piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W której firmie OC dla samochodu

Witam wszystkich w której firmie najtaniej by było ubezpieczyć samochód osobowy obecnie mam w Uniqa i powiem że jestem niezadowolony strasznie drog i dopiero po 8 latach ma się pełną zniżke. Mam unich 5 lat ciągłego ubezpieczenia i dziwi mnie że z każdym rokiem płacić coraz mniej płace więcej o pare złotych. Ogólnie mam 7 lat ciągłego ubezpieczenia samochodu samochód który chce ubezpieczyć to opel 1.8 benzyna 5-drzwiowy, interesuje mnie samo OC.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W której firmie OC dla samochodu

Ja od lat mam w PZU i jestem zadowolony z ceny jak też zwrotów za wypadki.
Pytałem w reklamującej się nieustannie link4 to mi 3x wiecej zaśpiewali.

PZU płaciłem tam o 20 % więcej niż w Unice a jeżeli chdzi o zwroty z wypadków to nie wchodzi w rachube bo ja tylko chce OC

Ja polecam MTU na każdej poczcie można znależć agenta.Ubezpieczam w tej firmie auto już od paru lat i jestem zadowolony.Polecam(moge podać nr. do dobrego agenta)

podałeś za mało danych aby polecić konkretną firmę.napisz namiar na siebie na adres mefacit1@wp.pl

akapulko12

Temat jest wałkowany co jakiś czas, więc skorzystałem z opcji szukaj i wklejam jedną z moich odpowiedzi z naszego forum ze stycznia lub lutego.
Tamto pytanie brzmiało: Gdzie kupić najtansze i najlepsze OC na samochód?

"W OC komunikacyjnym nie ma czegoś takiego jak najlepsze czy najgorsze. OC jest wszędzie takie same, bez względu na to u kogo je kupujemy i nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o zakres. Przykład?
Kupujesz piwo ŁOMŻA w tanim sklepie za 1,99 oraz takie same piwo ŁOMŻA w barze za 5 zł. Czym różnią się te piwa? Niczym. Są takie same, Różnica jest gdzie je kupujemy i u kogo.

Tak samo jest z ubezpieczeniem OC samochodu. Różnica to cena za jaką kupujemy OC i towarzystwo w którym je kupujemy. Towarzystwa ubezpieczeniowe oczywiście różnią się między sobą. Natomiast same OC jest takie same - poczytajcie ustawę ubezpieczeniową!

Przy wyborze OC można dzwonić do różnych firm, agentów, można szukać OC w internecie, ale moim zdaniem i tak robię od wielu lat, najlepiej zadzwonić do multiagencji, która wybierze dla nas najtańsze OC.

Dlaczego tak?
- Po pierwsze jeśli kupujemy OC u agenta, który reprezentuje jedne towarzystwo to nie mamy żadnego wyboru. Agent będzie nam zachwalał jego firmę, bo nic innego nie może nam zaoferować. Multiagent to agent, który wykonuje czynności agencyjne na rzecz więcej niż jednego zakładu ubezpieczeń, ma więc szerszą ofertę.
- Po drugie, kupując w multiagencji jakiekolwiek ubezpieczenie mamy gwarancję, że oni będą pilotować całą sprawę, będą pilnować terminów wznowienia, może zaproponują inne ubezpieczenia itp. Jak towarzystwo podniesie za rok składkę, multiagencja znajdzie nam znowu coś tańszego i atrakcyjnego.
- Po trzecie (dla mnie najważniejsze). W razie jakiś kłopotów takiego multiagenta mamy na miejscu w Łomży, czyli pod ręką i zawsze o coś możemy go spytać, zadzwonić i nie musimy szukać firmy gdzieś w polsce lub marnować czasu na infoliniach.
Mamy wtedy własnych doradców ubezpieczeniowych w takiej multiagencji.

Nie napiszę w jakiej multiagencji w Łomży się ubezpieczam, bo nie chodzi tu o reklamę. Ktoś, kto chce ich znaleźć, na pewno ich znajdzie, w Łomży jest kilka takich multiagencji wpisując np. w Google hasło: multiagencja w Łomży.
POZDRAWIAM wszystkich kierowców :)"

polecam concordię na sienkiewicza

Polecam Liberty Direct z kodem promocyjnym 72998392
Powołując się nad kod 72998392 dostajesz 50zł zniżki na OC, 100zł zniżki na OC i AC. Nie wiesz jak? To proste!

Krok 1.
Wejdź na stronę www.libertydirect.pl
Krok 2.

Podczas liczenia składki podaj kod 72998392 Obniży to twoją składkę OC o 50zł. Jeśli kupujesz pakiet OC+AC zaoszczędzisz 100zł Dodatkowo za wyliczenie składki przez internet jest 5% zniżki oraz 5% jeśli zapłacisz kartą kredytową.

Krok 3.
Ciesz się tańszym ubezpieczeniem
Zadzwoń 19521 lub wejdź na strone www.libertydirect.pl

polecam MTU i jak najdalej od UNIKI za bmw z kolizji gdzie serwis wycenil 12000 tys. to dali tylko 5000tys. banda oszustow

AXA Direct wejdż na stronę i sprawdź,do tego możesz dostać za grosze ubezpieczenie od kradzieży i pożaru

Na stronie każdego ubezpieczyciela masz kalkulator, zobacz np. Liberty - https://www.lu.pl Tak więc lepiej przeliczyć samodzielnie. Pośrednik wcale nie musi zaoferować ci tej firmy, która będzie miała najniższą stawkę. Nie z każdym też musi mieć umowę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org