poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zabójstwo wiceprezydenta Łomży. Czterej podejrzani usłyszą dziś zarzuty

Bravo Policja ,Bravo Prokuratura !!! jestem z Was DUMNA ! - Hej forumowicze i co by by7ło żeby tej Policji nie było? tak krytykujecie to ze naświetlam przekręty w PKS i MPK co teraz powiecie? .Powinniście właśnie teraz być dumni ze tak szybko bandziory zostali schwytani przez organa ścigania .Wierzę głęboko ze z kryminału nie wyjdą do końca swoich podłych dni ,a niedawno rozmawiałam z tym człowiekiem był bardzo sympatyczny polubiłam go i tak nagle się stało KTO I DLACZEGO ???to zrobił?

EWQA

Eva Ali-baba

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zabójstwo wiceprezydenta Łomży. Czterej podejrzani usłyszą dziś zarzuty

ale jak to jest, że tak szybko ich złapali? jak to możliwe? przecież niekiedy po 20 lat szukają i nie mogą znaleść a tu już dwa dni po... coś tu śmierdzi... skąd mieli info że to akurat oni?

efka,a te paliwo po ile teraz oni sprzedają?

Cieszysz się na tak szybką interwencję policji a ja osobiście uważam że nie ma z czego, ich zasranym obowiązkiem było szybko działać bo jak sam tytuł mówi było to zabójstwo byłego wiceprezydenta, czyli nie byle kogo i gdyby szybko nie interweniowali to wtedy byłby szum ,a po co ? Z tego co pamiętam w Łomży było kilka morderstw policja działa ale nie tak szybko jak powinna a to o czymś świadczy ;-] więc się nie podniecaj i nie chwal bo nie ma za co i nie ma kogo :))

Haunted nie siej fermentu, poczytaj wcześniejsze informacje o zoabójstweach na 4 lomnza, tam też Łapano morderców na drugi dzień lub jeszcze tego samego dnia.

Chodziło mi o sam fakt podniecenia Pani która założyła wątek, całą sprawą i działaniami policji, są jak dup*** od srania żeby szybko działać i nie ma się tutaj czym fascynować.

Haunted drogi forumowiczu miej więcej szacunku dla ciężkiej pracy policji i dla siebie
EWA

Eva Ali-baba

do Policji nie mam szacunku i nigdy jej miał nie będę. Mam ku temu solidne powody.

..ojej że się im raz udało to aż tak sie cieszyć..? czysty przypadek

o zielona już wstała?

Brawo!!!??? Jakie brawo jak człowiek stracił życie!!! To był ich zasrany obowiazek złapać tych zwyrodnialców!!!
Brawo mozna by było bić gdyby policja zapobiegła tej zbrodni!!!
Ale... :(

Złapali ich bo byli to amatorzy ...a tacy są najgorsi i najwięcej popełniają błędów. Wszystko się na to złożyło że tak szybko zostali złapani. Po pierwsze szybkie zgłoszenie zaginięcia. Po drugie świadkowie ostatnich chwil Pana Krzysztofa. Na pewno miało znaczenie że ofiara była osobą publiczną. Teraz zostaje tylko liczyć na sprawiedliwy i dotkliwy wyrok dla tych zwyrodnialców. To mogło spotkać każdego z nas. Nikt nie zasługuje na taką śmierć.
Na koniec chcę powiedzieć że większość z osób piszących na tym forum to kanalie i osoby bez odrobiny sumienia. To co czytałam wczoraj na innym wątku dotyczącym tego zdarzenia przeraziło mnie ile osób ma w sobie nienawiści i znieczulenia. Ale to właśnie skutki anonimowości internetu.

_maly_ a no zwlokłam się dopiero.. ;)

@panna nikt78 będę brutalnie szczery, ja tej osoby osobiście nie znałem, nie jest dla mnie nikim bliskim więc szczerze, nie jest to dla mnie żadna tragedia, szkoda że się coś takiego stało i tyle, wolę to powiedzieć niż sztucznie postawić świeczkę i publicznie płakać, tyle ludzi ginie w ciągu dnia na świecie a ludzie nawet sobie tym dupy nie zawracają tylko żyją swoim życiem,odnośnie czynu to fakt najgorsze skurwysyństwo i powinna być za to kara śmierci może wtedy by było mnie takich kurew

Napad na tle rabunkowym? Skąd niby taki motyw? Takie obrażenia, wywiezienie ciała nad rzekę? Śmierdzi to raczej jakimiś porachunkami.

Paru naćpanych debili i więcej nie trzeba, żeby zdarzyło się to co zdarzyło. Oni nie myślą tylko szybko i głupio działają. Mało to ludzi zostaje napadniętych bo taki ktoś potrzebuje szybko paru złotych?

gekon a co w tym dziwnego? Bo to raz okradali kogos, skatowali i potem nie wiedzieli co zrobic z cialem? Mysle, ze o porachunkach nie bedzie tu mowy, patrzac na wiek zatrzymanych.

Szubienica przed ratuszem i publiczny pokaz siły sprawiedliwości - ale to tylko marzenia ściętej głowy przy obecnym prawodastwie ...

P.A. A co ma wiek do tego.? To jest wytlumaczenie ze byly Pan Wiceprezydent nie mial porachunkow.? Ja tez osobiscie nie znalem tego Pana. Dla mnie zwykly czlowiek. Czemu to akurat niby jego napadli.? Czemu tak szybko zlapali sprawcow.? Czemu to jest takie dziwne.? Dla mnie odpowiedz jest bardzo prosta. Musialo byc cos w tym ''czarnego'' i tak sie stalo. A wiek sprawcow nie ma w tym temacie nic do tego. Nie wmawiajcie sobie ze byli nacpani, czy po pijaku doszlo do zabojstwa. Nikt tak latwo nie odebral by czlowiekowi zycia, jeszcze takiej wagi. Lecz Ci ludzie byli juz karani, i nie wydaje mi sie ze tez to byly przypadki. Ale to tylko moje zdanie.

...

bandyci nacieli sie na kamery w bankomacie

h0jowe forum

Zaraz będziecie się dopatrywać spisków. Sprawcy byli pijani i pod wpływem alkoholu, więc co się dziwić, że ciało było tak zmasakrowane, człowiek w takim stanie jest agresywny. A czemu ich tak szybko złapano? Tak jak pisał h0j nagrała ich kamera w bankomacie.
Ludzie są głupi - jeden z tych "panów" wyszedł z więzienia... długo się wolnością nacieszył.

To byli zwykli debile i właśnie przez to, że nie mieli ani trochę inteligencji i sprytu zostali złapani.

a mogę zapytać o coś? i nie żebym się czepiała ale...
Czemu Pan Prezydent był w domu ludzi z przeszłością kryminalną skoro wyjechał taksówką, więc po co i do kogo i w jaki sposób znalazł się w ich domu?
ciśnie się na usta pytanie może naiwne, może na wyrost - czy to zdarzenie nie ma jakiegoś związku z urzędowaniem?
Jestem bardzo ciekaw jak to się rozwinie i mam nadzieję, że do odpowiedzialności zostaną pociągnięci nie tylko sprawcy ale i zleceniodawcy...
Wyrazy współczucia dla rodziny [*] [*] [*]

A wy skąd macie takie informacje? oglądam przekazy tv i czytam, nic takiego nie zostało powiedziane!?

Pan wiceprezydent mieszkał obok. Zostały zabezpieczone ślady krwi pod domem, w którym mógł być katowany. Sam tam nie poszedł ale może przechodził skoro mieszkał blisko? Może wracał, zaczepili go i zaprowadzili do domu. Krew urywa się tak jakby wsadzali go do samochodu...

Informacje z nieoficjalnego źródła, więc wszystko może być plotką na daną chwilę, ale póki co wiele się potwierdza.

na wp co raz jest i innych portalach

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/bialystok/zabojstwo-b-wiceprezydenta-lomzy-sa-podejrzani,1,4886668,region-wiadomosc.html

cyt: ....Jak poinformował rzecznik prasowy podlaskiej policji Andrzej Baranowski, zatrzymani mają 23, 24, 28 i 43 lata. To mieszkańcy Łomży, wszyscy mają przeszłość kryminalną. Jak dodał rzecznik, z dotychczasowych ustaleń wynika, że w jednym z domów w Łomży najpierw dotkliwie pobili swoją ofiarę, a następnie wywieźli pobitego samochodem kilkanaście kilometrów za miasto....

ale nie o mnie chodzi bo ja kocham policję :)

Eva Ali-baba

zapobiegła???!!! może mają chodzić za każdym obywatelem tak na wszelki wypadek - tylko wtedy będziecie się czepiać że to inwigilacja. ŚIESZNE

ŚMIESZNE

śmieszne!?
Przecież ta melina była dobrze znana łomżyńskim wywiadowcom i wszystkim w około. Wystarczyło ją tylko zamknąć czyli ZAPOBIEC! A pewnie nie raz tam dochodziło do jakiś przestępstw skoro była znana! Prawdopodobnie zmarły nie raz interweniował w tej sprawie ale u nas jak zwykle musi dojść do tragedii żeby ktoś ruszył dupę i wziął się do roboty.

Śmieszny to jesteś ty chick.

Ja to bym takiemu skurwysynowi obcieła łapy przy samych ramionach żeby się powoli wykrwawiał i cierpiał tak samo jak ten człowiek, bo w Polsce nie ma prawa powinno być oko za oko , a nie my podatnicy musimy takich padalców utrzymywać.Mieszkancy Łomży powinni ,wyciągnąć tych recydywów z więzienia i na starym rynku zakuć w dyby i tłuc po gębach tępym narzędziem .

Bravo !!!!!

Eva Ali-baba

a jak okaże się, że są niewinni ? bo najlepiej zwalić na lumpów i sprawa zamknięta, każdy zadowolony

twarze pokazać!!!!!!!!!!!!!!!

Popieram Maja2010 w 100%

Czesio, jak sie okaze ze sa nie winni to nikt sie o tym nie dowie, ich wypuszcza a prawdziwych zamkna i nie powiedza ani slowa zeby wstydu nie robic. Ty juz sie o to nie martw. Takiego bledu by nie powiedzieli napewno. To by zostalo miedzy nimi.

...

bylo napisane na jednej ze stron, ze jedna z Pan ktora byla na spotkaniu pedagogow wrac z Panem Choinskim , chciala odwiezc uczestnikow do domu w tym K.Ch jednak on wraz z kolegą odmówili gdyz mieszkali niedaleko i postanowili wrocic piechotą, a dalej wiadomo, prawdopodobnie meliniarstwo zaczepilo K.Ch - bo pod dom szedl juz sam, pewnie chcieli na wodke ten im nie dal i dla takich ludzi to juz jets pretekst zeby kogos pobic, a pewnie byli pod wplywem i nie zastanawiali sie jak mocno biją, a pobili do tego stopnia że ś.p K. Ch. nie przezyl tego, wiec go wywiezli w panice do Rybna. ile sie slyszy histroii ze ktos zostal pobity w sumie za nic, za to ze nie ma papierosow, za to ze nie da komus 2 zl, a niestety to pobicie ma skutki tragiczne, az zimny dreszcz przeszywa na sama mysl ze czlowiek moze byc taką bestią,

to wszystko wina rządu

Tak to wina rządu bo w Polsce nie ma kary dla takich bydlaków ,bo dożywocie to żadna kara za taką zbrodnie z premedytacją .Taki *** siedzi w więzieniu ma ciepło , żercie pod nos podstawione ,telewizję ma i pierdoli a teraz się śmieje bo jemu w to graj.Nikt mu lumpem nie kazał być praca w Łomży jest tylko trzeba chcieć pracować a nie **** do góry odwalić i liczyć na drapane ,zabijać ludzi okradać i tym się tłumaczyć że jest się biednym . Są takie czasy że nikomu się nie przelewa ale trzeba pracować i dzieci utrzymywać .A taki *** idzie do karitasu i żre za nasze pieniądze i w noclegowniach śpi bo tam ciepło ********** dziad i jeszcze idzie do MOPSU o zasiłek , a potem na winklu chleje piwo a uczciwi ludzie na chleb nie mają i dla takich ludzi jak my pomocy nie ma bo nam się rodzinne nie należy bo dochód ma się o złotówkę za duży i ja nie stoję pod mopsem i ludzi nie zabija bo kasy mi brakuj bo mam małe dziecko na utrzymaniu ,tylko zakasam rękawy i zapierdalam do roboty bo nik mi nie da.

Maja2010 myślę tak samo jak Ty, też mnie to wkurzyło "grozi im dożywocie" ***** za jakie grzechy ja mam zapierdalać na takie szumowiny , a oni będą zażalenia pisać do dyrektora że materac za twardy. Kara śmierci musi być !!!

Korwin-Mikke chcial wprowadzic kare smierci to nikt nie glosowal a teraz to pretensje

;)

ja tez uważam , ludzie którzy dopuscili się morderstw winni byc na stałe eliminowani z życia spoełecznego. Czy eliminacja powinna następowac poprzez pozbawienie ich życia czy tez dożywotnie więzienie to jeszcze sprawa dyskusyjna . Jeżeli to było by dożwotnie więzienie to bez żadnych praw , tylko jedzenie tak aby nie głodował , spanie no i praca tak aby sam zarabiał na koszta swego pobytu w zakładzie karnym. ŻadnYch udogodnień typu , książki , telewizja , prasa , internet , muzyka czy odwiedziny. Dla takiego zbira nagrodą jest to ,że społeczeństwo pozwoliło mu dalej żyć ale życie to ma być dla niego karą. Oczywiście o przedwczesnym darowaniu reszty odbywania kary do końca życia tego zbira mowy nie ma. I tak to powinno wygladać. Ktoś zapyta dlaczego? Odpowiem prosto. Teo typu ludzie to wadliwe elementy naszego społeczeństwa , zwyczajnie zepsute których nigdy nie naprawimy więc albo jeż wyrzucamy czyli pozbawiamy życia albo składujemy w magazynach jako substancje szkodliwe

Riposta

Takich meneli policja powinna pałować profilaktycznie raz na tydzień a obrońców ich praw raz na dwa tygodnie.
I jak to możliwe, że taka melina funkcjonowała pomiędzy normalnymi posesjami? Ktoś czegoś chyba nie dopilnował ...

Miejscy radni zamiast toczyć boje o odległości na sprzedaż alkoholu na starym mieście powinni interweniować w sprawach melin których w mieście jest sporo.Policja olewa jak zgłaszają sąsiedzi, gdyby zajęli się tym radni i sprawę nagłaśniali to nie dochodził by do takich wypadków, a na lamke wina na starówkę taki element by nie przyszedł.

Dzienne utrzymanie więźnia w Polsce kosztuje 76 złotych. W tej kwocie mieści się wyżywienie, ubranie wraz z praniem, koszt obsługi oraz energia elektryczna.
Dla porównania stawka żywieniowa w szpitalu wynosi około 8,50zł. Dla dzieci z domów dziecka państwo daje jedynie 7,70zł za śniadanie, obiad oraz kolację. Najniższa emerytura i renta z tytułu całkowitej niezdolności do pracy oraz renta rodzinna wyniesie ponad 675 zł. Jeszcze mniej dostanie rencista z tytułu częściowej niezdolności do pracy - 519 zł.

Za dobre sprawowanie więzień będzie mógł mieć telewizor lub konsolę do gier w swojej celi oraz odwiedziny w pokoju bez nadzoru. Więźniowie mają zapewnione ciepłe cele, mogą korzystać z siłowni, biblioteki i świetlicy.

Na 75 tys. skazanych tylko 16 tys. wykonuje jakąkolwiek pracę zarobkową. Tymczasem dzienne utrzymanie więźnia w Polsce kosztuje około 76 złotych - zaś stawka żywieniowa w szpitalu wynosi od kilku do kilkunastu złotych. Może więcej więźniów powinno pracować na swoje utrzymanie?

Tylko około 20 proc. skazanych w Polsce może pracować zarobkowo podczas odbywania kary. Dla porównania – w Finlandii wskaźnik ten wynosi ponad 60 proc. Praca jest wielkim przywilejem, zarezerwowanym dla nielicznych skazanych. Wielu z nich chciałoby, bodaj częściowo, zarobić i np. wspomóc najbliższych albo odłożyć coś na „wolność”. Nie jest to jednak im dane z powodu braku ofert. W pierwszej kolejności do pracy za murami kierowani są ludzie z trudną sytuacją rodzinną albo z długiem alimentacyjnym. Ale tylko ci, którzy są stabilni psychicznie oraz odbywają karę w systemie, który pozwala im na wychodzenie na zewnątrz. Inni muszą obejść się smakiem, także z powodu wielu przepisów utrudniających zatrudnianie Nawet 14 tysięcy złotych zarabiają pracownicy z dyplomem studiów MBA
Oni zarabiają nawet 20 tysięcy. I to na rękę!
To przez nich nie zarabiamy milionów
więźniów poza zakładem karnym.

Dla takich meneli-zwyrodnialców garowanie w pierdlu do końca życia to wybawienie, ciepło, micha, jest gdzie spać i nie trzeba pracować ... mam nadzieję, że policja zastrzeli ich przy "próbie ucieczki" ...

Autor: bob (---.pl)
Data: 22-10-11 19:07

Takich meneli policja powinna pałować profilaktycznie raz na tydzień a obrońców ich praw raz na dwa tygodnie.
I jak to możliwe, że taka melina funkcjonowała pomiędzy normalnymi posesjami? Ktoś czegoś chyba nie dopilnował ..

100% popieram :))

Na rozgrzanie dyskusji ^_^

Ciekawy jestem czy oby to na pewno oni...
Zaznaczając oraz znając działania naszej Łomżyńskiej "policji" śmiem twierdzić, iż mogą to być przypadkowe osoby, które wcześniej mogły mieć konflikt z prawem, a z racji tego, że miały taki konflikt zostały aresztowane, przetrzymane, i przymusowo skłonione do przyznania się do winy ^_^

A teraz ordery już rozdane, gamonie zatrzymane.

pozdrawiam

ps: a jeśli to faktycznie oni... szubienica przy ratuszu... śmierć za śmierć
tylko co na to Bóg? Czyż nie kazał wybaczać? Jak to jest z ta religia ^_^ CP MA TO PAPIEŻ?

powerfulpk moze coś w tym jest co piszesz...bardzo ciekawa teoria...wszystko jest możliwe..

powerfulpk: teorią spiskową wszystko da się uzasadnić.
Poczekajmy. Będzie proces. Gromada ludzi będzie w to zaangażowana...

Nie wierzę w wymuszanie zeznań, które potem można na każdym etapie odwołać jeśli dowodów brak...

P.S. Korwin miał rację - kara śmierci wyjątkowo powinna być jednak stosowana.

bez przesady krew jest na chodniku przed domem wiec łatwo jest ustalic czy jest to krew ofiary. Podejrzewam , że menele czując sie bezkarnie nawet nie usiłowali zacierać sladów i jest ich o wiele więcej.

Riposta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org