niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
karczma Rogiński

Witajcie. Był ktoś moze na weselu w domu weselnym Roginski w Zabielu? Jak wyglada sytuacja z jedzeniem, bo menu maja bardzo duze, jest z czego wybierac, a jak z jakościa?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: karczma Rogiński

sfietna jakosc niskie ceny

Byłam . Super wesele . Jedzenie pyszne . Fajne, urządzone z pomysłem wnętrza .

dzięki jasiu:)

Oglądałam salę i jest bardzo ładnie urzadzona, ale na weselu raczej wazniejsze jest jedzenie niz przepiekny wyglad sali, w pewnym stopniu to tez sie liczy ale na 1 miejscu stawiam na jakosc jedzenia:) ale juz 1 pozytywna opinia jest:)

to chyba po znajomosci miales te ceny

jeztem gwiazdom wjenc logiczne rze vipem bylem

Ja miałem być przyjemnośc tam na dwóch weselach, jedzenie na plus pod względem jakości i ilości, sam lokal też ma fajny klimat, tzn jedna sala taneczna ze stołami, a obok karczma ze "stołem wiejskim" i regionalnym przekąsami ;)

ja rwnież uważam że jedzenie jest na plus,a jeszcze większym plusem jest karczma która jest obok gdzie można pójść i spkojnie porozmawiać

akapulko12

dziękuję za pomoc:) zdecyduję się raczej:)

podejrzewam ze stoliki sa wolne i nie nalezy zamawiac miejsca?

Też byłem i zdecydowanie polecam.

jak wygląda "obejście" karczmy rogiński? chodzi mi o usytuowanie niestety w galerii są jedynie zamieszczone zdjęcia sali

Byłam tam na weselu.Jedzenie bardzo dobre.

Może być, wszystko ok. Było bardzo wesoło i świetny zespół (byłam na stypie)

jedzenie ok, ale nie rarytas, wszystko w miarę schludne,tylk0 te "obejście".....,niedaleko obora......... na zewnątrz od czasu do czasu zalatuje krowianą.....
na mnie dobre wrażenie wywarła karczma - swojskie jedzenie - szwedzki stół, można w spokoju usiąść, porozmawiać, pan Rogiński miły facet, nalewa osobiście samogon dla "szukających mocnych wrażeń"!!

Ich bin fur Berlin...

Oprócz karczmy Rogiński jest jeszcze 2 km wcześniej drugi lokal, dwór Rogiński. Bracia prowadzący taki sam biznes. Znalazłem linki do obydwu lokali.

http://www.karczmaroginski.pl/

http://dworroginski.pl/

jestem rozczarowana, karczma Roginski powinna byc zburzona rowniutko z ziemi, nie jestem wstanie opisac jak jestem rozczarowana,

Autor: szczebiotka (---.w92-128.abo.wanadoo.fr)
Data: 24-11-10 21:55

jestem rozczarowana, karczma Roginski powinna byc zburzona rowniutko z ziemi, nie jestem wstanie opisac jak jestem rozczarowana,

Dlaczego jestes rozczarowana przedstaw mi swoja dokladną opinię na temat tego lokalu.Zastanawiam się nad zrobieniem tam wesela

m

N APOGRZEby sie nadaje

szczebioty sie nie bioerze na powaznie ludzie, druga michalina ktora prbuje jej dorownac ale jej nie wychodzi

lauracrow1 zapomniał(a) dodać, że oczywiście głupotą

karczma Roginski. Zabielaki to koty za wasze opinie mozna zostac podrapany

http://www.youtube.com/watch?v=WZh_SsulsiQ&feature=related
ta muzyka dobiega z daleka ale nia z karczmy

7angelfree słuszna uwaga.
Byłem na weselu w Dworze Rogiński.Jedzenie słabe.Obsługa słaba(być może ,że było to jedne z pierwszych wesel).Pomieszczenie z świeżyzną,samogonką i zimnym piwkem chyba jedyne co im się udało.

