Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Godziny szczytu w Łomży. |
Zaczyna się po 5:00. Moja od^****** sąsiadka na 15-cm szpilach zasuwa po korytarzu klatki. Tupot jej obcasów budzi mi psa i zaczyna się jazda. Potem dochodzi godzina 8:00. Oczywiście w tym zrytym mieście należy wyjechać wpół-do ósmej, albo pięć minut po. Na 8 do pracy? wyjedziesz "za 15" - spóźnisz się dwadzieścia. wyjedziesz "za 5" - też się spóźnisz dziesięć. wyjedziesz "5 po" - nie ma już korków, jedziesz jak po pustym boisku i jesteś 10 po - wychodzi na to samo. w okolicach 10:00 kończą ładować się kierowcy ciężarówek. do 11:00 każdy mieszkaniec Łomży za kółkiem ma prze^jebane. oczywiście kierowcy-transportowcy zapier^alają na maksa, poza przepisami, aby szybko się rozładować. niektórzy z nich pracują po kilkanaście lat w zawodzie i nie nauczyli się jeszcze, że nie wiadomo jak szybko jeżdżą, to i tak kończą o 18:00... potem godzina 14. nie wiem, jak wyjaśnić te korki. ja wtedy jem zupki chińskie w pracy, więc sorry. o 15:30 jazda zaczyna się w "centrum" miasta. stare kamienice Starego Rynku, z bólem i w pocie czoła odbudowywane przez mieszkańców po wojnie, w konwulsji wydalają wtedy z siebie armię urzędasów, która bezproduktywnie trawi ich wnętrza przez 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu. o 18 kończą pracę sklepikarze. butiki, obuwnicze, kosmetyki, przemysłówka. ta fala jest najbardziej zmęczona. lepiej nie puszczać wtedy żony autem do kościoła. a później... nic się nie dzieje. miasto zamiera. ewentualnie ktoś idzie na piwo. nie wiem. ja też wtedy popijam i mam na wszystko wy^jebane.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Godziny szczytu w Łomży. |
Fajnie sformulowane :) ...
|
|
ziaam Twoja wypowiedz jest norm,alnie wyje...ana hehe... jak juz moge nadmienic u mnie codziennie przed 6 starszy smarka na caly regulator... i juz trzeci rok sasiadka mi wypomina nie mowiac o sobie ŁKS
|
|
żebyś wiedział. myślisz, że łatwo jest napisać o miejscu, w którym tak naprawdę nic się nie dzieje ? O_o
|
|
kurdwa fajnie by to marek kondrat czytal heh ŁKS
|
|
Autor: marjanoelo (---.elomza.pl) Data: 20-10-11 19:14 kurdwa fajnie by to marek kondrat czytal heh to mi doje^bałeś. poczułem, że dotknęło mnie zgorzknienie, znane z "Dnia świra"... ;)
|
|
haha przypomniał mi się cytat z ww filmu.. "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych j*banych autach." ;)
|
|
ty bo bez kitu jak sie to czyta to jak wlasnie poczatek tego filmu hehe ŁKS
|
|
widać wszyscy jesteśmy Chrystusami...
|
|
ziaaam normalnie dzień świra
|
|
to jest tak zwana "sodoma z gomorą" :))
|
|
normalnie piwo Wam wisze...:) poprawiliscie mi humor;) hehe "Dar mowy dany jest każdemu, dar madrości nielicznym.."
|
|
ja mam czasem do pracy na popołudnie, ale pospać też się nie da. Sąsiad palacz wychodzi na balkon z taboretem i wali nim po barierkach :( a czasem je otwiera i wychodzi w ogródku grzebać. Dodam, że jest to chwilę po 6 rano :/
|
|
Czy panowie muszą tak nap***dalać? Od bladego świtu?! ;)
|
|
jak byś miał na 3 zmiany to byś się w zombi zamienił
|
|
Niestety,takie sa uroki mieszkania w kolchozach.Chyba ze ktos mieszka na ostatnim i nie slyszy przedreptujacej obok jego M ,bzdziagwy' i stujajacej obcasami.Niedlugo zacznie sie jazda gdy popada sniezek.Wtedy to o 5 rano ,usluzni panowie' w swych cichych? traktorkach beda udrozniac ,kolchozowe' alejki. A na wiosne ruszymy w slalomie po tych alejkach kiedy topniejacy snieg ujawni zimowe gowna blokowych pupili tak umiejetnie w pospiechu zasypywane sniegiem przez ich wlascicieli by nikt nie zobaczyl ze ich czworonozne scierwo wlasnie sie wypatroszylo. TAK,TO DO WAS WLASCICIELE ROZNEGO RODZAJU PATALAJSTWA NA CZTERECH LAPACH! Dla was wszystko jest super,ale ze dziecko przynosi na bucikach poprzyklejane gowna z podworka to juz nie przestaje mi byc do smiechu.Na zachodzie UE kazdy taki ,animalsowy milosnik' jest przygotowany na to ze jego pupil moze sie ,wycisnac' i ma przy sobie zestaw by po nim posprzatac.Ma zakorzeniona takowa kulture.Znakiem tego u nas kazdy prowadzacy psine na smyczy jest zwyklym prostakiem i chamem bez okrzesania.No bo coz go obchodza inni?!Wazna jest jego ,lajka' ktora niejeden sasiad z checia wyj.ebalby w kosmos! PS.A a chwile odezwa sie owi wlasciciele. hahaha
|
|
@siwysiwy I kto ma tu problem: właściciele psów z twoim postem, czy ty czyszczący buty szczoteczką do zębów w zlewie? "hahaha" A temat jest o godzinach szczytu, a nie o tym, co lubisz robic w wolnych chwilach.
|
|
siwysiwy--popieram Twoją opinię-;)yhhhh...pojeby afrykańskie,sami nie mają co,,żreć,,a prowadzają te wybiedzone,przestraszone wypłochy na smyczy pod blokami,a one walą gdzie się da;/ohyda Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
http://www.4lomza.pl/szukaj.php?q=psie%20kupy "Mieszkam na Prusa - mnóstwo tam psich kup i mnóstwo tych leniwych stworzeń, które mogłyby być pożyteczne." jesi jems
|
|
O Ziaaam,co tu robisz ,psi gownojadzie'? Widac od razu po wpisie kto walesa sie po osiedlach z takowa srajaca wszedzie lajka.
|
|
człowiek się stara, coś napisze, to i tak przychodzą i psim gównem obrzucają. żenada.
|
|
A cos sie tu raptem wystaral.Tych kilka wypocin sklecone to jest wlasnie to COS,co moze przypominac wycisniete gowno twojej lajki. Zacznij uzywac antyperspirantu bo twoje wypociny sklecone raptem po 20 juz zaczynaja waniec jak ,delikatesy' z krochmalni!
|
|
|
|
Autor: siwysiwy (---.centertel.pl) Data: 21-10-11 22:29 COS,co moze przypominac wycisniete gowno twojej lajki. @siwysiwy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |