Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiejskie jajka. |
Witam. Poszukuję gospodarstwa gdzie można kupić wiejskie jajka. Nie interesują mnie babcie z rynku sprzedające fermowe jaja, gdyż moje dziecko ma po nich uczulenie. Może ktoś ma namiar na jajka z prawdziwego wiejskiego chowu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiejskie jajka. |
moje sa super
|
|
a to są i miejskie jajka? ;)
|
|
Mysle ze jak pojedziesz na jedna z pobliskich wsi, zajdziesz po pierwszego lepszego domu, to ktoś udzieli ci info gdzie mozesz kupic kilka jajek h0jowe forum
|
|
na tym forum niewiele się dowiesz, h0j ma racje
|
|
Podaj namiary do siebie na meila scn@wp.pl a powiem Ci gdzie kupić po 50 gr od zielononóżek super jajka
|
|
Wiejskie jaja w cenie Małe 30gr/Średnie 40gr/Duże 60gr sztuka. Wtorek, Piątek i Sobota na terenie Łomży dostawa GRATIS! Zainteresowanych proszę dzwonić. telefon: 507098717 ogłoszenie dodane 2011-09-08
|
|
Napisz do mnie na maila: aniag78@wp.pl Jajka od kur wolnochodzących, żywiących sie naturalnie. W sam raz dla dziecka. 60gr/szt. Mozna wpasc i zobaczyc kurki :)
|
|
ale JAJA !
|
|
jedziecie po ,, wieśniakach " a teraz szukacie czegoś ze wsi już wam nie śmierdzi ? koziol0
|
|
koziol1 otóż to. Tylu ludzi krzyczy, że im śmierdzi, że gospodarze to i tamto. A w weekend wielu z nich robi rundkę po gospodarstwach w Zawadach pytając czy można kupić mleko, jaja, ser, drób czy warzywo i owoce. Na szczęście są osoby doceniające dobrodziejstwa natury.
|
|
ja ci moge sprzedac takowe
|
|
Od tej baby co łazi po parkingach i płacze że ma jajka ze wsi i niema za co wrócić do domu i musi je sprzedać.
|
|
odświeżam, ma ktoś namiary?
|
|
A ja tam się tego nie wstydzę, że jeżdżę specjalnie po ekologiczne rzeczy na wieś. Znalazłam ludzi, którzy mają świeże mleko, jajka, mięso wieprzowe, robią wyroby, swojski twaróg, przetwory, ziemniaki, warzywa... Zaraz zaczną się złośliwe komentarze na temat ekologi... W ubiegłym roku owa gospodyni u której się zaopatruję dała mi prosty przykład: ona hoduje te kurczaki mięsne. Jeden taki dwudniowy kurczak kosztuje w wylęgarni 3 zł. A podczas tuczenia zje zboża za co najmniej 10 zł, co daje nam prosty rachunek 13 zł (nie licząc kosztów światła i obsługi). A w sklepie po 5 zł można kupić w PROMOCJI :))) Co prawda zakupy u nich kosztują więcej niż w sklepie ale jest warto ;))) Niestety, nie dam namiarów bo nie są aż tak dużymi producentami żeby dla wszystkich starczyło (mają już stałych odbiorców).
|
|
Kupiski Stare wjazd od strony Janowa i pod lasem mojemu dziecku jajka nie szkodzą.Jeśli kupie w sklepie lub na rynku skutki są opłakane nie pamiętam ani nr domu ani telefonu trzeba się wybrać na (wypad za miasto).
|
|
Sandra, jeśli interesują Cię kupno jajek w przyzwoitej ilości (nie hurtowej), odezwij się do mnie na maila (kilka postów wyżej jest podany). Wyślę Ci namiary na osobę z Zawad, która ma bardzo dobre jajka. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Zapraszam do nas na wieś chowamy około 100 kur.Jedzą naturalną paszę.Mamy już kilku odbiorców 662941077
|
|
arus77 a jak daleko ta wieś?
|
|
4 km od łomży
|
|
Jedwabne pierwszy dom na lewo przy drodze od Łomży
|
|
ja mam 2 ekologiczne, kto chce moje;]
|
|
Powrót do wycinki drzew w mieście |
Tyle tu było komentarzy w tej sprawie ,które dotyczyły bezpośrednio urzędników miasta .I co? I nic!!! Wszyscy wody w usta nabrali. Co na to Pan z Ochrony Środowiska a co na to sami włodarze ,albo w ich imieniu rzecznik prasowy ..Skoro ponoć w urzędzie takie zmiany !!!Urzędnicy mili i przyjazni dla mieszkańców to ktoś chyba powinien zabrać w tej sprawie głos. A problem przecież nawet jak wynika z wypowiedzi na forum w tym temacie jest poważny.Tak ,że kochani urzędnicy dowiemy się co się dzieje z taka samowolką w naszym mieście ?Niestety najprawdopodobniej znowu najazd telewizji krajowej poruszy problem i chyba trzeba będzie się o to postarać.Co państwo sadzicie w tej sprawie? Biedronka
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |