sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Vectranet ?

Dziś patrząc ulotke VectryNet zobaczyłem cennik się rozczarowałem :D
1024 kb/s za 99 zł
512 kb/s za 79 zł
256 kb/s za 59 zł
128 kb/s za 39 zł

Jeżeli ktoś ma taki internet niech sie wypowie jak chodzi itd
Jutro mam koniec umowy z INETem . Oferowali mi za przedluzenie umowy podwyzszenie z 128 na 256 za 60 zł :p , więc właśnie chce sie dowiedzieć jak działa ta vectranet

pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Vectranet ?

W domku mam ten najniższy pakiecik. Spokojnie wystarcza na podstawową obsługę netu. przeglądanie www, mail, gry online itp. Niestety, baaaaardzo rzadko ściągam duże pliki z netu, więc na ten temat się nie wypowiem. Warto podkreślić, że od ponad roku korzystania z vectranetu tylko 2 razy miałam przerwę w dostawie, łącznie na jakieś 7-8 godzin.
pozdrawiam

Lepiej żebyś się spalał niż powoli trupio ostudzał...

Dobre ceny, czego chcesz.

no właśnie sie rozczarowałem bo dobre ceny :P

No to ceny Cię zaskoczyły, a nie rozczarowały...

Ja mam w Vectrze ja mam ten najmniejszy i dobrze działa wszystko ale jeśli ci potrzeba coś wiekszego np bedziesz chciał duzo gier albo filmów ściągać to nie bierze lepiej tego ;-) ale jeśli tylko do użytku dzienego i jakies mp3 ściągnać to dobra rzecz :)

śledczy a jaka masz predkosc ?

1024 kb/s za 99 zł nawet nie jest źle. Z tego co wiem Vectranet ma mało awarii.

W domu posiadam Neostrade 6mbit. Nie narzekam, transwery mam po 600-700 kb/s. Odnośnie awarii to neo nigdy nie siadło tak że siadło na amen i nei było netu, bo albo wolno chodził albo co jakiś czas rozłączało, od 4 lat jak mam neo były 2 dni kiedy wszystko sie chrzaniło, a no i ostani weekend coś wolno było ale dało się pracować.

Informacje o neostradzie nieoficjalne: www.neostrada.info
Informacje o Vectranet: http://www.vectra.pl/strona.php?ids=18

Zastanawiam się czasem jak w Łomzy chodziłby internet satelitarny... :)

tommeknet nie radzę tobie brać Internetu satelitarnego chodzi bardzo wolno. Trzeba jeszcze trochę poczekać niech dopracują szczegóły i postawią więcej anten zewnętrznych.

Pozdrawiam

Do przyjaźni dwóch niezbędna jest cierpliwość jednego

jestem: "postawią więcej anten zewnętrznych"

o jakie anteny chodzi? może myliśz to z internetem bezprzewodowym :) hehe
odnosnie satelitarnego to sie nie znam, ale ciekaw jestem jak juz mowilem jak to dziala....

z tego co wiem do prędkości odbioru są spoko, gorzej z nadawaniem gdyż nadawanie odbywa się głównie za pośrednictwem modemu GPRS

Witam!

Co do Vectry i Vectranetu moja opinia jest bardzo pozytywna.

Jestem uzywtkownikiem ich uslugi od poczatku - ponad 3 lata. Tak jak wspomniano w poprzednich postach przerwy w dzialaniu netu byly moze 3 moze 4 przez 3 lata i trwaly max pare godzin.

Co do transferow to sa dokladnie takie jak w wykupionym pakiecie. Majac pakiet 128 wyciagam 16,8 - 17,2 czyli nominalnie tyle ile jest max. Transfer jest stabilny bez skokow. Warto rowniez wpsomniec ze Vectra podnosila przepustowosc w cenie abonamentu juz 2 razy. zaczynalem z 64/64 , potem 96/96 , teraz mam 128/96.

Dodatkowo warto wspomniec o tym ze admin zawsze odpisuje na maile i jest pomocny. Do tego kazdy ma maila w domenie vectry i miejsce na wlasna strone www albo na inne zastosowania (avatary na forum na przyklad). Pozatym za doplata jest zewnetrzne IP itd.....

W kwestii netu " z satelity" sprawa jest taka ze kazdy dostawca wymaga tzw "kanalu zwrotnego". Moze to byc lacze wykupione u innego ISP (dostawcy netu) lub tez zalozone przez ISP od satelity. Co do transferow w strone "do" uzytkownika to lacza satelitarne sa bardzo szybkie - nawet kilkadziesiat megabitow. Upload niestety zalezy od " kanalu zwrotnego" (pingi w grach np tez:P)

POZDRAWIAM

więc kontynuuje temat
ktoś może dodać opinie jak chodzi ogólnie , p2p i w grach online ? i jakie są dodatkowe opcje

[ na zimę nowa promocja http://www.vectra.pl/strona.php?ids=20 ]

Chodzi bardzo dobrze pod każdym względem. Polecam Vectrę. Płacisz za daną przepustowość ale w testach zawsze wyciąga się większą.

Pozdrawiam

Wczoraj miałem styczność z netem oferowanym przez Vectrę. Pakiet najniższy 128 kbit/s - prędkość szacunkowa wynosiła ok 160-170 kbit/s i chodziło bezproblemowo. Jednak przez te kilka godzin trugno cokolwiek miarodajnego powiedzieć.

dobra mam stycznośc z tym internetem to moge coś napisać :P
transfery są dobre a nawet czasem wyższe :)
ściąganie plików szybkie , przeglądanie stron także , oglądanie tv , słuchanie radia online ok

Lecz jedna rzecz mnie rozczarowała :( myślę że to w najbliższym czasie będzie poprawione
otóż pingi w grach multiplayer na polskich serwerach nie schodzą poniżej 70ms

pozdrawiam

sprawdzanie ping-ów nie zawsze jest wiarygodne, a to z tego względu, że pingi wysyłane z konsoli itp. mają nadany nizszy priorytet.

Ja ma 1024/256 i jestem zadowolony cena jest teraz w promocji placisz srednio 95 miesiecznie umowa na 1.5 r. .Jak miales 128 to wes sobie cos szybszego bo zylakow dostaniesz na mózgu .cene maja w miare uczciwa lacze jest stabilne .Jedyna wada vectry to ze nikt tam nie ma pojecia o sprawach technicznych .Jest jedna osoba administrujaca siecia na caly region i odpowiada tylko na maile .Czyi jak cos nawali to moze trochre potrwac zanim naprawia .Ale dopuki gra to moze byc .Mogliby wprowadzic cos szybszego. Od 512 masz juz zewnetrzne ip w cenie uslugi.
Podsumowujac nie jest zle nawet plecam.
leci mi caly czas 130

też posiadam 1024 , transfery po 130 lecą , lecz do gier multiplayer jeżeli ktoś gra to nie polecam , w porach nocnych dopiero można normalnie pograc w dzień niestety nie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org