Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z dziedziny motoryzacyji |
Witam chciałbym prosić o pomoc specjalistów, miłośników motoryzacji oraz osoby które los doświadczył tym samym co mnie. Chodzi o to że w moim aucie świeci sie kontrolka check engine to raz, dwa to co jakiś czas śmierdzi we wnętrzu auta jakby siarą. Poszperałem trochę po forach i znalazłem że to może byc problem z katalizatorem bądź sondą. Czy ktos mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii? Aha i chciałbym zapytac gdzie ewentualnie można by było wymienić katalizator czy tez podłączyć auto pod kompa. Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z dziedziny motoryzacyji |
a jakie to auto ????
|
|
TO TAK : JAK SIE SFIECI KONTROLKA :P TO JEDZ DO WARSZTATU I CI POWIEDZOM CO SIEM STAO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skont mam wiedziec czemu sie sfieci czlojeku ? pszyczyn moze byc wiele ;P
|
|
subaru outback
|
|
Myśle ze moze byc to problem z zaworem EGR ?? Samochod DIESEL ? Tylko Bóg moze mnie sadzic…
|
|
jak? subaru diesel? Każdy przyzwoity gazownik ci powie konrad, że check engine jest po to, żeby się świecił. A tak na poważnie, przyczyn zapalonej kontrolki błędu może być tyle, ile jest układów sterujących w sterowniku benzynowym. Jedyne wyjście to pojechaćdo elektromechanika na diagnostykę komputerową. Tylko po odczytaniu kodu błędu można zdiagnozować gdzie jest usterka. Cała reszta to domysły. A tak na marginesie Outbacki są brzydkie, ale mają fajne silniki :) To, co myślę o świecie nie musi być typowe.
|
|
sprawdź czujnik , polecam elekt. na Nowogrodzkiej , podobnie miałem w Jeepie.
|
|
_jackass a mógłbys mi napisac gdzie mniej więcej jest ten elekt. ? w rejonach retro czy jeszcze przed skrzyżowaniem z Sikoraka? Bede wdzięczny za odpowiedź. Ps. samuraiJACK auto brzydnie /niebrzydkie kwestia gustu, osobiście uważam że nie nalezy do najpiękniejszych ale za to jest bardzo praktyczne i tak jak napisałeś sliniczek jest fajny. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony :-)
|
|
konrad234561 ten zakład jest przed samą stacją paliw lotos. takie podwórko ze żwirową nawierzchnią, tylko nie myśl że zrobią Ci tam od ręki daignostykę, trzeba się umawiać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |