piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wolne w piątek?

Jak zapewne wiecie w piątek w czasie pogrzebu papieża wszystkie sklepy, urzędy mają być zamknięte, tak na wszelki wypadek proponuje abyśmy dzielili się informacją o tych miejscach(mam nadzięje, że takich miejsc nie będzię), które będą funkcjonowały w tym dniu.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wolne w piątek?

Po co Ci ta informacja?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Żeby wiedzięć, których miejsc unikać.

zapewne skokiem? Uważaj żeby Tobie drzwi nie zamknęli.

Allinka

Tak wie każdy chyba.

Biedronka ah Biedronka :D
hehe

Wierz we włsne możliwości a uczynisz cuda :D

mają być zamknięte? a kto tak powiedział???
jutrzejszy dzień nie jest dniem ustawowo wolnym....

DoPrze napisał(a):

> mają być zamknięte? a kto tak powiedział???
> jutrzejszy dzień nie jest dniem ustawowo wolnym....
Masz racje, nie jest....ale czy sa ludzie ktorzy nie chcieliby w tych naprawde ostatnich minutach byc z Ukochanym czlowiekiem?

być - "to się jest" stosując naukę tego człowieka. A tak, to można być codziennie nawet w pracy. Myślę, że bardzo wielu z nas nie roumie tego... prawdziwe czczenie pamięci po wielkim człowieku jakim był papież to nie tylko marsze, nie tylko zabieranie głosu w dyskucji czy lepiej, żeby dzwony biły o 7 rano czy 21.37.... to przede wszystkim pamięć o nim... to powiedzenie sąsiadowi, któremu nie mówiliśmy od wielu lat "dzień dobry" - dobrego słowa, to wybaczenie wrogom, to przekazanie 1% z podatku na cele spóleczne, to "nie plucie" na kogoś o innym kolorze skóry, o innym wyznaniu, to szanowanie ojca, szanowanie matki, to naprawa szkód jakie wyrządziliśmy, to ... w końcu - cieszenie się życiem, życiem zgodnym z zadami moralnymi... ZROZUMCIE TO... trzeba robić nie mówić

(sam się trochę rozgadałem...)
Pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org