sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
zimno w blokach

Ludzie, jak to jest!
Obudziłem się o 2 w nocy bo zmarzłem, nie mogę zasnąć więc się Was pytam.
Ludzie jak to jest !
Co roku o podobnej porze przychodzą chłodne dni i wszyscy narzekają że jest zimno w mieszkaniach.
Co roku jest ta sama historia i wszyscy się oglądają z nadzieją, że może teraz "Nasza Kochana Spółdzielnia" zrobi coś w tej sprawie i odkręci przedwcześnie zakręcone kurki od centralnego ogrzewania.
Co roku słyszymy te same kawałki sprzedawane nam, że już ciepło idzie i że się już nie opłaca ogrzewać mieszkań, bo więcej na tym stracimy jak zyskamy.
Co roku o tej porze dogrzewam się elektrycznie i dziwnym trafem co roku o tej porze wydaje pieniądze na lekarza i na leki dla rodziny.
Co roku robię podliczenie tego okresu i co roku wychodzi mi to samo, że to ja dokładam a nie Spółdzielnia do tego interesu.
I co roku przychodzi do mnie ta sama myśl : kto w końcu jest dla kogo w tej spółdzielni i kto i czyje interesy powinien reprezemtować.

Idę spać ( a przynajmniej spróbuję) z nadzieją, że przyśni mi się piękny sen, że za rok o tej porze coś może się zmieni, a ja będę mógł spokojnie spać przewracając się z boku na bok w swoim łóżku.

Pozdrawiam wszystkich zmarźlaków.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: zimno w blokach

Racja, zimno jak cholera

Fakt, ja też zmarzłem. Brrrr.

Gorzów i inne miasta - grzeją w blokach ALE NIE W łOMZY! FAKTYCZNIE SPÓLDZIELNIA DLA NAS CZY MY DLA SPÓŁDZIELNI!!!!!!!!!!!!!!!!!w dniu 18 maja spisywać podzielniki od GODZINY 19!!! NAWET KSIĄDZ CHODZI OD 16 !!!!!!!!!.po 19 to jest moj czas dla mnie i rodziny i nikt nie bedzie się włóczyl po moim mieszkaniu!!!!!!!!!!!!

bagrmosen

W Warszawie grzali nie tylko dzisiaj i nawet trzeba troche przykrecic termostat bo za cieplo w domu i tez nie da sie spac.

halina nikt na siłę nie będzie wchodził do Twojego mieszkania - jeżeli sobie nie życzysz nie wpuszczaj odczytujących, nikt z tego powodu płakać nie będzie

mi tam nie jest zimno.....;].

-=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-

To prawda-jest zimno. I to prawda-jest zimno jak zwykle. Ja lubię ciepło i bardzo chętnie zapłaciłbym więcej żeby teraz nie marznąć. Niestety nie mam domku jednorodzinnego w którym mógłbym nawet w sierpniu odpalić ogrzewanie. A w bloku to za mnie się ustala kiedy jest "sezon grzewczy".

Historia powtarza się 2 razy w roku-jesienią czyli tak od połowy września do poł. października nie włączają ogrzewania bo "za wcześnie".
Drugi moment to teraz gdy już od jakiegoś czasu są zakręcone bo "za późno" i przecież "jest ciepło". Tak, ale w dzień! Kto normalny powie że w środku nocy jest teraz ciepło.

Wkurza mnie to od lat ale urzędnicy w spółdzielniach to beton i nic do nich nie dociera. Może by im ktoś stałe łącza w tych biurach założył to by poczytali forum i wyciągnęli jakieś wnioski.

Jak przestali grzać tak już niegrzeją...za co my płacimy ? Płacimy za ogrzewanie ale tego niewidać i nieczuć.

U mnie na Bawełnie niejest zimno...

a u mnie jest cieplo. nie wiem czy grzeja czy nie bo mam kaloryfery zakrecone i jest cieplo. moze to dlatego ze blok zostal ocieplony ale ja nigdy nie nazekalem ze jest za zimno. wrecz czasem wstaje w nocy zeby otwierac okno. wydaje mi sie ze to zalezy duzo od bloku i okien, bo teoretyczie po okresie grzewczym powinno byc zmagazynowane cieplo w domach jeszcze. chyba ze ktos ma stare okna i mu wywialo. ja sie ciesze bo troche oszczednasci bedzie na cieple.

No a moja spółdzielnia grzeje, ale i tak z tego nie korzystam. Moja zasada: zimno konserwuje i śpię w skarpetach zimowych. Zresztą ogrzewanie u mnie niewiele zmienia temperaturę w pomieszczeniu, bo mam okna, z których latem wypływa żywica (ładnie pachnie lasem). A przeziębienia i tak mnie łapią jak jest mokro.
Patrząc jednak za okno wydaje mi się, że problem zimna powoli znika - u mnie w cieniu jest już 15 stopni:D

Allinka

W NORMALNYCH KRAJACH nie ma tzw. sezonów grzewczych. tak grzekesz sobie kiedu chcesz, nawet w upalne lato. Wystarczy odkręcic zawór kaloryfera. Polska to piękna kraja.

Zbych

Przepraszam za literówki, ale się śpieszę.(Tam grzejesz, kiedy...)

Zbych

We Wloszech grzeja tylko do 22:00

Umnie w nocy jest zimno.a mam nowe okna i blok ocieplony.

Panowie. Nie wstyd wam narzekać na zimno. Od czego macie kobiety obok siebie. Może dzięki "Naszej Spółdzilni" nie trzebą bedzie zamykać przedszkoli i szkół ?

sokół

Tak sokol jestem za i wiecej pracy dla nauczycieli:)

ja mam nowe okna, blok ocieplony, a mimo to jak się przebudzam to jest mi zimno jak cholera. oni tylko siedzą i się niemartwią o mieszkańców (chodzi mi o zarządzie z ŁSM). praktycznie wolą brać kasę za nic nie robienie i udawać że wszystko jest ok, nic złego się nie dzieje, co mija sięniestety z prawdą. ogrzewanie musi być. poporstu POLSKA TO DZIWNY KRAJ W KTÓRYM WSZYTSKO JEST MOŻLIWE.

Sokół to cłąkiem dobra idea.
Ja lubie lekki chłodek, wtedy można się schować pod kordłę i spokjnie zasnąć, latem towrze w nocy przeciągi żeby przyjemniej mi się spało.

a ja ze swoja halinka sie grzejemy w nocy i jest ok

boby , tylko kto tyle Twoich dzieci będzie wychowywał , państwo biedniutkie jak jasna choliera. Prezes chyba też nie da.

autochton, spoko
nie z każdego chłodu robią sie dzieci. Czyżbyś już skapcaniał ?

sokół

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org