Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD |
Dajcie jakieś przepisy na codzienny obiad.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD |
Nie masz pomysłu na obiad? KUP GO! __________________________________ Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić.. Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości... ŁKS Łomża!
|
|
KUP 2KG ZIEMNIAKÓW. OBIERZ JE. UMYJ. WRZUĆ DO GARNKA. ZALEJ WODĄ. GARNEK Z ZIEMNIAKAMI I WODĄ POSTAW NA KUCHENKĘ. ZAPAŁ ZAPAŁKĘ. WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. POSÓL ZIEMNIAKI - 3 MAŁE ŁYŻECZKI. ODCZEKAJ JAKIEŚ 30 MINUT I ZIEMNIAKI BĘDĄ GOTOWE. TERAZ CZAS NA JAJKA WYJMIJ 4 JAJKA. WYJMIJ PATELNIE. WYJMIJ OLEJ. PATELNIE POSTAW NA KUCHENKĘ. NALEJ NA PATELNIE OLEJU. WEŹ ZAPAŁKĘ.WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. ROZBIJ JAJKO O PATELNIE. ŚRODEK WLEJ NA PATELNIE A SKORUPKĘ WYRZUĆ. ZRÓB TAK SAMO Z 3 JAJKAMI. POCZEKAJ AŻ ŁADNIE SIĘ ZETNĄ. MOŻESZ POSOLIĆ. ALE NIE ZA DUŻO. SADZONE JAJKA WRZUĆ NA TALERZ WRAZ Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI SMACZNEGO :)
|
|
Ja to kupuję 2-3 ćwiartki kurczaka, gotuje na nich pyszny rosół a mięso mam na drugie danie do ziemniaków i surówki oczywiście podsmażone na patelni w przyprawie do kurczaka..;)) Polecam
|
|
bez ziemniakow i bez chleba, plasterech szynki z musztarda i kieliszek wina, jakis smaczny owoc, potem kawa
|
|
szcebie to dlaczego jesteś taka puszysta skoro tak mało jesz...
|
|
skubi18 - a tego oleju na patelnie to ile nalać? ;)
|
|
bo duzo pije -szymonku, tzw.puste kalorie
|
|
a po polsku alocholizm (pewnie piwka) hehe
|
|
szczebiotka kieliszek wina to dużo oj coś mataczysz...
|
|
roznie to bywa
|
|
ale żenujący temat !
|
|
m1ch4lina :)))))))))))))) wcale nie zenujacy ale zwykla codziennosc skrzeczy:)))))))))) podam przepis na oszczedne klopsiki ,ktory wyniukalam w necie -mnie bardzo smakuja : 0,5 kg mielonego miesa , ryz (1 torebka) przyprawy .Ugotowac ryz ale mozna i sparzy c , wymieszac z miesem , dodac przyprawy (sol ,pieprz ,majeranek ,ja dodaje bazylie ) i na gotujaca sie wode 1,5 l z dwiema kostkami rosolowymi wrzucac klopsiki wielkosci orzecha wloskiego - po wyplyniecie podgotowac na wolnymmmmm!!! ogniu kilka minut np. 5 i wyjac . Rozbeltac make ze smietana i zrobic sos (wg uznania) pomidorowy , koperkowy lub saute ---------- wlozyc klopsiczki ,podgrzac moment i gotoweeeeeeeeeee. do tego ziemniaki i surowka jaka sie zamarzy. Mnie osobiscie z przygotowanej porcji wychodzi 16 klopsiczkow -jest nas troje mamy zarcie na dwa dni.Ponadto sa bardzo delikatne nie obciazaja brzucha :)))SMACZNEGO
|
|
sajgonki z ryżem. Makaron ryżowy, mięso mielone, jajko, przyprawy sól - pieprz, grzyby mun można jak ktoś preferuje i akurat ma kilka w domu, mozna dodac co kto lubi i wszystko pomieszać jak na kotlety. Potrzeba jeszcze papieru ryżowego, zmoczyć zgodnie z instrukcją;))) nakładac weń mięsko, zawijać smażyć. Rewelacja;) podawać z ryżem, można z różnymi sosami - jak kto woli. Szybko i z tego co mamy w lodówce.
|
|
mi wystarczy sama bagietka, z maslem albo bez
|
|
JEDŹ DO DONER KEBAB I MASZ OBIAD Z GŁOWY
|