Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stacja kontroli pojazdów |
Którą stację kontroli polecacie? Chodzi o nieproblematyczne podejście do 15 letniego samochodu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stacja kontroli pojazdów |
Teraz to na każdej stacji mało co Ci do du...y nie wejdą ,abyś tylko przyjechał. Nawet płyn do spryskiwaczy dostaniesz.Wyjątek to PKS.Tam jeszcze panuję głęboka komuna.
|
|
No właśnie nie chce, żeby mi do dupy wchodzili (a raczej mojemu Oplowi). Ja tam wymagającym klientem nie jestem - wystarczy mi stępel w dowodzie.
|
|
A jesli chcesz być pierwszym klientem w tym roku to jedz na stację w Piątnicy w kierunku Białegostoku po lewej ,albo jedz w kierunku Ostrołeki na wysokośći Kupisk.Specjalnie jak jadę zawsze zwracam uwagę czy koś do nich przyjechał.Jeszcze nigdy nikogo nie widziałem.Powinni powirać Cię chlebem i solą;)
|
|
Reasumując - nie musisz nigdzie wozić tego Opla.Wystarczy sam dowód ,a w nim 100zł.
|
|
a póżniej,samochody same się rozpadają na drodze i stwarzają zagrożenie dla innych,taką padline to na zlom ,a diagnostę ktory zrobi przeglad do paki,nie ma co sie dziwic ze mamy duzo wypadkow,jak co dtugie padlo ma fikcyjne badania
|
|
pewnie za rok jak Twói Ford skończy 15 lat zmienisz zdanie;)
|
|
Się poprawie,bo zaraz mi tu dadzą (Twój)
|
|
maly- moj nick nie ma nic wspolnego z autem jakim jezdzę, ale zastanow się nad tematem, co by bylo jak ktos ,kto ma auto niesprawne,z fikcyjnymi badaniami przejechal Ci kogos bliskiego ,tylko dlatego,ze mial niesprawne chamulce i łyse opony,moze wtedy bys zmienil zdanie, nie wazne ile ma auto ,moze miec i 30 lat jak jest utrzymane i badania solidne to ok,
|
|
No wtedy za te CHAMULCE bym się zdenerwował,ale tak poważnie to masz rację.
|
|
no tak hamulce hehe,
|
|
WITAM TO GDZIE ZA TO STÓWKĘ TAK PODBIJAJĄ ????? BO PRÓBOWAŁEM W PARU STACJACH ZAŁATWIĆ PRZEGLĄD TO CHCIANO OD MNIE PONAD 160 ZŁ I JAKIŚ PAPIERÓW OD GAZU I SAMOCHÓD.
|
|
Z gazem zawsze jest drożej.
|
|
A O CO CHODZI Z TYMI PAPIERAMI OD GAZU??????????? NIGDY NIKT NIE CHCIAŁ ODEMNIE PAPIERÓW NA GAZ.
|
|
Jak to czytam to żałość mnie bierze że stać was na samochody a nie stać was na utrzymanie ich w przyzwoitym stanie i tak aby przegląd przeszły bez problemu, tak że popieram opinię << fordeo >> i naprawdę dawno powinni pozamykać te stacje które podbijają dowody bez kontroli
|
|
A ja czekam aż powsadzają wszystkich diagnostów pocztowców i wrócą czasy kiedy przed stacjami stały kolejki czyściutkich samochodów i każdy kmiotowaty właściciel będzie trząsł portami czy dopuszczą mu samochód do ruchu czy nie. Niestety tak jak napisał ,,mały" narazie diagności włażą klientom w dupę bez mydła a najwiecej na stacjach prywatnych bo w państwówkach nie mają ciśnienia na ilość i mogą sobie pozwolić żeby przegonić pajaców którzy przyjeżdżają paździerzami albo tylko z dowodem.
|
|
mały w piątnicy na tej stacji nie puszczą tak lekko,wiem bo robiłem przegląd jednego auta na jesieni a drugiego w grudniu,diagnosta sprawdzał niemal wszystko co się dało,ja nie narzekam i nie martwię się czy mi podbije czy nie bo moje 20-letnie auto jest w sto razy lepszym stanie niż wasze 15-latki,diagnosta nie miał nawet jednej negatywnej uwagi. Trzeba pamiętać że samochód to inwestycja a na eksploatacji się nie oszczędza,nie ważne ile lat ma auto.Jak nie stać to nie kupować i nie jeździć, po co potem beczeć.
|
|
fordeo - stan techniczny samochodu nie ma praktyczne żadnego wpływu na ilość wypadków. Jedynie 0,2% wypadków to skutek złego stanu technicznego (wg policyjnych statystyk) i z tego promila ogromna większość dotyczy maszyn rolniczych - np jak uderzysz w nieoświetloną przyczepę to powodem będzie jej zły stan techniczny - brak świateł. Przegląd to złodziejstwo w biały dzień. Płacisz 160 za stempel.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |