Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ognisko na BONIE |
W piątek wieczorem można byłoby rozpalić wielkie ognisko na Bonie by uczcić pamięć JP II. Słyszałem o podobnych przedsięwzięciach w całej Polsce. To by było takie nasze światełko do nieba za JP II. Nie mam możliwości organizacji takiego przedsięwźęcia ale możę ktoś się znajdzie z możliwościami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ognisko na BONIE |
opanujcie się trochę z tymi manifestacjami - troche pokory i skromności bo to się robi już żenujace. I to bieganie po mieście to tez ?????? Jest piątkowy termin oficjalnych uroczystosci i należy to uszanować. Najważniejsze co w naszych sercach a nie epatowanie tym na zewnątrz. nazis
|
|
wreszcie ktos dobrze mowi, robi sie z tego niezly cyrki i przesciganie kto jest lepszy, czy jedno z przykazan nie mowi o czyms takim ? pozdrawiam
|
|
FranzMaurer nie jesteś na bieżąco. W piątek o godz. 18.00 odprawiona będzie oficjalna Msza przy ołtarzu papieskim. Następnie przemarsz do Katedry gdzie odbędzie się Apel Jasnogórski, a zakończenie modlitwy nastąpi o godz. 21.37. Na Mszę zaproszeni są wszyscy mieszkańcy Łomży, zakłady pracy, instytucje, szkoły itd., wszyscy ze sztandarami (którzy mają). Będzie to uroczystość na wzór Mszy narodowej która była odprawiona w Warszawie. Zachęcam do udziału w tej uroczystości. Pozdrawiam slm
|
|
Nazis ma rację, już na Bonie spalili drewnianą altankę więc nie będzie juz drewna na ognisko:-(... a poza tym wystarczy zwykła świeczka, poczucie wspólnoty i prawdziwy żal. Zbych
|
|
ehehehe, mam lepszy pomysł zamknijmy lomze na cztery spusty, nie idzmy do pracy, pojdzmy wszyscy na stary rynek i tam sobie urzadzmy wielkie ognisko spiewajac i trzymajac sie za raczki :DDD Ludzie troche powagi i pokory, to juz jest zenujace!! ukleknij jeden z drugim w domu i sie pomodl w skupieniu a nie urzadzacie pokazowe szopki, wiecej bedzie pozytku jak zamiast marnowac czas na wymyslanie takich glupot poczytasz encykliki JPII i sie zastanowisz nad wlasnym zyciem, co zrobic zebys byl lepszym czlowiekiem przez cale zycie a nie tylko przez te pare dni. pozdrowienia dla Tych trzezwo myslacych :)
|
|
Nie zaduzo rzeczy na raz ?
|
|
Chyba za dużo atrakcji dla was ? Może tak pomodlić się i obejrzeć pogrzeb JPII w Tv No cóż ja tam nic nie krytykuje jeśli chcecie to róbcie te ognisko ja wole w tym czasie pomyśleć jak naprawić swoje życie może Bóg mi da jakiś dobry znak żeby nie kończyć swoje życie :-(
|
|
hm.. on chciał to na własny sposób przeżyć :) np wspólną pieśnią itp. ale moim zdaniem ten dzień (pogrzebu) nie jest odpowiedni na tego typu przedsięwzięcie (nie wydaje mi sie aby obyło sie bez % na tego typu rzeczach) FranzMaurer tak a propos to na Bonie ot tak można rozpalić ognisko? :> Zobaczymy co przyszłość pokaże ilu z was stanie sie lepszymi ( i czy bede wsród nich ja :o] ) _________________________________________________ Wierz we włsne możliwości a uczynisz cuda :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |