piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ostrzenie noży, nożyczek itp

Czy znacie opinie o punktach ostrzenia noży w sklepie Bergchoff przy Al. Legionów 65 i Salonie fryzur Iwona przy Mazowieckiej 1A ? Proszę o opinie mam bardzo drogie noże a oni podobno ostrzą wodną maszyną nie rysując ostrzy. Prośba

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ostrzenie noży, nożyczek itp

Berghoff.
Też kupiłem noże tej firmy.Drogie a gówno warte.Bardzo szybko się tępią.
Nie ma sensu wywalać kasy na ostrzenie maszynowe.Czy ręcznie naostrzyć czy na maszynie-efekt ten sam(krótkotrwały)

br1

Dzięki naostrze tam fiskarsa po ostrzeniu nie myjąc w zmywarce efekt długotrwały a z Berghoffa mam serie gourmet line u siebie w barze i nigdy nie trzeba ich ostrzyć, widocznie zależy od modelu

Wwo - halabardy

http://www.youtube.com/watch?v=KqDro3sNue0

Dobre firmy w nożach , to Fiskars , Victorinox , lub coś z japończyków. Najlepiej kute.

„Nierozsądnie jest zapłacić zbyt wiele, ale dużo gorzej jest zapłacić zbyt mało.
Kiedy płacisz zbyt dużo, tracisz trochę pieniędzy – i to wszystko.
Kiedy płacisz za mało, czasami tracisz wszystko, ponieważ rzecz, którą kupiłeś, nie nadaje się do celu, w którym została kupiona”.

Ostrze, noże i nożyczki, halabardy i pilniczki.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org