sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zasięg w orange

Czy ktoś z was miał wczoraj lub dziś problem z zasięgiem w orange?
Chodzi o to że koma wskazuje pełny zasięg a wiadomości przychodzą z opóźnieniem, a trafić w dobry moment żeby wysłać smsa to cud. Jak próbuję dzwonić to pojawia się komunikat "błąd połączenia" lub "poza zasięgiem sieci".
W dwóch różnych telefonach jest ten sam problem, więc to raczej wina operatora.
Jakies pomysły?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zasięg w orange

tez tak mam ale jakis czas temu tez tak bylo i pojawia sie to coraz czesciej..

ja już zmienilem orange na inna sieć i nie mam takich problemów :)

Stary temat

Nie zmienia to faktu, że to naj-lepsza, naj-większa i naj-tańsza dla klienta sieć komórkowa.

nie dywagując - mam odmienne zdanie, wreszcie rachunki za telefon mnie nie zaskakują po zmianie z orange na ..

Ja osobiście mam taki problem, że zdarza mi się, że podczas rozmowy rozmówce słyszę raz głośniej, raz ciszej, znów raz głośniej i raz ciszej, i tak na zmianę...

http://www.auto-przekroj.pl - motoryzacyjny portal łomżyński. Zapraszam ;)

ja problem z orange to mam juz od jakiegos czasu ;/smsy normalnie wysyla , ale zeby do kogos sie dodzwonic?! porażka . . . ;/

Jest problem z nadajnikiem. Była o tym już mowa. W salonie powiedziano mi ze do końca roku ma to zniknąć. Poczekamy zobaczymy.

Autor: PleasurmexC18 (---.139.184.11.introlan.pl)
Data: 19-12-10 23:59

ja już zmienilem orange na inna sieć i nie mam takich problemów :)

pleasurmex a na jaką zmieniłeś??

Ja już niedługo, jeszcze pół roczku i baj, baj - cała rodzina:).

Poza tym orange zmieniło regulamin i można jakoś tak do stycznia wypowiedzieć umowę. Najgorsza wg mnie sieć. Klientów mają gdzieś - takie są moje doświadczenia z tą firmą.

Mam codziennie taki sam problem od kilkunastu tygodni. Orange tłumaczy, że "zbyt wiele osób dzwoni jednocześnie i stacje BTS nie są w stanie obsłużyć tylu rozmów" (!!!). Mój pomysł? Zasypuję ich reklamacjami. Codziennie składam nową, z nowym numerem reklamacji. Na razie otrzymałem 20% rabatu na abonament. Zobaczymy co będzie dalej. Obiecują częściową poprawę na koniec marca 2011, a zupełne rozwiązanie problemu w listopadzie 2011 (!!!).

zygzak

u mnie natomiast pojawia sie tez taki problem, ze ktos do mnie dzwoni i mi sie nie wyswietla polaczenie i odwrotnie. A teraz to juz wogole przegieli pale, zniknal mi dzwonek z kom, wiec zamowilam z wapstera drugi i nie moge pobrac, bo nie laczy internet. Bylam w Orange zrobili mi wszystkie konfiguracje i recznie i automatycznie i nic...dalej internetu niemam. Co z tym zrobic?

A u mnie wszystko spoko smsy dochodzą ,dzwonić mogę i nie mam problemu a zasięg mam full , to zależy jeszcze nie w każdej gminie jest 100% zasieg :D

Autor: zygzak (---.adsl.inetia.pl)
Data: 20-12-10 09:23

Mam codziennie taki sam problem od kilkunastu tygodni. Orange tłumaczy, że "zbyt wiele osób dzwoni jednocześnie i stacje BTS nie są w stanie obsłużyć tylu rozmów" (!!!). Mój pomysł? Zasypuję ich reklamacjami. Codziennie składam nową, z nowym numerem reklamacji. Na razie otrzymałem 20% rabatu na abonament.

A co pisałeś w reklamacjach?:)
Mi ostatnio kazali zmienić ustawienia w telefonie z 3G na GSM
Tk poza tym to stara spiewka, że to sieć mobilna i tkie tam. Traktują klienta jak intruza, ja też piszę reklamacje, może nie tak czesto, ale piszę;)

tzn? umowa bedzie trwac jeszcze np pol roku a ja dzis ide i z niej rezygnuje? napewno nie za darmo :)

Mnie także próbowali "zmusić", abym szukał problemu w swoim telefonie, a nie u nich. Kilka podpowiedzi:

1. Konkretne stwierdzenie, że chcesz złożyc reklamację (reklamację, a nie zapytanie do działu technicznego o brak możliwości połączeń!!!)
2. Nie trzeba wyjaśniać dlaczego chcesz złożyc reklamację. Chcesz i już.
3. Podczas składania reklamacji trzeba zaznaczyć, że oczekujesz rekompensaty finansowej za brak możliwości właściwego korzystania z telefonu.
4. Prosić o podanie i zapisać numer reklamacji.

Im więcej osób będzie składało reklamacje i dopominało się rekompensat, to większa szansa, że coś z tym zaczną robić.
Zmiana sieci jest tylko pozornie prosta. Trzeba oddać tzw. ulgi (czyli np. różnicę ceny telefonu, gdy otrzymałeś za 1 zł i chcesz zerwać wcześniej umowę).

zygzak

Witam, mam podobne problemy jak autor, tyle że już od kilku miesięcy, ... wobec tego w tamtym tygodniu złożyłem reklamację i zażądałem rekompensaty.

pozdrawiam

Autor: Pan F (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 20-12-10 10:31

tzn? umowa bedzie trwac jeszcze np pol roku a ja dzis ide i z niej rezygnuje? napewno nie za darmo :)

Dzwonisz do nich i pytasz o to ile bedziesz musiał zapłacić za telefon. Oni ci wyliczą tę kwotę za telefon o ile brałeś pozostałą za te poł roku. Gdy nie brałes telefnu w promocji nie mają chyba prawa żadnej kary nakładać, bo korzystasz ze zmiany regulaminu. Tylko tu o ten promocyjny zakup telefonu chodzi.

z tym ORANGE cały czas jest problem.
Mój telefon wyswietla mi takie komunikaty:
- błąd połączenia ??????????
- brak zasięgu ????????????
- połączenie odrzucone ????

i dupppa zimna!

Zmienię operatora i Wam to samo mówię.

aha dzieki za info ;)

Jeżeli zmiana regulaminu jest spowodowana zmianą obowiązującego prawa telekomunikacyjnego, operator może, i nałoży karę umowną na klienta.

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Ale nie jest. W ubiegłym miesiącu orange wysyłało z rachunkiem informację o zmianie regulaminu ( nie z powodu VAT), i była informacja o tym, że do któregoś tam stycznia w związku z tym można wypowiedzieć umowę.

ja mam Playjuz kilka lat nie ma problemu a zasieg lepszy od wszystkich razem a mialem juz wszystko no ale orange to naprawde porazka nie rozumiem czemu tyle ludzi ma go nawet era lepsza

http://biznes.onet.pl/wielki-komorkowy-przekret,18568,4086549,1,prasa-detal

mam do czynienia z telefonami z orange i ery, oba w abonamencie (prywatny i słuzbowy) i nie widze róznicy w użytkowaniu. Era tez ma problemy z zasiegiem, czesto zdarza sie, ze w trakcie rozmowy w sieci Era nagle zostaje przerwane połączenie lub nie slychac rozmówcy. nie wiem jak w innych sieciach, ale fakt faktem denerwujące są sytuacje, gdy ma się ważną sprawę do załatwienia, a nie można się połączyć. Poza tym orange ma lepszy zasięg (sprawdzone w lesie:) ).

potwierdzam wypowiedzi poprzednikow, w orange ciagle jakies problemy, zmienilem na innego operatora,teraz mam za darmo do wszystkich w sieci a do innych sieci 350 min w abonamencie 50zeta

non stop
ot o dobrze
haahha
darmocha

miałam tak przez jakiś miesiąc, zdenerwowałam się i numer z ery kupiłam, bo szkoda nerwów dla zasięgu orange mi było

W ogóle orange to jakoś ostatnio schodzi na psy.. kupuje się pakiety na "darmowe połączenia" w orange wańne miesiąc a ostatnio po dwóch dniach przyszedł mi sms że pakiet wygasł ( czy coś w tym rodzaju - ale sens ten sam ).. byłam w salonie naprzeciwko Kontaktów i tam mnóstwo ludzi zgłasza podobne problemy lub jeszcze dziwniejsze..to nie do pomyślenia..

wiedza ze orange to najgorsza siec i wchodza w ten układ ludzie co z wami sie dzieje

orange łączy się z erą zasieg będzie teraz zaje... a jak narazie u mnie lipa z zasięgiem nie raz przychodzą smsy po 5 godzinach

Andre695 ja nie wiedziałam że orange to najgorsza sieć - od Ciebie się dopiero o tym dowiaduję..fakt że zaczynają się robić problemy z korzystaniem..ja jestem zawiązana z nimi umową jak na razie a później się zobaczy, jak tak dalej będzie to podziękuję za usługi..

jak mieszkacie na jakims zadupiu, to nie dziala

orandz to banda złodziei, lepiej przejść do pleja, tam przynajmniej nie trzeba ładować co miesiąc pod przymusem zabrania twoich dzięgów

W odpowiedzi na moją reklamację poinformowano mnie, że zepsuty jest nadajnik w Łomży a jego naprawa potrwa najmniej pół roku (czytaj: wieki..). I że przysługuje mi prawo zerwania umowy. Hm.

Dup@ jasia ,wcale żaden nadajnik kłamią w żywe oczy ,to samo jest w Augustowie a nie możliwe że nadajnik z Łomży jest odpowiedzialny za Augustów itd. tam też nie ma zasięgu itd. ja do tej pory nie miałem problemu z nimi a mnie nic nie trzyma bo mam numer u nich na kartę którą doładowuję za 10 zł miesięcznie na smsy :) ale dziś to wogole jakieś jaja nie dochodzą smsy nie mogę zadzwonić i odziwo że ich strona też nie działa :) poprostu padli na ryj i tyle a chciałem brać zetafona u nich ;D

no wlasnie play jedyna siec na karte co wystarczy raz na rok kupic karte , sam osobiscie mam abonament 59zl i 450 min do wszystkich i do play zadnych ograniczen kiedy i ile chcesz mozna dzwonic i nawet 1gr nie kosztuje

proste, plej jest najlepszy

Jak zadzwonicie do biura to się dowiecie. Padły jakieś nadajniki w naszych okolicach i na razie trzeba czekać na ich naprawa. Jak zapytałem do kiedy usterka będzie zlikwidowana odpowiedzieli ""do końca przyszłego roku "" ha ha .
Ja już do play na mix przeszedłem 30 zł miesięcznie i za 240 zł dostałem soniaka x8 Ł

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org