Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pożegnanie Lata w Zambrowie |
więcej w linku ;) http://superlomza.pl/Community/74599,Blog_Wpis,Jamal_wystapi_na_Pozegnaniu_Lata_w_Zambrowie.html wybiera się ktoś hm? myślę że pewnie spora grupka osób się uzbiera ;) "Mimo świata który, kocha i rani nas dzień w dzień, gdzieś na szczycie góry, wszyscy razem spotkamy się."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pożegnanie Lata w Zambrowie |
A to było lato w tym roku????? ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
a może ktoś wie czy jeszcze gdzieś będzie jakiś festyn w okolicach Łomży w sierpniu?
|
|
wspaniale, ja jadę ;)
|
|
Ciechanowiec w niedzielę... A ja nie jadę do Zambrowa :( Będę wtedy uprawiać Dubliński shopping ;P
|
|
A co tam ciekawego jest w Ciechanowcu? Z góry dzięki za odpowiedz ;)
|
|
* Pałac w Ciechanowcu - w odrestaurowanym obiekcie znajduje się Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka, wraz z bogatym skansenem, wystawą maszyn rolniczych, ogrodem botanicznym roślin leczniczych, pierwszym w Polsce muzeum pisanki oraz jedynym w Polsce i największym w Europie Muzeum Weterynarii. * Skansen Mazowiecko-Podlaski - na terenie skansenu znajdują się m.in. reprezentatywne dla regionu zagrody wiejskie, dworek z XIX wieku, spichlerze, młyn, a w lecie organizowane są plenery artystyczne, latem zaś także koncerty. * Kościół pw. Trójcy Przenajświętszej w stylu barokowym, wzniesionym w latach 1731–1737 z fundacji Franciszka Maksymiliana Ossolińskiego. Można w nim obejrzeć epitafium nagrobne (1848) z marmurowym popiersiem ks. Krzysztofa Kluka. * Zespół klasztorno-szpitalny z XVIII wieku oraz wykonana w stylu neogotyckim XIX-wieczna statua św. Floriana, patrona straży ogniowej. * Ruiny starej synagogi i mykwy. * Cerkiew prawosławna pw. Wniebowstąpienia Pańskiego. Wybudowana w 1884 roku na miejsce rozebranego kościoła unickiego. W czasie II wojny światowej była miejscem egzekucji ludności cywilnej, co upamiętnia obelisk ustawiony na placu cerkiewnym. Świątynia jest siedzibą miejscowej parafii. * układ przestrzenny średniowiecznego miasta w kształcie wrzeciona rozciągniętego równolegle do rzeki Nurzec. __________________________________ Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić.. Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości... ŁKS Łomża!
|
|
JA chcęęęę Jamalaa;D Pull up !!
|
|
może się wybiore pożegnam lato którego prawie niebyło:-)
|
|
a ja słyszałem ze ma być TABU i Golden Life , 21
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |