Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Silnik Audi 2.6 V6 - problem |
Witam. Autko nie pracuje na jednym cylindrze. Czasami chodzi dobrze. Świece nowe, przewody też i cewka zapłonowa. Nic nie pomogło. Przekładałem tez moduł zapłonowy ale nie wiem czy był on sprawny. Czy ktoś ma audi z takim silnikiem? Potrzebuję dobry moduł zapłonowy żeby sprawdzić czy ten mój jest dobry czy uszkodzony? Znacie jakiegoś DOBREGO fachowca od tych silników?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Silnik Audi 2.6 V6 - problem |
a iskrę masz?? na tej świecy od niedziałającego cylindra???
|
|
A jesteś BL czy BLM ? Na tym forum to ważne, w zależności od tej odpowiedzi otrzymasz poradę lub naganę. [żart] http://www.rmfon.pl/play,38 "Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."
|
|
Zajedż kolego na plac WZGS do auto naprawy Marka Kacperskiego.Dobry Mechanik za mała kasę znajdzie usterkę i jak naprawi.Polecam tego mechanika.
|
|
@marcinek223 Naprawdę taki dobry ten mechanik na WZGS? Pytam bo już byłem w kilku miejscach u "dobrych" fachowców i nikt mi nie pomógł. Nikomu się nie chciało nawet zrobić pomiarów żadnych. Możliwe, że to poprostu jakiś kabelek nie łączy. Jednak to wymaga naprawdę solidnego gościa żeby postawił trafną diagnozę tej usterki.
|
|
a wtrysk sprawdzales modul kosztuje 300 zl
|
|
Wtrysku nie sprawdzałem. Po podłączeniu do kompa nie pokazuje żadnych błędów. Wiem że moduł jest drogi. Do tego silnika z 500zł. Dlatego chciałbym podłączyć jakiś działający od kogoś żeby go sprawdzić. Nie chce kupowac nowego w ciemno bo może sie okazać że to nie moduł zapłonowy.
|
|
komputer nic ci nie wykarze bo wtrysk jest mechaniczny jezdzisz na bezynie czy na gazie zasadnicze pytanie
|
|
a tak sie jescze zapytam miezyles cisnienie w tym garze co ci tak szwankuje moze ci sie zawor wypalil
|
|
jak podejrzewasz moduł to sprawdz czy jest iskra, bo jak nie chodzi na 1 cylindrze to możliwe są3 drogi: zapłon (iskra), wtrysk, brak kompresji.
|
|
KRZYCHUFOX to jest b.dobry mechanik.Ja zawsze jade do niego jak mam problem z samochodem i jest bardzo dobry.Jak pojedziesz do niego ,on na pewno to zdiagnozuje i będziesz mile zaskoczony ile będziesz musiał zapłacic.POLECAM
|
|
a jeśli chodzi o moduł, to on ma dużo części zamiennych także na pewno pomoze.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |