Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZAPYTANIE DO ŁOMŻYNIAKÓW |
jestem nową osobą niedanwo przeniosłem się do łomży chciałbym się dowiedzieć jakie firmy zatrudniają osoby niepełnosprawne może mi ktoś w tym pomoc proszę o poważne odpowiedzi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZAPYTANIE DO ŁOMŻYNIAKÓW |
miliszkiewicz tam jest zakład pracy chronionej a z państwowych to polecam ZUS tylko są to zakłady które zatrudniają chorych umysłowo a niewiem czy akurat to cię interesuje
|
|
Jaki dokładnie MIliszkiewicz oraz ZUS ? Mozesz napisać ze szczególami docenialbym pomoc.
|
|
nie czytaj tego, jaja sobie robi
|
|
wpisz w google "zakłady pracy chronionej łomża" to może coś znajdziesz. Zależy też, jaki rodzaj pracy Cię interesuje. Grzegorz
|
|
Na 100% to firma ''Purzeczko'' i ''Naprzód''
|
|
DANTEX ...chociaż osobiście odradzam, ze względu na warunki i stosunki międzyludzkie -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
Odpowiadajcie poważnie jeśli macie pojecie w tym temacie, osoba pyta poważnie i nie róbcie sobie żartów. Ja nie mam kompletnie pojęcia w tym temacie.
|
|
Napewno w Bonie i drukarni JDA h0jowe forum
|
|
TMT Sp. z.o.o. jestem ... sobie
|
|
No to malo takich zakładów jest tutaj , szkoda, ale zenajomi mi odradzają własnie JDA oraz Dentex , co do reszty nie znam chociaż dziękuję za informacje . Jeżeli ktoś jakieś inne zna jeszcze zakłady będę wdzięczny za te informacje .
|
|
W Stokrotkach zatrudniają niepełnosprawnych, ale zależy jaki masz rodzaj niepełnosprawności.
|
|
Jeśli masz grupę to z tego co wiem zarejestruj się w Urzędzie Pracy, a pracodawcy tego poszukują, bo są na to spore dotacje. Jeśli do tego umiesz coś robić i masz jakieś wykształcenie to nie powinno być problemu z twoim zatrudnieniem. Powodzenia. ______________________________________ Pozdro wszystkim pozytywnie i realnie myślącym.
|
|
jeszcze raz dziekuję, ale raczej mi chodzi o firmy które tu istnieją i zatrudniają wolę do nich isc osobiście niż czekać miesiacami na oferte pracy z urzędu .
|
|
w urzedzie pracy dostaniesz liste z zakladami pracy chronionej,nie polecam piekarni (sam zobaczysz ktorej) jezeli masz zamiar pracowac a nie tylko liste podpisywac bo tam pracuje juz tyle niepelnosprawnych ze gdyby wszyscy sie stawili do pracy to by sie tam nie zmiescili,nie polecam rowniez drukarni tam mozesz byc sprzytaczka,rozwijaczem papieru albo strozem a oni beda kase za ciebie brac sie cieszyc i jeszcze bohaterami beda bo daja szanse niepelnosprawnym.W obydwu zakladach chodzi o to samo o pieniadze.,O innych nie wiem jak jest wiem ze w Purzeczko zatrudniaja niepelnosprawnych mezczyzn.Z tymi niepelnosprawnymi to tak jest Ci ktorzy chca ich zatrudnic robia to dla przywileji i kasy dobro pracownika nie ma tam wiekszego znaczenia.A Lomzy to juz wiadomo,wszyscy wiedza ale nikt z tym nic nie robi w koncu u nas "biznesmeni" sobie raczki myja:/ Dam jeszcze jedna rade,gdybys znalazl prace w takim zakladzie nie podpisuj pustych kartek bo juz bylem swiadkiem takiej sytuacji kiedy pani w jednej z takich firm dala niepelnosprawnemu czysta kartke do podpisu:)Sprubowac mozesz wszedzie nie koniecznie w zakladach pracy chronionej one sie tylko tak nazywaja jeszcze w zadnym z tych zakladow nie widzialem stanowiska pracy przystosowanych do pracy osoby niepelnosprawnej,tylko kasa byla za to wzieta i nic nie zrobione. Zycze powodzenia :) Pozdrawiam
|
|
a niby jakim cudem to pracodawca mialby zdzierac kasę z osob niepelnosprawnych zatrudnionych u niego , bo tego nie rozumiem
|
|
zatrudniając Ciebie NotQs po najniższych kosztach, mając "tanią siłę roboczą" pozdrawiam ;) jestem ... sobie
|
|
W Domelu zapytaj, teraz sezon okienny to może przyjmują, też zakład pracy chronionej.
|
|
NotQs popełniłeś wielki błąd wprowadzając się do Łomży! Tu nie ma zakładów pracy tu są tylko prywatne folwarki albo obozy pracy zwłaszcza jeśli chodzi o piekarnie!!!!!!! Ja właśnie mam zamiar się stąd wyprowadzić i to bardzo daleko!!!
|
|
Może i zrobiłem źle ale nie wszyscy ludzie są tacy czas pokaże a jak będę chodził i sprawdzał te firmy to pozniej sam wkleję komentarz :)
|
|
W jaki sposob.? hehe dostaja dotacje od panstwa na stworzenie stanowisk pracy dla osob niepelnosprawnych.Dofinansowanie ze strony panstwa do ich wynagrodzenia itp.itd.Poczytaj troche w internecie a sie dowiesz np: http://zielonalinia.gov.pl/default.aspx?docId=10468 Przy przemyslanych kretactwach powrzechnie wiadomych wsrod pracodawcow mozna od Panstwa troche wyciagnac :) Pozdrawiam
|
|
TMT
|
|
coś tam słyszałam że ktoś tam mówił, iż w okruszku można coś takiego złapać. popytaj, może i prawdę gadali ;p
|
|
NIE ROB TEGO!!!....
|
|
Tmt- niedawno byłem tam w sprawie pracy popytać okazało się ,że babka która tam pracuje ( bez szacunku i wredna ) od kadr gdy miło zapytałem o przyjęcia do pracy to palnęła mi tekstem : " zatrudniamy tylko zameldowanych w łomży " a przecież ja w łomży wynajmuję i mieszkam wiec nie rozumiem dlaczego miałbym się tam nie zatrudnić . Jak dla mnie to olewa ludzi niepełnosprawnych tym bardziej tych chcących pracować . Zal ze w firmie są jeszcze tacy a pracodawca z nimi nic nie robi . Ciekawe kiedy zacznie dbać o dobrę reputację firmy . Może niech lepiej zmieni pracowników niż dawać stanowiska takim ludziom . Drukarnia JDA ? ehehehe za 900 zł na 2 zmiany i po 8 godzin umowa pierw na miesiac , potem trzy a nastepnie pół roku, rok, półtora. To ja mam za taką kasę w takim upale hałasie i smrodzie z farbami pracować i żyć w strachu że mi umowy nie przedłuży. Tym bardziej ze pani z sekretariatu mi odradzała tu zatrudnienie i miala rację . Serdecznie dziękuję .
|
|
Kiedyś rozmawiałem z tym ''kierowniczkiem'', właścicielem, czy cholera wie czym. Gorszego buca nie widziałem na oczy :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |