Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Śmiertelne potrącenie pieszego w Łomży |
artykul na glownej stronie - mozna przeczytac ,ale moja konkluzja : jak mozna jechac na ul. Mickiewicza z predkoscia taka aby zabic czlowieka? no chyba jakis wariat jechal a takich tam sporo! na tzw. "lezacym policjancie " z pol metra w gore podskakuja samochodem. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Śmiertelne potrącenie pieszego w Łomży |
W sumie mógł ten pieszy miał tyle lat że wystarczyło ze go dotknął on się przewrócił walnął w głowe i zmarł .
|
|
zachowujesz sie jak byla policjantka haha Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ja ostatnio tez o mały włos nie potrąciłabym śmiertelnie....z ul.Woj.Polskiego wjezdzałam na rondo a tam na pasy "na chama" wlazła mamusia z wózkiem, nawet się nie rozglądała...a co, z wózkiem to ma prawo..! takim zachowaniem naraża życie tej małej istoty...
|
|
dlatego jak sie jezdzi trzeba miec oczy na okolo glowy, byc ostroznym , bo nigdy niewiadomo co moze sie przydazyc.
|
|
staram się mieć oczy naokoło głowy jak jadę..ale takiemu pieszemu który zamierza przejść przez ulicę to nie wiadomo co moze nagle odwalić :D Stoi stoi aż tu nagle rach ciach robi wtargnięcie na przejście przy największym ruchu...tam co jechałam to wjeżdzają na rondo a z ronda tiry zjezdżają których kierowcy też mają ograniczoną widoczność z góry - tak mi się wydaje..więc niech piesi też trochę poczekają z przejsciem
|
|
To prawda pieszy to ma tak zryty łeb że lepiej nie komentować
|
|
Nawiązanie do wypowiedzi "rzepicha" (jak mozna jechac na ul. Mickiewicza z predkoscia taka aby zabic czlowieka? no chyba jakis wariat jechal a takich tam sporo! na tzw. "lezacym policjancie " z pol metra w gore podskakuja samochodem.) Jesteś typowym polakiem, nie byłeś tam, nie widziałeś tego, nie znasz do końca faktów a PIER****** głupoty. Zastanów się człowieku zanim cokolwiek napiszesz.
|
|
można jechać i 40 km/h i zabić jak jakaś "święta krowa" wyskoczy na niespodziankę
|
|
Biomechanika potrącenia pieszego Najczęściej piesi popełniają na drogach kilka podstawowych błędów, takich jak: przechodzenie w miejscu niedozwolonym i przy ograniczonej widoczności, wtargnięcie na jezdnię przed nadjeżdżający pojazd i zza stojącej przeszkody, w tym również na przejście dla pieszych, zła ocena odległości i prędkości pojazdu z uwzględnieniem dobrych i złych warunków atmosferyczno - drogowych, przechodzenie na czerwonym świetle i przebieganie przez jezdnię, poruszanie się po nieprawidłowej stronie jezdni, wsiadanie i wysiadanie z pojazdu od strony jezdni. Pieszy zazwyczaj nie wie lub zapomina, że kierowca potrzebuje średnio 1 - 1,5 sekundy do rozpoznania zagrożenia, np. osoby na jezdni. Od chwili naciśnięcia pedału do momentu hamowania pojazdu z pełną intensywnością mija od 0,2 do 0,4 sekundy. Tymczasem przy dobrych warunkach pogodowych, suchej nawierzchni, samochód osobowy poruszający się z prędkością 60 km/h, w ciągu 1 sekundy pokonuje odległość 16,7 metra. Jeśli potrącenie następuje przy prędkości powyżej 50 - 55 km/h, obrażenia pieszego często są już śmiertelne.
|
|
maro_134 jezdze tam 30/km na godz bo WIEM ,ZE TAM SZKOLA DZIECI I NIE UBLIZAJ MNIE PALANCIE!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
a ty adamosxx masz wyjatkowa intuicje:)) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
przy 30km też można zabic...
|
|
Realistyczna animacja, dająca do myślenia. http://www.wykop.pl/link/63908/film-ktory-powinien-zobaczyc-kazdy-kierowca-symulacja-potracenia-pieszego/
|
|
to wiedza nie intuicja:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
wiem o tym i zle okreslilam predkosc -------ja tam sie " tocze":))) dzieci nie zwracaja uwagi a mialam 2 dni temu taki przypadek ------dzieci na rowerach 7-8 letnie wlasnie na Mickiewicza ---stanelam jak KROWA bo nie wiedzialm co zrobia a ten maly "kubica" prosto pod samochod!!!!!!! a gdybym tak sie toczyla ? dziecko napewno byloby przynajmniej poobijane! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepicha nie wykłocaj sie na drogi raz za mandat bo przypadkowy przechodzen uslyszal heh Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx -hummmm , pewnie ty tez z tej "fabryki" nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
prosilmym liczyc sie ze slowami:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
pieszy moi drodzy jest zawsze w pozycji uprzywilejowanej w stosunku do kierującego mówią o tym przepisy ale i zdrowy rozsądek mówi nam ,ze w smochodzie jest wygodniej niż pieszemu maszerującemu zimą lub po deszczu. Więc trochę rozsądku i kultury kierowcy wobec pieszych. Tyle samo uwag albo i wiecej piesi moga przedstawic wobec kierujacych. Nie ulega wątpliwości ,ze w naszym mieście kierujacy pieszego ma w dupie. Nagminie to widać na przejściach dla pieszych na jezdni o dwóch pasach ruchu. Tam zatrzymanie się przed przejściem w celu przepuszczenia pieszego jest powaznym ryzykiem narażenia go na przejchanie przez wspaniałego miastowego kierowcę z Łomży. Riposta
|
|
Ja też kilka miesięcy temu o mały włos nie potrąciłem małego chłopaczka, właśnie na Mickiewicza. Wyskoczył mi ze sznura samochodów wprost pod koła (miałem zielone, wjechałem z Legionów) i miałem na liczniku góra 40km/h ale gdybym od razu nie wdepnął hamulca nie wiem czy dzieciak by to przeżył bo leżał już pod zderzakiem, wyskoczyłem z auta upewnić się, że nic mu nie jest ale zwiał. W ogóle nie można było się go spodziewać, wpadł na jezdnię z zaskoczenia, na czerwonym dla pieszych ale wiadomo to dziecko, dlatego zawsze trzeba być czujnym za kółkiem, gdyby nie daj Boże coś mu się stało, mimo że prawnie nie ja byłbym tu winny jednak nie mógłbym sobie spojrzeć w twarz do końca życia.
|
|
Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 19-10-11 10:20 rzepicha nie wykłocaj sie na drogi raz za mandat bo przypadkowy przechodzen uslyszal heh Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie----------------------- a wiesz klamstwo czystej wody , chyba ze byles jednym z tych "sluzb porzadkowych" nastepnie , zawsze jestem pokorna :)) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
widze ze taka z ciebie historyczka ze nie wiesz czyj to cytat:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
a ja nie pisze o cytacie a o sednie sprawy:)))))))))))) to jest roznica ! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
sedno jest takie ze ja zawsze mam racje:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
adamosxx -gowno prawda! :)))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
to tak zwana 3 prawda wg tisznera a ja i tka MAM RACJE I TYLE:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Nie:)) to ty klamiesz :))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
w czym zapodaj temat to pororozmawiamy nie klame w spraqwach zasadniczych:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Autor: Riposta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 19-10-11 10:35 "pieszy moi drodzy jest zawsze w pozycji uprzywilejowanej w stosunku do kierującego mówią o tym przepisy ale i zdrowy rozsądek mówi nam ,ze w smochodzie jest wygodniej niż pieszemu maszerującemu zimą lub po deszczu. Więc trochę rozsądku i kultury kierowcy wobec pieszych. Tyle samo uwag albo i wiecej piesi moga przedstawic wobec kierujacych. Nie ulega wątpliwości ,ze w naszym mieście kierujacy pieszego ma w dupie. Nagminie to widać na przejściach dla pieszych na jezdni o dwóch pasach ruchu. Tam zatrzymanie się przed przejściem w celu przepuszczenia pieszego jest powaznym ryzykiem narażenia go na przejchanie przez wspaniałego miastowego kierowcę z Łomży." Riposta Riposta, jak zwykle piszesz głupoty. 1. Podaj mi przepis, gdzie: ''pieszy moi drodzy jest zawsze w pozycji uprzywilejowanej w stosunku do kierującego mówią o tym przepisy'' 2. Co jest twoim zdaniem łatwiej zatrzymać, pieszego czy ponad tonę stali? ''w smochodzie jest wygodniej niż pieszemu maszerującemu zimą lub po deszczu''. Jesteś pieszym, nie pasuje ci desz i śnieg TO KUP SOBIE SAMOCHÓD!
|
|
za to Andy C napisał to co najistotniejsze. W jego tekście są zawarte przepisy.
|
|
Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 19-10-11 12:04 w czym zapodaj temat to pororozmawiamy nie klame w spraqwach zasadniczych:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki ________________________ to ty mi zarzuciles klamstwo! wiec ty zapodaj temat!!!!!!!!!!! porozmawiamy. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
to twoja opinia a moje przeswiadczenie Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
to swoje przeswiadczenia zachowaj dla siebie!!!!!!!!!! a na forum licza sie konkrety - zrozumiano! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
ha nie rozsmieszaj mnie nawet:) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
wzajemnie. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Witam tak się składa że byłem świadkiem tego zdarzenia i widziałem całe zajście chłopak jechał od legionów w stronę kościoła około 8.30 słońce świeciło prosto w oczy nie jechał wcale szybko, staruszek wszedł na przejście w ostatniej chwili nie rozglądając się przy tym wcale wyglądało to nie groźnie nawet potem widziałem że dziadek się ruszał w karetce bo akurat stała pod moim oknem i myślałem że będzie ok ale niestety wiek robi swoje, bardzo współczuje rodzinie i temu kierowcy bo to na pewno nie było miłe.
|
|
|
|
Spiero! Potrzebuje z Tobą kontaktu, proszę daj mi swój adres mailowy lub telefon, PILNE!!!!!
|
|
Spiero! Proszę o kontakt, PILNE!
|
|
maro_134 to pewnie Ty miałeś wypadek, radzę załóż nowy temat na stronie głównej!!! Masz większe szanse kontaktu z nim...
|
|
maro_134 to zostaw Ty swojego meila tu na forum jak będzie w porządku to się odezwie. Szkoda mi tego człowieka co zginął ale i przy 30 km/h można zabić może szedł zamyślony lub miał jakiś problem. Każdy z nas ma coś takiego jak transcendencja i czasami sie nie kontroluje
|
|
ogolnie przykra sytuacja
|
|
Dokładnie dla chłopaka co prowadził i dla rodziny zmarłego :-(
|
|
rarytasik a Ty co masz za sieć ze pisze debica ???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |