Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
STAZ |
Gdzie najlepiej iść na staż? Jak to załatwić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: STAZ |
kierunek PUP
|
|
dla ulatwienia podam, ze ul. Nowogrodzka
|
|
a staż jest Ci w 100% obojętny w jakiej branży ? Może chociaż napisz co chcesz robić. Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.
|
|
Nie marnuj stażu na byle gów**.
|
|
najlepiej na staz isc do firmy gdzie masz perspektywe pozniejszego zatrudnienia lub mozliwosc zdobycia nowych umiejetnosci i doswiadczenia. nie warto isc np. na staz do sklepu czy budżetowek
|
|
DZięki za inf. A jak mam go załatwić? Muszę iść do tej firmy co chcę na staż czy tylko do urzędu i oni mi to jakoś załatwią?
|
|
w urzedzie pracy maja jakies oferty, firmy dają ogłoszenia lub ewentualnie trzeba samemu chodzic i pytac, tyle ze jest juz pozno i nawet jak teraz pracodawca zlozy wniosek to niewiadomo kiedy go rozpatrza + sprawa powodzian, ktora blokuje srodki
|
|
To może napisz jaka branża Cię interesuje. Dużo ludzi tu prowadzi jakieś interesy może ktoś da info. Rozmawiając o nim i jego otoczeniu nie wiadomo kto więcej pali. On czy jego samochód.
|
|
hmm no tak ale może tam kiedyś rozpatrzą;) Nie wiem w jakiej branży... co wpadnie:D
|
|
Autor: Damianolo Nie marnuj stażu na byle gów**. Jak mam to rozumieć,to jak nie zmarnować stażu to gdzie iść???
|
|
Właśnie też nie mam pojęcia gdzie iść? Mi to bardziej chodzi o kasę niż o ten straż;P
|
|
ale jak ?tzn. jeśli wybieram się na studia [obrona narodowa\ to muszę miec staż ? jeszcze problem czy czy dzienne czy zaoczne jeszcze mam chwilę czasu ale o co chodzi z tym stażem?
|
|
Najgorszą z możliwych decyzji, jest podjęcie praktyki we wszelkiej maści urzędach. W większości przypadków można nauczyć się jedynie parzenia kawy. Mało który urzędas stara się przekazać chociaż część swojej wiedzy. Wychodzą z założenia ,że praktyka jest obowiązkowa i trzeba ją "odbębnić". Dlatego warto pomyśleć o praktyce w firmie która umożliwi nam rozwój umiejętności. Ja załatwiłem praktykę za pośrednictwem tej strony https://www.feender.com/ . Radzę tam zajrzeć , z tego co wiem mają nawet ofert z zagranicznych firm.
|
|
Jasne, że warto iść na staż, to świetna okazja by zacząć pracę. Ja swój staż wspominam różnie, bywało że miałam zajęcia, ale były też dni,w których nie miałam nic do roboty. TEraz wiem, że mogłam lepiej dobrać ofertę stażu, ale i tak nie żałuję. Tutaj można poczytać jak dobrać ofertę stażową : http://praca.gratka.pl/poradnik/art/czy-staz-to-tylko-parzenie-kawy-zadania-praktykanta-w-poszczegolnych-branzach-11751.html
|
|
Ile płacą na stażu? Wie ktoś?
|
|
790pln mi się wydaje,że najwyższy pułap
|
|
Bezrobotnemu w okresie odbywania stażu przysługuje stypendium w wysokości 988,4 zł. brutto (od 30.06.2013 r. -120% kwoty zasiłku), wypłacane przez Starostę. Od tylu miesięcy znowu szczęsliwa mama ;)
|
|
Za staz wynagrodzenie z pup wynosi 982zl
|
|
982 zl?? Ale mnie oszukali !
|
|
Nie chciałbym zatrudnić pracownika tylko dla kasy. Bo kasy zawsze by było za mało a robota nie zrobiona.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |