Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
proszę o podpowiedź |
Ile kosztuje malowanie ścian i sufitów, samo malowanie bez gipsowania. Mam mieszkanie 42 m . Ile trzeba zapłacić za taki remoncik? Może ktoś się orientuje.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: proszę o podpowiedź |
Zeby nie sklamac. Cos slyszalem ze 11zl za metr? Ja Ci pomaluje za pol ceny :]
|
|
To znaczy 11 zł za metr kwadratowy mieszkania czy jak. A sufity ?
|
|
ściany skarbie, sciany. chyba, ze chcesz podłogi ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Dzięki stefanek. No chyba raczej podłogi sobie daruję tym razem.:)
|
|
wydaje mi sie za zarowno metr kwadratowy sciany jak i sufitu to ta sama cena... z tym ze przy tynkowaniu otwow okienny liczyli jako cala sciane nie wiem jak to jest przy malowaniu z tym ze ta cena 11zl jest niepewna a doradze Ci ze naprawde znajdz sobie jakiegos kolege czy sasiada ktory wymaluje Ci za przyslowiowa dniowke ... malowanie to zaden klopot zalezy czy masz proste sciany czy nie - taki tez bedzie efekt natomias zarowno jak pomaluje ci np ja czy malarz to tak samo gdzie niegdzie bedzie widac pionowe cienie [pasy] bo gdzies przycisniesz mocniej walkiem a gdzies slabiej u znajomego malarz nawet zepsul robote na scianie gdzie farbe dobieral komuterowo [czyl izaplacil chyba 200zl] malarz w rogach pomalowal 23 razy a gdzie indziej 2 - i jak to wyglada ?!
|
|
przy malowaniu najgorsze [mozolne] jest obklejanie tasma
|
|
Witaj ja mogłbym sie podjąć wymalowania ci mieszaknia pędzlem którym na codzień korzystam w obsmarowywaniu mięsa olejkiem Kamforowym które się nabiera intensywnego smaku
|
|
To chyba pracujesz w zakładach mięsnych, albo sklepie mięsnym, a ja się pytam ile mogę zapłacić za pomalowanie mieszkania 42 m2
|
|
zalezy czy twoj sprzet czy nie?
|
|
Sprzęt to znaczy co? Farby na pewno.
|
|
,o toczym sie maluje, i jeszcze te specjalne do rogow, z gombeczka
|
|
To się nazywa wałek.
|
|
Proponuję spróbować odcinania takim wałkiem, pracuje się berdzo szybko, idealnie równo, bez zabrudzeń. Takie cudo potrafi zaoszczędzić sporo czasu, a efekt nieporównywalnie leszy od taśmy. Można kupić na allegro i w większości sklepów z materiałami budowlanymi. Koszt jest spory (allegro ponad 30,00 PLN, sklepy około 50,00 PLN) sam się wahałem, ale spróbowałem i śmiało mogę polecić.
|
|
a gombeczka wymienialna:)?
|
|
nie ma gąbeczki, wymienialny jest tylko wkład (biały na zdjęciu) zwykły, jak w kżdym standardowym wałku, reszta to plastik i szczoteczka (słabo widoczne na zdjęciu - te elementy się nie zużywają)
|
|
spartaczy toto robote:)
|
|
Nie pisałem tego posta, żeby reklamować wałek. Rozumiem, są ludzie niedający się przekonać do nowości i dalej malują pędzlem odcinając sznurkiem. Powodzonka.
|
|
daj znać dogadamy się
|
|
brylancik-diamencik, co ty mozesz wiedziec o malowaniu
|
|
moge ci polecic kogoś kto sie na tym zna i mysle ze dużo za to nie weźmie, jeśli jesteś zainteresowana to pisz na maila: moniczka221090@wp.pl
|
|
ale mi filozofia odciac tasma wezcie nie marudzcie a pomalowanie 42 m to dwa dni i po zawodach 9-12 zł m2 i to tyle na tentemat zycze miłego remontu
|
|
burczymucha wytatuowałeś już sobie na brzuchu,, burczy mnie w brzuchu,, jak dla ciebie nie filozofia pomalować pokój to skocz tej pani pomaluj za darmo!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |