wrocilam do kraju jakis czas temu i wcale nie podoba mi sie to co widze bo jest coraz gorzej coraz wiecej nienawisci itp...
dzieci maltretuja dzieci-to musza wynosic z domow niestety(wysmiewanie sie z biedniejszych chorych kalekich o innym kolorze skory)....tolerancja ludzie i wzajemny szacunek bez tego ani rusz...

kiedyś nastąpi ten dzień......i ludzie sami się wyniszcza.

ale i tak bea mieli pretensje do innych ze to ich wina a nie tych co szerza i zaszczepiaja nienawisc w swoich dzieciach i znajomych

Moim zdaniem należałoby także stworzyć jakieś atrakcje w mieście i coś ku temu w końcu zaczyna powolnymi krokami się dziać - przecież np. obie galerie nie dość że dadzą pracę setkom ludzi to także stworzą pewnego rodzaju atrakcje - kino, food court, itp. Należy tworzyć takie atrakcje jakie powstają w większych miastach np. w Białymstoku (te miasto 10 lat temu i teraz to dwie całkiem inne historie).

Wiadomo że na to trzeba pieniędzy, ale jeśli ludzie będą mieli pracę to chętniej będą korzystać z tego typu atrakcji. Dlatego aby miasto istniało i się rozwijało nie uniknione jest wybudowanie nowych zakładów i fabryk z pracą, dlatego jeśli ktoś chce tu na naszej ziemi zainwestować to dlaczego mu na to nie pozwolić...

Panie prezydencie proszę coś ku temu robić, ale szybko, bo za kilka, kilkanaście lat to już nie będzie dla kogo.

By żyło się lepiej,to należałoby tworzyć społeczne ,prywatne grupy ludzi spotykających się,dyskutujących ze sobą o problemach społecznych miasta i działających bezinteresownie (!) .itp .itd. Czyli innymi słowy POLITYKA (-troska o dobro wspólne).

Oczywiście polityka szeroko rozumiana ,ale postawiłbym na kulturę z prawdziwego zdarzenia i na poważnie. W ogóle praktycznie nie ma alternatywy dla młodych (zresztą dla wszystkich) na spędzanie wolnego czasu. Brak inicjatywy rządzących i mniemanie,ze trzeba wielkich nakładów na imprezy kulturalne. Poza tym tworzenie miejsc pracy(pomoc miasta) i to nie super-, hipermarketów,które niszczą lokalną przedsiebiorczość ,ale zakładów produkcji i nawet wielkich fabryk . W tym kierunku powinno iść myślenie i rozwój miasta ,by żyło się lepiej.

marlen ty puknij się w zakuty łeb siejąc takie sterotypy o niszczeniu lokalnej przedsiębiorczości przez hipermarkety - juz to przerabialiśmy przez ostatnie 16 lat i co mamy nic czyli nic w postaci tej miejscowej przedsiebiorczości siermieirznej i mocno czasami nieświerzej.

Riposta

Co za typ(ka) z tej riposty ,szok w trampkach.gdzie Ty masz jakiś hipermarket w Łomży ?

Więcej rozrywki,przydałby się jeden wielki klub z dobrą muzyką

Żeby powróciły DOPALACZE !

Np. Strefy ekonomiczne. Były przymiarki dwóch. Suwalskiej i Warmińsko-Mazurskiej. I co z tego wynikło? Nic! ....

Nie chce komentować ale wypuszczenie z rąk takich okazji, wymówką że nie ma w miescie terenów pod tego typu inwestycje jest po prostu śmieszne!

A właśnie o tego typu inwestycje chodzi, to one spowodują zmniejszenie bezrobocie, ale jak za rządy biorą się osoby nie odpowiedzialne za losy całego społeczeństwa to niestety tak bywa, że budowa z prawdziwego zdarzenia fabryk przechodzi większych miast np Białegostoku.

A ja jestem za tym, żeby w końcu zaczął obowiązywać jakiś porządek w tym mieście, żeby policja zrobiła w końcu porządek z tzw. "trójkątem bermudzkim". Jak długo jeszcze (ile lat, bo nie jest to rok, dwa ale dwadzieścia a może trzydzieści lat) będzie strach przejść przez ul. 3 Maja, przez Park J. Wagi, przejść przy kamienicach na skrzyżowaniu Polowej i Wojska Polskiego. Albo też być zaczepianym przez tzw. fioletowych panów i panie przy Poczcie Głównej w Łomży, proszących o złotówkę na "fioletowy chleb".
Już dawno centrum miasta zostało opanowane przez takich typów i rozrasta się dalej, w Spokojną, Kwadratową itd. itd. i powoli dochodzimy do tego, że jest coraz mniej policji, patroli, zamykane są posterunki, a straż miejską widać tylko na Starym Rynku, wlepiającą mandaty za złe parkowanie, a szala powoli przychyla się na stronę patologii. Bo patologia rodzi patologię, ich dzieci mają już po 20-30 lat i robią to co robią, kradną i zabijają. Może należałoby zamiast zasiłków wydawać każdemu takiemu typowi skrzynki wódki, myślę że problem szybko by się rozwiązał...

zje8ane ryje niech zmienią się tylko w ryje

Ludzi.

@von chrupka dobrze poowiedziane:)))

@jenefer ja nie mam problemow z przechodzeniem tamtymi dzielnicami..

i jak Cię nie lubić kobieto

oj nie wiem...zapytaj mojego meza..on stwierdzil ze mnie nie lubi choc dalej mnie kocha i nie wie jak to mozliwe :)))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org