piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Irytujące reklamy

4lomza.pl coraz bardziej upodabnia się do choinki bożonarodzeniowej.
Popupy otwierają się w najmniej spodziewanej chwili, ale najgorsze jest to, że reklamy we flashu potrafją skutecznie zatkać nawet w miarę szybki komputer.
Redakcji 4lomza juz nie wystarcza zwykły rotator banerów, teraz jeden baner musi wchodzić na drugi. Nie spotkałem się jeszcze z serwisem, gdzie reklamy byłyby emitowane także na forum! Trochę umiaru ;/

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Irytujące reklamy

fakt !
I czasem jeszcze irytujące twarze Gwiazd !
:))))))))))))))))

>>Trzeba było w temacie napisać że na 4lomza są Irytujące reklamy to by zauważyli .

>>Napewno za te reklamy sporo dostają ,no wiecie za strone też sie płaci a jak się ma wiecej reklam to wiec piniedzy na wakacje :)

>>Kiedyś jak nie miałem internetu tylko w kafejce siedziałem to mało było reklam wogóle nie było tylko 2 banery .

Dj.Pyku.Lomz@.poland

ja nie mam reklam, tylko piwo w dechę jest.

internet exploler to szatan, wyrzucić go! ;)

Nie używam IE, a screen z pokazem tych "bąbek" na stronie 4lomza, który widniał w moim pierwszym poście, jakimś cudem znikł. Jednak admini już wrócili z wakacji...

--

Proponuję mozillę (firefoxa) i adblocka. :)

Firefoz (pl): http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0.4/win32/pl-PL/Firefox%20Setup%201.0.4.exe

Adblock: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock/adblock-0.5.2.039-fx.xpi

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

No wreście znikneły dwie reklamy które się właczały przy każdym razie jak strone się otwierało teraz zostało piwo w deche i Edyta Górnik :)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Kefas a gdzie tego Adblock'a skopiować ? do jakiego pliku i jak go uruchomić ? bo nie używałem Firefoxa wiec nie wiem ja skopiowałem do pluingów ale nadal mam reklamy moze jakoś trzeba go włączyć ? podaj skazówki :)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Adblock powinien sam się instalować, gdy masz włączonego firefoxa.

żeby zobaczyć, czy masz już zainstalowanego adblocka, pobrać inne rozszerzenia etc: Pasek narzędzi -> Narzędzia -> Rozszerzenia

DZIĘKI JUSZ ZROBIONE MAM :) NO TO NIE MA REKLAM PRAWIE :)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Ja zainstalowałam sobie program antywirusowy, który blokuje reklamy (czy jak wy je tam nazywacie). Mam tylko reklamę Złotego Kura. Naprawdę jest ich tak dużo?

Oczywiście Adblock załatwia sprawę. Ja dodam jeszcze od siebie plugin Flashblock, też do Firefoxa. Dzięki niemu komputer tak się nie muli w przypadku starszych maszyn. Zamiast reklamy we flashu pokuzuje się ikonka PLAY, dzięki której zawsze możemy uruchomić zablokowaną animację.

Jeszcze co do pluginu Adblock, polecam utworzenie nastepujacych filtrów:

Chcąc się pozbyć reklam po prawej stronie, musielibyśmy utworzyć filtr dla http://www.4lomza.pl/i/*, ale tym sposobem zablokowalibyśmy wszystkie obrazki na stronie, więc najlepiej kliknąć prawym przyciskiem myszy na wybraym obrazku i wybrać z menu opcję Adblock Image. Od tej chwili możemy się cieszyć tylko naprawdę potrzebnymi informacjiami :)))

U mnie wygląda to tak: http://markac.lomza.com/public/4lomza/odfiltrowana.JPG.

--

markac a jak zrobić żeby mieć zakładki stron www na panelu jak u ciebie widnieje pod paskiem narzędzi nawigacji ?? bo też tak bym zrobił żeby łatwiej było :) bo ja mam narazie w tym miejscu Rozpocznij przygode ... i Aktualności a bym chciał zeby obok było wiecej stron :) aa i widze że markac masz windowska 98 albo taki dziwny FireFoxa masz ;)

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Mam XP, a styl okien jak w Windows 98/2000. Jestem konserwatystą :)
Cóż, wchodzisz w menu Zakładki -> Menedżer zakładek. Nowe katalogi lub strony tworzysz w istniejącej zakładce "Folder zakładek osobistych".
Lub na skróty, klikasz prawym klawiszem myszki na panel zakładek i wybierasz opcję "Nowa zakładka". To wszystko.

--

A jeszcze prościej, po prostu kliknij prawym klawiszem myszki na stronę, którą chcesz dodać do zakładek, wybierz opcję "Dodaj tę stronę do zakładek". W oknie, które się pojawi, wybierasz folder "folder zakładek osobistych" i już.

--

markac Dzięki bo ja dotej pory używałem głupiego Explorer'a i a tem Firefox to jakaś nowość . 3 Miesiące mam internet i półowe a może mniej niż półowe wiem o tym necie :) co raz nowe rzeczy :) a co stylu 98 to hehe fajnie myślałem ze używasz W.98 ja to miałem linuxa ale za dużo główkowania .

Dj.Pyku.Lomz@.poland

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org