Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stadion. |
21 milionów złotych taką kwotę zapisali łomżyńscy radni w Wieloletnim Planie Inwestycyjnym przy pozycji modernizacja stadionu miejskiego. Poprawkę do planu wprowadzono wczoraj. Kwota wynika z kosztorysu jaki właśnie został sporządzony do przygotowanego pod koniec ubiegłego roku planu modernizacji stadionu przy ulicy Zjazd w Łomży. Plan modernizacji obejmuje m.in. przebudowę płyty głównej i bocznej boiska piłkarskiego, budowę budynku obsługi zawodów, wykonanie urządzeń lekkoatletycznych i budowJę kortów tenisowych wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną. W głównej mierze władze Łomży modernizację stadionu chcą sfinansować z dotacji ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego, ale także z pieniędzy z Totalizatora Sportowego. Wnioski o dofinansowanie łomżyńskiej inwestycji mają być złożone niebawem. Po zmodernizowaniu stadionu będzie spełniał on wymagania obiektu piłkarskiego, umożliwiającego rozgrywki na poziomie II ligi. Ale prace zostaną zakończone najwcześniej pod koniec 2006 roku. Gdyby ŁKS Łomża wcześniej wszedł do II ligi działacze sportowi są przekonani, że obecny stadion do tych rozgrywek zostanie dopuszczony warunkowo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stadion. |
tylko ciekawie kiedy się zaczną te prace modernizacyjne
|
|
Poczekamy zobnaczymy co zrobią za 21 milionów. To kupa kasy.
|
|
To stanowczo jest za mało kasy by cokolwiek zaczynać.
|
|
Zacząć to napewno coś zaczna robic ale kiedy ? To jest pytanie a jak zaczna i nie starczy pieniedzy to nic z NOWEGO STADIONU.
|
|
Za jedna dziesieciotysieczna tej kwoty zobowiazuje sie wyplec korty tenisowe z pokrzyw , perzu, bylicy oraz innych pieknych okazow chwastow wystepujacych na tym terenie." Najsamprzód" zaprosilabym wycieczki szkolne poszukujace okazów do zielnika na lekcje biologii. Tak szerokiego przekroju gatunków i na Pulwach ( z malej, czy z duzej litery? ) nie uswiadczysz. W cenie darmowa reklama ( jedna baba drugiej babie...) Pozdrawiam, Frotka
|
|
Ech, Frotka... Widać, żeś się bajek o królewiczach zaklętych w łabędzie naczytała i tera Ci się pleść zachciewa...:) Nie martwcie się, już nasz Maciek dopilnuje aby prace nad stadionem przebiegły sprawnie i na czas... Pozdrowionka
|
|
Ryskago. Odwal się. Nie wiesz co pisać, nie pisz bzdetów. Nie twoje miasto, nie twoje problemy. Nie jestem dla Ciebie gówniarzem żebyś ze mnie żarty stroiła. Pozdrowienia.
|
|
Nie ma nic obrazliwego w poście ryskago. Maciek , daj se trochę na luz. Wskazane w postach trochę retoryki.
|
|
Dobrze, Maciusiu, już się "odwalam", acz naprawdę przykro mi się zrobiło...:( Ale, cóż, może miałeś gorszy dzień... Sama aniołkiem tyż nie jestem i miewam tzw. "dni szakala", że bez kija nie podchodź, więc w pełni rozumiem takie stany. Mimo wszystko pozdrawiam
|
|
Włodek, nie jestem hasłem reklamowym na bilbordzie, żeby w każdym poście powatarzać moje imię, a w niektórych straszyć nim. Retoryka, ale nie kosztem Ptysia i Maćka. Pozdrowienia.
|
|
No to zadam pytanie retoryczne szastając moim własnym imieniem: Czemu Ty nie lubisz Ryskago?? Taka niedobra jestem?? :(
|
|
Lubię Ryskago i to bardzo, tylko mamy odmienne charaktery i nie lubię jak prawie do każdego postu przypisujesz mój nick z nutką ironii. Może ja podchodzę do tematów zbyt poważnie, w przeciwieństwie do Ciebie, bo każdy temat bierzesz na wesoło. Ryskago, żebyś była dobra to już dawno zjedli by Ciebie na deser. Pozdrowienia.
|
|
Charaktery, powiadasz... hmm, fakt ja ekstrawertyczka o melancholijnej naturze, Ty zaś tyż ekstrawertyk, jeno choleryczny. Rzeczywiście, mieszanka wybuchowa, chłoliera! Już Ci mówiłam, że muszę, bo inaczej się uduszę, a jak się uduszę to już nie będziesz miał na kogo psioczyć, MACIUSIU! A z tym "do każdego postu..." to lekka przesada, dopiero mogę zacząć..., ale jak powiadają "niejednemu chłopu Maciek", trochu ich na świecie przebywa. Acha, w życiu trza być gorzko-słodkim, bo inaczy to jest nudno, co nie?
|
|
Musza jeszcze coś dorzucić, bo takem się zlękła tych trzech 13-tek, że hej! :D
|
|
chciałbym przypomnieć, że jest to temat o Łomżyńskim stadionie Łomża- OSTATNI BASTION PÓŁNOCNEGO MAZOWSZA
|
|
No własnie masz racie Damian
|
|
Jechałam zgodnie z tematem, to mnie nagle zbito z pantałyku, no i dygresja gotowa! No co by tu jeszcze o stadionie... Ujmę to w sposób ptysiopodobny: stadiony są fajne...:) PS. Ałaaaaaaaaaa! Właśnie dostałam pomidorem...
|
|
Stanie się AVARIA i Dup* z Stadionu :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |