sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
UWAGA, WKOŃCU MAMY W ŁOMŻY DOBRY I TANI INTERNET

Do Łomży weszła nowa firma >>>>>INTERTOR<<<<<<<, która oferuje tani i szybki dostęp do internetu w domkach jednorodzinnych. Szybkość internetu to od 128kb/s w górę. Dla mniej znających się : ściąga pliki z prędkością od 20 a nawet do 128kb, nawet gra Medal of Honor nie przycina się na tym łączu. (...)

MARCIN

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: UWAGA, WKOŃCU MAMY W ŁOMŻY DOBRY I TANI INTERNET

Hmm, reklamujesz Intertor a sam korystasz z DSL telekomunikacji.... Po za tym ja nigdy nie zaplace nawet zlotowki firmie z ktora mozliwy jest kontakt tylko przez telefon komorkowy.

Nemo ja korzystam z neta z firmy intertor, a nie z dsl-u czy coś w tym stylu. Jak nie wierzysz to mozemy się spotkac i zobaczysz jak ten net chodzi, a z telekomunikacji to ja korzystałem kiedys z modemu i dziękuję, raz połaczyło mnie z 0700.................. i 500zł przyszło za neta od tamtej pory nie korzystam z tp, wolę INTERTOR - Stanowczo!

MARCIN

Moze mi jeszcze wmowisz ze to jest host Intertora (---.internetdsl.tpnet.pl) ?? Bo z niego wysylasz swoje posty;/ Po drugie teraz w TP masz za 90zl lacze 320kbps/ a za 130zl 640kbp/s. I ciekawe jak dlugo korzystasz z uslug tej firmy tydzien, a moze dwa tygodnie ??

nie ma to jak internet dialup 0700, jest duzo operatorow, zawsze sie laczy, nie ma lagow, chodzi niezawodnie a dodatkowo mam wejscia na wszystkie strony xxx :P

Nemo ja Poważnie te hosty jak Ty to nazywasz piszę z neta od Firmy INTERTOR najwidoczniej mają neta z tpsa. W każdy razie net jest zawaliście dobry. I napewno mało kto będzie płacił za internet 90 albo 130zł przynajmniej nie na Łomżyńskie warunki.

MARCIN

omg rofl ^^ a ten znowu swoje przemyslenia daje na forum ? ile ci placo za to free hosting ?? ale to smierdzi komercjo. Co do internetu zobaczymy jaki on bedzie swietny, jak w siec zostanie wpietych sporo osob, gwarantuje ze bedzie to nieciekawie wygladac. Hmm widze ze nic sie reds nie znasz. pasowalo by ci wyjasnic co nie co ale to jusz moze na forum mojej www: www.clanrk.prv.pl , a co do firmy: moze se wykupic pasmo w tp , tylko pamietaj ze lacze jest wspoldzielone, i nie ma takiej mozliwosc zeby tobie czy innej osobie w tej sieci net plynal od grupy tm net. hmm widac ze nie czaisz o co chodzi , wiec prosze cie nie rub chaly i nie wysylaj wiecej takich glupich txt.

ja mam w akademiku lacze 2 X 2mbity i jak kazdy odpali 2x kaze w tle lub inny soft p2p to plakac sie chce, a te lacze jest wspoldzielone na zalediwe 30 kkomp. hmm jesli chcecie to sie zapisujcie, ale jestem pewien ze z tym netem bedzie taka imba jak z netem z dawnej caffe Neo czy ist. hehe wasz wybor

ja tam wiem ze w nastepnym roku bede sie probowal wbic do akademika gdzie jest siec akademicka: 1500 kompow: 300Mbit lacze z satelity, to dopiero bedzie zabawa, no i za 20 zeta miiesiecznie,

pozdrowienia ze stolicy

jestem pelen podziwu dla pewnych osob. n/c . its very intresting :P pozdro mokotow i goclaw :)

e a moze jak jusz komercja opanowala to forum to podasz jeszcze nam adres tego " dostawcy " uslug internetowych ?

jestem pelen podziwu dla pewnych osob. n/c . its very intresting :P pozdro mokotow i goclaw :)

Nie ma co Tu wiele gadać.Neostrada teraz pobije wszystkich cena i predkoscia.Jezeli ktos probuje udowodnic ze jakis tani internet jest lepszy od innego taniego to jest w bledzie.Wszystko zalezy ile ten uslugodawca ma abonentow u kazdego z nich na poczatku jest szybko.Pozdro !!!!

TeRmOz

w zupelnosci sie z tobo zgadzam ,

ALe puki co Neostrada jest za droga i też nie jest wpełni idealna ( oczym wiedzą jej użytkownicy), wolę płacić za takiego samego neta 50zł a nie 100.

MARCIN

Każdy ma prawo do wypowiadania swoich opini i jeżeli ktoś uzna że tpsa jest lepsza to owszem może i tak jest ale niech najpierw sprawdzi ofertę INTERTORU, napewno nikomu to nie zaszkodzi, zwłaszcza gdy jest o wiele tańszy net.

MARCIN

Trukac rozumiem że chcesz się odgryźć na mnie po tym jak dostałeś w nos i poszła CI krew, ale miałem wtedy ubaw jak z krwawiącym nosem pobiegłeś w piaskownicę heheheeh, ale to nie miejsce i czas aby wspominać tamto wydarzenie. Jak chcesz o tym pogadać to mozemy się spotkać i załatwić to jak mężczyźni chyba że znów będe CIę musiał szukać u mamusi w mieszkanku - You are Chicken.

MARCIN

hehe lool tu nie chodzi o kase tylko o jakos uslug, a o jakos , ktora zazwyczaj ma duzo do zyczenia, a nie wiem czy wiesz ze umowe to sie nie podpisuje na tydzien tylko na dluzszy okres czasu, hehe ciekawe jak bedzie ci chodzil net za pare miesiecy, pewnie tak jak ten z cafee na dmowwskiego , rofl lool ^^ a i ty mi pacan nie groz bo ja na ciebie wykladam, wiec wiesz , takie strachy to na lachy,

hmm jak to jest doby net to ja jestem spec od protokolow tcp & ip: ale z tego co wiem to twuj internet to imba: jesli sredni czas pingu wynosi ok 1500 ms: to to ma byc dobry net ?? opanuj sie i nie wciskaj ludziom cimnot, bo i tak nie uwiezo

Badanie ahf10.internetdsl.tpnet.pl [83.16.187.10] z uľyciem 32 bajt˘w danych:

Odpowied« z 83.1Odpowied« z 83.16.187.10: 6.187.10: bajt˘w=32 czas=1809ms TTL=50

Odpowied« z 83.16.187.10: bajt˘w=32 czas=1743ms TTL=50

Odpowied« z 83.16.187.10: bajt˘w=32 czas=1543ms TTL=50

bajt˘w=32 czas=1406ms TTL=50

a i jeszce zapomnialem dodac podsumowanie :

Statystyka badania dla 83.16.187.10:

Pakiety: Wysˆane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% utraconych),

Szacunkowy czas bˆĄdzenia pakiet˘w w milisekundach:

Minimum = 1406ms, Maksimum = 1809ms, —rednia = 1625ms

hmm sami zobaczcie jaki ten net jest swietny hmm mam pomysl na swojej www zrobie dzial o tym i bede tam umieszczal ping z jego kompa 3 razy w ciagu dnia wiec jak chcecie to bedziecie mogli na biezaco przekonywac sie ^^

Jest kilka firm w Łomży, które kupują DSLa do TP SA i dzielą. Cóż , ludzie nie wszystko czają. Ale niedługo ma być DSL z Szeptela za (stosunkowo) rozsądne pieniądze. Oczywiśc 2MB to nie będzie , ale przynajmniej inny dostawca a nie TP SA (firm które od TePsy biorą nie liczę , to nie opratorzy).
A swoją drogą REDDS nawet jak na DSLa to kiepsko działa, sądząc po czasach, może coś w konfiguracji.

hehe zadna konfigurcja
to jest kolejny syf ktory chcoo wpuscic na lomzynski tynek

A ja zapraszam zainteresowanych do DARMOWEGO podłączania sie do mojej prywatnej sieci radiowej.Jedyny warunek to posiadanie własnego sprzętu radiowego.No i oczywiście narazie nie mam czasu i podłączenia będą od wakacji .Poprostu chcę pograc sobie w wakacje w Counter Strike.Oczywiście serwer będzie 24 h na dobe.To nie jest jakaś zasrana komercja i nie będę podłączał lamusów

Ogólnie zle ten intertor to nie dziala. Transferki sa na poziomie spokojnie mozna cholowac rozne rzeczy. Zastrzezenia mozna miec co do otwierania stron internetowych , bo to sie muli.

Mysle ze jak za 50 zeta to spokojnie to daje rade.

My tu gadu gadu a tam chlop sliwki wpierdala

Aha no i trzeba zganic ludzi od Intertora za to ze poblokowali porty i P2p zajebiscie ******* ... hmmm to nie chodzi wclale

My tu gadu gadu a tam chlop sliwki wpierdala

to bardzo dobry net musi być.

podajcie jakieś konkretne namiary na tą firmę INTERTOR numer telefonu albo co kolwiek... no i więcej szczegółów... czekam na info

a zasieg tej firmy to nie przypadkiem osiedle w okolicach ul. Sikorskiego - Kwiatowa, itd ?

a cennik ?

saggo

jestem zainteresowany :) taką siecią
jestem ciekaw na jakiej zasadzie to ma być

jak co mail'nij ;-)

speed_joy@o2.pl <-

pozdro :)

ale podajcie jakieś namiary na nią.... bo nie ma co nadaremnie spekulować.

hehhehehehe, powazna firma.
pozdro dla Chomika ktory tam kable nosi i to instaluje.

zasieg sieci to bawelna, okolice no i gdzies obok strazy nowej.

firma jest na osiedlu maria

Gdzie jest ta firma ? Czy macie jakiś kontakt do niej? Jak możecie napiszcie na meila lomza2004@interia.pl. Z góry DZIĘKI :P:P

yorker sosnowa 5 lomza os.marija ssija

He he Reds chcial przybujac ale mu sie kilobajty z kilobitami pomylily. Prawda jest taka ! wziol se pacjet megowego dsla z tepsy i go kroii zwyklym ruterem po radiu po 128Kb/s i nic wiecej zero zabezpieczen i zero jakiej kolwiek pewnosci ze to bedzie dzialac a "Intertor" nawet nie jest zarejestrowaną firma jest to prywatna osoba qtura rozdziena zwyklego dsla z tpsa po radju

ON

A teraz mala podpowiedz. Aby miec internet za darmoche w "Intertorze" wystarczy sie wbic zwykla karta bezprzewodowa w ich nadajnik i juz po sprawie dziala zawsze z predkoscia 128Kb/s. Typ slyszy dzwon i nie wie gdzie bije po prostu zero zabezpieczen

ON

Ogolnie nie polecam bo ten kto to robi to lamus bez pojecia o sieci radiowej i tyle !

ON

A Redds to chyba jego kumpel i dlatego tak chwali albo ma za to zadarmo net. Bo on nawet nie wie co to ping , partycja i wogole nie ma zielonego pojecia o kompie i internecie. wie tylko jak redalerta sie odpala i to dlatego ze ma skrot na pulpicie

ON

he

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org