piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
problem z dziedziny motoryzacyji

Witam chciałbym prosić o pomoc specjalistów, miłośników motoryzacji oraz osoby które los doświadczył tym samym co mnie. Chodzi o to że w moim aucie świeci sie kontrolka check engine to raz, dwa to co jakiś czas śmierdzi we wnętrzu auta jakby siarą. Poszperałem trochę po forach i znalazłem że to może byc problem z katalizatorem bądź sondą. Czy ktos mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii? Aha i chciałbym zapytac gdzie ewentualnie można by było wymienić katalizator czy tez podłączyć auto pod kompa. Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: problem z dziedziny motoryzacyji

a jakie to auto ????

TO TAK : JAK SIE SFIECI KONTROLKA :P TO JEDZ DO WARSZTATU I CI POWIEDZOM CO SIEM STAO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skont mam wiedziec czemu sie sfieci czlojeku ? pszyczyn moze byc wiele ;P

subaru outback

Myśle ze moze byc to problem z zaworem EGR ?? Samochod DIESEL ?

Tylko Bóg moze mnie sadzic…

jak? subaru diesel? Każdy przyzwoity gazownik ci powie konrad, że check engine jest po to, żeby się świecił. A tak na poważnie, przyczyn zapalonej kontrolki błędu może być tyle, ile jest układów sterujących w sterowniku benzynowym. Jedyne wyjście to pojechaćdo elektromechanika na diagnostykę komputerową. Tylko po odczytaniu kodu błędu można zdiagnozować gdzie jest usterka. Cała reszta to domysły.
A tak na marginesie
Outbacki są brzydkie, ale mają fajne silniki :)

To, co myślę o świecie nie musi być typowe.

sprawdź czujnik , polecam elekt. na Nowogrodzkiej , podobnie miałem w Jeepie.

_jackass a mógłbys mi napisac gdzie mniej więcej jest ten elekt. ? w rejonach retro czy jeszcze przed skrzyżowaniem z Sikoraka? Bede wdzięczny za odpowiedź.

Ps. samuraiJACK auto brzydnie /niebrzydkie kwestia gustu, osobiście uważam że nie nalezy do najpiękniejszych ale za to jest bardzo praktyczne i tak jak napisałeś sliniczek jest fajny. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony :-)

konrad234561 ten zakład jest przed samą stacją paliw lotos. takie podwórko ze żwirową nawierzchnią, tylko nie myśl że zrobią Ci tam od ręki daignostykę, trzeba się umawiać.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org