poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
SKANDAL!!!NA JUŻ NIE ŁOMŻYŃSKIM BROWARZE

NA BROWARZE W ŁOMZY, BO TRUDNO JUŻ GO NAZWAĆ "ŁOMŻYŃSKIM", DZIEJĄ SIĘ NIEPOKOJĄCE RZECZY. CHODZI W SUMIE O TO JAK TRAKTUJE SIE KOBIETY KTÓRE PRACUJĄ TAM NAWET KILKADZIESIĄT LAT. ZMIENIONO IM STANOWISKA PRACY, A NASTEPNIE WRĘCZA IM SIE WYPOWIEDZENIA Z PRACY. CZY TO JEST FER??? PANIE KTÓRE W CZASACH KRYZYSU BROWARU Z WŁASNYCH PIENIĘDZY DOKŁADAŁY NA BUTELKI ŻEBY ON PROSPEROWAŁ, TERAZ SĄ WYRZYCANE JAK STARE ŚMIECI NA BRUK!!! UWAŻAM ŻE KTOŚ POWINIEN W KOŃCU SIĘ TYM ZAINTERESOWAĆ I STANĄC PO ICH STRONIE.
GDZIE SĄ TERAZ POLITYCY? GDZIE ORGANIZACJE? PRZECIEŻ TO JAWNA DYSKRYMINACJA KOBIET!!!! CO NA TEN TEMAT UWAŻACIE?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: SKANDAL!!!NA JUŻ NIE ŁOMŻYŃSKIM BROWARZE

Najlepiej jest siedziec w domu i tylko pisac. Sam pomoz tym kobietom. Czemu kazesz komus.? Jak smiesz w ogole.?

...

ja zbieralem butelki po wojnie na odbudowe warszawy i co z tego mam? g.wno

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

A ja dawałem datki na głodujące dzieci w Etiopi .
A nawet nie wiem gdzie to jest :):):)

Uważam, że to jest Demokracja i próba zwiększenia konkurencyjności Browaru.
Zmiana właściciela/inwestora zawsze niesie za sobą zmiany kadrowe. Czy dobre czy złe to zależy od punktu siedzenia. Nie popieram oczywiście takich zachowań, ale jeżeli Browar miałby trzymać wszystkie stare etaty i mimo potrzeby nikogo nie zwalniać to ostatecznie by upadł i WSZYSCY straciliby pracę:|

A co maja politycy do tego? Przecież to nie jest ich firma! Mają naciskać na inwestora, żeby nie zwalniał kobiet? Bo dyskryminacji na pewno nie udowodnią. Przecież to jest oczywiste, że na niektórych stanowiskach lepiej sprawdzają się Kobiety a na niektórych Mężczyźni i żadnej dyskryminacji tu nikt nie udowodni nawet jeśli tak jest .

Przecież macie wybranego posła:):):):)

Toć kilka dni temu zapewniał publicznie że będzie walczył o miejsca pracy :):):):):)

chcielista PO to tera mata

zwykle nie wypowiadam się o polityce, ale Maruda ma racje:)

@ NIKO_SPRAWIEDLIW: Już wiesz do kogo masz się zwrócić, i nie pisz więcej na Forum. Myślisz, że posły czytają to forum? :)

NIKO_SPRAWIEDLIWY piszesz dla tego że pewnie panie nie mogą pogodzić się z tym że tyle lat przepracowały w jednym zakładzie a teraz jak je zwalniają nie mogą uzyskać odprawy ?
Głupoty piszesz żeby zwolnić pracownika jest wiele sposobów akurat firma wybrała ten najprostszy zmienić stanowisko pracy a potem zlikwidować etat.

