Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do znawców tematu-Pilarka |
jakiej firmy najlepiej kupic piłę motorową i na jakie parametry zwrócić szczególnie uwagę tj.moc,długość prowadnicy itp jakie są najlepsze ? bo rozpiętośc cenowa jest ogromna !Proszę o porady.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do znawców tematu-Pilarka |
|
Wg mnie na rynku dalej przoduje STIHL. To zalezy do jakiej pracy bedziesz jej uzywał czy do ciezkiej , lekkiej , podcinanie gałęzi , wycinka drzew ? Ogulnie wybrałbym stihla z prowadnica 40-45 cm MODEL PIŁY nr od 40 w góre.
|
|
niby tak -ale chodzi mi konkretnie o moc itd! jaka?
|
|
dzięki za odpowiedz !chodzi raczej o średnio pracę od czasu do czasu wycinka drzew na opał itp..
|
|
jak chcesz mocna to MS310 wazy 6kg 4.4km ale jak lekka wycinka drzew prace przydomowe to polecam MS250 4.5kg 3.1 km do takich prac bedzie idealna do tego prowadnica 35-40 cm i mozna działac :) Słabszych mocowo nie ma sensu kupywac bo bedzie sie zatrzymywać jak bedziesz ciął . Cena MS 250 to bodajże 1600 zł nowa wiec nie jest tak strasznie.
|
|
dziękuje bardzo za podpowiedź !POZDROWIENIA DLA JP
|
|
hehe dzieki dzieki , na maila dostałes wiadomosc z dobra opcja :) o ile to Ty do mnie pisałes ;]
|
|
hmm.. jak tylko sobie to ta będzie ok ale jak troszke więcej będziesz planował coś robić to nie lepeij profesjonalna? bo te piły to są słabsze słabiej wykonane słabsza wytrzymałosc itd...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |