piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
JPII, a my! :)

"Dla Kościoła nowy świat cyberprzestrzeni jest wezwaniem do wielkiej przygody w posługiwaniu się jej potencjałem dla głoszenia orędzia ewangelicznego. To wyzwanie jest u początku tego tysiąclecia istotą znaczenia naśladowania Chrystusa i jego nakazu: „Duc in altum!” (Łk 5,4). "

(Orędzie „Internet nowym forum głoszenia ewnagelii”, 2002)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: JPII, a my! :)

Na pytanie o UFO Jan Paweł II odpowiedział, że Bóg jest wielkim siewcą życia i nie jest możliwe, aby tworząc nieskończony wszechświat zasiał życie tylko na Ziemi- jedynej planecie...
Czy nie uważacie tej wypowiedzi za zadziwiającą ? Czyżby wiedział o wiele więcej niż mógł powiedzieć?

Może znacie inne ciekawe i intrygujące wypowiedzi naszego Nauczyciela?

Zbych

Ufo ??

UFO to "niezidentyfikowany obiekt latający" w tłumaczeniu z angielskiego, a nie "cywilizacja pozaziemska".

"Miejcie odwagę żyć dla miłości" ;) - nie intrygujące ale mi sie podoba :)

Wierz we włsne możliwości a uczynisz cuda :D

To jest właśnie intrygujące! Bo ilu ludzi rzeczywiście żyje dla miłości rozdając ją wokół, dzieląc się nią, podejmując decyzje wobec ludzi kierując się nią? Chyba jednak niewielu! To bardzo trudne zadanie Jemu sie udało i owoce tego będą chociaż nie zaraz....

Zbych

Zobaczcie, jak w ciagu tego jednego tygodnia od lez towarzyszacychbiciu dzwona na wiesc o smierci JP II, stopniowo przeszlismy w stan radosci - organiujac marsze, oddajac Mu hołd i nalezna Cześć - bo wkoncu nasz Wielki Polak odszedl do Boga. Boga, do ktorego zmierzal cale swoje zycie...

"Po zamachu na swoje życie z 13.V.1981 r. "Tym głębiej czuję, że znajduję się całkowicie w Bożych Rękach - i pozostaję nadal do dyspozycji mojego Pana, powierzając się Mu w Jego Niepokalanej Matce (Totus Tuus)"

Jutro tez beda lzy. Kolo sie zamknie. Tyle roznych emocji wyzwolil w nas Karol Wojtyla swoim odejsciem. Tak bardzo zjednoczyl w sobie caly swiat... Niesamowite

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org