Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Panie Prezydencie |
Ponieważ nie odpowiedział Pan na mój wcześniejszy wpis kto osobiście odpowiedzialny jest za brud i niechlujstwo w moim mieście piszę więc ponownie do Pana. Oto moje dalsze pytania: 1. Dlaczego wokół fontanny "na strzelnicy" jest klepisko. Czy jest bardzo trudno wyłożyć kilkadziesiąt metrów terenu darniną, będzie inny efekt i będzie wyglądało na zakończoną inwestycję. Dlaczego inwestor ograniczony jest w myśleniu estetycznym. Poza tym skarpy mogłyby być zasiane trawą na całej długości i systematycznie koszone. 2. Kosiarze wykaszający chwasty w Al. Legionów pozostawiają wyjątkowy śmietnik. Skoszone chwasty i stosy śmieci z nich wykurzone czekają na wiatr.Dlaczego nie zbiera się tego równocześnie. 3. W czyim władaniu jest targowisko i postój taksówek naprzeciw "Mazowieckiej" /po drugiej stronie Al. Legionów/. Od czasu powstania tego miejsca nikt tam niczego nie sprzątnął. Ohyda. Sprzedaje się tam produkty spożywcze i miejsce leży przy głównej trasie miasta. 4. Dlaczego nie zamiata się ulicy Przykoszarowej i Grobli Jednaczewskiej. Piłsudskiego na odcinku od Spokojnej do Al. Legionów nie jest systematycznie zamiatana od lat. Rzeka piasku. Czym patron i mieszkańcy miasta sobie na to sobie zasłużyli. 5. Dlaczego ludzie odpowiedzialni za czystość nie wiedzą, że wszystkie wysepki na jezdniach też muszą być systematycznie zamiatane. Wkrótce następne zapytania. Andrzej Senatorski, Łomża.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Panie Prezydencie |
dzienkójemy Panie Andżejó , zgłoszenie zostało pszyjente Tempiem głópote na foróm
|
|
To prawda strzelnica pochłonęła tyle pieniędzy, a wygląda bardzo nieestetycznie. Brakuje przede wszystkim ładnej trawy. Na pewno wyglądałaby wówczas lepiej :)
|
|
Dlaczego nasze drogi są w takim opłakanym stanie one stwarzają niebezpieczeństwa na drogach nap, koleiny ,pokrywy ścieków ,pęknięcia i na nich wysepki ,drogi przejazdowe torów kolejowych za to jesteś odpowiedzialny Ty panie prezydencie ,jesteś gospodarzem i powinny pan odpowiedzialność ponieść ,od kiedy to w godzinach szczytu przy upałach samochody ciężarowe kursują Panie prezydencie co ze Ciebie za obywatel i gospodarz , za co się płaci wam wynagrodzenia Borys-50
|
|
Dlaczego nasze drogi są w takim opłakanym stanie one stwarzają niebezpieczeństwa na drogach nap, koleiny ,pokrywy ścieków ,pęknięcia i na nich wysepki ,drogi przejazdowe torów kolejowych za to jesteś odpowiedzialny Ty panie prezydencie ,jesteś gospodarzem i powinny pan odpowiedzialność ponieść ,od kiedy to w godzinach szczytu przy upałach samochody ciężarowe kursują Panie prezydencie co ze Ciebie za obywatel i gospodarz , za co się płaci wam wynagrodzenia Borys-50
|
|
Ja stawiam na to że w zimie poszło za dużo kasy na odśnieżanie, że teraz szkoda na strzyżenie. Tu masz podane kto za co odpowiada: http://www.um.lomza.pl/bip/index.php?wiad=2673 Dzwoń do straży miejskiej, że jest syf - znajda winnego. "1. Kontrolę stosowania przepisów niniejszej uchwały sprawuje Straż Miejska Łomży oraz inni pracownicy Urzędu upoważnieni przez Prezydenta Miasta Łomża. "
|
|
Kacz i co liczysz,że prezydent wejdzie na 4lomza i Ci odpisze !? ahahaha.Człowieku napisz stosowne pismo i wyślij ,a nie płaczesz i użalasz się na forum łomżyńskim !
|
|
Kacz, fazzi ma rację. Napisz ficjalne pismo. Wszak jako obywatel chcesz wiedzieć na co ida Twoje pieniądze. A jak pismo pójdzie to i może dostaniesz odpowiedź.:)
|
|
Dobrze, że poruszyłeś ten temat- ja też zamierzałem "coś" w końcu napisać. Faktycznie, takiego syfu jak w Łomży raczej trudno szukać. Dużo jeżdżę po Polsce i nigdzie nie spotkałem czegoś podobnego. W Łomży pierwsze koszenia traw rozpoczynają się w końcu maja gdy już z chodnika nie widać prawie mniejszych samochodów. A gdy już zaczną się te "sianokosy" pozostaje taki syf, że przykro patrzeć. Ciekawy jestem co to za firma kosi i jak takie roboty są odbierane i rozliczane. Czy ci kosiarze są tak zapracowani, że nie mają czasu nawet po sobie sprzątnąć? Trawa porozrzucana jest w promieniu kilku metrów od pierwotnego miejsca. Dodatkowo odkrywane są przeróżne śmiecie prawdopodobnie leżące na tych trawnikach od zimy. I tak sobie wszystko leży nadal przez następne kilka tygodni, do następnego koszenia i ... znowu, w kółko to samo. Chodniki z kostki brukowej- niektóre prawie nowe- dzięki którym prezydent wygrał następną kadencję ( pamiętam, przed wyborami to był jeden z główniejszych argumentów za ponownym wyborem tak "dobrego gospodarza") są gdzieniegdzie zarośnięte do połowy trawą. A pewnie całe by zarosły gdyby ludzie nie wydeptali ścieżek. Kiedyś, przed tą modą na kostkę brukową, mówili co mądrzejsi, że kostka nie nadaje się miejskie chodniki bo utrzymanie jej jest drogie i pracochłonne. A jak już, to musi być układana na mieszance piasku z cementem. Ale co tam- zrobi się, wygra się wybory a trawa niech sobie później rośnie. A teraz konkretniej. Kto odpowiada za porządek na ul. Piłsudskiego, Legionów, Sikorskiego, Wojska Polskiego? Pytanie retoryczne bo najprawdopodobniej prezydent i straży miejskiej nie wypada wypisywać mandatu dla .. no właśnie dla kogo? Rzadko chodzę ul. Wojska Polskiego ale zdarzyło mi się przejść kilka razy, w ciągu kilku miesięcy, tą właśnie ulicą- od krzyżówek z Sikorskiego do Biedronki, sklepu elektrycznego i Mastora (sklep budowlany) i z całą pewnością mogę stwierdzić, że na tej ulicy nikt nie sprzątał od kilku miesięcy bo tyle czasu leżą te same śmiecie i ciągle przybywa nowych. A do tego ta trawa!!! Nie widać już krawężników a na chodniku łany, już nie trawy, ale siana po ostatnim (i pierwszym w tym roku) koszeniu. Co to za niechluj kosi te trawniki? Dlaczego nie oczyści chodnika i nie odkopie przykrytego syfem, obrzeża trawnika? Nie ma za to płacone? A może zmienić politykę i posprzedawać (albo pooddawać jak kiedyś zabrano) ludziom działki graniczące z pasami drogowymi i wtedy byłoby komu wypisywać mandaty. Nie dość, że Miasto pozbędzie się kłopotu to jeszcze sporo zyska na podatkach. Ludzie powinni być zobowiązani do utrzymania w czystości chodników graniczących z posesją łącznie z ich wykonaniem jak i remontowaniem. Tak jest w Stanach i nikomu to nie przeszkadza. To tyle na razie.
|
|
|
|
CISZA WYBIÓRCZA! !
|
|