Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Słownictwo w Radio Eska |
Co myślicie o używanym słownictwie w Radio Eska w stylu: "zajefajne składanki" albo "wypasiona komórka"? Bo mnie mdli... To jest Radio czy ulica, gdzie rozmawia dwóch hip-hop-owców? Bez urazy dla tych ostatnich :) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Słownictwo w Radio Eska |
chcą trafić do młodych którzy są przyszłością :)
|
|
radio jest na pewno lepsze niz plus , ktory w kolko puszczal te same kawalki , teraz przynajmniej da sie tego sluchac
|
|
"radio jest na pewno lepsze niz plus , ktory w kolko puszczal te same kawalki" Radio Eska robi dokładnie to samo! Przykład? Crazy fog? -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Przepraszam, Crazy frog miało być. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
ok ale nie gra muzyki z lat 80 i to w kolko to samo jakby , w tedy bylo tylko 10 przebojow a potem nic wiecej . to mnie najbardziej denerwowalo (osobiscie bardzo lubie muzyczke z lat 80 , 90 ) ;)
|
|
Lepiej Crazy Frog niż Brus Li Kung Fu czy jakoś tak :/ Markac włącz sobie MTV albo VIVe i zobacz co tam leci , w ciągu dnia napewno półowa kawałku powtórzy się. Dlamnie Eska jest zajefana :) Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
co ty masz do slownictwa w radiu eska. profesor sie ku*** znalazl :>
|
|
przeczytajcie sobie słownik radia eska :p
|
|
czego Wy słuchacie ? pf
|
|
W słowniku JĘZYKA POLSKIEGO brakuje takich słów i na pewno duża część słuchaczy nie "kuma" o co "biega" :). Jeśli chodzi o muzykę w radiu "Eska" to różni się od "Plusa" chyba tylko tym że mają więcej płyt, ale poziom jest tak samo nędzny.
|
|
Nuuuudy nuuuudy ciekawsze by było pozastanawianie sie nad długoscia zycia afrykanskich mrówek,lub dlaczego indianie z plemienia cherokee nie dostaja profitów od firmy JEEP.Dla mnie to oni w tym radio wogóle nie powinni nic mówic tylko grac muzyke,jak bede chciał se rozmówek posłuchac to se włacze TV na II rano i tam sa takie gadajace głowy przez cały rok
|
|
wyluzuj balowaliśmy przy esce do rana i od nowa zaraz zaczynamy -:))))) jola
|
|
WRESZCIE JEST CZEGO POSŁUCHAĆ TAK TRZYMAĆ ESKA. TO JEST TO...
|
|
Radio Eska jest wporządku, żeby nie napisać "wporzo", bo ktoś może nie "kumać", przykład: autor tego tematu :) Radio jest po to, żeby grać, ale także po to, żeby mówić, rozmawiać ... Mnie się podoba, nie możemy przecież ciągle żyć "sztywno", rozumiem, że są pewne granice, ale bądźmy bardziej wyluzowani :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Nie jesteśmy na Białorusi. Jak się komuś nie podoba Eska to przecież jest Radio Zet, RMF FM, PR 3, PR 1, PR 2. A jak za mało to na satelitce jest jeszcze więcej. NIKT CIE MARKAC NIE ZMUSZA DO SŁUCHANIA ESKI!!!
|
|
Po pierwsze Radia Eska skierowane jest do grupy celowej contemporaiy hit radio czyli słuchaczy w wieku 15 - 34. Jest to format radia, który najdłużej zachowuje świeżość i jest poszukiwany przez słuchaczy młodych, dynamicznych i otwartych na nowości. Na łomżyńskim rynku jest to nowość pod wszystkimi względami, ogólnopolskie rozgłośnie - RMF FM czy RADIO ZET nastawiają się na nieco starszych słuchaczy i są radiami jeszcze bardziej komercyjnymi niż ESKA. W gigantach nie ma mowy o pomyłce, przejęzyczeniu, slangu. Tam każde wejście antenowe jest dopracowane w każdym szczególe, do tego stopnia że każde z tych wejśc jest praktycznie takie samo. ESKA według mnie jest radiem ciekawym i interesującym ale tylko przez moment. Na dobrą sprawę nie można jej słuchać codziennie. Radio to jest dobrą odskocznią od innych komercyjnych rozgłośni i na swoj sposób jest interesujące. Jednak po blizszym zapoznaniu się z ofertą programową i playlistą staje się nudne. Jeśli natomiast o słownictwo chodzi to jak inaczej dotrzeć do młodzieży jak nie ich własnym językiem. Pozdrawiam Marcin
|
|
Robson, trzymaj się tematu Okay? Pozdrawiam "ziomale" ;P -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Jest taki wybor rozglosni w Lomzy ze chyba kazdy znajdzie cos dla siebie... nie krytykujcie
|
|
sorry, ale jezeli ciebie to mdli to nie musisz tego słuchać. Zawsze pozostaje coś takiego jak np "Radio Maryja". tam nie spotkasz nic ze slangu hip_hopowego, który ty uważasz za niesmaczny.
|
|
OJEJEJej ludzie wam to dogodzic! Dawno juz w Łomży nie bylo radia które puszczalo by muzyke dla mlodziezy (chodzi mi o caly czas antenowy - nie licze radia BAB po godz. 18), a teraz jak sie pojawilo to cos jest nie halo. Mi osobiście podoba sie te radio i lubie go sluchac, a jak slysze piosenke ktora sie powtarza po raz enty w ciagu dnia to poprostu przelaczam na ten czas na inne radio. Natomiast ktos komu sie nie podoba niech poprostu nie slucha. Zyjemy w wolnym kraju i kazdy moze sluchac i robic co chce. Pozdrawiam
|
|
Jejkuś, widzę, że niektóre osoby mają problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Powiem tak, mi się repertuar radia Eska podoba, zaskoczeni? A moje uwagi były odnośnie prowadzących i na tym bym zakończył ten temat. A zmieniać kanału akutalnie nie mam zamiaru. Już nawet nie można się szczerze wypowiedzieć? Pytanie było proste, zadałem je i sam sobie odpowiedziałem. Tego samego oczekiwałem od innyh, więc darujcie sobie już teksty w stylu "zmień kanał". Jest podobno demokracja i mam prawo wypowiedzieć się na każdy temat. Podsumowanie: Muzyka (+) Prowadzący (-) Poziom reklam (-) (simtech utkwił mi w pamięci najbardziej z metalicznym głosem, powinni tego zabronić) ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Muzyka to jedno słowinctwo drugie... Markac :) Tak to bywa,wiatru nie ma krzak się kiwa
|
|
Markac zgadzam się z Tobą tylko w kwestii tematów i sposobu wyrażania myśli - działają jak karabiny maszynowe byle dużo byle szybko byle co byle jak. Ale musze im przyznac plusa za przygotowanie do pracy na antenie - są profesionalni, no może poza jednym facetem z centrali, który działa mi na nerwy już samą barwą głosu, dziwnie nosowa (tak jakby miał coś z przegrodą w nosie nie teges). Poza tym nie wiem czy przeczytałeś to co napisałem wcześniej - radio adresowane do młodych dynamicznych słuchaczy - przeważnie do młodzieży w wieku gimnazialnym i średnim i to już powinno dużo wyjaśnić. Język wystąpień antenowych jest zaczerpnięty prosto z ulicy, nieżadko się zdaża, że także z wypracowań wpisanych na języku polskim. Niestety nie ma rzeczy idealnych, jeszcze się nie urodziła taka osoba, która dogodziłaby wszystkim. Poziom reklam i głosów w nich słyszanych pozostawię bez komentarza. Choć z drugiej strony - kto na naszym lokalnym rynku ma pieniądze na reklamę z prawdziwego zdarzenia?? Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... - jakież to głębokie Pozdrawiam Marcin
|
|
A WY ZNOWU O TYM SAMYM, JA TERAZ WYGINAM ŚMIŁO CIAŁO .... JEST ESKA JEST IMPREZKA NIE PODGLĄDAJ BO JESTEM W TOPLES -:)))))) ... @@@@@@ buziaczki dla misia @@@@@ wejdź na stronę podrywanie! .. ps. eksa jest maxxxxxx ich nie dogoniat o czym tu gadać panowie???????? jola
|
|
"zakochana jola -:)" Nie martw się Jolu, to przejdzie :D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Masz racje Markac przejdzie Joli, pytanie tylko na kogo ?? :) -= i feel You =-
|
|
Na męża i dziecko. HAHAHA
|
|
Na kochanka :d cóż mnie nędni te wasze wszystkie radia najlepiej jak jade samochodem to słucham albo swojo muze na kasecie albo ( Polską Trójkę ). / Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Zajefane te radyjko :D
|
|
Najlepsze!! Większosc nut mam na kompie c lecą w radiu, takze nie musze wcale winampa włanczac tylko radio... Nie żre mi pamięci i procka...
|
|
ja mam na komie te nowosci :d
|
|
może troche nie na temat ale... znam kilku hiphopowców i jestem pewien,że akurat "zajefajne",to ostatnie określenie jakiego użyłby człowiek z tych kręgów. To raczej epitet z "bravo girl" czy podobnego tabloidu dla ptysiów i innych "trzynastolatków"...
|
|
Dobre ,dobre....
|
|
Grabos calkowicie sie zgadzam:D ehehe
|
|
No to skoro słownictwo się nie podoba to teraz będzie w Łomży RMF MaaaX - czyli coś jak Eska ale na wyższym poziomie i bardziej kulturalne słownictwo , Ps - RMF Maxx wchodzi a znika Radio BaB, jezeli chodzi o program to całość z sieci , - zwalniają wszystkich pracowników stacji
|
|
Haalo halo, do ESKI to juz sie nie czepiajcie, bo to naprawde "coś" dobrego. BAB i Plus sie nie nadaje już do niczego. W ESCE prezenterami są młode "łepki" to mowią to swojemu i jest WPORZĄDKU ! :) Pozdrawiam ESKĘ :] A BAB moze przeniesc się do innego miasta :D HELOX.pl - Rwiemy konkurencji łby - To tylko MY !
|
|
milion razy wole słuchać tego radia z jego słownictwem niż plusa od którego aż mnie mdłości ogarniały teraz radi bab sie przeżuciło na te tandetę.
|
|
Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić portal, który sam regularnie odwiedzam. Jeżeli chcecie sobie posłuchać polskich stacji radiowych online, to polecam Wam wszystkim sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie m.in. polskie radio .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |