sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy potrzebny jest drugi Stadion...?

Niedawno debatowaliśmy nad sensem zakupu fotoradarów... Niektórzy zarzucali bezsens wydawania pieniędzy na ten sprzęt. A tymczasem nasze władze miejskie z inicjatywy radnego Zbigniewa Lipskiego zgłosiły do Programu Rozwoju Bazy Sportowej Województwa Podlaskiego w latach 2003-2005 budowę stadionu lekkoatletycznego z umiejscowieniem w okolicach Szkoły Podstawowej Nr 9. Całość inwestycji ma pochłonąć około 5 mln zł. - z czego 1.650 tys. zł. ma wyłożyć Totalizator Sportowy. Łatwo policzyć, że brakuje około 3 mln zł.
Czy nie bardziej sensownym rozwiązaniem byłaby modernizacja starego Stadionu, który nawiasem mówiąc i tak przez większą połowę roku świeci pustkami....? Przecież na bazie Stadionu, który już mamy, można stworzyć naprawdę piękny, nowoczesny obiekt a jestem przekonany, że inwestycja taka pochłonie dużo mniejsze pieniądze. Kwota, która pozostanie jako reszta - mogłaby być wykorzystana na inne cele, chociażby na zagospodarowanie brzegu Narwi...

Skate Park już mamy (i bardzo dobrze) - czyżby Pan Lipski zamierza wybudować sobie kolejny pomnik chwały...zresztą znowu za miejskie pieniądze...i zbierać pochwały jak to pięknie Perspektywa wygląda?

Tymczasem Strzelnica leży odłogiem - choć wiem, że już niedługo....

Krzysztof

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy potrzebny jest drugi Stadion...?

moi drodzy w żadnym wypadku nie można dopuścić do tak poronionego pomysłu jak budowa drugiego stadionu. Ten który jest , jest bardzo ładny. I w pierwszej kolejnoścu nalezy go wyremontowac . Wystarczy jeden stadion i to ten który juz jest. Pieniążki sa potrzebne miastu na inne cele. W pierwszej kolejności na sypiące się chodniki i nawierzchnie ulic. I wiele więcej waznych zdań. Jest to świadome lub chyba nie usiłowanie marnotrawienia naszych pieniędzy.

Ludzie ratujcie nasz przed tym pomysłem . A jeżeli Pan Lipski chce budować stadion to proszę za pieniążki spóldzielni . Miasto łomża to nie tylko społdzielnia i nie tylko jej potrzeby.

Podobnie z moinitorowaniem osiedla co ma z tego cale miasto nic.A miało miec. Ma tylko tyle ze dało kasę po to aby kamery wyladowaly tytlko na osiedlu

Zeus

Dokładnie!, należy i byłoby lepiej zmodernizować ten stadion który już mamy!!!!

Popieram. Drugi stadion to głupota i marnotrawienie publicznych pieniędzy.
A dlaczego za pieniądze Perspektywy? Teraz moda na prywatne interesy, więc Pan Prezes niech buduje prywatny stadion za własne pieniądze.
Jeśli chce po sobie coś zostawić, to nich buduje za własną kasę. Do tej pory budował i "modernizował" za cudze.
Kamery nie sprawdziły się, bo dalej jest niebezpiecznie wieczorem.
Ciekawe co jeszcze wymyśli?
A przydałoby się zrobić wreszcie porządek na przykład z nawierzchnią ulic.
Remont obecnego stadionu też pochłonie niemałe środki. Trzeba przecież zrobić drenaż i zabezpieczyć przed wiosennymi zalewami. Zbudować wreszcie trybuny. Ale to pewnie nie ważne, bo to nie pomysł Pana Prezesa.

Dokładnie!! Po co drugi stadion jak ten stoi pusty. A gdzie pomysłodawca budowy nowego stadionu wyobraża sobie parking?? Okolica S.P 9 (teraz to chyba gimnazjum tam jest) jest zabudowana gęsto... Chyba, że wolny plac przy skrzyżowaniu Ks. Anny i Szosy Zambrowskiej.

"Ktoś” wymyślił nowe dzieło
Nowy stadion moi mili
Kupę forsy licho wzięło
Czymże żeśmy zawinili?

Są wśród nas tacy łomżanie
Co pomysłów mają roje
Ci na każde zawołanie
Robią wszystko – nie za swoje

Dajmy im nasze pieniądze
Zobaczycie – obiecuję
Spełnią każdą swoją żądzę
Bo za cudze – jak burżuje...

Przed stadionem nie zgadniecie
Czy coś Wam już się nasuwa?
Już niebawem się dowiecie
„Ktosia” będzie tam statua

Przed pomnikiem – któż tam stoi?
Są jakieś alternatywy ?
Któż się „Ktosia” bardzo boi?
....Pracownicy Perspektywy

Posąg stadion bedzie zdobił
Nagle cieć ze szmatą bieży
Ptak na "Ktosia" cosik zrobił
Pracownikom włos się jeży

Atmosfera jak w kościele
Jedni klęczą drudzy stoją
Hołdów mu oddają wiele
Tak się „Ktosia” bardzo boją

Lipny pomysł Lipski Panie
Stadion mamy już i basta
Na ten pomysł – nasze NIE
A pieniądze są dla Miasta

Krzysztof

melodia ludowa (?)

:)

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Jasne, że ludowa a wykonanie na kurpiowskiej harmonii pedałowej :D

Pozdrawiam

Krzysztof

drugi stadion??? A czemu nie. Tyle tylko, że w tym samym miejscu co obecny, tzn zróbmy ze starego drugi.Lepszy i nowocześniejszy. Jest dobra lokalizacja, przebudować, zareklamować się i inwestycja może się całkiem szybko zwrócić. Takie jest moje zdanie.

Wolałbym tor wyścigowy. Poważnie.

To glupota budowac "cos", kiedy to "cos" juz jest wybudowane.
Ponadto kto slyszal o stadionie MIEDZY BLOKAMI?

Panie Lipski - zycze wiecej madrosci w planowaniu. Nie chce Pan chyba zrobic "smietnika" z tak ladnego osiedla. Co za duzo, to nie zdrowo.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Czy to nie głupota, usytuowanie istniejącego stadionu jest wymarzonym miejscem, przeznaczmy te pieniądze na kompleksową modernizację tego obiektu, całego zaplecza - parkingi itp., łącznie z zagospodarowaniem terenów nadrzecznych.To jest dopiero wizytówka, przecież tą trasą przejeżdżają tysiące ludzi z kraju i zagranicy, może to będzie coś na zatrzymanie ich, chociażby na dzień, a i my bedziemy chętniej odwiedzać tą cześć miasta.
A w osiedlu kto się będzie tym zachwycał (no napewno sportowcy) ale są ludzie którzy potrzebują odrobinę spokoju!!!
Panie Lipski a może lotnisko?????????? (między startami a lądowaniem, można rozegrać polityczny mecz głupoty!!!)

Wika

Z tego co ja sie orientuję, ów nowy stadion między blokami nie będzie w pełni wymiarowy. Nie ma mowy o widowni, gdyż według mego wzroku (a oglądałem to miejsce ostatnio) widownia będzie tuż pod balkonami. W tym miejscy wystarczy moim zdaniem dobre szkolne boisko. Jestem za modernizacją stadionu nad Narwią oraz uporządkowaniem szkolnego stadionu przy SP 10. Kiedyś jakoś wyglądał, teraz to sodoma i gomora. A warto wykorzystać też ten obiekt, bo polożony jest w centrum ośiedla i co najwazniejsze - on też już jest. Wykorzystajmy zatem to co mamy, a nie bierzmy się za coś nowego. Dlaczego tyle piszę? Bo jak widzę czyta nas rzecznik prasowy, wiem, że to facet od sportu więc moze tak obliczy czy stadion przy SP 9 będzie odpowiednim obiektem na rozgrywanie zawodów lekkoatletycznych ? Gdzie rzucać oszczepem, młotem? Prosto w okna?

Ja również jestem zdania, że pomysł na budowę nowego stadionu przy SP9 (i PG8) nie ma najmniejszego sensu. Uczę się w tym gimnzajum. Tamten stadion, jeśli kiedykolwiek by powstał, byłby chyba niewymiarowy. Za szkołą jest miejsce co najwyżej na półtora boiska treningowego, ale nie na stadion. Trybuny musiałyby być chyba na balkonach :) Taką kupę kasy możnaby włożyć w przebudowę stadionu ŁKS. Nie jest on w najlepszym stanie, ale po kompleksowym remoncie byłby to naprawdę nowoczesny obiekt (tak mi się wydaje). Jednak pan prezes Lipski nie odda pieniędzy na przebudowę stadionu, bo nie należy on już do spółdzielni Perspektywa :P.

Brawo gimnazjalisto! Szkole przyda sie porządne boisko, ale na Boga - nie stadion! Skoro młodzież wie, że on sie tam nie zmieści (znaczy się ten stadion) to czyżby odpowiednie wladze nie wiedziały? Kiedyś znajomy opowiadał mi o wymalowaniu linii na boisku w hali (inne miasto). Wymalowano je tak, aby było "ładnie" z pominięciem przepisowych wymiarów boisk do koszykówki i piłki ręcznej. Może na tym nowym stadionie też tak bedzie - zamiast biegu na 400 m będziemy organizowali bieg na 300?

Uwazam ze Hala sportowa + skate park w ostatecznosci wystarcza!.....co za duzo to nie zdrowo jak na jedno osiedle.
Pozostale nie maja i tego......Pan Lipski molgby jakis basen wybudowac jezeli juz nie ma co zrobic z pieniedzmi.. - z pozytkiem dla mieszkancow Perspektywy...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

A ja nie zyczę sobie, aby pomysł prezesa byl realizowany (przynajmniej częściowo) z moich pieniędzy. lepiej je przeznaczyć na modernizację stadionu starego i zagospodarowanie bzregów Narwi. Gdyby w Łomży bylo kilka klubów sportowaych to może... Ta ilość imprez sportowych jaka zdarza się w Łomży można z powodzeniem realizować na stadionie miejskim. Przy okazji. Prezes chyba myli pojęcia i za bardzo nie wie co to jest stadion, jakie jest jego wyposażenie, a co to boisko. Wystarczy tam tylko kilka rzędów ławek (co za wygoda dla meneli) i wszystko. Rozgrywki całonocne będziemy mieli zapewnioną

A ja nie życzę sobie, aby pomysł prezesa byl realizowany (przynajmniej częściowo) z moich pieniędzy. lepiej je przeznaczyć na modernizację stadionu starego i zagospodarowanie bzregów Narwi. Gdyby w Łomży bylo kilka klubów sportowaych to może... Tą ilość imprez sportowych jaka zdarza się w Łomży można z powodzeniem realizować na stadionie miejskim. Przy okazji. Prezes chyba myli pojęcia i za bardzo nie wie co to jest stadion, jakie jest jego wyposażenie, a co to boisko. Wystarczy tam tylko kilka rzędów ławek (co za wygoda dla meneli) i wszystko. Rozgrywki całonocne będziemy mieli zapewnioną

No właśnie, czym jest stadion na osiedlu widzimy na przykładzie stadionu przy SP 10. Pisałem, że warto trochę w niego zainwestować, a potem, niestety, pilnować nocą tak jak pilnuje się skate parku.

Jest wiele pilniejszych zadań niż ministadion. Trzeba było od razu budowa.ć wielofunkcyjne boisko szkoły, a nie topić kasę w nieprzydatne trybuny. Ma natomiast sens zagospodarowanie stadionu i przystani, a także otwarcie warunków do inwestowania nad Narwią. To będzie z pożytkiem dla mieszkańców i wizerunku miasta. Na całym świecie nikt nie buduje stadionów pomiedzy blokami. Buduje się małe boiska, korty i miejsca niueciążliwej dla otoczenia rekreacji.

(cd)....co juz na tamtym osiedlu mamy.
W pelni popieram wypowiedz tz i innych forumowiczow. CIekawa jestem czy pan Prezes zaglada tu na forum, aby poznac zdanie mieszkancow Łomzy - nie rzadko zreszta mieszkancow Jego spoldzielni.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Władza wie lepiej co sieludowi należy, to zapewne nie zagląda. Amen

Władza tu zagląda, pytanie tylko na ile władza ma wpływ na decyzje Perspektywy. Słyszałem, że pomysł stadionu przy SP 9 popiera Czerniawski. Jeśli tak jest to się dziwię. Facet zna sie na sporcie i powinien wiedzieć, że ten stadion to rzeczywiście mini stadion i szkoda na niego pieniedzy.

Ja bym jeszcze zapytał mieszkańców okolicznych bloków czy życzą sobie takiego sąsiedztwa?
Ja mieszkam po drugiej stronie ulicy i nie chciałbym okresowego blokowania okolicznych uliczek parkującymi wszędzie samochodami, hałasu i obcych ludzi kręcących się niewiadomo po co!
Wystarczy juz, że co jakiś czas imprezy w hali skutecznie blokują moje miejsce parkingowe, a hałas z imprez odbywających się wewnątrz zakłóca mój spokój jeśli tylko otworze okno. Co będzie kiedy imprezy będą na otwartym powietrzu. Przecież mieszkańcy tego bloku przy rycerskiej będą jeszcze bardziej narażeni na hałasy niż ja (zawsze to kilkanaście metrów różnicy:) ).

A stary stadion leży w dobrym miejscu, przy przelotowej arterii miejskiej, w oddaleniu od domów i mieszkań - wystarczy tylko zmodernizować! I zapewnić dookoła infrastrukturę!

---
PGG

Szkole przydałoby się porządne boisko z elementami stadionu, a nie od razu pomnik prezesa i jak się ponoć okazuje również naszego posła.

Ktoś by pomyślał, że temat jest nowy.

:-C

Przy decyzji na budowę supermarketu prezes Lipski się nie pytał czy będzie przeszkadzała mieszkańcom to co dopiero ma się pytać w sprawie małego stadionu.Robią swoje i tyle.Takie są układy , jak trzeba to przegłosują , a nam nic do tego.Przypominam , że obowiązuje dyscyplina klubowa :)
Jeżeli jest taka wola Lipskiego to będzie i tyle!

michal

a co się rusza??? w temacie??

tylko ta wieksza połowa roku... :)

Jest w tym jakis interes SLD bo tylko ich radni chca tego na czele z posłem, czyzby kampania sie rozpoczela i na wybory bedzie oddany nowy stadion?

Pospulstwu chleba i igrzysk.
Niektórzy nawet z domu nie będą wychodzić. Bo zaraz za balkonem będą mieli "stadion", trzeba ludziom stopery do uszu zafundować, bo ogłuchną.

Panie Prezesie, czyżby kapitał polityczny się skurczył......
Ostro protestuję, przed inwestowaniem moich i innych
podatników pieniędzy na coś co w moim przekonaniu jest
nietrafione i nierozsądne. Stary stadion od lat wymaga remontu
i przez szacunek do tego obiektu niech pan zweryfikuje swoje
zapędy polityczne.......

barzb

nie mogę ,ręce mi opadają. Ludzie ratujcie - nieszczęście nas spotkało chcą wybudowac nowy stadion. Stary proszę wyremontować , piękny , ładnie położony. Wspaniałe miejsce do uprawiania sportów wszelakiej maści. I nie gadać tu głupot ,że do lekkoatletycznych imprez się nadaje. Eksperty z nie powiem czego.

A tak inaczej nie szkoda marnować uzbrojonych terenów pod budowę nowego stadionu. Społdzielnia ma dużo kasy. Panie prezydencie ani złotóweczki na ten cel proszę nie dać . Panie KOZICKI PROSZE NIE PRZYKŁADAĆ RĘKI DO TEGO POMYSŁU. ŁOMŻA MA INNE O WIELE WAŻNIEJSZE POTRZEBY.

voyager

Jeżeli nie stadion to supermarket na tym terenie..........

michal

a może wystarczy boisko szkolne - juz jest duzo zrobione, a na to totalizator tez przyznaje dotacje a nie musi byc pelnowymiarowe

Dokuczliwość tego typu obiektu dla mieszkańców osiedla będzie nie do zniesienia. Takich obiektów nie lokalizuje się między blokami. Mała i wąska uliczka lokalna Ks.Anny nie zapewni płynności ruchu. Brak miejsc parkingowych itd. Zdrowy człowiek, choćby nie wiem jak kombinował to na taki pomysł by nie wpadł.

krotka bedzie moja mowa, stary stadion trzeba remontowac.

Re5pect

Drodzy forumowicze.

Czy nie czujecie pokrętnej logiki tego przedsięwzięcia?
Przecież jak w Łomży tylko stanie piękny stadion, radni natychmiast zgłoszą miasto na organizatora kolejnych igrzysk olimpijskich (!!!)

Wszystko dla dobra i promocji miasta.

Chleba i igrzysk !!!
Pozdrawiam.
grover

Prezes i spółka czuja się pewnie jak spadające gwiazdy. Zabłysnąć krótko i zgasnąć.
Gdyby stary stadion był w pełni wykorzystany, gdyby było kilka drużyn obojetnie o jakim profilu, to rozumiałbym potrzebę budowy nowego. A stwierdzenie, że będą sie tu odbywały zawody krajowe, a nawet międzynarodowe - to marzenie ściętej głowy, chyba że w klipę lub lipę. Narew już nie wylewa tak jak kilkadziesiąt lat temu, więc gadanie o terenie zalewowym jest też trochę z sufitu. Stadionowi nad Narwią potrzebna jest modernizacja. A teren pod nowy jest już przecież wyznaczony. To co, może jeszcze wybudować jeszcze trzeci.
Szkole Nr 9 potrzebne jest wielofunkcyjne boisko i to wystarczy.
Potrzebne są pieniądze na pilne remonty sal gimnastycznych, a nie na tworzenie "stadionu".

Temat stadionu wrócił nie tylko u nas na forum. Znowu o nim mowa. Przypomnę zatem moje zdanie. Broń Boże wywalanie forsy na obiekt przy SP 9 (niewymiarowy, w środku osiedla, z trybunami na balkonach). Tam wystarczy dobre szkolne boisko, z bieżnią, rzutnią i skocznią. Takie coś nie wymaga wielkich nakładów. Modernizować trzeba stadion ŁKS, pytanie tylko do jakiego stopnia (teren zalewowy). Proszę również o usosunkowanie się do jeszcze jednego zagadnienia: co ze stadionem przy SP 10? Był fajny, niewielki, na osiedlu> Teraz niby też jest, ale w stanie skarajnej ruiny. Może tam warto trochę zainwestować?

krotko-kolejna bzdura wynikajaca z osobistych ambicyjek prezesa, reszta "popieraczy"nie ma wyjscia,wiec krzycza zgodnym chorem, stadion musi byc. Mam nadzieje, ze nie powstanie w tamtym miejscu - nawet jak znajdzie pieniadze razem z poslem MCZ. Byloby to marnotrastwo publicznych pieniedzy. Wystarczy dobre boisko.

sluchajcie po co nam taki stadion akurat w tym miejscu i tak trzeba rozbudowac ŁKS pomyslcie tez o tym ze zabierzecie miejsce do gry "perspektywie łomża" czy oni sie tu nie licza?rozbudujmy jeden stadion po co nam dwa

Autor: henryk7
Data: 15-11-03 23:40

Wróciłem po kilkumiesięcznych wojażach zagranicznych a tu się w sprawie stadionu nadal coś dzieje. Ktoś chce postawić /poprawić/ już istniejący pomnik. Ten park rozrywki przy Sp - 9 wprawdzie ładny, ale tam sie nic nie dzieje. Stoi to to. Dzieci tam szaleją bez opieki i nadzoru. Ojcowie pomysłu drżą aby nie zniszczyli pomnika, organizują patrole straży miejskiej i policji. No jakieś imprezki od święta odbywają się z udzialem p. prezesa i zaproszonych innych zaprzyjaźnionych osób i z udziałem kamer. Czy to odbywa sie tylko pod publikę która później wybiera do rady miasta i spółdzielni. Dla organizacji tylko świątecznych imprez szkoda było tyle pieniędzy pakować w ten obiekt. Pomysł był dobry tylko brakuje myśli dopinjącej całą ideę. A może tam zorganizować jakieś stałe grupy z opłacanymi instruktorami: lekkiej atletyki, koszykówki, tenisa stolowego ?dostawić więcej stołów/. Warto pomyśleć, że druga część miasta /osiedla/, za ulicą Zawadzką czeka na swoją kolej z podobnym obiektem /może z 50 m odkrytym basenem i towarzyszącą infrastrukturą/. Jakiś stadionik szkolny, ale nie olimpijski przy SP 9 warto postawić. Mają oni wprawdzie halę, ale nie mają boiska. Stary stadion nie jest w pełni wykorzystany. Nie wolno dopuścić do ruiny starego stadionu, nowy stadion w tej sytuacji to brak myślenia jakim gospodarz powinien się wykazać. Takim myśleniem powinni wykazać się ludzie wybrani przez na do rady /rajcowie miejscy/. Przypomnę mój wpis z przed kilku miesięcy.
Re: Stadion Łks
Autor: henryk
Data: 24-04-03 23:32

Słusznie, stadion warto zmodernizować /odremontować/, ale bardziej celowa byłaby modernizacja pod kątem lekkoatletycznym. Piłka nożna zawsze wzbudzała w Łomży emocje i miała wielu sympatyków. Jednak dotychczasowe doświadczenia i perspektywy pokazują, że Łomży nie stać na utrzymanie dobrej ligowej drużyny piłki nożnej. Koszta utrzymania zawodników, trenerów i innych specjalistow, obiektów, służb porządkowych na meczach, kosztów wyjazdów do odleglych miast, utrzymania systemu szkolenia zaplecza I drużyny itp. przekraczają możliwości Łomży. Aspiracje kibicow to za malo. Szkoda pompować pieniążki w sprawę, ktora z góry nie ma szans powodzenia, jeśli patrzymy na to w kategoriach sukcesu. Za te pieniążki możnaby utrzymać kilka sekcji sportów indywidualnych, dzęki ktorym w Łomży już nie raz było głośno w Polsce i w świecie. Mieliśmy i mamy b. dobre sporty indywidualne /karatecy Millera, lekkoatleci, mielśmy dobrych bokserów, ciężarowców, zapaśników, kajakarzy i wioślarzy/. To dzięki nim bylo głośno o Łomży. Nikły i chwilowy sukces piłki nożnej mógłby spowodować zanik finansowania innych sekcji sportów indywidualnych. Tak już wstecz bywało. Sekcje te reprezentowaly wysoki poziom krajowy /mistrzowie kraju/, a byli też w nich zawodnicy o znaczących sukcesach międzynarodowych. Liga okregowa, klasa A, B lub C też może dostarczyć bardzo dużo emocji, rozrywki i dobrego humoru z swoich widowisk. Często te widowiska są ciekwsze od meczów klas wyższych. A o ile mniej to kosztuje i pozwala rozwijać się /istnieć/ innym dyscyplinom.

heniek

.

henryk

henryk

ludzie nie rozumiecie całej sprawy . moim zdaniem trzeba wybudowac nowy stadion ten co juz istnieje to jes piłkarzy czyli ŁKS-u na nim sie gra w piłke nozna, a ten co maja wybudowac to stadion lekkoatletyczny taki z pierwszego zdazenie pomyslcie ze np zrobią w łomży mistrzostwa polski lub europy, a napewno beda jakies mitingi lekkoatletyczne no wiec ludzie wescie pomyslcie i powiedzcie zeby wybudowali ten stadion to naprawde dobra sprawa............ powaznie...................

oh jacie krece

ludzie żadnycb pomników głupoty

voyager

.....niech wybuduja....lks bedzie maial gdzie grac...ale nasz tebn stadion co gra lks po 8 loistopada...co gral lks- wigry to policja powiedziala ze na runde wiosenna nie wejdze a ni jeden kibic...

Jeśli niekolidowaloby to z urządzeniem terenu rekreacyjnego przy ŁS Mieszkaniowej i z modernizacją stadionu oraz jeśli udałoby się rozwiązać problemy parkingowe to warto to poprzeć ? Czy nie zablokuje to jednak środków na te pierw wymienione obiekty? Trzeba najpierw odpowiedzieć na te pytania. Bowiem obiekty rekreacyjne w Łomży powinny byc w miarę równomiernie rozmieszczone, a nie skoncentrowane tylko na jednym osiedlu. Oczyszcalnia przy stadionie nie przeszkadza, stosowane tam technologie nie powodują wyziewów odczuwanych przez bywalców obiektu, to naciągany manipulacyjnie argument. Narew od lat nie powoduje znacznych wylewów. Ewentualne uwzględnienie poprawienie tego stanu (zalewowości) niepociągnęłoby by chyba tak wielkich kosztów. Wiosenne podtopienia stadionu prawie już nie występują. Ekonomiczno gospodarskie argumenty przemawiają chyba bardziej za skierowaniem finansów na modernizacjię starego stadionu pod kątyem lekkoatletyczno - piłkarski , chyba że starczy kasy na stadion la i teren rekreacyjny ŁSM.

Zocha

Bardzo mi sie spodobały te mitingi i mistrzostwa europy. Tylko ten stadion będize w 8, miedzy blokami, bo normalnie nie wejdzie. Chyba że , jak to pan Prezes L. powiedział na radzie, że zburzy jeden blok i wejdzie. Teraz pytanie który blok do wyburzenia. A jeśli tak to dokąd się mają wynieśc ci mieszkający tam ludzie? Bo nie wiem gdzie stoi zastępczy blok.

nie troszeczke zle mowisz powiem ci tak powazxnie sam chodzilem z trenerem i jest tam wystarczajaco duzo miejsca do wybudowania pelno wymiarowego stadionu lekkoatletycznego bez zadnego buzenia bloku i tak wogle ten stadion moze byc wybudowany za pieniadze nie ociazajace łomżynski budzet poniewaz pieniade beda pokryte przez unie pod warunkiem ze bedzie to stadion pelno wymiarowy i tylko ale podkreslam tylko lekkoatletyczny a takrze pokjryje to w czesci totolotek ludzie nie badzcie sprzciwni wybudowania tego stadionu i po trzecie :)
na tym stadionie nie bedzie zadnych bord jak nagminnie wystepuje to na stadinach piolkarskich gdyz jest to stadin krolowej sporu czyli LA

za błędy ortograficzne i inne bardzo przepraszam:)

oh jacie krece

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org