Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Irytujące reklamy |
4lomza.pl coraz bardziej upodabnia się do choinki bożonarodzeniowej. Popupy otwierają się w najmniej spodziewanej chwili, ale najgorsze jest to, że reklamy we flashu potrafją skutecznie zatkać nawet w miarę szybki komputer. Redakcji 4lomza juz nie wystarcza zwykły rotator banerów, teraz jeden baner musi wchodzić na drugi. Nie spotkałem się jeszcze z serwisem, gdzie reklamy byłyby emitowane także na forum! Trochę umiaru ;/ -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Irytujące reklamy |
fakt ! I czasem jeszcze irytujące twarze Gwiazd ! :))))))))))))))))
|
|
>>Trzeba było w temacie napisać że na 4lomza są Irytujące reklamy to by zauważyli . >>Napewno za te reklamy sporo dostają ,no wiecie za strone też sie płaci a jak się ma wiecej reklam to wiec piniedzy na wakacje :) >>Kiedyś jak nie miałem internetu tylko w kafejce siedziałem to mało było reklam wogóle nie było tylko 2 banery . Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
ja nie mam reklam, tylko piwo w dechę jest. internet exploler to szatan, wyrzucić go! ;)
|
|
Nie używam IE, a screen z pokazem tych "bąbek" na stronie 4lomza, który widniał w moim pierwszym poście, jakimś cudem znikł. Jednak admini już wrócili z wakacji... -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Proponuję mozillę (firefoxa) i adblocka. :) Firefoz (pl): http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.0.4/win32/pl-PL/Firefox%20Setup%201.0.4.exe Adblock: http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/adblock/adblock-0.5.2.039-fx.xpi _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
No wreście znikneły dwie reklamy które się właczały przy każdym razie jak strone się otwierało teraz zostało piwo w deche i Edyta Górnik :) Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Kefas a gdzie tego Adblock'a skopiować ? do jakiego pliku i jak go uruchomić ? bo nie używałem Firefoxa wiec nie wiem ja skopiowałem do pluingów ale nadal mam reklamy moze jakoś trzeba go włączyć ? podaj skazówki :) Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Adblock powinien sam się instalować, gdy masz włączonego firefoxa. żeby zobaczyć, czy masz już zainstalowanego adblocka, pobrać inne rozszerzenia etc: Pasek narzędzi -> Narzędzia -> Rozszerzenia
|
|
DZIĘKI JUSZ ZROBIONE MAM :) NO TO NIE MA REKLAM PRAWIE :) Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Ja zainstalowałam sobie program antywirusowy, który blokuje reklamy (czy jak wy je tam nazywacie). Mam tylko reklamę Złotego Kura. Naprawdę jest ich tak dużo?
|
|
Oczywiście Adblock załatwia sprawę. Ja dodam jeszcze od siebie plugin Flashblock, też do Firefoxa. Dzięki niemu komputer tak się nie muli w przypadku starszych maszyn. Zamiast reklamy we flashu pokuzuje się ikonka PLAY, dzięki której zawsze możemy uruchomić zablokowaną animację. Jeszcze co do pluginu Adblock, polecam utworzenie nastepujacych filtrów: Chcąc się pozbyć reklam po prawej stronie, musielibyśmy utworzyć filtr dla http://www.4lomza.pl/i/*, ale tym sposobem zablokowalibyśmy wszystkie obrazki na stronie, więc najlepiej kliknąć prawym przyciskiem myszy na wybraym obrazku i wybrać z menu opcję Adblock Image. Od tej chwili możemy się cieszyć tylko naprawdę potrzebnymi informacjiami :))) U mnie wygląda to tak: http://markac.lomza.com/public/4lomza/odfiltrowana.JPG. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
markac a jak zrobić żeby mieć zakładki stron www na panelu jak u ciebie widnieje pod paskiem narzędzi nawigacji ?? bo też tak bym zrobił żeby łatwiej było :) bo ja mam narazie w tym miejscu Rozpocznij przygode ... i Aktualności a bym chciał zeby obok było wiecej stron :) aa i widze że markac masz windowska 98 albo taki dziwny FireFoxa masz ;) Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Mam XP, a styl okien jak w Windows 98/2000. Jestem konserwatystą :) Cóż, wchodzisz w menu Zakładki -> Menedżer zakładek. Nowe katalogi lub strony tworzysz w istniejącej zakładce "Folder zakładek osobistych". Lub na skróty, klikasz prawym klawiszem myszki na panel zakładek i wybierasz opcję "Nowa zakładka". To wszystko. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
A jeszcze prościej, po prostu kliknij prawym klawiszem myszki na stronę, którą chcesz dodać do zakładek, wybierz opcję "Dodaj tę stronę do zakładek". W oknie, które się pojawi, wybierasz folder "folder zakładek osobistych" i już. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
markac Dzięki bo ja dotej pory używałem głupiego Explorer'a i a tem Firefox to jakaś nowość . 3 Miesiące mam internet i półowe a może mniej niż półowe wiem o tym necie :) co raz nowe rzeczy :) a co stylu 98 to hehe fajnie myślałem ze używasz W.98 ja to miałem linuxa ale za dużo główkowania . Dj.Pyku.Lomz@.poland
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |