sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Głupota, brawura, brak wyobraźni i kozactwo - pijany motocyklista, Piątnica

Dosłownie kilka minut temu byłem świadkiem, jak jakiś młody dzieciak rozbiłem się skuterem o latarnię, wyglądało to fatalnie. Z połamaną ręką, miednicą i nogą został zabrany do szpitala, na szczęście zrobił krzywdę tylko sobie.

Jak się okazało po przybyciu policji, chłopaczek był delikatnie mówiąc pod wpływem, bez dokumentów, bez kasku !!! Głupota jakiej jeszcze nie widziałem na własne oczy. Totalny brak wyobraźni.

Już od jakiegoś czasu zauważyłem na mieście grupkę młodych dzieci neo, których kochający rodzice robią im prezenty na swoje własne nieszczęście, a tak naprawdę nie mają pojęcia, co ich pociechy wyprawiają swoimi bolidami na ulicach.

Mam tutaj na myśli grupkę, która często ostatnio pojawia się na Orlenie i pokazuję, co to oni nie potrafią. Tylko czekać, aż któryś z nich będzie kolejny, jak nie przez alkohol, to przez kozactwo, wygłupy i wspomniany brak wyobraźni. Ja tam ich nie szkoduję, byleby komuś nie zrobili krzywdy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Głupota, brawura, brak wyobraźni i kozactwo - pijany motocyklista, Piątnica

okej .

nie ma co sobie włosów z głowy rwać, żadne apele w tym przypadku nie pomogą. niech chłopaki szaleją, w szpitalach wiele osób czeka na przeszczepy organów. nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło.

i dobrze;)

Bez słów.

i pewnie karty nie miał nawet jeszcze.......

Ale skądś biorą przykład.

a gdzie byli rodzice!

pewnie pracowali na nową zabawkę dla dziecka!

Sobie to niech robią krzywdę, ale chodzi o innych uczestników ruchu drogowego... Dzieciaczki od siedmiu boleści, wydaje im się, że sa panami świata...

makmarc to powstaje gang skuterów niedługo chłopaki będą jeździ grupami po całym mieście i się popisywać i będą mieli Orlen za miejsce spotkań, pokończy się to wszystko jak jednemu i drugiemu skuterki CHIŃSKIE się rozwalą, ewentualnie przyjdą zimne dni.

makmarc to teraz powiedzmy o głupocie brawurze ludzi którzy dostają od rodziców samochody szpanują że ustaną na Kauflandzie o bezmyślności ludzi którzy zajeżdżają drogę skuterom albo bez kierunku jadą linią prostą ze skuterami pozazdrościć wszystkich zalet myślisz że lepszy jesteś... ?? ;/ to się mylisz spójrz na początku na siebie a potem proszę z takimi postami pozdro makmarc

skrentek nie gadaj głupot bo makmarc ma całkowitą rację. Chyba, że boli Ciebie to co napisał bo odnosi się min. do Ciebie. Prawda jest taka, że smarkacze jeżdżą jak chcą bez znajomości przepisów i wyobraźni. Już parę razy gówniarz na kosiarce wjeżdżał mi pod maskę z podporządkowanej. Połamiesz takiego gnoja i masz ciągania, że nie daj Boże. Ale niestety jeszcze większymi debilami są rodzice, którzy kupują im te kosiarki nawet nie ucząc ich przepisów i odpowiedzialności.

Na szczęście na te kosiarki prawko będzie potrzebne:)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

ja to nazywam selekcją naturalną.

Wyższe podatki dla bogatych rodziców ! i na skutery mótory itp .

skrentek - chyba nie masz pojęcia o czym piszesz, nie znasz mnie, więc nie możesz nic na ten temat powiedzieć

znam wielu ludzi, którzy jeżdżą motorami, i uwierz mi, że są wśród nich tacy, którzy mają poukładane pod sufitem i wiedzą, do czego to służy

zauważ też, że samochód jest bez porównania bezpieczniejszy niż taki skuterek, jadąc skuterem czy motorem jesteś bezpośrednio Ty narażony na uszczerbek na zdrowiu lub utratę życia, nikt chyba temu nie zaprzeczy

takich gnojków, bo inaczej nie mogę ich nazwać, jak ten z wczoraj, nie będę szkodował

Tylko że skutery mniej wypadków powodują od samochodów i najczęściej z tamtego rocznych statystyk <opublikowanych na 4lomza> przyczyną większości wypadków z udziałem jednośladów była osoba prowadząca samochód. Sam jestem za tym aby wprowadzono prawko na skuter bo co taka osoba po jeździe na placu może reprezentować na ulicy totalne dno jak stać na skuter czy motorek to i stać na takie prawko ;)
Ale nie zmieniam zdania że samochody nie potrafią się poruszać z jednośladami ;)

Autor: skrentek (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-08-10 14:55

Tylko że skutery mniej wypadków powodują od samochodów i najczęściej z tamtego rocznych statystyk

Oczywiście dzięki zaradności i wyszkoleniu kierowców samochodów i ich przytomnemu umysłowi w chwili zagrożenia - na to nie masz statystyk do ilu wypadków nie doszło bo kierowca auta zareagował.

Jechał bez dokumentów i kasku, ponieważ ukradł ten skuter!!!!!! Teraz sprawa będzie się ciągnąc miesiącami i pewnie za zniszczenia nie odda!!!! a skuter się nie nadaje do niczego.I mu pewnie to wszystko ujdzie płazem.

Chłopak nawalił sobie w papiery już równo i to w takim wieku ... słyszałem dzisiaj właśnie, że skuter kilka minut wcześniej ukradł na Starej Łomży, ile w tym prawdy nie wiem, ale tak czy siak ma nauczkę

A ja wam powiem, drodzy panowie samochodziarze (bez urazy) to to, że gdy jakiś Debil który nie ma pojęcia o tym, jak sie poruszać jednośladem na dodatek założę się, że był to tak zwany ,,BLM" dorwie się za coś, czego nigdy nie miał w rękach i się rozbił to od razu wina leci na wszystkich ,,Motorowerzystów". Mimo naszego młodego wieku, na ulicy myślimy tak samo jak Motocykliści. Oczywiście są tacy, co jak widzą przy McDonald's -ie jakąs ,,Laske" Zaczynają przyśpieszać, gazować, hamować z piskiem popisywać się itp. Sam z ,,ekipą" Dążymy do tego, żeby takich matołów nauczyć, że ulica, to nie tylko on i asfalt, są tam wszyscy ! I piesi, i rowerzyści i kierowcy samochodów osobowych jak i ciężarowych oraz motocykliści. Nigdy nie wie co naprawdę go spotka na drodze a jeździ rozkojarzony i rozgląda się na lewo i prawo. Oczywiście kierowcy innych pojazdów nie są bez winy. Sam jestem ofiarą wypadku spowodowanego tym, że Idiota w samochodzie osobowym wyjechał na skrzyżowaniu ,,Bo skuter" Często kierowcy pojazdów innych myślą, że jak skuter to nie zdąży. Mimo tych 45km/h zdążymy! A na pewno na rondach i zakrętach, mamy więcej tak zwanego ,,skrętu". I Jestem tak samo za tym, żeby wprowadzono prawo jazdy na motorowery. Bo taki debil skoczył 18 lat, ma dowód osobisty i wyjeżdża na drogę nie znając w ogóle przepisów ruchu drogowego, a potem wychodzą tak niemiłe sytuacje jak główny wątek tego tematu.

Z poważaniem
,,Motorowerzysta" wodeczka94
Dziękuję dobranoc.

PS.
Do zobaczenia na drodze ;)

Eat, Sleep, Stunt

Połączyła nas jedna pasja, w ch*j styli

kady tak gada nie szkoduje niech sie rozbijaja jak twoja pasja jest cos innego to ich pasja jest jezdzenie na skuterach na innym sprzecie i to beda dalej robic a wy tu sie wypowiadacie a macie gowno pojecie, popatrz sobie tylko na statystyki ze wiecej jest wypadkow samochodowych niz motocykli wiecej ludzi sie zabija w samochodach niz motocyklach, a bardzo czesto sie zdaza ze wypadki spowodowane sa przez samochody potracenia itd.

Pozdo

to jest bardzo niebezpieczne

skuter był kradziony !!!

wodeczka! , mieszakm w LOMZY i mam BLM!!!!!!!!!!!!!! wiec zamknij ryj!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wszyscy i nie kazdy cwok ma BLM!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org