Karczma Rogiński według ostatnich plotek bardzo zaniżyła loty.
Osobiście nigdy tam nie byłem więc nie skomentuje.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Graliśmy tam kilka razy ok fajna salka pyszne jedzonko i idzie się dogadać z szefem polecam.

Po 20 kieliszkach wszystko mi sie podoba jedzenie bylem tu i tam standart. schabowy rozklepany wiecej bulki tartej niz miesa.Standart bylem w tam tym roku w kiepskim tanim hotelu to samo jadlem.To samo ceny duze a jedzenie kiepskie.

A jak poza weselem? tzn = bierę dziewoje na weekend i co. jak strawa jak zabawa jak obesługa

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

Legendarny Obywatel
ODRADZAM KOTY JAK SIE NA PIJA BEDA DO PANNY SIE PRZYSTAWIAC. ZNAM KILKU I CO Z TEGO.MORDA NIE SZKLANKA ALE KLAWIATURE WOLE MIEC CALO.DZISIAJ POJECE SOLO NIE ISTNIEJE.WIOCHA SIE ZLECI I JESZCZE PANNE NARAZISZ. ALE JA MOWIE O GODZINACH WIECZORNYCH.

Dzięki za info na poziomie. Trzeba uznać wyższość tłumu i nie narażać się na nieprzyjemności. W takim razie skreślam lokal z listy.Nawet oczekujących !

http://www.rmfon.pl/play,38
"Polityka to sztuka zdobywania glosow biednych i pieniedzy bogatych w zamian za obietnice ochrony jednych przed drugimi."

7angelfree
Bez przesady aż tak źle z tymi kotami nie jest.W tych czasach już nie ma solo.Czy to w Łomży ,czy Warszawie.

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Ja bylam tam na weselu i bylo bardzo fajnie jedzonko pierwsza klasa ciekawy klimat i dobra obsluga.Wspominam te miejsce baaaardzo pozytywnie dlatego chetnie tam wracam zeby zjesc dobry obiadek czy spokojnie porozmawiac w gronie przyjaciol.Polecam lokal i mam o nim jak najlepsza opinie dlatego takze uwazam ze nie nalezy brac powyzszych niektorych uwag powaznie.Pozdrawiam krytyków:P

m

Tak madlene88 jest jedyną poważną opinią.

Jak ktoś już wcześniej wspomniał w Zabielu są dwie takie sale i podobnie się nazywają, w nazwie jednej jest Karczma a w drugiej Dwór. O której konkretnie piszecie?

madlene88 możesz wyrazić swoja opinie co do tego jak wygląda sytuacja tej sali na zewnątrz, czy jest gdzie posiedzieć, czy jest ładnie?

W Zabielu jest Karczma Roginski a w Zabielu Zakaleń jest druga sala weselna Dwor Roginski.Wypowiadałam sie o Dworze ale o Karczmie w Zabielu takze mam bardzo dobra opinie.Obie sale sa eleganckie i naprawdę mozna powiedziec wiele dobrego bynajmniej ja osobiscie nie mam zadnych ''ale''.Jesli chodzi o restaurację we Dworze to powiem,że ciekawy wystrój,muzyka góralska i kominek co daje bardzo przytulną atmosferę:)Na zewnątrz także bardzo ładnie jest gdzie posiedzieć.Z tyłu budynku jest piękny ogród.

m

Do : Damienlks25

jeśli chciiałbyś zobaczyć "obejście" lokalu Karczma Rogiński odsyłam na stronę www.domweselnyzabiele.pl

natomiast Dwór Rogiński www.dworroginski.pl

z tego co wiem na temat właścicieli to:
Dwór Rogiński prowadzi małżeństwo Monika i Michał Rogińscy, zaś
Karczma Rogiński: Michał i Stanisław Rogińscy, tj. dwaj Bracia w spółce

Maja85

ciekawe co oni w tygodniu robio w takich domach weselnych

z tego co sie orientuję to Dwór Rogiński w tygodniu funkcjonuje jako restauracja

Maja85

tam sie najlepiej pije

co masz na myśli? można też chyb zjeść;)

Maja85

ale chyba niedurzy ruch? o to mi chodzi

Tym tekstem zdradzę Wam jak wzbogacić się bez wysiłku przy pomocy internetu, tak więc życzę miłej lektury.
Czym charakteryzuje się "inwestycja doskonała"??? Minimalnym wkładem przynoszącym tysiące procent zysku??? Dokładnie. Jak zarobić kilka tysięcy złotych inwestując tylko 5 zł??? To proste. Wystarczy Ci ten tekst i Twój czas.
Inwestuję od dawna pieniądze na różne sposoby. W celach dywersyfikacji ryzyka szukałem zróżnicowanych możliwości i ciekawych rozwiązań. Na pewno znacie historie o piramidach i wysyłaniu maili… Oparte na amerykańskich pomysłach zarabiania bez wychodzenia w domu systemy naprawdę działają! Spróbowałem z ciekawości, licząc na to, że przelane 5zł wróci do mnie i przekonam się, że więcej nie zarobię. A tu pozytywne rozczarowanie Po miesiącu na moim koncie oszczędnościowym zaczęły pojawiać się 4. cyfrowe sumy. Nie dziw się więc, że teraz Ty to czytasz;) Wystarczyło, że spędziłem kilka wieczorów wysyłając maila do znajomych z pracy, z gry on-line, naszej klasy, forum dyskusyjnego, pomysłów było co raz więcej. Gdybym posiedział więcej pewnie mógłbym pisać o 15 tys jak chłopak, który jako pierwszy wysłał mi podobny tekst…
Jak to działa??? To proste. Jakiś czas temu dostałem tekst, którego długość odstraszała, dlatego postanowiłem pozostawić część, która wyjaśnia w miarę prosty sposób działanie tego „fenomenu”. Dlatego kopiujcie cały mój tekst, wysyłajcie go i postępujcie z radami poniżej:
„To jest NAJTAŃSZA ,NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobieni prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak krótkim czasie. OK. To zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nie ważne z jakiego kraju pochodzisz albo w jakim przebywasz. Wszystko czego potrzebujesz to:
- Konto w banku(najlepiej z możliwością obsługi przez internet , ale nie koniecznie
- Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo
Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobićmusisz coś od siebie dać. Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować 5 zł. Jak mówi Robert T.Kiyosaki - jeśli nic nie zainwestujesz - nic nie zyskasz.
Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi. Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą(tytułem):
Proszę dodaj mnie do swojej listy mailowej.
CHCĘ , ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A),ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM.
Gdy przelejesz 5 zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć:).Nie wiem czy wiesz , ale już czerpiesz z tego programu wielki korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Oto obecna lista:
1.Nr konta: 89 8915 1013 0012 8658 3000 0010
2.Nr konta: 02 1020 4753 0000 0802 0023 3288
3.Nr konta: 69 1050 1025 1000 0090 4107 5616
4.Nr.konta: 83 1050 1025 1000 0090 4128 1198
5.Nr.konta: 91 1050 1025 1000 0090 4107 5608
PAMIĘTAJ .Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz xxx ze względu na ochronę danych, jeżeli dobrze przepiszesz nr. konta pieniążki i tak dojdą.
Gdy już przelałeś 5 zł na konto nr.1 (wraz z tą dodatkową-TO BARDZO WAŻNE),następną rzeczą , którą musisz zrobić to zrobić kopię tej strony, pózniej konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5 miejscu)dopisz swoje konto. NIE WPISUJ NUMERU SWOJEGO KONTA NA 1.POZYCJĘ,PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ.
NIE BĄDZ ZACHŁANNY.
Robisz to wszystko to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie(korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie www)do np.40 osób(zapamiętaj że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się.
POTRZEBUJESZ DOWODÓW .TUTAJ SĄ PRZYKŁADOWE OSOBY które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.
A tutaj troszkę matematyki.
Kiedy wyślesz swoje maile( lub rozpowszechnisz tę stronę w inny sposób)będziesz na 5 miejscu tej listy to najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze. Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób możesz spodziewać się że 5 z nich zrobi dokładnie to co ty. Wtedy już będzie o tym programie wiedziało 200 osób. Z tych 200 osób udzieli się 25, to dalsze 1000 maili. Aż dojdziesz do 1 pozycji na liście to wtedy będzie już 3 125 osób, które będą wpłacać pieniążki na twoje konto.
DOBRZE CI RADZĘ ZAINWESTUJ A NIE POŻAŁUJESZ”
Proste, ale czasem w prostocie można znaleźć najlepsze rozwiązania. Powodzenia!

W soboty wesela a w pozostałe dni restauracja.Można wypić owszem jak i dobrze zjeść.Ruch jest spory szczegolnie w niedziele

m

Hmmmm Jeżeli ktoś chce zrobić tam wesele i powierzyć Pani Basi :) organizację jednego z najważniejszych dni w swoim życiu to warto sie zastanowić tym bardziej jak zależy wam na zainwestowaniu mniejszego kapitału :)
Na szczęście nie bedziemy mieli tam wesela , w porę sie ocknęlismy
Do tej pory nie było za dużo informacji w internecie również mało znajomych osób robuiło tam wesele , faktem jest to że jedzenie jest dobre sala średnia i zachwycająca KARCZMA:) to są plusy tego lokalu ale na zależało na małych kosztach z polecenia usłyszeliśmy o 100zł za osobę wiec to jest jednak przy dużym weselu spora oszczednosć biorąc pod uwagę inne propozycje 140-180 zł na rok 2012 i tu zaczęły sie pytania.
1. - Pani B. przy płaceniu zaliczki poinformowała nas o tym iż może nie znacznie zmienic sie cena w 2012 ale nie potrafiła sprecyzować czy 5/10/15 zła za osobę a moze to być również i 30 zł ?
2.- Państwo Rogińscy solidarnie poinformowali nas że co najmniej do 1,5 roku termin i zaliczka są elastyczne , (gwarancja zwrotu 100% zaliczki) co sie okazało słowami z powietrza
3.-Nie zostaliśmy poinformowani o kosztach dodatkowych m.in: Ciasta/owoce /słodycze/dekoracje/pokrowce na krzesła itd.itp....
Znajomi przy rozliczniu sie zostali obciazeni dodatkowymi kosztami ? cyt:" Nie ustalałam z Państwem tego wcześniej......... ?"

Z obszernego wywiadu wnioskujemy : 5/10 z czego 3/10 to karczma a 2/10 jedzenie

Jak chcecie mieć tam wesele to wypytajcie sie o WSZYSTKO Wszystko !!!! może bedziecie musieli dopłacić za Parking dla Gości ??:)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!

Ja chciałem wynająć tą karczmę na wesele. Wpłaciłem zaliczkę, ale po jakimś czasie zrezygnowałem. Pani Basia bez problemu zwróciła nam zaliczkę i była bardzo miła. Jeżeli chodzi o cenę to była mowa o 115zł na rok 2012. Osobiście nigdy tam nie byłem na weselu, ale opinie słyszałem bardzo dobre. Jedyne co mnie odwiodło od wynajęcia tej sali to odległość od Łomży (prawie 40km).

Rezerwowaliśmy tam sale 09.08.2009 najwcześniejszy wolny termin był na 30.30.2010 więc się zdecydowaliśmy podobał nam się wystrój sali karczma ..
na 2009 rok była cena 90zł i była mowie o tym że może wzrosnąć wzrosła na 100zł na osobę plus swoje ciasta swój tort swój wiejski stół swoje cukierki owoce i ze względu na to że nie podobały nam się napoje podawane w tych 0,33 to zdecydowaliśmy się kupić na własną reke 0.5 l sprtie coca cola fanta woda co zostało odliczone 4zł od osoby ... Za pokrowce musileliśmy zapłacić 5 zł za jeden więc nie wyszła małą suma bo 5 zł razy liczba gości .. Jedzenie było smaczne tyle go było ze goście już ze stołow nie dawali rady nic zjęść ..
U nas wszystko organizowała P. Monika z usług Pani Basi zrezygnowaliśmy ponieważ opinie jakie były to takie że P. Monika wkłada w to więcej pracy i organizacji zeby to ładnie wyglądało .. z poprawinami było tak płaciliśmy 25 zł od osoby były dwie P kelnerki które podgrzały jedzenie podały wszystko fajnie było ..
No cóż nas odległośc nie przeraziła ponieważ z łomży jest kawałek ale sala warta tej odległości ..
Polecam jak najbardziej .. Nie żałuje swojego wyboru jestem zadowolona że wybrałam tą salę a nie inną

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

my byliśmy zapisani na 2012 na dwor roginski jednak tak jak u Managera odleglosc nas zniechecila.
do Manager i Lucky_Luck na jakie sale sie zdecydowaliscie?

a gdzie to jest?

również w zabielu lokal prowadzony przez drugiego z braci rogińskich

O. Fajny temat żeście wybrali. Defraudatorowi, żeby nie śmierdziało "krowianą "polecam może Mariott na Okęciu. Pracowałem tam przez jeden wieczór-ale tam głośno. I tak źle i...Ludzie opamiętajcie się. Polskie wesele do 4-5 rano to porażka i chyba większość osób piszących komentarze pamięta tylko to , co było nad ranem-"chodź już do domu proszę, a tu odp....mnie sie tu podoba". Każda sala ma coś do zaoferowania. Jedni stawiają na lokalizację sali, drudzy na "wybieg przy sali", ale odnośnie obsługi i jedzenia proszę nie czarować, bo kwota 100-120zł. od osoby i jedzenie nie.... mieści się na stole(nawet dla obsługi) w obu lokalach w Zabielu, to cuuuud. Właściciele konkretni i każdy negatywny komentarz traktuj-----panie taniej sie nie da?-------Tak krawiec kraje jak dali na materiał.....Pozdrawiam właścicieli. Obiektywny. Współpracujący nieczęsto z tymi lokalami. Od wielu lat nic się nie zmieniło-płacisz-wymagasz-masz. Tylko często to pierwsze stanowi problem. Ale gości to trzeba ze 200 łosób zabawzić....Ot tak. No i potem puste koperty rozszyfrować. POLSKIE WESELE

karturo

Karczma Rogiński po pierwsze która ta w Zabielu czy w Zabielu Zakaleń, nie mówcie ze tam niskie ceny są, jedzenie to za jakie zapłacisz takie będziesz miała

po pierwsze Karczma Rogiński jest tylko jedna ...
A po druge ta w Zabielu Zakaleń to jest DWÓR ROGIŃSKI...
Za taka cenę jest dużo jedzenia i dobrego (Goście u nas byli tak najedzeni że bardzo chcieli popróbować potraw ze stołu ale mówili że już nie mają gdzie wcisnąć bo są tak najedzeni )a nie 160zł na osobę i głodnym się jest przez cały wieczór bo posiłki skromne i na stole po 5 plastrów wędliny a reszta ryb która stoi dla ozdoby takie są ceny u nas w Łomży nie ma co się oszukiwać i tak tanio nie jest jak 100zł za same potrawy doliczyć ciasta owoce stół wiejski i różne drobiazgi podsumować i wyjdzie coś koło 130-140

Ja zdecydowałem się na Amadeusa. Cena wysoka, ale przynajmniej jest na miejscu, a sala z wyglądu jest super, co do jedzenia to słyszałem różne opinie, ale nigdy wszystkim się nie dogodzi, zawsze znajdzie się ktoś, kto powie, że było kiepsko, powie to drugiemu i tak się rozniesie zła opinia;)

Karczma Rogiński w Zabielu Barbara i Stanisław Rogińscy to zdecydowanie świetny wybór na wesele czy każdą inną imprezę okolicznosciową.
Brałem udział w kilku przyjęciach wręcz nie mogąc oprzeć się urokowi lokalu i całej atmosferze stworzonej przez właścicieli. Wszystko jest dopilnowane i jak należy. Zdecydowanie swoje wesele również zamiarzam im powierzyć. Jakość dbałość i zdrowe podejście do klienta to zdecydowanie cechy właścicieli.
Polecić też mogę stronę karczmy www.karczmaroginski.pl czy nawet podać numer 668 030 292 i z pełną świadomością polecam!

dwór Rogiński jest o wiele nowocześniej urządzony niż karczma Rogiński, jest tam duuuzo sympatyczniej. jedzenia fulll, za nie dużą kwotę :) i przedewszystkim bardzo smaczne, a menu bardzooo bogate :) sama rok temu zdecydowałam się na tą sale! polecam gorąco :)

jakosc powiedzmy sobie wzglena, nie ma duzych rarytasow, sztuki miesiwa
niezaduze , ale dobrze uduszone co do deserow nie bede nawet wspominala, mi nie smakowaly co prawda wybor jest duzy ale te kremy niedobre

Ja miałam wesele w 2008, w karczmie. Wtedy była tylko karczma i imprezy organizowali bracia na zmianę. Organizacją naszego wesela zajęła się Monika. Dla mnie po prostu rewelacja!!! Ale słyszałam opinie, że u drugiego z braci na imprezach nędza i to on psuł renomę karczmy! Jedzenia jest w bród, profesjonalizm pod każdym względem, wszystko uzgadniane, doradzane. Poleciłabym każdemu, pod warunkiem, że organizuje Monika!

OBIEKTYWNY KOMENTARZ
Miałem przyjemność być w obu lokalach, wielokrotnie. Znam branżę gastronomiczną od podszewki. Zdecydowałem się na Karczmę Rogiński w Zabielu współpracowałem z Panią Barbarą (przemiła osoba-dodaję bo jestem zbulwersowany stronniczym komentarzem powyżej i to nie obiektywną oceną. Nie byłeś, nie widziałeś, nie wypowiadaj się jeśli sam nie doświadczyłeś).
Wracając do opisu współpracy, wszystko przebiegło jak należy, bardzo profesjonalne podejście do tego przemiła obsługa, dania były w mojej opinii duże I smaczne goście prosili o pozyskanie receptur, z wesela mogłem zrobić poprawiny na 80 osób tyle tego wszystkiego zostało. Wszystko bardzo smaczne. Najfajnieszy jest klimat lokalu to połączenie z karczmą idealne. Chwila oddechu od zabawy i gorączki zespołu na sali :) Wiejski stół mistrzostwo - trunki swojskie. Słodki wypasiony. Myślę kilka minut już i nie wiem do czego się przyczepić... wesele miałem w październiku 2014. Jestem mega zadowolony i polecę każdemu.
Jestem z okolic więc też na bieżąco lokalnie tutaj artykuł o tym, że Karczma Rogiński w Zabielu nie jest już spółką i jedynymi właścicielami są Barbara i Stanisław. Napisano o planowanych inwestycjach - prace remontowe oraz o nowym planowanym zagospodarowaniu gościńca. Wystarczy wpisu myślę ;)
POLECAM WSZYSTKO NA PLUS :)

artykuł:
http://www.kolniak24.pl/wiadomosci/tylko-na-kolniaku24/komunikaty/item/2217-karczma-roginski-w-zabielu-nie-jest-juz-spolka

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org