Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ostrzenie noży, nożyczek itp |
Czy znacie opinie o punktach ostrzenia noży w sklepie Bergchoff przy Al. Legionów 65 i Salonie fryzur Iwona przy Mazowieckiej 1A ? Proszę o opinie mam bardzo drogie noże a oni podobno ostrzą wodną maszyną nie rysując ostrzy. Prośba
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ostrzenie noży, nożyczek itp |
Berghoff. Też kupiłem noże tej firmy.Drogie a gówno warte.Bardzo szybko się tępią. Nie ma sensu wywalać kasy na ostrzenie maszynowe.Czy ręcznie naostrzyć czy na maszynie-efekt ten sam(krótkotrwały) br1
|
|
Dzięki naostrze tam fiskarsa po ostrzeniu nie myjąc w zmywarce efekt długotrwały a z Berghoffa mam serie gourmet line u siebie w barze i nigdy nie trzeba ich ostrzyć, widocznie zależy od modelu
|
|
Wwo - halabardy http://www.youtube.com/watch?v=KqDro3sNue0
|
|
Dobre firmy w nożach , to Fiskars , Victorinox , lub coś z japończyków. Najlepiej kute. „Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało. Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko. Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.
|
|
Ostrze, noże i nożyczki, halabardy i pilniczki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |