sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sposób na bardziej płaski brzuch

A62 - AEROBICZNA SZÓSTKA WEIDERA

Dosyć ciężke ćwiczenia ale przy odrobinie samozaparcia po ok. miesiącu można się dorobić niezłego kaloryfera na "brzuchu":

Oczywiście cały czas trzymamy dobrą dietę, zero kebabów, chipsów czy napojów gazowanych.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sposób na bardziej płaski brzuch

EDIT - oczywiście miało być A6W w tytule.

A6W jest niezle, na wzmocnienie brzucha, ale generalnie nie powoduje za bardzo spalania tluszczu, ani przyrostu miesni.
Na plaski brzuch to przede wszystkim dieta ;)

Może bardziej na dorzeźbienie brzucha ale sam przyznasz, że lepiej robić COŚ na siłowni/parku/w domu niż siedzieć przed TV i wcinać kaloryczną czekoladę. :)

Nie zgodzę się z Tobą Dran. Ćwiczyłem A6W, sporo przedtem czytałem o tej metodzie i proponuję Tobie również się zapoznać, zanim zaczniesz zabierać w tej sprawie głos. Na różnych forach sporo można się o tym ćwiczeniu dowiedzieć. Wracając do tematu, jest to bardzo ciężka metoda, oczywiście mówię za siebie (przedtem nic nie robiłem na brzuch). Wytrzymałem do dnia 17 i efekty były zadziwiające (bez diety, tylko nie jadłem po 18:00), później miałem przerwę i właśnie zaczynam od nowa. Przed rozpoczęciem, proponuję się zapoznać ze stronką (adres chyba aw6.pl, nie jestem pewien) jest tam dokładnie opisany sposób wykonywania ćwiczeń, to bardzo ważne.
Pozdrawiam.

ANTY_BLM oczywiscie, ze sie zgadzam. Chcialem tylko doprecyzowac :)

100mario, a na jakiej to podstawie wywnioskowales, ze nie probowalem A6W? Ja zrobilem caly cykl do konca akurat... A czy bardzo ciezka? Tak, ale ciezszy jest np. ABS2. Czy efekty sa takie zadziwiajace to nie wiem, owszem brzuch sie wzmacnia, ale cudow nie ma co oczekiwac, zwlaszcza bez diety.

Nie można ziemjaków wpie*dalać przede wszystkiem piwa napie*dalać dużo co nie i tego jak on no fest foodów, bo to masakier

Hmm, twierdzisz, że A6W nie spala tłuszczu, nie będę się wypowiadał więcej, nie jestem ekspertem, w moim przypadku efekt był świetny. Zresztą, to nie tylko moje zdanie, jak już wspominałem sporo o tym czytałem, ale skoro wiesz lepiej od instruktorów aerobiku...

hehe widzę, że stado instruktorów się tym zajęło.

spalanie tłuszczu w tym przypadku nie ma jakiegoś większego znaczenia. nie można spalać tłuszczu tylko z brzucha. jest to proces ogólnoustrojowy.
na pewno coś się tam spala ale prawdziwe spalanie tłuszczu to trochę inna historia.
jeśli chodzi o A6W najważniejsze jest utrzymanie tonusu mięśniowego. brzuch jest wciągnięty i napięty. coś tam pewnie się rzeźbi ale najważniejszy jest tonus.
zresztą polecam bo fajne ćwiczenia i jakby nie patrzeć poprawia się kondycja co jest potrzebne pod koniec cyklu bo to już nie zabawa :)

klint_istłud no i wlasnie dlatego napisalem, ze plaski brzuch to przede wszystkim dieta, bo nie da sie spalic tluszczu na samym brzuchu, tylko z calosci.

100mario nie wiem, czy wiem lepiej od instruktorow aerobiku, za to instruktorzy kulturystyki itp. pisza i mowia podobnie, A6W to nie jest cwiczenie na spalenie tluszczu. Co do Twojego przypadku, to jesli wczesniej jadles co popadnie i w ogole nie cwiczyles, to nie dziwne, ze niejedzenie po 18 (nawet juz samo to) + jakiekolwiek cwiczenie dalo efekty... A czy "swietne efekty" to nie wiem, bo nie wiem na ile efekt moze byc swietny po ledwie ponad 2 tyg. cwiczenia. No ale dobrze dla Ciebie, ze jakies efekty byly, nie zamierzam Cie zniechecac. Twierdze tylko, ze sa lepsze sposoby na wyrobienie ABS. Tak jak napisalem i jak napisal przedmowca, A6W glownie wzmacnia miesnie, poprawia ich zarys. Tylko najpierw trzeba miec te miesnie jako tako wyrobione i pozbyc sie tluszczu, zeby byly widoczne...

6 działa tylko, że ja nadwyrężyłam sobie kręgosłup tak zawzięcie ćwicząc :P

Zaczęła ćwiczyć a6w, niestety nie dotrwałam do ostatniego dnia. Rezultaty były widoczne po tygodniu ćwiczeń, wzmocniły mi się mięśnie brzucha i brzuch został bardziej uformowany. Teraz postanowiłam, że spróbuję od nowa zacząć ćwiczyć a6w, tym razem się nie poddam i wytrwam do ostatniego dnia ćwiczeń. Ciekawa jestem jakie będą efekty po przejściu całego treningu. Czytałam, że a6w ma bardzo korzystny wpływ na nasze ciało http://www.biomedical.pl/aktywnosc-fizyczna/a6w-werobiczna-szostka-weidera-6034.html. Tym razem nie odpuszczę kilka dni przed zako,nczeniem treningu.

Najlepszy sposób - Namalowac sobie pępek na plecach !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org