sobota, 19 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spółdzielnia czy deweloper?

Witam Szanownych forumowiczów.Noszę się z zamiarem kupna mieszkania i mam dylemat-spółdzielnia mieszkaniowa czy deweloper.Chodzi mi m.in. o to jakiej wielkości mieszkania są obecnie budowane np. w Perspektywie i u dewelopera Zacharzewskiego,czy po podpisaniu umowy nie zmienia się już pózniej cena za m2,jakie są konsekwencje zerwania umowy.Proszę o odpowiedzi TYLKO na temat.Z góry dziekuję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spółdzielnia czy deweloper?

Dużo kasiasty jesteś? To kup w nowym budownictwie eleganckie surowy pod wykonanie i jedziesz z fantazją. - takei rzeczy się teraz robi

A ja ci polecam jeszcze troszeczke oszczedzic pieniedzy I wybudowac sobie dom nie musisz od razu wykanczac go calego

tylko spółdzielnia - byle nie jedność

dziadek, ty leszczu czytaj ze zrozumieniem co on napisał, wyraźnie o nowo budowanych wspomniał. Po za tym, jak koleś pyta na forum o takie rzeczy to jeszcze długo z mamą będzie mieszkał, więc nawet nie będę się wysilał na merytoryczną odpowiedź...

tylko spoldzielnia ale nie jednosc

Roler,asw-dlaczego nie Jedność???Miałem zamiar załatwiać własnie tam ale zbijacie mnie z tropu.Proszę o jakieś szczegóły dlaczego akurat tam nie. Dowelopera też nie polecacie?Proszę o odowiedz. DZIĘKI Z GÓRY

oczywiście tylko spółdzielnia

Ja nie narzekam na spółdzielnię "Jedność", a w niej mam mieszkanie.

nigdy jednosc duzo mowia a malo robia tylko chodza i **** palą

Ja jednak polecam bym kupno - nawet tylko skromnej działki - i postawienie własnej "chałupki". Zaleta, nie będziesz musiał prosić sąsiadów za ściany o zgodę na każdą przysłowiową pierdołkę, bo ludziska w budynkach wielorodzinnych są na prawdę upierdliwi. Sam mieszkam w zasobach wielorodzinnych, i wiem co piszę.

Henryk Mościbrodzki
sygnatariusz POWNiAS
tel. 722 229 062
=============
Porozumienie Osób Wspierających Niezależną i Autentyczną Spółdzielczość jest ruchem społecznym działającym na rzecz rozwoju autentycznej spółdzielczości.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org