Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
co sie dzieje? |
Co na tym forum sie dzieje same rozmowy o jedzeniu , tylko zercie i bary porozmawiajcie o dobrej ksiazce ,filmie, rybkach , raczkach,a nie same reklamy.Tyle do powiedzenia narka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: co sie dzieje? |
nie, chce tanczyc!
|
|
załóżcie kebab-czytelnie
|
|
to wyluzuj
|
|
Ta tylko kebab salatki lody kur...a i nic madrego.....czsem zesra sie jakis cb-radiowiec i po strachu....no i jasiek cos przygasa jego gwiazda blednie...hahaha... to ja ide sobie co???? :) Ziemia jest piekłem innej planety.
|
|
Co polecasz przeczytac lub obejrzec.?
|
|
Resident Evil Afterlife 3D wkrótce w kinie. Prince of Persia Robin Hood Salt Ghost Machine Our Family Wedding The Last Song Grown Ups The Hangover Transformers Transformers 2 Revenge of the Fallen Step Up 3d The Proposal When in Rome She's Out of My League Date Night Inception
|
|
Prawdziwie rozwojowy i intelektualny wykaz :):)
|
|
rzeczywistość kuhwaa rzeczywistość !!!
|
|
A ja tam lubię dobrze zjeść.
|
|
Piętno prawdy Autor Krzysztof Gawkowski Książkę przez przypadek zauważyłem w jakiejś księgarni. Coś mnie podkusiło żebym ją wziął ze względu na to że to jest debiut. A z doświadczenia wiem że debiuty są najciekawsze. Tym razem także sie moja intuicja nie pomyliła. Książkę mogę polecic. Dużo zwrotów akcji jak to w dobrym kryminale powinno mieć miejsce. Autor doskonale wplata w to wszystko wątki miłosne. Opisy scen akcji sa bardzo precyzyjne. Czytelnik łatwo się może po krótkiej przerwie w czytaniu wkręcić w lekturę. Polecam
|
|
ludzie przestają mysleć,gdy przestają czytać
|
|
JA pier* ale macie inteligentne tematy do rozmowy
|
|
Dziewczyna w złotych majtkach autor Juan Marse Juan Marsé napisał doskonałą opowieść o rozliczaniu przeszłości przez kolejne pokolenia i burzeniu mitów, które sami o sobie tworzymy. Między słowami i gestami w tej powieści jest dużo erotyzmu z jednej strony mocno kontrowersyjnego, z drugiej tkanego lekko i z wyczuciem. Początkowo sielska historia powoli zamienia się w pełną niepokoju grę, w której nikt nie jest do końca tym za kogo się podaje. Erotyczna opowieść o rodzinnej tajemnicy. Luys Forest - wdowiec i emerytowany falangista - postanawia spędzić resztę życia w zaciszu nadmorskiej posiadłości w Calafell i tam poświęcić się spisywaniu wspomnień. Nieoczekiwanie błogą samotność przerywa przybycie siostrzenicy Mariany. Wyzwolona i spontaniczna dziewczyna deklaruje chęć pomocy w przepisywaniu powstającej książki. Między Luysem a jego siostrzenicą rodzi się zażyłość, dzięki której na jaw wychodzą skrywane dotąd tajemnice dotyczące życia politycznego i prywatnego. Mariana bezceremonialnie dopytuje o wszystko, odkrywając kłamstwa, które służą Luysowi do stworzenia monumentalnego wizerunku bohaterskiej przeszłości. Wisząca nad wujem i jego siostrzenicą erotyczna atmosfera, sprowokowana rozwiązłością Mariany i wyobraźnią Luysa, doprowadzi do finału, w którym wyjaśni się kim naprawdę był Luys, a kim złota dziewczyna. Dziewczyna w złotych majtkach zarówno tytułem, jak i poruszeniem kwestii swobody seksualnej, nawiązuje do balzakowskiej Dziewczyny o złotych oczach.
|
|
Dzieki
|
|
nie no najlepiej tylko pier..lic , zeby pierdolic trzeba dupskiem ruszac :))))))))) kretynie
|
|
guwno
|
|
Albowiem kto pali, ten śmierdzieć będzie
|