niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
policja

brawo dla policji że tak szybko ujęli tych sprawców morderstwa!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: policja

co sądzicie o pracy naszych śledczych w łomży?

nie podpuszczaj
podejrzani to jeszcze nie sprawcy
nie każdy ma mentalnośc dziennikarza Faktu

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

policja ma swoje techniki operacyjne, i w ciemno nie działa!

Te osoby, które to uczyniły nawet nie mozna nazwać zwierzętami - bo nawet zwierze ma wiecej uczuć. Nie rzycze nikomu wiezienia, ale jeżeli podejrzenia policji się potwierdzą to dla takich bestii tylko dożywocie. Takie osobniki powinno się izolować. BRAWO POLICJA, PROKURATURA...

To dobrze, że tak szybko złapano tych ludzi. Daje to wiarę w skuteczność policji. BRAWO

Policja od tego jest,i nie wiem za co ich tutaj tak bardzo chwalić,zrobili to co do nich należało,szkoda tylko że w 1 na 1000 000 przypadków....

Ostatnia część komentarza tego powyżej to typowe myślenie malkontentnego i zakompleksionego typka - nieprawdaż "Sativa"?

No dobrze, złapali sprawców. A pomysłodawca ?

________
Malachit

żeby tak szybko łapali bandytów również po tragedii przeciętnego łomżynianina(obywatel) , żeby tez ON miał ogłoszony dzień żałoby przez prezydenta miasta i pochówek z oprawą i modłami purpurata z katedry (wersja dla wierzących) może stanie się to tradycją... urzędnicy znają swoja wartość zapominając że to nie prywatny folwark.

blondloczek: Sativa ma racje.. Dobrze, ze szybko zadzialali, ale szkoda, ze sa rowni i rowniejsi i tak szybko dzialaja tylko w takich przypadkach. Gdyby to byl szary obywatel sprawa by sie tak nie potoczyla.

Nie chcę zapeszyć, więc 100% sukcesu będzie dopiero jak tych czterech zacznie pierdzieć w pasiak. Ale z całą pewnością można powiedzieć, że to sukces policji. Zobaczcie ile teraz zabójstw było w Łomży. I zobaczcie w jakim czasie każda sprawa została rozwiązana.

Statystyka ostatnich zabójstw mówi, że każdego mordercę łomżyńska policja znajdzie w 48h.

Słowa, słowa, słowa ...
Domysły bez kompletnego empirycznego pokrycia - ot, zwykłe przyziemne forumowe ględzenie.

P.A. - napisałem już to wyżej, ale powtórzę jeszcze raz dla podkreślenia KAŻDEGO sprawcę ostatnich zabójstw policja złapała w ciągu dosłownie 48h. I z tego co słyszałem to policjanci pracujący przy sprawie niemalże 24h na dobę pracowali. Więc widać zaangażowanie przy każdej sprawie.

Ale nie ukrywajmy, że większej części łomżyniaków zależy na tym, aby w tym przypadku zmaksymalizować działania. Ponieważ:

- to nie było przypadkowe zabójstwo na melinie, gdzie przy wódce kolega koledze walną ciut za mocno butelką, bo kolejkę opuścił... tylko bestialskie zabójstwo z premedytacją normalnego, zwykłego człowieka, który wątpię, żeby zrobił w komuś w życiu taką krzywdę, żeby ktoś się tak mścił

- okrucieństwo tej zbrodni

- to, że mimo wszystko był to Prezydent naszego miasta i nie większości łomżyniaków jego śmierć nie jest chyba obojętna

"knxx" - szacunek za rozsądek, wyważenie i bezstronność komentarza ...

Ja uwazam ze gdy chodzi o kogos znanego to biora sie za robote. A jesli chodzi o zwyklych szarych ludzi to trzeba czekac itp... Ale z drugiej strony. Z jakiej racji Ś.P byly Wiceprezydent znalazl sie w nocy na jakichs lakach przy rybnie, a nie w domu.?

...

Dostanę żółtodziobów, których strach będzie na ulice wypuścić z ostra bronią. Nie będą mieć kontaktu z wiernymi na pielgrzymce, tylko z zaprawionymi w bojach kibicami - obawia się jeden z szefów policji w mieście, gdzie jest arena Euro. Program szkolenia podstawowego został bardzo ograniczony, to stwarza niebezpieczeństwo dla policjantów jak i kibiców - ostrzega dr Stanisław Bukowski, ekspert od spraw bezpieczeństwa i policyjnego wyszkolenia.

Brakuje blisko 7 tys. policjantów
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-brakuje-blisko-7-tys-policjantow,nId,365743

Pewnie lunatykował ...
Kolejny dociekliwy idiota.

blondloczek1 - dziękuję.

torro - oczywiście jest presja społeczna na szybkie odnalezienie sprawców. Napisałem wyżej dlaczego. Ale zobacz, że w innych sprawach policja działała tak samo szybko. Nie szukali sprawców tygodniami, tylko dwie doby - w KAŻDYM przypadku. A dlaczego znalazł się na łąkach? Jak mówi artykuł, po pobiciu został tam wywieziony przez sprawców, gdzie zmarł. Szedł ok godz 19 spokojnie do domu w Łomży i niestety z własnej woli nie znalazł się na łąkach koło Rybna.

Policja ujęła podejrzanych, ok. Ale w artykule jest napisane, że morderstwa dokonano najprawdopodobniej na tle rabunkowym. Jak dla mnie to trochę głupie, czterech kolesi napada na znaną osobę, tłuką na śmierć, żeby ukraść portfel? Przecież wiadomo, że nikt nie nosi przy sobie nie wiadomo jakiej gotówki. Każdy myślący człowiek o tym wie. Być może nie chcieli aby ten człowiek zmarł, ale i tak mieli świadomość na kogo napadają, więc gdyby nawet "tylko" pobili i okradli nie uszłoby to im na sucho. Nie chcę nic sugerować ale jak dla mnie to grubsza sprawa i przyczyna siedzi gdzieś "głębiej".

A co do działań policji- obciążeni sporą presją wzięli się do roboty, miejmy nadzieję, że dorwali właściwe osoby, faktycznie odpowiedzialne za tą zbrodnię.

a co się dziwić że łapią..ile kamer jest w Łomży? ktoś liczył?

Wcale nie,z doświadczenia wiem że nie zawsze działają adekwatnie do sytuacji.Gdyby było to morderstwo zwykłego obywatela to sprawa ciągnęła by się jeszcze sporo czasu,a w tym wypadku musieli się wysilić żeby nie było smrodu bo sprawa priorytetowa,już więcej im się to nie zdarzy...

No co ty za bzdury opowiadasz stiva? Poczytaj kiedy łapano sprawców poprzednich morderstw! Może się oświecisz.

Popatrz sobie:
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=26307

(...)Wrzesień to już piąty z rzędu miesiąc w którym w Łomży jest ktoś zabijany.
- W połowie maja w jednym z mieszkań w Łomży 16-letni Jakub S. pobił 40-letniego mężczyznę, który trafił do szpitala i tam, pomimo udzielonej mu pomocy, zmarł w wyniku odniesionych obrażeń.
- masz sprawcę? Masz, więc o co chodzi?

W czerwcu, w pustostanie w pobliżu skrzyżowania Piłsudskiego i Legionów, 46-letnia kobieta – Anna B. dźgnęła nożem prosto w serce 51-letniego Jana R.
- a to co? kim jest Anna B? Czyż nie ujętym sprawcą?

W lipcu w opuszczonym domu przy Alei Legionów, 31-letniego Marka C. brutalnie pięściami i cegłami po m.in. głowie pobili 54-letni Zdzisław M i 58-latek Marian J. - masz sprawców czy nie masz?

Na początku sierpnia w mieszkaniu przy ulicy Krzywe Koło także śmiertelnie został pobity 53 letni Andrzej W. Sprawcami w tym wypadku byli 48-letni Jan M. i 23 letni Aneta Ż. - a może tu też nie masz?

Więc nie opowiadaj banialuków, bo akurat nie jest to zgodne z prawdą!

Taka polska mentalność żeby tylko narzekać, a nigdy docenić.

A co tu doceniać czym się cieszyć? To ich zasrany obowiązek za to im płacą a tu rzeczywiście wielkie święto bo łomżyńska policja dopadła morderców. Sami zachowujecie się, jakby udawało im się to raz na 1000 lat. Człowiek nie żyje a tu zachwyt nad działaniem policji. Ja na nic nie narzekam tylko nie ma się co cieszyć.

tak, jest się czym zachwycać, bo kolejne ścierwo będzie gnić w więzieniu, zamiast szkodzić temu miastu i mieszkańcom! Tylko szkoda, że za taką cenę;/

nie róbmy scen, jak by zginął zwykły szarak to by dochodzili do umorzenia sprawy, a tu chodzi jak zwykle o kasiorę i stołki, więc się tak nie podniecajcie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org