No tak, jest poseł Kołakowski - leć do niego. Załatwił już dla Łomży szynobus i Rail Baltica, odprawił z Łomży Czeczenów, to teraz przyszedł czas na pomoc browarowi.
A tak gwoli ścisłości, parę lat wcześniej też tak się nie najlepiej działo, co wtedy nie protestowałeś? Czyżby wtedy Twojej posady nie ruszono i było ok?

a dlaczego nikt nie napisze o dyskryminacji mańkutow tylko ciagle pedaly, kobiety, imigranci.

może trzeba popijać browar ŁOMŻA, a nie jakieś warki i inne wynalazki

adamosxx masz racje.
Wszędzie w ogłoszeniach o prace tylko stopień niepełno sprawności się pytają. PEFRON ma kasę i na tym bezesmeny korzystają .

atbis: to swoją drogą, ale jak browar przeprowadza restrukturyzację i zwalnia pracowników to nie po to żeby wzrosła sprzedaż, tylko żeby zmniejszyć koszty i zwiększyć płynność --> zwiększyć inwestycje --> zwiększyć zatrudnienie. Tylko, że to trwa, a NIKO myśli tylko o "dzisiaj"

WIDZE ŻE TU WSZYSCY STRASZNIE MĄDRZY SĄ POJĘCIA ZIELONEGO NIE MACIE CO MÓWICIE

NIKO_SPRAWIEDLIWY napisz co jest na rzeczy a nie ogólnikami?

a kto ma sie tym zajac, socjalizm podobno sie skonczyl i gospodarka sterowana

NIKO_SPRAWIEDLIWY :):)

POSŁA MACIE DZIELNIE WALCZĄCEGO O DOBRO MIESZKAŃCÓW :):):)
WIĘC NIE LAMENTUJ NA FORUM, TYLKO LEĆ DO NIEGO SZYBKO PO POMOC :):)

CHODZI O TO ŻE KOBIETY ROBIŁY NA PRODUKCJI LEPSZA ROBOTĘ NIŻ FACECI, A PRZYSZEDŁ SE NOWY WŁAŚCICIEL I STWIERDZIŁ ŻE KOBIETY NIE BĘDĄ U NIEGO PRACOWAĆ, I TO NIE JEST DYSKRYMINACJA TAK?

maruda powiem wiecej maja płemieła co dba o spoleczenstow jezdzil autobusem tłukł sie po Polsce to napewno pomoze, co tam taki jeden posel moze nieprawdaż?

po słowie Własiciel dalej niema sensu czytac bo to wszystko wyjasnia. jak wlasciciel to sobie dobiera jak mu pasuje i tyle

adamciu :):)

Może nie wiesz ,a może niechcesz wiedzieć :):)
Ale browar za czasów sPiS-działego rządu został sprzedany :):):):):)

Więc akurat teraz jest dobry czas żeby sPiS-działy poseł zaczął naprawiać błędy swojego kacyka:):)

A poza tym to browar łomża od ponad 20 lat chciał się odłączyć od PEPEES :):)

No i kiedy w końcu się odłączyli to się przekonali co to jest własny garnuszek :):):):):):)

marudziu moze nie wiesz ale sam sobie przeczysz. zostal sprzedany to wlasicel sobie dobiera i organizuje jak chce i poslowi nic do tego.

ktoś z Was na pewno ma rację :)
niech kobiety idą do sądu pracy, ale nie sądzę, żeby wygrały z tak potężnym Browarem, na miarę Łomży.

jestem ... sobie

adamciu :):)

No i o to mi właśnie chodziło :):):)
Po co lamenty na forum pisane wielkimi literami jak i tak nikt nie ma wpływu na działania właścicieli :):):)

marudziu ja pisalelm małymi lit

ps. jak tak to poseł zły ale jak trwoga to do Boga czyt. posła.

maruda przestań się "uśmiechać" w każdym zdaniu i wstawiać te :):):):) bo mnie to wkurza..trochę powagi..

maniaxxx :):)

A mi to lotto :):)
Mam gdzies twoje w.kurzanie :):):):)

Adamciu :)
To nie ty lamentowałeś wielkimi literami tylko założyciel tematu :):)

do maruda :

maruda jak ci sie temat nie podoba to spadaj, i miej troche szacunku dla tych ludzi

maruda w jakim temacie by nie pisał to w każdym zdaniu wstawia : :):):):):)
coś z nim nie tak...walnięty człek

widocznie tylko tyle potrafi

Byle jaki biznesmen pyta się przy zatrudnieniu młodej kobiety czy planuje w najbliższym czasie w ciąże to jest dyskryminacja a Ty piszesz o dużej firmie jak chcial tak zrobił .

tak kobiety zostały zwolnione z browaru, gdybyście zobaczyli ich pracę to byś Cie się uśmieli, połowa dnia robota i połowa dnia pogaduchy, bo kobiety mają na browarze bardzo niskie normy :).

---------------------------------------------

@wads, jeżeli zwalnia się doświadczonego pracownika powiedźmy 20 lat pracy który umie obsługiwać większość maszyn na produkcji i zna od podszewki wszystko co i jak i zatrudnia się młodego chłopaka np 21 co nic nie umie to ci powiem że jest to ********* polityka, życzę powodzenia takiemu rozumowaniu, zmniejszyć koszty? coś ci powiem bo chyba nie jesteś wtajemniczony , te kobiety zostają zwolnione a na ich miejsce tyle samo powiedźmy chłopaków jest zatrudnianych na ich miejsce na maszynę wiec gdzie tu oszczędność ??? he
@ dvw te kobiety nie prosiły żeby ich wyganiać na magazyn, na pewno wolałyby pracować dalej na produkcji, nie one ustalały normę
pierdolenie za przeproszeniem że to kobieta i sobie nie da rady jest śmieszne bo przez bodajże 30 lat istnienia browaru, nie wiem dokładnie ile dawały sobie doskonale radę, proponuję przejść się z alkomatem na nocnej zmianie i zobaczą kto chodzi pod wpływem % a kto nie , taka mała różnica w facet a kobieta

jelis jest właścicielem to sobie moze i ufoludki posadzic i ma gdzies oszczednosci. w koncu jest wlasicielem czy nie jest.

adamciu :)
Dziwna rzecz ale z tą akurat się zgadzam :):):)

Weźmie sobie z grupą inwalidzką np. i ma z bani koszty :):)

marudziu poprostu doroślejesz:)

Andy C przepracuj pół życia albo i więcej, zniszcz sobie zdrowie, a potem jednego dnia jak gdyby nigdy nic kopną cię w dupę i powiedzą dowiedzenia to zobaczymy jak się poczujesz i co wtedy napiszesz:) tym bardziej nie chodzi pewnie o odprawę, jeżeli komuś brakuje 1 czy 2 lat do emerytury i ją się zwalnia to jak nazwać takie zachowanie? bo chyba nie ludżke? po prostu przyszła jedna czy druga ***** która ma jakąś niechęć do kobiet z niewiadomych przyczyn i sobie ubzdurał, że kobieta nie może pracować

Wiewióreczki donoszą, że to nie jedyne naruszanie praw pracowniczych w browarze. Normą stały się naruszanie przepisów dotyczących dobowego i tygodniowego odpoczynku.

rozpocząłem ten temat żeby wypowiedzieli sie ludzie tacy jak chihiro, a nie mądrale którzy pojęcia zielonego o tym nie maja i piszą żeby coś napisać.

A co nam do tego;]każdy ma problemy,nie tylko kobiety na browarze;]

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

oburzonamama :)
Święte słowa:):)
Co mnie obchodzi jakiś tam browar??

Niko_sprawiedliwy :):)

Oczekiwałeś litości na tym forum ??

Życie to nie bajka nie popieści cię po jajkach :):):):)

Adamciu :)
Na każdego kiedyś przychodzi czas :)
Widocznie i na mnie przyszedł :):)

Skutki prywatyzacji, nie liczy się człowiek tylko kasa. Właściciele zarabiają potężne pieniądze kosztem pracownika. Jak premia to dla prezesa albo jego kumpla, czasami kogoś z biura, a pracownik to murzyn, który przyjdzie w sobotę, w niedzielę, łamie kręgosłup, pracuje w szkodliwych warunkach i najlepiej za darmo. Pracownik teraz to prawie to samo co maszyna, tylko za maszynę nie trzeba płacić ZUSu. Jak coś nie pasuje to się pracownika traktuje jak śmieć. Zezłomować, zutylizować, wyrzucić i po problemie. Najgorsze, że nie ma na to bata, bo właściciel głupi nie jest i stać go na prawników i porady. Wszystko jest obcykane zanim ktoś podejmie jakąś decyzję.

maruda jak masz głupoty pisać to nie pisz wogóle a jeśli kogoś ten temat nie obchodzi to niech nie czyta proste

kiedyś tam były związki zawodowe

teraz browar jest niemiecki, jak maszyny robią wszystko, to po co te kobiety na browarze ?

dla porównainia normę kobiety na dzień może chłop zrobić w 2 lub 3 h, xD I MA ON 2x WYŻSZĄ NORMĘ.

dvw na te normy sami sie zgodzili a kobiety sie nie dały i rozumnie pracują przez 8 h spokojnie a nie jak debile zapieprzaja tak jak zapewne ty

dvw życzę ci z całego serca żeby w przyszłości tak cię potraktowali jak te kobiety.

@NIKO_SPRAWIEDLIWY jeżeli ktoś ma jeszcze mleko pod nosem i w dupie był gówno widzał to co on może wiedzieć, nic nie mam do rzeczowych wypowiedzi
@dvw pewnie tam pracujesz czy pracowałeś i boli cię ta norma ze masz więcej, chłop? z całym szacunkiem ale 2/3 pracujących chlopaków na pakowaniu ma 2 lewe ręce, bez obrazy:) maszyny też trzeba obsługiwać nie? po za tym browar niemiecki? pierwsze słyszę hehe
@adamosxx ja tam nie neguje polityki, twoja firma robisz co chcesz, z zachowaniem kodeksu pracy ale ty masz władzę robisz co chcesz, mogą nawet i ufoludków tam zatrudnić browar padnie i będzie fajnie;) jeszcze trochę i łomża będzie opuszczonym miastem emerytów bo młody stąd ucieknie
Chodzi o traktowanie człowieka jak szmatę i nie potrzebnego śmiecia, oczywiście, łatwo komuś pisać jak np go problem nie dotyczy, ale też trzeba się zastanowić

Od jakiegoś czasu widać wyraźnie jak likwiduje się zakłady pracy, ustawy ustala się z korzyścią dla pracodawcy, zniewalając tym samym pracownika. Zatrudnia się do budowania zagraniczne firmy nawet Chiny. Zauważcie ile importuje się produktów z zagranicy i jak sprawnie zagraniczni inwestorzy wykupują wszystko w Polsce. Przykład - firma z tematu. Co zrobili z FADOMem i pracownikami? . Co my tu mamy polskiego? Po co odbierać nasze polskie siłą jak można zrobić to po dobroci... Od zawsze miałem wrażenie że rząd robi z ludzi debilów i najwyraźniej po to żeby wykończyć ich psychicznie, a później łatwiej nimi rządzić. A jak czytam niektóre wypowiedzi to widać od razu kto jest wychowankiem dotychczasowych rządów przez co najmniej ostatnie kilka lat. To wstyd wobec naszych ojców i dziadków. Widać, że ich przelana krew była tylko pożywką dla traw i maków na łące. Po co wojny? Po co wojsko? Po co piec i obozy koncentracyjne?

niko_sprawiedliwy :):)

A cóz przeszkadzają ci moje posty???

Że mam inne zdanie na temat browaru??
Bo mam i zupełnie mnie wasz los nie interesuje :):)

Dla mnie to mogą tam wstawić same maszyny i was wszystkich zwolnić , to nie jest moje zmartwienie :)
Napisałem wcześniej że od wielu lat chcieliście odłączyć się od PEPEES-u i jesteście odłączeni, macie to czego chcieliście i po co ten lament??

żebyś znał fakty to byś wiedzial że browar od wielu lat przynosi wieksze zyski niz krochmalnia czyli pozostalosc pepeesu

,,Nie znam faktów" :):)

Ale pracownicy krochmalni nie lamentują na forum że dzieje się im krzywda:):):)

maruda zrób sobie fajną przysługę i idź wypisywać swoje śmieszne posty gdzie indziej;) albo na czata;)

A po co mam sobie iść ??
Tu jest mi bardzo dobrze i uwielbiam grać na nerwach wiecznym lamenciarzom :):):):)

tak apropo sprzedawania przedsiębiorstw zagranicznym inwestorom, to powiedzcie mi, jak prosperuje tak naprawdę nasza polska O.S.M. Piątnica? korzystamy z zagranicznego kapitału przy utrzymaniu całej infrastruktury, unowocześniania jej itd.?

jestem ... sobie

chihiro sam się ździwiłem, ale tak jest :). Właścicielem Browaru jest niemieckie Van Pur, nie dawno temu Browar został sprzedany i Niemcy zaczeli inwestować w maszyny.

Kupili stare używane maszyny,przez które mają,spore przestoje na produkcji.

nie chcę się wymądrzać ale powtarzam browar nie jest niemiecki,
co do maszyn to kupili np 20 letni złom to nie dziwne,że są przestoje hehe

Jak pracowały po kilkadziesiąt lat to dostały bardzo dużo akcji to dlaczego teraz na walnym zgromadzeniu nie wybiorą takiego zarządu żeby były z tego zarządzania zadowolone?

chichiro to czyj jest ?

bo chyba nie myślisz że to dalej Royal Unibrew xD

dvw

To co , oni nie wiedzą w czyjej firmie pracują ???
Nie wiedzą kto jest właścicielem ?

fanka bocianka:):)

Akcje poszły na samochody , tak jak górnicze odprawy :):)
A teraz pozostał tylko lament :)

Szkoda że już nie ma Łomża Niepasteryzowane miodowe

aLE wyborowe jest znowu ok :)

o lamentowaniu najwięcej gada jedna osoba he wiec to ty chyba lamentujesz:)
van pur to polska spółka, 60 % badajże van pur 40% udziałów royal coś takiego, ja tam niemców nie lubię ale dam sobie rękę uciąć,że lepiej by potraktowali obcego człowieka, polak polakowi wilkiem

Ale weźcie pod uwagę, że te kobiety tyle lat przepracowały. Gdzie kobietki w tym wieku pracę znajdą. Kapitalizm nie jest Ok, browar jest jednym, a może największym pracodawcą w Łomży. Czymś takim powinien się zająć prezydent(co najmniej). to nie łamanie prawa pracy, to kurestwo.

Już jeden prezydent się zajmował to co wyszło???

Autor: NIKO_SPRAWIEDLIWY (---.elomza.pl)
Data: 14-10-11 10:57

NA BROWARZE W ŁOMZY, BO TRUDNO JUŻ GO NAZWAĆ "ŁOMŻYŃSKIM", DZIEJĄ SIĘ NIEPOKOJĄCE RZECZY. CHODZI W SUMIE O TO JAK TRAKTUJE SIE KOBIETY KTÓRE PRACUJĄ TAM NAWET KILKADZIESIĄT LAT. ZMIENIONO IM STANOWISKA PRACY, A NASTEPNIE WRĘCZA IM SIE WYPOWIEDZENIA Z PRACY. CZY TO JEST FER??? PANIE KTÓRE W CZASACH KRYZYSU BROWARU Z WŁASNYCH PIENIĘDZY DOKŁADAŁY NA BUTELKI ŻEBY ON PROSPEROWAŁ, TERAZ SĄ WYRZYCANE JAK STARE ŚMIECI NA BRUK!!! UWAŻAM ŻE KTOŚ POWINIEN W KOŃCU SIĘ TYM ZAINTERESOWAĆ I STANĄC PO ICH STRONIE.
GDZIE SĄ TERAZ POLITYCY? GDZIE ORGANIZACJE? PRZECIEŻ TO JAWNA DYSKRYMINACJA KOBIET!!!! CO NA TEN TEMAT UWAŻACIE Jeszcze raz powtarzam jak chciały pracować to mogły nie sprzedawać swojego stanowiska pracy. ( akcji )

No właśnie, ktoś w tym sejmie Łomżę reprezentuję .

chichiro no ja tam nie orientuje się, kogo ten Van Pur, niby firma polsko-niemiecka, ale teraz obecnie to chyba polska firma :). Na browarze taki obieg informacji, że tylko wtajemniczeni wiedzą, co się dzieje:). Wiadomo ludzi szkoda, ale z drugiej strony jak maszyna ich wypiera, to co one maja tam robić ? Liście zbierać na placu ? Jak byście pili mniej, to maszyny by nie montowali :).

powiem ci tak od lat pracowały tam na produkcji a więc odsługiwały maszyny, wiedzą dokładnie co i jak, nikt nie musi ich prowadzić za rękę jak młodych, wierz mi większość tych kobiet wie lepiej co i jak niż nie jeden mistrz czy kierownik naprawdę, pracowały tam dalej jak przejęli ich duńczycy,im nie przeszkadzały kobiety na produkcji, przychodzi van pur i im nie pasuje, o co chodzi bo nie wiem? wygonili ich na magazyn do przepakowywania , przyszła maszyna do tego i ok teraz są tam nie potrzebne bo po co jak maszyna to zrobi za nich, ja to rozumiem, po prostu to zaczęło się od tego, że zostały przeniesione na magazyn przez nowego pracodawcę na marginesie wiedzieli dobrze co robią i jakie mieli plany, nie chcemy kobiet na zakładzie, przeniesiemy ich na magazyn gdzie w niedalekiej przyszłości wstawimy maszynę i papa

MAruda ty sie naucz czytania ze zrozumieniem tego chyba w podstawówce uczyli to sie tam cofnij
nastepnie jesli chodzi o akcje to najwieksze mieli pracownicy którzy juz dawno odeszli
tym bardziej ze była wuprzedaż tych akcji po reprewatyzacji wiec niech sie nie wypowiada jaka jeszcze raz mądrala która gówno wie
tutaj nikt nie lamentuje tylko stwierdza fakty
gdyby nie te kobiety, które potrafiły pracować za kilka osób, pewnie nie byłoby tego browaru, i ty marudo śmiesz teraz takie rzeczy pisać bo niewiadomo kim jesteś i tchórzu ukrywasz sie za ekranem monitora.
kim ty gnojku jestes??
jak szukasz lamenciarzy to spójrz na siebie
chihiro masz zupełną rację pozdrawiam

a ja słyszałem plotki, że żydzi nie chcą pić browaru bo kobiety go produkują, a tak mają mieć utarg u żydów :).

I JESZCZE JEDNO TE KOBIETY NIE LAMENTUJĄ, ONE ŻYCIE POŚWIĘCIŁY DLA TEJ FIRMY, I CHCĄ GODNEJ ODPRAWY A NIE ZASTĄPIENIA PRZEZ MASZYNY Z INNYCH BROWARÓW KTÓRE SIE JUŻ ICH POZBYŁY.
I TYM BARDZIEJ ŻE KOBIETY PRACOWAŁY NA TAK MAŁYM BROWARZE A RÓWNAŁY SIE PRODUKCJĄ Z NAJWIĘKSZYMI.
A TERAZ CO JEST? TAKIE MAJĄ PODZIĘKOWANIE HE
A DLA MARUDY:TO NIE JEST LAMENT!!!

DVW: TY NIE SŁUCHAJ TYLKO SPRAWDZAJ FAKTY NAJPIERW

Panie Przewodniczący Mirosławie! Co Pan na to!?

niko wyłącz czasem caps lock

A więc tak, co do tych plotków - dvw to coś w tym jest się o uszy obiło, ale ktoś tu wspomniał o związkach są związki na zakładzie i co robią??? nic siedzą cicho bo się boja że polecą i oni prywaciasz się nie bedzie z nimi cackał tak zwna grupa van pur. I to prawda ze ostatnio łamane są prawa prownika jeśli chodzi o zawyżone normy tygodniowe pracy, czy brak przerw podczas osmio gdzinnego tryb pracy itd ale każdy się boi itd....
I szkoda tych kobiet tak się nie robi.

Ja czasami popijam Łomża Eksport, ale myślę, że mogliby sprzedawać w mieście po preferencyjnych cenach, żeby Łomżyniacy więcej kupowali. Np. taki sklep firmowy obok fabryki, gdzie można by zakupić piwa w ilościach detalicznych, po cenach hurtowych.

69 i co te związki zdziałają ? Mogą jedynie pisać. Kto za dużo krzyczy, jest zwalniany, np. wspomniane w artykule na 4lomza (http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=26782) pan Klepacki (brygadzista) został wysłany na urlop i są pogłoski, że zostanie zwolniony. Van Pur robi porządki i wątpię, żeby ktoś coś tam pozytywnego osiągnął w walce z nimi.

dvw jak se zachce to wyłącze
I JAK NARAZIE NASZ PREZYDENT STARA SIE POMÓC TYM KOBIETOM ZOBACZYMY CO Z TEGO WYNIKNIE

niko to nie pisz, jak nie znasz podstawowych zasad kultury na necie

Klepas zostanie zwolniony? przecież niedawno co awansował na brygadziste(2 lata temu?)

a tym czasem TV było na browarze :) Śledcie dzisiaj wiadomości, może coś będzie się działo.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org