Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sposób na bardziej płaski brzuch |
A62 - AEROBICZNA SZÓSTKA WEIDERA Dosyć ciężke ćwiczenia ale przy odrobinie samozaparcia po ok. miesiącu można się dorobić niezłego kaloryfera na "brzuchu": Oczywiście cały czas trzymamy dobrą dietę, zero kebabów, chipsów czy napojów gazowanych. _________________________________________________________
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sposób na bardziej płaski brzuch |
EDIT - oczywiście miało być A6W w tytule. _________________________________________________________
|
|
A6W jest niezle, na wzmocnienie brzucha, ale generalnie nie powoduje za bardzo spalania tluszczu, ani przyrostu miesni. Na plaski brzuch to przede wszystkim dieta ;)
|
|
Może bardziej na dorzeźbienie brzucha ale sam przyznasz, że lepiej robić COŚ na siłowni/parku/w domu niż siedzieć przed TV i wcinać kaloryczną czekoladę. :) _________________________________________________________
|
|
Nie zgodzę się z Tobą Dran. Ćwiczyłem A6W, sporo przedtem czytałem o tej metodzie i proponuję Tobie również się zapoznać, zanim zaczniesz zabierać w tej sprawie głos. Na różnych forach sporo można się o tym ćwiczeniu dowiedzieć. Wracając do tematu, jest to bardzo ciężka metoda, oczywiście mówię za siebie (przedtem nic nie robiłem na brzuch). Wytrzymałem do dnia 17 i efekty były zadziwiające (bez diety, tylko nie jadłem po 18:00), później miałem przerwę i właśnie zaczynam od nowa. Przed rozpoczęciem, proponuję się zapoznać ze stronką (adres chyba aw6.pl, nie jestem pewien) jest tam dokładnie opisany sposób wykonywania ćwiczeń, to bardzo ważne. Pozdrawiam.
|
|
ANTY_BLM oczywiscie, ze sie zgadzam. Chcialem tylko doprecyzowac :) 100mario, a na jakiej to podstawie wywnioskowales, ze nie probowalem A6W? Ja zrobilem caly cykl do konca akurat... A czy bardzo ciezka? Tak, ale ciezszy jest np. ABS2. Czy efekty sa takie zadziwiajace to nie wiem, owszem brzuch sie wzmacnia, ale cudow nie ma co oczekiwac, zwlaszcza bez diety.
|
|
Nie można ziemjaków wpie*dalać przede wszystkiem piwa napie*dalać dużo co nie i tego jak on no fest foodów, bo to masakier
|
|
Hmm, twierdzisz, że A6W nie spala tłuszczu, nie będę się wypowiadał więcej, nie jestem ekspertem, w moim przypadku efekt był świetny. Zresztą, to nie tylko moje zdanie, jak już wspominałem sporo o tym czytałem, ale skoro wiesz lepiej od instruktorów aerobiku...
|
|
hehe widzę, że stado instruktorów się tym zajęło. spalanie tłuszczu w tym przypadku nie ma jakiegoś większego znaczenia. nie można spalać tłuszczu tylko z brzucha. jest to proces ogólnoustrojowy. na pewno coś się tam spala ale prawdziwe spalanie tłuszczu to trochę inna historia. jeśli chodzi o A6W najważniejsze jest utrzymanie tonusu mięśniowego. brzuch jest wciągnięty i napięty. coś tam pewnie się rzeźbi ale najważniejszy jest tonus. zresztą polecam bo fajne ćwiczenia i jakby nie patrzeć poprawia się kondycja co jest potrzebne pod koniec cyklu bo to już nie zabawa :)
|
|
klint_istłud no i wlasnie dlatego napisalem, ze plaski brzuch to przede wszystkim dieta, bo nie da sie spalic tluszczu na samym brzuchu, tylko z calosci. 100mario nie wiem, czy wiem lepiej od instruktorow aerobiku, za to instruktorzy kulturystyki itp. pisza i mowia podobnie, A6W to nie jest cwiczenie na spalenie tluszczu. Co do Twojego przypadku, to jesli wczesniej jadles co popadnie i w ogole nie cwiczyles, to nie dziwne, ze niejedzenie po 18 (nawet juz samo to) + jakiekolwiek cwiczenie dalo efekty... A czy "swietne efekty" to nie wiem, bo nie wiem na ile efekt moze byc swietny po ledwie ponad 2 tyg. cwiczenia. No ale dobrze dla Ciebie, ze jakies efekty byly, nie zamierzam Cie zniechecac. Twierdze tylko, ze sa lepsze sposoby na wyrobienie ABS. Tak jak napisalem i jak napisal przedmowca, A6W glownie wzmacnia miesnie, poprawia ich zarys. Tylko najpierw trzeba miec te miesnie jako tako wyrobione i pozbyc sie tluszczu, zeby byly widoczne...
|
|
6 działa tylko, że ja nadwyrężyłam sobie kręgosłup tak zawzięcie ćwicząc :P
|
|
Zaczęła ćwiczyć a6w, niestety nie dotrwałam do ostatniego dnia. Rezultaty były widoczne po tygodniu ćwiczeń, wzmocniły mi się mięśnie brzucha i brzuch został bardziej uformowany. Teraz postanowiłam, że spróbuję od nowa zacząć ćwiczyć a6w, tym razem się nie poddam i wytrwam do ostatniego dnia ćwiczeń. Ciekawa jestem jakie będą efekty po przejściu całego treningu. Czytałam, że a6w ma bardzo korzystny wpływ na nasze ciało http://www.biomedical.pl/aktywnosc-fizyczna/a6w-werobiczna-szostka-weidera-6034.html. Tym razem nie odpuszczę kilka dni przed zako,nczeniem treningu.
|
|
Najlepszy sposób - Namalowac sobie pępek na plecach !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |