piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tańszy przejazd czerwoniakiem

Tańszy przejazd "czerwoniakiem" na krótszym dystTańszy przejazd "czerwoniakiem" na krótszym dystansie - taką możliwość stwarza wprowadzenie do komunikacji miejskiej biletu elektronicznego. MPK planuje najpierw wprowadzić bilet okresowy tzw. miesięczny a później pozostałe bilety
Taki bilet ma formę plastikowej karty płatniczej, której konto można doładowywać, a niższe opłaty za dystans jednego, dwóch przystanków mogłyby zniechęcać do jazdy "na gapę" -
Bilet elektroniczny to tylko część nowości dotyczących łomżyńskich MPK-ów. Na ulice miasta już w kwietniu wyjadą 22 nowe autobusy w barwach MPK Łomża.
Wypowiedz podczas testów z Listopada 2009

Pełny odlot – mówi 20-letni pasażer MPK. - dobre wyposażenie system informacji głosowej, dźwięk ostrzegawczy przed zamknięciem drzwi wygodne siedzenia dobre kasowniki lepsze bezpieczeństwo pasażerów kamery zewnętrzne . Bym chciał żeby ta firma wygrała przetarg w naszym mieście i żeby te autobusy się pojawiły. Bardzo mnie cieszy, że pełno w środku jest różnych uchwytów dla pasażerów, którzy jadą na stojąco. Idealne wykończenia, nigdzie nie widać tandety. No i cichutka praca silnika, można swobodnie rozmawiać z kolegami podczas jazdy.
Marzenie łomżyńskiego pasażera się spełniło i się doczeka scanii.

MPK obecnie przewozi ok. 7,5 mln pasażerów rocznie. W czasach świetności, gdy w Łomży były wielkie zakłady, nawet ponad 21 mln pasażerów.  Dziś pasażerami miejskiego przewoźnika są przede wszystkim dzieci i młodzież szkolna. MPK liczy że to się zmieni gdy w Łomży powstaną wreszcie wielkie galerie handlowe, do których ma nadzieję wozić klientów. m.i.n Narew i Veneda
Pisać komentarze

Klub MPK Łomża

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tańszy przejazd czerwoniakiem

Tak akurat !!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakie dzieci ?
Jaka młodzież szkolna????
A ja to co od macochy ???

Stary jestem i też jeżdżę !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Ze dwa lata temu porównywałem koszt dojazdu do pracy MPK i własnym samochodem. Niestety nie pamiętam ile wtedy kosztował bilet miesięczny ale na dystansie 6km dziennie (tam i z powrotem) taniej mi wyszło samochodem (terenówka 2.8 TD więc mało nie pali).

leszku turbo klekot duzo nie pali .

Powiem Ci Leszek, że albo nie umiesz liczyć, albo Twój samochód pali 3 litry na 100 km.

6x2x20 (tyle dni pracujących w miesiącu - założenie) = 240 km
Twój samochód (pewnie Isuzu Tropper) w mieście swobodnie spali 10 litrów/100 km.

Daje nam to 24 litry x 4,50 = 108 zł (to i tak łagodne założenia, dochodzi zużycie części na naszych łomżyńskich drogach itd.)

Bilet na wszystkie linie to max koszt 80 zł.

pisać

Klub MPK Łomża

NIE MA OPIERDALAN!A SIĘ !!

najtanszy to KARNET POLROCZNY NIEWIDICZNY I KWARTALNY NIEWIDZIALNY

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org