Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tańszy przejazd czerwoniakiem |
Tańszy przejazd "czerwoniakiem" na krótszym dystTańszy przejazd "czerwoniakiem" na krótszym dystansie - taką możliwość stwarza wprowadzenie do komunikacji miejskiej biletu elektronicznego. MPK planuje najpierw wprowadzić bilet okresowy tzw. miesięczny a później pozostałe bilety Taki bilet ma formę plastikowej karty płatniczej, której konto można doładowywać, a niższe opłaty za dystans jednego, dwóch przystanków mogłyby zniechęcać do jazdy "na gapę" - Bilet elektroniczny to tylko część nowości dotyczących łomżyńskich MPK-ów. Na ulice miasta już w kwietniu wyjadą 22 nowe autobusy w barwach MPK Łomża. Wypowiedz podczas testów z Listopada 2009 Pełny odlot – mówi 20-letni pasażer MPK. - dobre wyposażenie system informacji głosowej, dźwięk ostrzegawczy przed zamknięciem drzwi wygodne siedzenia dobre kasowniki lepsze bezpieczeństwo pasażerów kamery zewnętrzne . Bym chciał żeby ta firma wygrała przetarg w naszym mieście i żeby te autobusy się pojawiły. Bardzo mnie cieszy, że pełno w środku jest różnych uchwytów dla pasażerów, którzy jadą na stojąco. Idealne wykończenia, nigdzie nie widać tandety. No i cichutka praca silnika, można swobodnie rozmawiać z kolegami podczas jazdy. Marzenie łomżyńskiego pasażera się spełniło i się doczeka scanii. MPK obecnie przewozi ok. 7,5 mln pasażerów rocznie. W czasach świetności, gdy w Łomży były wielkie zakłady, nawet ponad 21 mln pasażerów. Dziś pasażerami miejskiego przewoźnika są przede wszystkim dzieci i młodzież szkolna. MPK liczy że to się zmieni gdy w Łomży powstaną wreszcie wielkie galerie handlowe, do których ma nadzieję wozić klientów. m.i.n Narew i Veneda Pisać komentarze Klub MPK Łomża
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tańszy przejazd czerwoniakiem |
Tak akurat !!!!!!!!!!!!!!!!! Jakie dzieci ? Jaka młodzież szkolna???? A ja to co od macochy ??? Stary jestem i też jeżdżę !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Ze dwa lata temu porównywałem koszt dojazdu do pracy MPK i własnym samochodem. Niestety nie pamiętam ile wtedy kosztował bilet miesięczny ale na dystansie 6km dziennie (tam i z powrotem) taniej mi wyszło samochodem (terenówka 2.8 TD więc mało nie pali).
|
|
leszku turbo klekot duzo nie pali .
|
|
Powiem Ci Leszek, że albo nie umiesz liczyć, albo Twój samochód pali 3 litry na 100 km. 6x2x20 (tyle dni pracujących w miesiącu - założenie) = 240 km Twój samochód (pewnie Isuzu Tropper) w mieście swobodnie spali 10 litrów/100 km. Daje nam to 24 litry x 4,50 = 108 zł (to i tak łagodne założenia, dochodzi zużycie części na naszych łomżyńskich drogach itd.) Bilet na wszystkie linie to max koszt 80 zł.
|
|
pisać Klub MPK Łomża
|
|
NIE MA OPIERDALAN!A SIĘ !!
|